Ascultă Radio România Regional Live

Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului ”Cerbul de Aur” începe în forţă!

Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului ”Cerbul de Aur” începe în forţă!
Foto: arhiva

Publicat de Andra Radu, 20 august 2019, 12:26 / actualizat: 16 decembrie 2024, 20:20

În prima seară, pe 22 august, Ştefan Bănică jr. va ridica publicul în picioare, aşa cum o face la fiecare concert al său. Cu 16 discuri de autor, peste 30 de videoclipuri, piese devenite hituri clasice şi mii de concerte sold out în toată ţara, Ştefan Bănică jr. revine pe scena de la Braşov, într-un recital electrizant.

„Mă bucur că se continuă tradiţia Festivalului Cerbul de Aur. Mă leagă multe amintiri frumoase de Festivalul de la Braşov, fie că am avut recitaluri sau am văzut şi am ascultat artişti internaţionali la care nici nu visam, mai ales la începutul anilor ’90”, declară celebrul artist. „Anul acesta am răspuns cu mare plăcere invitaţiei de a susţine un recital. O să cânt alături de Rock’n roll band şi grupul vocal The 50’s şi sper să fie un concert de care să se bucure toate generaţiile prezente la spectacol, dar şi telespectatorii. Aşadar, s-o facem lată, încă o dată!”, încheie Ştefan.

A doua zi, pe 23 august, este rândul Irinei Rimes să urce pe scena din Piaţa Sfatului! Singurul artist român care a lansat un proiect special – prima trilogie muzicală „Iubiri secrete”, Irina mărturiseşte că a visat de mică să cânte la Cerbul de Aur.

„Să cânt în concurs. Dar uite că viaţa a aranjat şi mai frumos, să vin în recital. Mulţumim pentru invitaţie. Promitem să facem un show de muzică original, inspirat şi interesant”, spune tânăra artistă.

Cei 12 finaliști ai concursului internațional de interpretare și-au ales piesele din repertoriul românesc pe care le vor cânta pe scena Festivalului „Cerbul de Aur”.

Vor fi abordări inedite, Tamara, Ralfs Eilans, Veronica Liberati, Florin Răduță, Anna Odobescu, Alfie Arcuri, Renate, Cynthia Verazie, Eliza G, Syuzanna Melqonyan, Monika Marija și Sara de Blue încercând să impresioneze juriul cu o piesă din repertoriul propriu, dar și cu cea din repertoriul românesc, pregătită special pentru concursul din Piața Sfatului.

Anul acesta, intepreţi din zece țări vor sărbători muzica românească pe acordurile pieselor interpretate de Smiley, Voltaj, Delia, Loredana, Andra, Laura Stoica, Doina Badea, MIHAI, Feli și Mihail.

Conform tragerii la sorţi, în prima seară, vor interpreta melodia românească următorii concurenţi:

  1. Syuzanna Melqonyan – Armenia (cu piesa „Pe aripi de vânt” – Delia)
  2. Sara De Blue – Austria (cu piesa „Ce are ea” – Delia)
  3. Tamara – Georgia (cu piesa „De la capăt” – Voltaj)
  4. Monika Marija – Lituania (cu piesa „Mă ucide ea” – Mihail)
  5. Anna Odobescu – Moldova (cu piesa „Un actor grăbit” – Laura Stoica)
  6. Florin Răduță – România (cu piesa „Dragostea rămâne” – Andra)

Ȋn cea de-a doua seară, melodia ȋn limba română va fi interpretată de:

  1. Alfie Arcuri – Australia (cu piesa „Acasă” – Smiley)
  2. Cynthia Verazie – Cipru (cu piesa „Cât de frumoasă ești” – Mihai)
  3. Veronica Liberati – Italia (cu piesa „Bună seara, iubite” – Loredana)
  4. Eliza G – Italia (cu piesa „Creioane colorate” – Feli)
  5. Ralfs Eilands – Letonia (cu piesa „Apa” – Loredana)
  6. Renate – România (cu piesa „Ploaia și noi” – Doina Badea)

Festivalul Cerbul de Aur 2019 va fi o ediţie completă, pentru toate gusturile, cu ritm dar şi romantică! Pe scena din Piaţa Sfatului vor urca Ronan Keating, Emeli Sandé, Ştefan Bănică, Irina Rimes, Corina Chiriac.

Tinerii artiști vor fi acompaniați de Big Band-ul Radio România și Orchestra Operei din Brașov, sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor și Andrei Tudor.

Anul acesta, concurenţii au şansa de a câştiga Marele Trofeu al Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur”, cele trei premii de pe podium și unul dintre premiile speciale, în valoare totală de peste 55 de mii de euro.

A 19-a ediţie a Festivalului va avea loc în perioada 22 – 25 august, în Braşov, și va aduce numeroși artiști pe scena din Piața Sfatului. Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finaliști ai concursului internațional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55 de mii de euro.

Pentru concurenții din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente. Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Cei care doresc să urmărească spectacolele live îşi pot cumpăra acum bilete şi din Piaţa Sfatului, de la punctul de vânzare deschis la Muzeul Judeţean de Istorie din Braşov.

Casa de bilete va funcţiona în intervalul orar 10:00-18:00, în perioada 19-21 august 2019, iar în zilele festivalului, 22-25 august, în intervalul orar 12:00-20:00.

Reamintim că pentru cele patru zile ale Festivalului organizatorii au pus la dispoziţie mai multe categorii de bilete, cu preţuri începând de la 70 de lei.

Acestea sunt disponibile pe site-ul Eventim.ro, UPC.ro şi în reţeaua magazinelor partenere: librăriile Cărtureşti, Diverta şi Humanitas, Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinăriile OMV.

De asemenea, biletele pot fi achiziţionate şi de la casele de bilete Eventim din Cluj – în cadrul Iulius Mall – şi din Bucureşti – în cadrul Cinema PRO. Biletele pot fi cumpărate cu opţiunea de livrare prin curier, ridicare de la casa de bilete, print-at-home (în format pdf) sau în format e-ticket (bilet direct pe telefonul mobil) cu cost zero.

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct şi în exclusivitate, în perioada 22-25 august, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi platforma TVR+, de la ora 21:00.

Actualitate marți, 17 decembrie 2024, 16:39

Proiectul de lege “anti-dronă” adoptat de Guvern

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Guvernul a adoptat un proiect de lege care reglementează intervenția pe timp de pace în cazul dronelor...

Proiectul de lege “anti-dronă” adoptat de Guvern
Actualitate marți, 17 decembrie 2024, 16:37

În 2025 crește numărul militarilor din Grupul de Luptă NATO găzduit de România

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit joi, în Centrul Național de...

În 2025 crește numărul militarilor din Grupul de Luptă NATO găzduit de România
Actualitate marți, 17 decembrie 2024, 16:35

Ministrul Apărării Naționale, vizită alături de ambasadorul SUA în bazele militare din România

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și ambasadorul Statelor Unite la București, Kathleen...

Ministrul Apărării Naționale, vizită alături de ambasadorul SUA în bazele militare din România
Actualitate luni, 4 noiembrie 2024, 12:58

Misiuni Internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire de săptămâna aceasta o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de instruire...

Misiuni Internaționale
Actualitate marți, 8 octombrie 2024, 15:44

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare

Adrian Gîtman (realizator rubrică): În instituțiile militare de învățământ superior au avut loc luni festivități de deschidere a noului an...

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Actualitate luni, 12 august 2024, 16:22

Misiuni internaționale

Edi Nicola (realizator rubrică): Prima oprire din această săptămână o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de Instruire...

Misiuni internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale