Dezinfectarea nu trebuie neglijată!
Publicat de Andra Radu, 23 martie 2020, 12:34
Dezinfectarea casei şi zonelor de lucru din bucătărie nu trebuie neglijată, recomandă experţii în igienă.
Blaturile de bucătărie şi suprafeţele de lucru trebuie tratate cu preparate de dezinfectat care au un timp de contact de cel puţin 60 de secunde. Ştergerea trebuie făcută întotdeauna cu şervete de bucătărie din hârtie, nu cu o cârpă sau un burete.
Este recomandabil să folosiţi un blat pentru a plasa produsele aduse din magazin, care apoi trebuie bine şters.
Specialiştii ne recomandă să nu folosim acelaşi tocător pentru legume, carne şi peşte. După fiecare produs, tocătorul trebuie spălat complet pentru a evita transmiterea microorganismelor şi agenţilor patogeni.
Este bine ca fructele să fie înmuiate în apă rece timp de cel puţin 2-3 ore, după care merele şi citricele trebuie spălate cu un burete şi detergent de vase şi clătite foarte bine.
Legumele trebuie înmuiate timp de 2-3 ore în apă rece amestecată cu puţin oţet.
Produsele ambalate trebuie și ele să fie dezinfectate pe exterior înainte de a le depozita alături de alte produse sau ustensile de bucătărie.