Sursa foto: Andra Radu

În perioada pandemiei de coronavirus, persoanele sănătoase au nevoie de o alimentaţie mult mai echilibrată ca de obiecei.

Nutriţionistul ucrainean Ludmila Gonciarova ne recomandă, în primul rând, ca, pe perioada autoizolării, a carantinei, să avem un regim alimentar extrem de diversificat.

Ar trebui să mâncăm la un interval de patru ore, iar alimentele consumate nu trebuie să fie aceleaşi.

Este indicat să consumăm multe alimente cu un conţinut bogat în proteine, cum ar fi de exemplu carnea de viţel, de vită, berbecuţ, pasăre, peşte, fructe de mare şi ouă.

Vegetarienilor nutriţionistul le recomandă să consume multă soia.

Produsele din carne afumate, salamul sau crenvurştii nu vor creşte imunitatea noastră, ca urmare acestea nu sunt recomandate, ba, dimpotrivă, Gonciarova susţine că ar trebui să renunţăm la ele pe perioada carantinei şi autoizolării. Ea face aceleaşi recomandări şi în cazul carbohidraților, cu precizarea că putem consuma carbohidraţii din legume.

Prin urmare, mâncați cereale și leguminoase, afirmă nutriţionistul. De exemplu, fasolea are un conţinut bogat de sulf, care nu permite îmbolnăvirea organismului cu boli virale; de asemenea, conţine şi mult cupru, care contribuie la producerea activă a hemoglobinei. Dacă doriți să consumaţi cartofi, atunci ei trebuie fierți în coajă, susţine nutriţionistul.

Referindu-se la alte legume, nutriţionistul a menţionat în mod special varza, care are un efect miraculos şi vindecător. Dacă consumăm zilnic 150 g de varză albă sau roșie, imunitatea organismului va crește.

Citricele au același efect, care sunt, de asemenea, bune ca un supliment de vitamine, de exemplu la un ceai.

Ceaiul verde, datorită flavonoidelor, poate ajuta organismul să facă față virusului gripal.

În cele din urmă, nutriționistul recomandă să bem multă apă, dar nu este recomandată apa minerală, pentru a nu ne distruge mucoasa stomacului.