Medicul nutriţionist Elena Kalen a demontat mitul conform căruia o gustare înainte de culcare dăunează siluetei.
Potrivit experţilor, cei care vor să slăbească nu ar trebui să meargă la culcare cu stomacul gol, deoarece „interdicţiile stricte se termină adesea cu abateri”.
„Sfatul principal este acesta: cina nu trebuie să fie prea abundentă, deoarece perturbă somnul. Este recomandat să mâncăm cu trei-patru ore înainte de culcare. Pentru a nu exagera volumul de alimente, urmați regula de a mâca de pe o farfurie mică. Acesta este un truc psihologic care ne ajută să mâncăm mai puţin.
O salată uşoară de ţelină, roşii, castraveţi şi varză vor ajuta la satisfacerea foamei şi nu vor dăuna siluetei. Legumele sunt digerate în 30-40 de minute, creând greutate în stomac”, susţine Elena Kalen.
Printre produsele lactate cele mai recomandate se numără chefir, brânză de vaci cu conţinut scăzut de grăsimi şi lapte fermentat. Sunt absorbite rapid, conţin proteine şi calciu şi au un efect benefic asupra funcţionării tractului gastrointestinal.
„Ouăle fierte sau omleta sunt o altă posibilitate de cină uşoară. Amestecându-le cu legume, obţinem o mâncare gustoasă şi săracă în calorii. În plus, nu uitaţi de peştele slab.
Corpul digeră fructele de mare mai repede decât carnea de porc sau de vită. În medie, durează 45 de minute până la o oră pentru a digera peştele. Adesea, un pahar de chefir nu este suficient pentru a satisface foamea, mai ales când petreci o zi întreagă în picioare şi corpul are nevoie de energie pentru a se recupera.
În acest caz, poţi prepara un sandviş cu pâine, pui sau curcan şi salată. Conţine o mulţime de proteine şi vitamine. Brânza cu conţinut scăzut de grăsimi, brânza feta şi mozzarella sunt, de asemenea, alegeri grozave. Conţin cazeină, care satisface rapid foamea şi influenţează, de asemenea, viteza proceselor metabolice”, a subliniat nutriţionistul.