Salvaţi Copiii România acordă asistenţă umanitară pentru copiii şi familiile lor, care se refugiază din Ucraina în România!
Publicat de Andra Radu, 26 februarie 2022, 15:00 / actualizat: 26 februarie 2022, 18:23
Echipele Salvaţi Copiii România sunt pe teren, în proximitatea punctelor de frontieră cu Ucraina, şi acordă asistenţă umanitară copiilor şi familiilor acestora care se refugiază din calea războiului.
Echipa locală a filialei din Suceava şi voluntarii Salvaţi Copiii România au rămas pe teren, la punctul de trecere a frontierei din Siret, pentru a acorda sprijin imediat copiilor care au nevoie şi care sunt marcaţi de experienţa traumatică a războiului şi a abandonării casei. Aproximativ 60 de copii, cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani au primit vineri asistenţă şi jucării.
Mai mult de 7,5 milioane de copii sunt prinşi în mijlocul războiului din Ucraina, în risc de a fi dislocaţi, separaţi de familie şi expuşi traumei, întreruperii educaţiei şi accesului la servicii medicale.
Organizaţia Salvaţi Copiii România este prezentă în centrele pentru refugiaţi din Maramureş, Suceava şi Galaţi, fiind pregatită să acorde ajutor umanitar persoanelor strămutate din Ucraina – pachete alimentare, produse de igienă personală, haine şi încălţăminte. De asemenea, evaluăm constant nevoile şi suntem în legatură cu autorităţile.
Încă înainte de noua escaladare a conflictului, 2,9 milioane de oameni din estul Ucrainei, din Donbas, au cerut asistenţă umanitară şi 400.000 dintre ei sunt copii.
Organizaţia Salvaţi Copiii este activă în domeniul azilului încă din 1995, derulând o serie de proiecte ce oferă servicii educaţionale şi sociale adresate nevoilor specifice ale copiilor solicitanţi de azil şi refugiaţi, inclusiv minori neînsoţiţi şi persoane relocate. În cei 25 de ani de activitate în domeniul azilului 9.200 de copii şi familiile acestora au beneficiat de activităţi zilnice, asistenţă financiară, consiliere socială şi psihologică şi suport material şi educaţional.
Scopul intervenţiilor Salvaţi Copiii este de a asigura şi promova respectarea drepturilor copiilor solicitanţi de azil şi beneficiari de protecţie internaţională, dar şi de a contribui la îmbunătăţirea situaţiei acestora, oferind servicii integrate pentru a răspunde prompt nevoilor copiilor la momentul sosirii în România, pe perioada procedurii de azil şi după obţinerea protecţiei internaţionale, în vederea integrării în plan social şi educaţional.