sursa foto: adriana baciu/bucurestifm

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Pentru anumite persoane, consumul de cafea este un mod de a-și începe ziua, în timp ce pentru altele, ea este doar o băutură pe care o servesc împreună cu desertul preferat. În același timp, mulți oameni nici nu cred că o combinație de cafea cu anumite produse poate fi dăunătoare.

Nutriționistul Nuria Dianova a spus care sunt produsele care nu trebuie combinate cu cafea – ciocolată și alcool. Este adevărat că această combinație ajută la relaxarea sfincterului esofagian inferior. Prin urmare, pot apărea arsuri la stomac, senzație de arsură și reflux.

Disconfortul poate să nu apară mult timp, dar într-o etapă ulterioară, semnele de inflamație a esofagului sunt inevitabile. Consumul de cafea pe stomacul gol este, de asemenea, extrem de dăunător. În acest caz, acest lucru poate afecta negativ secreția gastrică. Există produse cu care cafeaua se combină foarte bine. De exemplu, espresso este bine să bem după ce am mâncat carne.

Potrivit nutriționistului, cafeaua conține acizi organici care îmbunătățesc digestia și împreună cu sucul gastric au un efect pozitiv asupra digestiei cărnii. De asemenea, Nuria Dianova a adăugat că această băutură are efect diuretic. Prin urmare, pentru a completa cantitatea de lichid din organism, la ceva timp după ce am băut cafea, este bine să bem un pahar cu apă.