Organizația Salvați Copiii, filiala Mureș, a pornit un proiect de suport și sprijin pentru copiii ucraineni care locuiesc în prezent îndelungată în Târgu Mureș. La noul sediu al organizației, din apropierea Școlii Dacia, se amenajează pentru ei corturi încălzite ca spațiu de joacă.
„Ne-am gândit să reproducem ceea ce colegii noștri au făcut în punctele de trecere a frontierei, respectiv au amenajat corturi cu locuri de joacă încălzite pentru copiii refugiați. Acest loc de joacă e destinat pentru mai multe grupe de copii mici cu vârste între 3-6 ani, 7-8 ani, 8-12 ani. În momentul în care ei se înscriu și participă la aceste activități interactive, este de față pentru fiecare grupă și un translator care asigură o bună comunicare, în așa fel încât psihologii noștri, care nu pot face consiliere psihologică datorită dificultăților de limbă, pot să facă cu ei terapie prin joc.
Ei suferă, în primul rând pentru că au trebuit să plece de acasă. Suferă pentru că au ajuns într-o țară străină unde, oricât este lumea de drăguță și se străduiește să le fie bine, ei vorbesc o altă limbă, sunt foarte legați de părinții cu care au venit, cu bunicii cu care au venit… Și-au părăsit grădinițele și școlile și colegii și suferă și din această pricină. De asta, încercăm să-i facem și să învețe puțină limbă română și engleză și să socializeze cu voluntarii noștri, în așa fel încât, cât de cât, să ducă o viață cvasi-normală”, a declarat președintele Organizației Salvați Copiii, psihologul Meda Neagoe.
Următoarea terapie prin joc organizată de Salvați Copiii Mureș va avea loc după Paști, în 26 aprilie, la sediu ONG-ului.