Adrian Gîtman (realizator rubrică): Ministerul Apărării Naționale, împreună cu asociațiile „Alături de eroi” și „Camarazii”, organizează în toată țara manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război. Campania „Recunoștință veteranilor de război” a debutat cu două spectacole susținute de Orchestra reprezentativă a Ministerului Apărării şi Corul „Tronos” al Patriarhiei Române, miercuri, la Cluj-Napoca și joi, în capitală. Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu:
Vasile Dîncu: Organizăm un lucru care este de suflet pentru noi, pentru Ministerul Apărării Naționale și pentru militari în general. Sunt foarte bucuros că este atâta lume care participă la acest eveniment. Arată că societatea românească este solidară cu cei care au făcut armată, cei care au făcut războaie, au participat la apărarea patriei. Vrem ca împreună să reconstruim o legătură serioasă legată de identitatea noastră în această epocă, când este din ce în ce mai importantă apărarea națională, când ne dăm seama cât de importantă este apărarea. Este un gest de recunoștință pentru veteranii noștri.
Campania se derulează pe parcursul mai multor zile și include vizite ale militarilor activi la veteranii de război, precum și activități referitoare la participarea Armatei României la cel de-al doilea război mondial.
Cu ocazia Sărbătorilor Pascale și a Zilei Veteranilor de Război vor fi oferite pachete cadou tuturor celor aproape 1800 de veterani și văduve de război din țară și din Republica Moldova.
Ziua Veteranilor de Război se sărbătorește în fiecare an la 29 aprilie, iar în toate garnizoanele din țară au loc ceremonii militare și religioase la monumentele dedicate eroilor din cel de-al doilea război mondial, adunări solemne ale asociațiilor veteranilor de război, spectacole și activități de îngrijire a monumentelor și a cimitirelor eroilor.