Sursa foto: Andra Radu

Experții subliniază că fructele au multiple beneficii pentru sănătate. Potrivit unui articol publicat de Food Research International, fructele bogate în polifenoli pot reduce riscul de diabet şi obezitate.

Cercetătorii au descoperit că acelaşi lucru este valabil şi pentru legumele bogate în polifenoli. Aceşti compuşi organici joacă un rol important în reglarea senzației de foame. Fructele şi legumele pot diminua aportul de alimente, reducând astfel riscul de obezitate.

Alimentele bogate în polifenoli includ:

  • legume: ceapă, spanac, morcovi, măsline, broccoli, cartofi, sparanghel, anghinare, andive, varză roşie, dar şi leguminoase – fasole neagră şi albă;
  • fructe: afine, coacăze negre, mure, aronia, fructe de soc, fructe de pădure şi mere;
  • nuci şi seminţe;
  • cereale integrale;
  • condimente.