Plutonier adjutant principal Felix Stănimir: Sunt subofiţer de comandă al Batalionului de infanterie Mecanizată Călugăreni plutonier adjutant principal Felix Stănimir.
Violeta Proșa ( reporter ): În această perioadă se desfășoară un program pentru recrutarea soldaților gradați profesioniști.
Plutonier adjutant principal Felix Stănimir: A început deja depunerea dosarelor, termen de depunere până pe data de 22 septembrie. Urmează o perioadă de selecție cuprinsă între 25 și 26 septembrie, după care vizita medicală, astfel încât la data de 31 decembrie să se încheie prima etapă a acestui proces de recrutare.
Violeta Proșa ( reporter ): Această etapă se încheie cu curs.
Plutonier adjutant principal Felix Stănimir: Cursul durează 10 săptămâni pentru militarii care nu au stadiu militar satisfăcut și 6 săptămâni pentru ceilalți participanți care au stadiul militar satisfăcut. În prezent avem disponibile 109 funcții de diferite specialități: infanterie, informații pentru apărare, pompieri, intendență, medical, geniu, comunicații și pentru arma auto. Sunt 67 de funcții. Aici este nevoie ca participanții să dețină permis de conducere categoria B plus C.
Locotenent Vlad Vorobeţ: Sunt locutenent Vlad Vorobeț, șef compartiment în cadrul Batalionului 313 Cercetare în adâncime „Burebista”. Avem disponibile opt funcții de cercetaș-parașutist, trei funcții de transmisionist și o funcție sanitară. Pentru funcțiile de cercetaş-parașutist este necesară parcurgerea unei vizite medicale suplimentare la Institutul Național de Medicină Aerospațială. Ceea ce evidențiază această vizită medicală este examenul de giroscaun și examenul de barocameră. Dacă vor să facă parte dintr-un colectiv de elită, îi așteptăm să se înscrie. Informații suplimentare pot găsi la sediul nostru.
Cătălina Asandei: Numele meu este Cătălina Asandei, sunt psiholog principal. Detalii atât despre selecția psihologică, dar și despre selecția capacității motrice sunt de găsit pe pagina de Facebook Recrutare MApN. Acolo este foarte clar explicat și cu exemple care ajută candidații să se orienteze și să fie pregătiți. Ce recomandăm noi, ca specialiști, este să fie odihniţi înainte de susținerea selecției psihologice și să se documenteze de pe paginile oficiale ale Ministerul Apărării Naționale, pentru că totul este foarte bine explicat și detaliat.
Caporal Cezar Vrînceanu: Mă numesc Cezar Vrânceanu, sunt caporal clasa a 2-a în Batalionul 2 Infanterie Mecanizată „Călugăreni”, plutonul Comunicații și Informaţii. Sunt angajat al batalionului din 1998, sunt 25 de ani, şi am urmat pașii fratelui mai mare, știind că este primul batalion de infanterie cu militari angajați pe bază de contract de după Revoluție. Recrutarea în perioada respectivă, nu știu dacă e corect să spun, se făcea la poartă, adică veneai la unitate solicitând angajarea, dădeai testele, după care erai angajat sau nu.
Bănel Claudiu: Bănel Claudu este numele meu.
Violeta Proșa ( reporter ): Ce anume v-a determinat să alegeți această profesie?
Bănel Claudiu: Avem șansa la o carieră militară și aș fi onorat să servesc ţara. Poţi merge la ce unitate îți dorești şi să-ți depui dosarul..
Ion Laurenţiu: Ion Laurenţiu mă numesc.
Violeta Proșa ( reporter ): Ce anume v-a determinat să vă îndreptați către această profesie?
Ion Laurenţiu: Siguranța locului de muncă și familia în special.
Violeta Proșa ( reporter ): Aveți stagiul militar satisfăcut?
Ion Laurenţiu: Am avut o armată foarte frumoasă, am făcut la Brigada 30 Gardă ‘Mihai Viteazul’.
Violeta Proșa ( reporter ): Ce așteptări aveţi?
Ion Laurenţiu: Stabilitate, siguranţa locului de muncă.