Daria: Mă numesc Daria și sunt elev absolvent al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Au fost cei mai frumoși ani din viața mea. Am avut parte de o groază de momente superbe alături de colegi. Am fost ca o familie aici cu toții. Dacă eram într-un liceu civil nu aveam parte de toate aceste amintiri frumoase. A fost puțin greu. Cred că aceasta m-a ajutat să mă dezvolt mai mult pe plan personal și intelectual. Zic că mi-a prins foarte bine acest colegiu.
Ionuţ Colcer: Sunt elev absolvent Ionuţ Colcer. Cele mai frumoase au fost în momentele pe care le-am petrecut alături aici în colegiu, la parade militare, la defilări, unde am muncit și am reprezentat Armata României.
Diana Roșca (reporter): Dacă ai fi să o iei de la capăt, ai luat din nou această decizie?
Ionuţ Colcer: Cu siguranță, cred că acest liceu m-a format din toate punctele de vedere, fizic, psihic, moral. Aş lua-o de la capăt cu siguranţă.
Viorel Zeic.
Diana Roșca (reporter): Pe cine aveți în această seară aici?
Viorel Zeic: Pe băiatul meu, Viorel Zeic, același nume, absolvent.
Diana Roșca (reporter): Cum a fost toată această perioadă în care el a fost la liceul militar și dumneavoastră ați fost acasă?
Viorel Zeic:  Pentru mine grea, pentru el o aventură foarte frumoasă din ce ne spune el. S-a simțit foarte bine tot timpul. A venit prin dorința lui proprie. Până la urmă a fost și bucuria noastră dacă l-am văzut pe el așa de încântat. O experiență foarte frumoasă.
Emil Popescu: Sunt Emil Popescu. Sunt tatăl lui Lucas Popescu, absolvent în promoția 2020-2024 a Liceului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.
Diana Roșca (reporter): A fost decizia lui să vină la acest liceu?
Emil Popescu: Da, și-a dorit în permanență să vină la liceul militar. Sincer, cred că a fost o opțiune foarte bună din partea lui. M-am bucurat și eu și toată familia. În definitiv ne-am bucurat pentru această opțiune. Cariera militară i se potrivește pentru felul lui de a fi și pentru personalitatea lui.
Diana Roșca (reporter): O avem aici alături și pe sora absolventului.
Popescu Dania..
Diana Roșca (reporter): Cum l-ai caracterizat tu pe fratele tău?
Popescu Dania: Păi, mi s-a părut că în primii ani chiar a fost puternic și a putut să învețe cât mai multe din cariera militară și sunt mândră de asta.
Diana Roșca (reporter): Tu câți ani ai?
Popescu Dania: 13. Vreau şi eu să continuu tot pe partea /…/
Diana Roșca (reporter): O avem și pe mama, n-avem cum să nu vorbim cu mama de băiat.
-: Dificil, atât pentru Lucas, cât și pentru noi ca familie, să-l știm aici, mai ales primii 2 ani, anii pandemici.
Diana Roșca (reporter): Care a fost decizia cea mai grea sau momentul cel mai greu?
-: După prima vacanţă în care a fost acasă, după trei luni de zile în care nu fusese, nu ieșise din liceu militar, noi nu aveam acces la ei, nu ne-am văzut aproape deloc, doar prin gard sau pe dispozitivele online, i-a fost foarte greu să se întoarcă atunci la liceu. Toată familia am spus că nu mai are nimic de demonstrat, dacă nu mai poate, nu trebuie să se întoarcă. S-a uitat așa lung la mine și a zis: mamă, am învățat atâția ani ca să ajung acolo, am ajuns acolo, nu pot să renunț acum.
Grecu Ștefan: Mă numesc Grecu Ștefan. George Bacovia numea liceul un cimitir al tinereții și cred că într-adevăr o parte din mine a murit astăzi aici. A fost foarte ciudat să ai sentimentul că ai făcut asta în continuu, în fiecare seară în patru ani, și deodată e ultima oară. E imposibil de descris. Plutonul meu, nu ştiu, am avut grijă de niște copii, sunt ca și frații mei, îi iubesc. Acum mă despart de ei.
Diana Roșca (reporter): Spune-mi, te rog frumos dacă ar fi să o iei de la capăt, ai face din nou același liceu?
Grecu Ștefan: Da, categoric. Am avut și perioade grele, mai ales în a IX-a, dar la final nu-ți mai aduci aminte de lucrurile rele și te gândești doar la lucrurile bune.