Ascultă Radio România Regional Live

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte

Publicat de Mihaela Costache, 12 aprilie 2017, 11:30

Tocmai pentru că este Săptămâna Mare și pregătirile pentru sărbători sunt pe ultima sută de metri, unii dintre sibieni „testează” piața în căutare de carne de miel pentru masa de Paște.

Nu este niciun secret că în această perioadă lumea se îngrămădește să cumpere carne de miel. Prețurile variază între 22 și 23 de lei kg, însă comercianții anunță că acestea vor crește la sfârșitul săptămânii și îi îndeamnă pe sibieni să cumpere cât mai repede până nu se vor modifica prețurile.

Spre sfârșitul săptămânii, oamenii se vor îngrămădi să cumpere carne de miel chiar dacă prețul va crește, anunță unii comercianți. Vânzările de anul acesta, momentan, nu le depășesc pe cele de anul trecut, însă vânzătorii speră ca joi și vineri lumea să vină în număr cât mai mare.

Prețurile sunt acceptabile, atât pentru clienți, cât și pentru noi. Față de anul trecut, e mai greu puțin. Acum e încă devreme, dar joi, vineri vor fi mai mulți, atunci și prețurile vor fi mai mari. Carnea am adus-o din satul Nou și să se grăbească domnii să cumpere acum, că joi și vineri vor fi mai scumpe prețurile.

Acum un kg de carne de miel este 22 de lei, nu cred că va crește înainte de paște. Față de anul trecut, vânzările sunt cu 50% mai scăzute și asta din cauza supermarketurilor care vând carne de miel. Am adus tocmai din Șura Mare carnea.

Oamenii încă nu se grăbesc să cumpere carne de miel pentru masa de sărbători, deoarece mai este timp. Deși de Paște tradiția este ca pe masă să se găsească carne de miel, drob  sau chiar ciorbă de miel, unii sibieni au ales să schimbe puțin meniul și să gătească carne de pui sau de curcan. Cei norocoși care au rude sau cunoștințe la țară vor lua carnea de miel direct de la „sursă” și la un preț mai ieftin față de carnea din piață.

Încă nu am cumpărat carne, dar o să primim de la țară pentru că știu persoana de la care o să cumpăr, sunt nepoți de-ai mei și o să-mi dea carnea la un preț mai ieftin. Știu că în piață este 23 de lei kg și dacă o să mărească este foarte rău din partea lor, pentru că nouă nu ne-au mărit pensiile și salariile.

Nu am cumpărat momentan, nu știu dacă o să vin în piață, dar dacă nu-i scumpă tare carnea, aș vrea un miel, că suntem mulți.

Așa o bucățică poate cumpăr din piață, că doar eu mănânc.

Am cumpărat carne pentru paște, dar de pui și de porc, pentru că miel nu mănânc.

Învierea Mântuitorului Iisus Hristos se sărbătoreşte anul acesta în data de 16 aprilie.

 

Roxana Drăghici

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte
Culinar joi, 13 aprilie 2017, 13:30

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte

În Joia Mare, gospodinele vopsesc ouăle pentru Paşte. Majoritatea apelează la vopseaua din comerţ, însă există şi modalităţi mai puţin...

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte
Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului
Culinar vineri, 16 octombrie 2015, 08:10

Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului

Cercetarea pe care site-ul VoucherCodesPro.co.uk a realizat-o pe 1.798 devegetarieni din Marea Britanie arată că una din trei persoane vegetariene...

Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului
Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene
Culinar marți, 13 octombrie 2015, 15:30

Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene

Potrivit unui studiu realizat de nutriţioniştii americani, copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene. Pe Youtube a apărut...

Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene
Târg de produse bio la Constanţa
Culinar vineri, 9 octombrie 2015, 08:00

Târg de produse bio la Constanţa

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa organizează, în perioada 8-11 octombrie 2015, Târgul Exponatura, un eveniment...

Târg de produse bio la Constanţa
Culinar luni, 28 septembrie 2015, 08:10

Cercetătorii români revoluționează industria alimentară.

Angajatii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală Baloteşti au dezvoltat, în colaborare cu...

Cercetătorii români revoluționează industria alimentară.
Culinar sâmbătă, 26 septembrie 2015, 11:30

FOTO / ‘Roadele Toamnei’ la Muzeul Satului Bănățean: Ofertă bogată, prețuri comparabile cu cele din piețe

O nouă ediție a expoziției cu vânzare ‘Roadele Toamnei’ s-a deschis la Muzeului Satului Bănățean de la Pădurea Verde din Timișoara. Pe...

FOTO / ‘Roadele Toamnei’ la Muzeul Satului Bănățean: Ofertă bogată, prețuri comparabile cu cele din piețe
Culinar luni, 14 septembrie 2015, 10:00

Suntem ceea ce mâncăm!

Ne tot văităm că pe zi ce trece ne pierdem sănătatea: ne supără ba una ba alta: ficatul, pancreasul, inima, stomacul, circulaţia şi cine...

Suntem ceea ce mâncăm!
Culinar vineri, 28 august 2015, 08:00

Mituri și adevăruri despre ciocolată

Faima proastă pe care o are ciocolata face să scadă consumul ei, în special în timpul verii, când „operațiunea bikini” le impune multor...

Mituri și adevăruri despre ciocolată