Studiu comparativ realizat pe alimente susceptibile de dublu standard
Publicat de adinaiftime, 12 iulie 2017, 11:00
Ministerul Agriculturii va întocmi un raport final privind rezultatele studiului comparativ realizat pe alimente susceptibile de dublu standard, după finalizarea analizelor de laborator şi emiterea buletinelor de analiză pe probele recoltate din Olanda, Germania şi Belgia.
Până acum au fost analizate 175 de produse alimentare, precizează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi de la Protecţia Consumatorilor, iar probele prelevate din mai multe lanţuri de magazine prezente şi în România au fost trimise la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Bucureşti.
Decizia acestor verificări a fost luată de ministrul român al agriculturii în februarie, după ce autorităţile din Slovacia şi Ungaria au susţinut că produsele alimentare vândute în Europa Centrală au o calitate inferioară comparativ cu produsele cu etichete similare comercializate în alte ţări şi au cerut ca Uniunea Europeană să denunţe acest dublu standard.