Camelia Stroiu (realizator rubrică): Armata României participă până la finalul emisiunii Resolute Support în teatrul de operații din Afganistan cu un detașament de protecție a forței, un detaşament al elementului național de sprijin și unul de poliție militară.

Finalizarea procedurilor de retragere, conform Declarației Comune a Consiliului Nord-Atlantic, la avea loc în 11 septembrie, până atunci desfășurându-se repatrierea etapizată a militarilor din fiecare structură.

Căpitan Andrei Vicol: La sfârșitul săptămânii trecute, o parte din militarii Batalionului de Protecție a Forței ”Jderii” și din alte structuri militare românești au revenit în țară.

Ceilalți militari își continuă activitatea în cadrul misiunii NATO Resolute Support, iar România își va îndeplini până la sfârșit toate angajamentele asumate în cadrul alianței.

Camelia Stroiu (realizator rubrică): Alcătuită din aproximativ 3.500 de soldații din 27 de țări, misiunea KFOR din Kosovo contribuie la menținerea unui mediu sigur prin sprijinirea efortului umanitar internațional și asigurarea siguranței și a ordinii publice.

Căpitan Teodora Mariș: Am fost pregătiţi și consiliați înainte de plecarea din țară referitor la aspectele pe care urmă cumva să le întâmpinăm.

Alături de colegi din alte state participăm la îndeplinirea misiunii și la obiectivele pe care NATO și le-a propus aici, în Kosovo. Experiența actuală va consolida, cu siguranță, cunoștințe deja existente.

Am ocazia de a lucra alături de oameni cu experiență în domeniu, state și structuri cu istorie în soluționarea provocărilor de această natură. Deci, prezenta experiență va constitui o plus valoare în carieră.

Camelia Stroiu (realizator rubrică): O experiență profesională deosebită au şi militarii români, aflați în misiunea ALTHEA EUFOR din Bosnia și Herțegovina.

Aceştia, săptămâna trecută, alaturi de cei peste 500 militari proveniţi din 19 ţări participante la misiunea desfășurată sub egida Uniunii Europene, au sărbătorit Ziua Europei este 9 mai, dată care, odată cu adoptarea Declarației Schuman, în anul 1950, marchează startul unei Europe pașnice și unite.

În Polonia, împreună cu partenerii Grupului Multinațional de Luptă, Detașamentul românesc de Apărare Antiaeriană a participat, în această săptămână, la exercițiul „Orzel Wojenny”. Militarilor români le-a reveniți misiunea de a asigura securitatea spațiului aerian prin executarea tragerilor asupra unor ținte aeriene simulate.

Locotenent Mădălina Boboc (ofițer de relații publice): A fost un exerciţiu complex. Militarii români s-au integrat rapid în scenariul tactic și au colaborat foarte bine cu celelalte structuri pentru sincronizarea tuturor secvențelor de instruire.

Am reușit să ne îndeplinim misiunea cu succes, iar la finalul exercițiului am primit aprecierile colegilor noștri din cadrul grupului de luptă, care ne-au transmis că suntem parteneri de încredere pe care se pot baza în orice moment.