Bogdan Dinu (realizator rubrică): Seminarul online pe tema activităților desfășurate de Ministerul Apărării Naționale pentru limitarea și prevenirea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 a avut loc miercuri 19 mai, fiind organizat de Direcția Informare și Relații Publice.
Webminarul se înscrie în suita de manifestări organizate în perioada 17-21 mai 2021 sub genericul ”Săptămâna Guvernării Deschise”, coordonate de Secretariatul General al Guvernului României, fiind o acțiune anuală ce are loc la nivel global, inițiată și promovată de parteneriatul pentru guvernare deschisă.
Acțiunea reprezintă un apel pentru transformarea modului în care guvernele interacționează cu cetățenii și le deservesc interesele. În sesiunea de deschidere au webminarului, transmis în direct pe canalul de YouTube și pe pagina de internet a Ministerului Apărării Naționale, au susținut prezentări ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, secretarul de stat Raed Arafat și decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice al SNSPA, prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, dar și reprezentanți ai Statului Major al Apărării, ai Direcției Medicale și colonelul medic Valeriu Gheorghiță.
Cu detalii, generalul de brigadă Constantin Spânu, șeful Direcției Informare și Relații Publice.
Generalul de Brigadă Constantin Spânu: Am discutat în cadrul acestui seminar despre măsurile concrete pe care Ministerul Apărării Naționale le întreprinde încă din etapele de pregătire a reacției naționale la situația generată de pandemia COVID-19, dar am discutat și despre principiile abordate în informarea publicului larg cu privire la acțiunile desfășurate de instituție, dar și contribuția pe care am avut-o în cadrul comunicării generale a autorităților române cu privire la necesitatea implementării la nivel individual a măsurilor de prevenție și, evident, în cadrul campaniei națională de vaccinare, în care și Ministerul Apărării Naționale este una dintre instituțiile care are rol de sprijin.
Așa cum știți, toate centrele de depozitare atât la nivel central, cât și regional sunt asigurate de Ministerul Apărării Naționale – mă refer la centrele de depozitare pentru dozele de vaccin, precum și contribuția pe care o avem în cadrul comitetului, însă și prin întregul sistem medical militar care a asigurat vaccinarea până acum în cele aproape 60 de centre care funcționează în structurile medico-militare vaccinarea a mai bine de 10% din populația totală vaccinată a României, ceea ce înseamnă un procent semnificativ.