Înghețata poate avea efecte negative asupra organismului!
Publicat de Andra Radu, 19 iulie 2022, 15:37
Consumul regulat și abundent al înghețatei dăunează inimii, imunității și memoriei. Înghețata de proastă calitate provoacă o altă serie de boli precum diabetul și cancerul.
Specialiștii în nutriție avertizează că atunci când alegeți acest desert, trebuie să puneți accentul nu numai pe gust, ci și pe compoziție – unele produse sunt deosebit de periculoase.
Înghețata poate conține numeroși carbohidrați simpli, care sunt absorbiți foarte repede de organism, ceea ce duce la o creștere a zahărului în sânge. Există ulei de palmier sau alte grăsimi vegetale în înghețată, un astfel de produs, fără exagerare, poate fi atribuit alimentelor care scurtează viața, care cresc riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, excesul de zahăr afectează negativ memoria.
Acest desert este, de asemenea, destul de bogat în calorii. Ascunde riscul acumulării de kilograme în plus, mai ales în jurul taliei. Zahărul și grăsimile din el modifică microflora organismului uman, iar acest lucru duce la o scădere a puterilor sale de protecție – imunitatea scade. Acest lucru crește riscul de a dezvolta boli infecțioase.