Ascultă Radio România Regional Live

Culinar

Altele din Fapt divers:

Radio Reșița – Executive Chef Marian Popovici, cărășanul cu sânge peruan
Culinar 19 octombrie 2017

Radio Reșița – Executive Chef Marian Popovici, cărășanul cu sânge peruan

Marian Popovici, tânărul din Caraş-Severin, a ajuns la doar 32 de ani, unul dintre cei mai apreciați bucătari din vestul țării și nu numai....

Radio Reșița – Executive Chef Marian Popovici, cărășanul cu sânge peruan
La Arad începe Street Food Festival. Preparate tradiţionale, concerte live şi cinema în aer liber/ PROGRAM
Culinar 15 iunie 2017

La Arad începe Street Food Festival. Preparate tradiţionale, concerte live şi cinema în aer liber/ PROGRAM

La Arad ajunge pentru prima dată Street Food Festival. Evenimentul se desfăşoară de joi până duminică în Piaţa Avram Iancu unde peste 35 de...

La Arad începe Street Food Festival. Preparate tradiţionale, concerte live şi cinema în aer liber/ PROGRAM
Cel mai mare salam de biscuiţi din România a fost stropit cu parfum comestibil
Culinar 15 mai 2017

Cel mai mare salam de biscuiţi din România a fost stropit cu parfum comestibil

Cel mai mare salam de biscuiți din România în lungime de 25 de metri, a fost realizat de chef Cosmin Toma. Cosmin nu a gătit singur, au fost...

Cel mai mare salam de biscuiţi din România a fost stropit cu parfum comestibil
Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte
Culinar 13 aprilie 2017

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte

În Joia Mare, gospodinele vopsesc ouăle pentru Paşte. Majoritatea apelează la vopseaua din comerţ, însă există şi modalităţi mai puţin...

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte
Preţul mielului va creşte înainte de Paşte
Culinar 12 aprilie 2017

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte

Tocmai pentru că este Săptămâna Mare și pregătirile pentru sărbători sunt pe ultima sută de metri, unii dintre sibieni „testează”...

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte
Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului
Culinar 16 octombrie 2015

Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului

Cercetarea pe care site-ul VoucherCodesPro.co.uk a realizat-o pe 1.798 devegetarieni din Marea Britanie arată că una din trei persoane vegetariene...

Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului
Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene
Culinar 13 octombrie 2015

Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene

Potrivit unui studiu realizat de nutriţioniştii americani, copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene. Pe Youtube a...

Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene
Târg de produse bio la Constanţa
Culinar 9 octombrie 2015

Târg de produse bio la Constanţa

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa organizează, în perioada 8-11 octombrie 2015, Târgul Exponatura, un eveniment...

Târg de produse bio la Constanţa
Cercetătorii români revoluționează industria alimentară.
Culinar 28 septembrie 2015

Cercetătorii români revoluționează industria alimentară.

Angajatii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală Baloteşti au dezvoltat, în colaborare cu...

Cercetătorii români revoluționează industria alimentară.
FOTO / ‘Roadele Toamnei’ la Muzeul Satului Bănățean: Ofertă bogată, prețuri comparabile cu cele din piețe
Culinar 26 septembrie 2015

FOTO / ‘Roadele Toamnei’ la Muzeul Satului Bănățean: Ofertă bogată, prețuri comparabile cu cele din piețe

O nouă ediție a expoziției cu vânzare ‘Roadele Toamnei’ s-a deschis la Muzeului Satului Bănățean de la Pădurea Verde din Timișoara. Pe...

FOTO / ‘Roadele Toamnei’ la Muzeul Satului Bănățean: Ofertă bogată, prețuri comparabile cu cele din piețe
Suntem ceea ce mâncăm!
Culinar 14 septembrie 2015

Suntem ceea ce mâncăm!

Ne tot văităm că pe zi ce trece ne pierdem sănătatea: ne supără ba una ba alta: ficatul, pancreasul, inima, stomacul, circulaţia şi cine...

Suntem ceea ce mâncăm!
Mituri și adevăruri despre ciocolată
Culinar 28 august 2015

Mituri și adevăruri despre ciocolată

Faima proastă pe care o are ciocolata face să scadă consumul ei, în special în timpul verii, când „operațiunea bikini” le impune multor...

Mituri și adevăruri despre ciocolată
Beneficiile uimitoare ale consumului de smochine
Culinar 26 august 2015

Beneficiile uimitoare ale consumului de smochine

Smochinele au fost apreciate inca din vremuri stravechi, fiind mentionate deseori in Biblie, care le atesta valoarea de alimente nutritive, remedii...

Beneficiile uimitoare ale consumului de smochine
Castravetele – sursă de hidratare și depurativ puternic
Culinar 25 august 2015

Castravetele – sursă de hidratare și depurativ puternic

Adăugarea unui castravete în salată aduce 12 calorii. Această legumă se compune practic din apă, motiv pentru care este perfectă pentru a ne...

Castravetele – sursă de hidratare și depurativ puternic
Zămucă de mazăre cu hiribe, creasta cocoșului și agreșe
Culinar 25 august 2015

Zămucă de mazăre cu hiribe, creasta cocoșului și agreșe

Sălăjeanul Mircea Groza, promotor al bucătăriei ardeleneşti, atrage atenţia asupra apropierii sezonului dezacuscă. Groza crede că Zacusca...

Zămucă de mazăre cu hiribe, creasta cocoșului și agreșe
Intoxicaţia cu ciuperci !
Culinar 24 august 2015

Intoxicaţia cu ciuperci !

Împreună cu Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj, Radio Cluj derulează o campanie de informare privind apelarea la serviciile de urgenţă şi...

Intoxicaţia cu ciuperci !
Proprietățile miraculoase ale feniculului
Culinar 24 august 2015

Proprietățile miraculoase ale feniculului

Feniculul, planta magică, vindecătoare, cu gust dulce, înrudită cu pătrunjelul, morcovul și mărarul, este folosită ca ingredient în rețete...

Proprietățile miraculoase ale feniculului
Mituri și adevăruri despre ciocolată
Culinar 20 august 2015

Mituri și adevăruri despre ciocolată

Numeroase mituri pe tema ciocolatei au fost dezmințite de nutriționiști. Consumul moderat de ciocolată nu este vinovat de producerea acneei și...

Mituri și adevăruri despre ciocolată
Proprietățile terapeutice ale vișinelor
Culinar 20 august 2015

Proprietățile terapeutice ale vișinelor

Vişinele reduc nivelul colesterolului şi al zahărului în sânge, arată un studiu efectuat la Universitatea Michigan (SUA). Pentru aceasta...

Proprietățile terapeutice ale vișinelor
Gustul si actiunea lui
Culinar 18 august 2015

Gustul si actiunea lui

Simțul gustului este cel mai rudimentar din cele cinci simțuri. Este limitat atât ca aspect, cât și ca sensibilitate și ne furnizează mai...

Gustul si actiunea lui
Premiera la Festivalul „Ceaunul de aur”
Culinar 17 august 2015

Premiera la Festivalul „Ceaunul de aur”

Moldova Nouă s-a aflat, timp de trei zile, în sărbătoare, ocazie cu care s-a desfășurat și Festivalul „Ceaunul de aur”, în cadrul căruia...

Premiera la Festivalul „Ceaunul de aur”
Consumul excesiv al unor produse, amenință ecosistemul marin
Culinar 14 august 2015

Consumul excesiv al unor produse, amenință ecosistemul marin

Locuitorii din Hong Kong, dar și turiștii care vizitează acest oraș, pun în pericol ecosistemul marin, susține organizația World Wild...

Consumul excesiv al unor produse, amenință ecosistemul marin
Calitatea laptelui se știe după capac
Culinar 14 august 2015

Calitatea laptelui se știe după capac

Cercetătorii americani şi chinezi au inventat capacele inteligente care stabilesc prospețimea laptelui. Multe persoane verifică laptele dacă...

Calitatea laptelui se știe după capac
Porumbul medicament universal
Culinar 12 august 2015

Porumbul medicament universal

Fiert sau copt, având gust bun, porumbul poate fi consumat în această perioadă. De mai bine de 500 de ani, de când a fost adus de peste ocean a...

Porumbul medicament universal
30% din produsele lactate din România nu au nici urmă de lapte
Culinar 10 august 2015

30% din produsele lactate din România nu au nici urmă de lapte

Reprezentanții Asociației Crescătorilor de Taurine din România au demonstrat, prin analize de laborator, că o bună parte din ceea ce găsim pe...

30% din produsele lactate din România nu au nici urmă de lapte
Fantezie thailandeza
Culinar 10 august 2015

Fantezie thailandeza

Tineți post? Dacă nu știți ce să mai gătiți, noi vă propunem ca la cina din această seară să încercați un fel de mâncare special –...

Fantezie thailandeza
Atenție cum păstrați alimentele!
Culinar 10 august 2015

Atenție cum păstrați alimentele!

Medicii ne sfătuiesc să fim atenți cum păstrăm alimentele în zilele călduroase. Carnea, produsele lactate și ouăle trebuie ținute în...

Atenție cum păstrați alimentele!
Condimentele care ne îmbunătățesc viața
Culinar 10 august 2015

Condimentele care ne îmbunătățesc viața

Consumul de condimente ar putea contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii. Potrivit unui studiu, consumul de alimente condimentate ar...

Condimentele care ne îmbunătățesc viața
Șofranul – cel mai scump condiment din lume!
Culinar 20 iulie 2015

Șofranul – cel mai scump condiment din lume!

Valoarea sa o depășește, pe piețele internaționale, pe cea a aurului și se datorează metodelor migăloase de recoltare. Țara cea mai...

Șofranul – cel mai scump condiment din lume!
Rețetele culinare moldoveneşti au cucerit mapamondul!
Culinar 19 iulie 2015

Rețetele culinare moldoveneşti au cucerit mapamondul!

Reţetele modoveneşti de plăcinte cu verdeţuri şi ou şi roşii fripte cu brânză şi usturoi au făcut înconjurul lumii. O jurnalistă de la...

Rețetele culinare moldoveneşti au cucerit mapamondul!
ORA FRESH Limonadă… altfel: cu castraveţi!
Culinar 18 iulie 2015

ORA FRESH Limonadă… altfel: cu castraveţi!

Pentru zilele călduroase de vară, vă propunem o reţetă rapidă şi inedită de limonadă cu castraveţi şi mentă pentru hidratare şi...

ORA FRESH Limonadă… altfel: cu castraveţi!
Visinele combat obezitatea. Vezi ce alte beneficii pentru sanatate mai au!
Culinar 16 iulie 2015

Visinele combat obezitatea. Vezi ce alte beneficii pentru sanatate mai au!

O porţie „modestă” de vişine pe zi combate cu succes obezitatea, insomnia şi reduce durerirle provocate de artrită. Aceste fructe sunt...

Visinele combat obezitatea. Vezi ce alte beneficii pentru sanatate mai au!
V-aţi gândit că fructele ar putea să ne facă şi rău?
Culinar 15 iulie 2015

V-aţi gândit că fructele ar putea să ne facă şi rău?

Fructele sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre, ajutându-ne să fim energici, în formă şi sănătoşi, indiferent de vârstă! Dar v-ati...

V-aţi gândit că fructele ar putea să ne facă şi rău?
Pepenele roşu, fructul vedetă al verii
Culinar 13 iulie 2015

Pepenele roşu, fructul vedetă al verii

Pentru zilele călduroase ale verii specialiştii ne recomandă consumul de pepene. Fie că sunt roşii sau galbeni aceste fructe sunt delicioase şi...

Pepenele roşu, fructul vedetă al verii