Adrian Gîtman (realizator rubrică): În instituțiile militare de învățământ superior au avut loc luni festivități de deschidere a noului an universitar. Academia Tehnică Militară, Universitatea Națională de Apărare, academiile categoriilor de forțe și Institutul Medico-Militar pregătesc circa 3.800 de studenți și masteranzi. La Academia Tehnică a fost deschis noul Centru de excelență în sisteme integrate de armament și geniu, care va contribui la dezvoltarea programelor de cercetare fundamentală și aplicativă în diverse domenii militare. Ceremonii de deschidere a anului de învățământ au avut loc și în instituțiile de formare continuă non-universitară militară, în școlile de instruire de la Pitești, Boboc, Mangalia, Vlădeni, Sibiu și Chitila.
Adrian Gîtman (realizator rubrică): Ministerul Apărării Naționale a publicat planul de școlarizare în instituțiile militare de învățământ pentru anul 2024-2025. 816 locuri sunt disponibile pentru învățământul liceal în colegiile militare de la Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Craiova și Constanța. Alte circa 1.500 de locuri sunt destinate formării maiștrilor militari și subofițerilor în școlile de profil ale forțelor terestre, aeriene și de marină, în cea pentru comunicații, tehnologia informației și apărare cibernetică și în cea de logistică. 1.200 de ofițeri vor fi pregătiți în Universitatea Națională de Apărare, Academiile Categoriilor de Forțe și Academia Tehnică Militară. Înscrierile vor începe în curând și se fac la birourile informare-reccrutare din cadrul centrelor militare existente la nivelul fiecărui județ și în municipiul București.
Start în instituțiile militare de învățământ superior ale Ministerului Apărării Naționale
Publicat de Gabriel Stan,
10 octombrie 2022, 14:24
Adrian Gîtman (realizator rubrică): Pe 3 octombrie a început anul universitar în instituțiile militare de învățământ superior ale Ministerului Apărării Naționale. Momentul a fost marcat prin ceremonii militare desfășurate la Universitatea Națională de Apărare, Academia Tehnică Militară și Institutul Medico-Militar, toate din București, și la academiile categoriilor de forțe ale Armatei de la Sibiu, Brașov și Constanța.
În toate aceste universități învață peste 4.000 de studenți militari, din care circa 1.100 sunt în primul an de studiu. Prezent la festivitatea de la Academia Forțelor Aeriene de la Brașov, secretarul de stat în Ministerul Apărării Naționale, Simona Cojocaru, a scos în evidență importanța învățământului de aviație, mai ales în actualul context de securitate.
Simona Cojocaru:I-am felicitat pe studenții de anul I, le-am urat bun venit și le-am mai spus că trebuie să aibă în continuare curaj și să-și urmeze visurile. E foarte important. Ne bazăm pe ei. Le-am spus și celor din anii II şi III că îi așteptăm ca tineri ofițeri în bazele noastre aeriene.
Adrian Gîtman (realizator rubrică): La Sibiu, noul an universitar vine cu cea mai mare cifră de școlarizare de după Revoluție, a declarat generalul Ghiţă Bârsan, rectorul Academiei Forțelor Terestre.
Generalul Ghiţă Bârsan:Anul I a început deja cursurile la Academia Forțelor Terestre. Studenții au avut un modul de pregătire militară în poligon Perii Dăii.
Pentru ceilalți, care au venit după o bine meritată vacanță, este anul confirmărilor, pentru că vorbim despre cei din anul III și anul IV, care în vara viitoare vor deveni ofițeri, dar și o continuitate pentru ceilalți din ceilalți ani de studiu.
Începerea anului universitar în instituțiile militare de învățământ
Publicat de prosavioleta,
13 octombrie 2021, 00:20
Adrian Gîtman (realizator rubrică): Luni, 4 octombrie, au avut loc festivitățile de deschidere a anului universitar în instituțiile de învățământ superior ale Ministerului Apărării Naționale. Peste 4.800 de studenți, dintre care 1.190 în anul I, sunt înscriși la programele de studii ale Universității Naționale de Apărare, Academiei Tehnice Militare și ale Institutului Medico-Militar, toate din București, și ale academiilor categoriilor de forțe ale Armatei din Sibiu, Brașov și Constanța. Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a fost prezent la ceremonia desfășurată la Academia Tehnică Militară. General locotenent Daniel Petrescu, Șeful statului Major al Apărării: Avem nevoie de oameni dedicați Armatei și valorilor pe care Armata le reprezintă, valorilor în care credem: datorie, onoare și țară. Adrian Gîtman (realizator rubrică): Tot în această săptămână, marți, a început și anul de instruire în școlile de instruire interarme ale Forțelor Terestre, Aeriene și Navale din Pitești, Boboc şi Mangalia, în Şcoala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale din Vlădeni, în Şcoala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu şi în Şcoala de Instruire pentru Logistică din Chitila.
În urma desfăşurării concursului de admitere la Academia Tehnică Militară, sesiunea iulie 2017, au rămas neocupate 8 (opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerului Afacerilor Interne.
Locurile rămase neocupate sunt comune – femei şi bărbaţi.
În contextul celor mai sus prezentate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea, cu sediul în municipiul Tulcea, str.1848, nr.16, va recruta, în perioada 08 – 25.08.2017, candidaţi pentru concursul de admitere, organizat de către Academia Tehnică Militară.
Cererile tip de înscriere la sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, se depun de candidaţi la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea, până la data de 25 august 2017.
Candidaţii care au participat pe locurile M.A.I. în prima sesiune de admitere 2017 şi au dosarele constituite – inclusiv fişa medicală încheiată cu concluzia „APT”, le depun la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea.
Testarea psihologică
Candidaţii care au participat pe locurile M.A.I. în prima sesiune de admitere 2017 şi au fost declaraţi „Apt” sunt exceptaţi de la susţinerea testării psihologice.
Candidaţii care şi-au constituit dosar nou în vederea participării la concursul de admitere pe locurile M.A.I. la Academia Tehnică Militară, în a doua sesiune de admitere 2017, susţin testarea psihologică la Centrul de Psihosociologie al M.A.I. în perioada 29 – 30 august.
Afişarea rezultatelor la testarea psihologică va avea loc în data de 01 septembrie 2017.
Susţinerea probelor fizice şi contravizita medicală
Candidaţii care au participat pe locurile M.A.I. în prima sesiune de admitere 2017 şi care au promovat probele fizice, fiind declaraţi „Apt” la contravizita medicală sunt exceptaţi de la susţinerea acestor probe.
Candidaţii care şi-au constituit dosar nou în vederea participării la concursul de admitere vor susţine contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, în data de 13 septembrie 2017, ora 07,00.
Candidaţii vor avea asupra lor cartea de identitate / paşaportul şi echipamentul sportiv necesar desfăşurării probelor de verificare a aptitudinilor fizice, potrivit baremelor şi criteriilor prevăzute pentru candidaţii la instituţiile de învăţământ ale M.A.I.
Înscrierea candidaţilor la Academia Tehnică Militară şi organizarea concursului de admitere
Înscrierea şi participarea la probele concursului de admitere la Academia Tehnică Militară, sesiunea a II-a de admitere, sunt stabilite de organizatori prin regulamentul / metodologia de admitere.
Detaliile organizatorice, listele cu candidaţii, precum şi rezultatele la probelor eliminatorii, vor fi afişate în timp util pe site-ul oficial al instituţiei www.mai.gov.ro, la secţiunea Carieră/Instituţii de învăţământ /Formare profesională;
De asemenea, relaţii suplimentare pot fi obţinute la Serviciul Resurse Umane din cadrul I.S.U. „DELTA” al judeţului Tulcea la numărul de telefon: 0240/524301, int. 27003, 27112 sau 27010.
La Centrul militar zonal Timiş este în plină campania de recrutare a tinerilor dornici să urmeze cursurile unei instituţii militare de învăţământ superior. Campania se adresează elevilor din clasele a XII-a şi absolvenţilor învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat cu vârsta de până la 26 de ani.
Reprezentanții Centrului militar zonal Timiş precizează ca printre avantajele unei cariere militare se numără educaţia gratuită, calificarea profesională, salariul lunar care asigură un trai decent, echipament gratuit, compensaţie pentru chirie şi pentru hrană, posibilităţile de afirmare și asistenţa postcarieră.
Tinerii pot alege să studieze la următoarele instituții de învățământ superior: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – durată studii 3 ani; Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov – durată studii 3 ani; Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – durată studii 4 ani; Academia Tehnică Militară Bucureşti – durată studii 4 ani; Institutul Medico-Militar Bucureşti, cu o secţie la Târgu Mureş – durată studii 6 ani.
Tinerii mai au la dispoziție și sistemul de învățământ post liceal pentru formarea maiştrilor militari la. Sunt disponibile locuri la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Buzău; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa. Durata studiilor este de 2 ani.
Pe toată durata pregătirii se asigură gratuit: şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare, şi multe alte facilităţi.
Candidații sunt așteptați cu actul de identitate iar informațiile suplimentare le vor primi la sediul Biroului Informare Recrutare Timiş din Timişoara, Piaţa Libertăţii nr. 7 sau la telefonul 0256293757.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.