Ascultă Radio România Regional Live

alergare

Andrei Ailenei – atlet, militar, campion și recordmen

Andrei Ailenei – atlet, militar, campion și recordmen

Publicat de Gabriel Stan, 8 aprilie 2022, 15:05

Așa cum v-am obișnuit, la secțiunea Inedit vă prezentăm un nou sportiv, un militar maratonist ce deține rezultate excepționale la concursurile la care a participat până la vârsta de 31 de ani, fiind un specialist în alergările de anduranță în care a reușit peste 100 de curse.

Dacă nu aleargă la maratoane unde așază România în topuri, o face pentru cauze nobile, iar despre toate aceste aspecte ne-a povestit câteva aspecte.

La ultima competiție la care a participat, Ultrarunning Barcelona, a bifat cel mai bun timp al cursei parcurgând 237.364 km, în 24 de ore.

Din cei 36 de alergători prezenți la start s-a aflat și Fotios Zisimopoulos, cel mai titrat sportiv, câștigătorul Sparthatlonului din 2021. Acesta din urmă avea ca obiectiv să doboare la Barcelona recordul mondial.

Spartathlon este o cursă istorică de ultradistanță prin alergare, care are loc în luna septembrie a fiecărui an în Grecia. Spartathlon este una dintre cele mai dificile și incitante curse de ultradistanță din lume datorită istoriei și poveștilor unice.

Spartathlonul reînvie pe urmele lui Pheidippides, un străvechi alergător de fond atenian, care în 490 î.Hr., înainte de bătălia de la Maraton, a fost trimis la Sparta pentru a căuta ajutor în războiul dintre greci și perși.

Potrivit istoricului grec antic Herodot, Pheidippides a sosit în Sparta a doua zi după plecarea sa din Atena.

Din 1984 a fost fondată Asociația Internațională „Spartathlon”, care de atunci a organizat continuu cursa, în luna septembrie. Alegerea acestei luni se datorează faptului că acesta este timpul raportat de Herodot pentru fuga lui Pheidipides la Sparta.

Andrei Ailenei are puțin peste jumătate de an de când este detașat la Statul Major al Apărării, acesta venind de din cadrul Batalionului 198 Sprijin Logistic din Iași.

A urmat cursurile Academiei Forțelor Terestre din Sibiu, specialitatea artilerie și rachete, iar acum este căpitan, iar în cadrul Statului Major al Apărării coordonează activitățile de recuperare fizică și psihică prin sport a militarilor care au fost răniți în operațiuni militare, în proiectul Invictus România.

Printre rezultatele remarcabile obținute la competițiile sportive la care a participat, acesta se poate mândri cu faptul că a reușit să urce în 2020 toate cele 14 vârfuri de peste 2500 m din țară, adunând 428 de km în 11 zile într-un proiect caritabil denumit “Urcăm munții pentru cei care nu pot”.

Andrei se implică în multe proiecte de voluntariat pe care le combină cu partea sa activă, sportivă, însă cu toate acestea își face timp și de alte pasiuni, printre care amintim înotul, muzica fotbalul sau cititul.

De origine din Pașcani, județul Iași, Andrei a absolvit Colegiul Național “Mihail Sadoveanu”, profilul matetematică-informatică.

Ștafeta Veteranilor Invictus va ajunge în acest an la ediția a IX-a. Ea însumează aproximativ 3800 de kilometri devenind o tradiție în țară și amintind, în fiecare an, despre spiritul Invictus, acela care trebuie să ne unească pe toți în jurul veteranilor.

Participanții poartă în alergare Drapelul Național, din respect pentru înaintași, din recunoștință pentru veteranii de război, cât și pentru cei plecați dintre noi.

Cei care iau parte la ștefetă se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru pentru a rememora imaginea celor ce s-au jertfit pentru țară.

Moto-ul lor atunci când obosesc este: ”Să te ridici și să lupți în continuare. Pentru eroii noștri, pentru România!”

Ștafeta Veteranilor este un eveniment organizat de voluntari cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, care și-au propus să promoveze memoria eroilor români prin intermediul sportului.

Interviul a fost realizat de Anca Făgăraș, de la Jurnal Militar Târgu Mureș.

Sursa foto: Facebook Andrei Ailenei 

Acord de încetare a focului între Israel și gruparea Hezbollah
Actualitatea militara marți, 3 decembrie 2024, 08:33

Acord de încetare a focului între Israel și gruparea Hezbollah

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Un acord de încetare a focului între Israel și gruparea Hezbollah a intrat în vigoare miercuri, după mai...

Acord de încetare a focului între Israel și gruparea Hezbollah
Exercițiul „Dynamic Front”
Actualitatea militara marți, 3 decembrie 2024, 08:28

Exercițiul „Dynamic Front”

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Militarii francezi din cadrul Grupului de Luptă NATO din România au exersat în cadrul unui exercițiu...

Exercițiul „Dynamic Front”
Conferința destinată consilierilor juridici din armată
Actualitatea militara marți, 3 decembrie 2024, 08:22

Conferința destinată consilierilor juridici din armată

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Statul Major al Apărării a organizat la Sinaia conferința destinată consilierilor juridici din armată....

Conferința destinată consilierilor juridici din armată
Șeful statului major al apărării s-a întâlnit cu șeful Forțelor Navale al Republicii Elene
Actualitatea militara marți, 3 decembrie 2024, 08:16

Șeful statului major al apărării s-a întâlnit cu șeful Forțelor Navale al Republicii Elene

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Șeful statului major al apărării, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la București cu șeful...

Șeful statului major al apărării s-a întâlnit cu șeful Forțelor Navale al Republicii Elene
Actualitatea militara marți, 3 decembrie 2024, 08:08

Strategia națională pentru industria de apărare a fost aprobată de executiv

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Executivul a aprobat Strategia națională pentru industria de apărare – un document ce stabilește...

Strategia națională pentru industria de apărare a fost aprobată de executiv
Actualitatea militara marți, 3 decembrie 2024, 08:00

Parada de 1 Decembrie

Adrian Gîtman (realizator rubrică): 2.500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne,...

Parada de 1 Decembrie
Actualitatea militara marți, 26 noiembrie 2024, 09:30

Ionuţ Brumă: În urma exploziei nu-mi amintesc nimic

Ionuţ Brumă: Sunt emoționat să văd atât de multă lume care vine la diverse activități pentru noi, militarii răniți, pentru cei care am...

Ionuţ Brumă: În urma exploziei nu-mi amintesc nimic
Actualitatea militara marți, 26 noiembrie 2024, 09:20

Misiuni internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire de săptămâna aceasta o facem pe continentul african, unde misiunea EUTM din Republica...

Misiuni internaționale

Brașov Running Festival, în premieră în orașul de sub Tâmpa!

Brașov Running Festival, în premieră în orașul de sub Tâmpa!
Foto: Sursa foto: Brașov Running Festival/facebook

Publicat de Andra Radu, 20 septembrie 2021, 17:16

Brașov Running Festival este evenimentul din 26 septembrie care își propune să așeze Brașovul pe harta europeană a marilor competiții de alergare.

Competiția este doar episodul pilot al unui festival sportiv mai amplu, prin care orașul nostru vrea să atragă un număr cât mai mare de sportivi la o competiție de anvergură, au precizat organizatorii.

„Ne propunem să organizăm la Brașov una dintre cele mai rapide curse de 10km din Europa. E un plan îndrăzneț, dar realist, având în vedere echipa din spatele proiectului și potențialul pe care îl are traseul pe care l-am identificat”, spune Florin Florea, unul dintre inițiatorii proiectului, fost președinte al Federației Române de Atletism.

„Ne pregătim pentru organizarea din 2022, la Brașov, a unui festival atletic de talie internațională. Pe lângă cursele de alergare ce vor alinia la start staruri internaționale ale atletismului, vom avea conferințe, simpozioane, activități educaționale și de caritate. Avem un traseu excelent, cartierul Coresi pare că a fost proiectat special pentru așa ceva. Avem aici o infrastructură ideală pentru o asemenea competiție, fără să bulversăm prea mult traficul din oraș.

Facem acum un concurs-test, iar din 2022 extindem lucrurile la o scară mult mai mare. Ține de noi să adunăm la aceeași masă comunitatea locală, municipalitatea, sponsorii din mediul privat și oamenii de sport, pentru succesul acestui proiect”, a declarat Florin Florea, reprezentantul Clubului Sportiv Colțea, unul dintre organizatorii Brașov Running Festival.

Prezent la conferință, viceprimarul Rusu Sebastian Mihai a confirmat deschiderea și suportul municipalității pentru astfel de evenimente: ”Mă bucur să fiu alături de un nou eveniment sportiv important care este organizat în Brașov! Avem deja un maraton cu tradiție – este vorba de Brașov Maraton, o cursă de 5 kilometri, Crosul 15 Noiembrie, care celebrează în fiecare an revolta anticomunistă de la 15 noiembrie 1987 și de acum înainte, avem un festival al alergării.

Nu este întâmplător faptul că alergarea este iubită la Brașov. Să nu uităm că aici, la Brașov, a fost organizat primul maraton național din România, la 24 octombrie 1926, concurs care a fost câștigat de căpitanul Vintilă Cristescu, fondatorul clubului Colțea Brașov. Municipalitatea susține astfel de evenimente prin care se promovează Brașovul, valorile sportului, ale competiției, educația și nutriția sănătoasă, precum și responsabilitatea socială. Mult succes, participanților, organizatorilor, sponsorilor, partenerilor, voluntarilor și tuturor celor implicați în bunul mers al acestui eveniment!”

Copiii, dar și adulții amatori ce doresc să participe la cursele din 26 septembrie, se pot înscrie online pe site-ul brasovrun.ro, acolo unde găsesc detalii despre regulament, program, premii sau traseu.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Ștafeta Veteranilor

Ștafeta Veteranilor

Publicat de adinaiftime, 11 octombrie 2017, 17:00

Voluntari din toată țara participă de astăzi la ediția a patra a Ștafetei Veteranilor cu scopul de a promova respectul față de veteranii de ieri și de azi ai României.

Evenimentul reprezintă alergarea în ștafetă pe 35 de tronsoane, însumând în total 2396 de kilometri. 98 de voluntari alergători, bicicliști însoțitori și coordonatori sunt implicați în această acțiune în toată țara, fiind repartizați pe trei trasee.

Pe traseul albastru, Craiova – Carei, alergarea începe astăzi, la ora 13.00, din fața Primăriei Craiova, traseul galben, București – Carei, începe pe 15 octombrie la ora 09.00 de la Monumentul Eroilor din fața Universității Naționale de Apărare, iar pe traseul roșu, Iași – Carei alergarea  începe pe 17 octombrie din fața sediului Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”.

Toate traseele se vor reuni pe 25 octombrie în Carei, ultima localitate eliberată în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Maraton de inspirație istorică la Timișoara pentru a marca sosirea lui Eugeniu de Savoya în cetate

Maraton de inspirație istorică la Timișoara pentru a marca sosirea lui Eugeniu de Savoya în cetate

Publicat de adinaiftime, 23 septembrie 2017, 21:00

Timișoara va marca, anul acesta, momentul eliberării de sub dominație otomană printr-un eveniment de alergare cu rezonanță istorică.

Asociația Club Sportiv Alergotura organizează Timișoara City Marathon, o cursă cu proba de maraton de 42,2 kilometri. Tema acestei ediții este Descălecatul lui Eugeniu de Savoya în cetatea Timişoarei, iar ineditul evenimentului constă în faptul că proba va începe în apropiere de Otelec, se va derula pe pista de biciclete de pe malului canalului Bega.

Lotul de 42 de alergători va veni spre Timişoara şi va traversa o parte din zona istorică, iar linia de finiş va fi în interiorul vechii cetăţi, în Piaţa Libertăţii. Şi celelalte curse au nume inspirate de unul dintre cele mai importante momente istorice ale oraşului, traseele acestora fiind în oraș. Vor fi organizate: Maratonul Cavalerii Cetăţii, 42.2 km, cursă rezervată pentru doar 42 de persoane; Poştalionul Cetăţii, probă maraton ştafetă, 4 X 10.5 km; Semimaratonul Eugeniu de Savoya, 21 km; Solii Cetăţii, probă semimaraton ştafetă, 2 X 10.5 km; Poarta Forforosa, probă individuală de 10.5 km; Batalionul Banat, probă individuală de 5.5 km.

Organizatorii intenționează să îmbine sportul cu elemente de cultură și de identitate ale Timișoarei.

Evenimentul are loc în 29 octombrie și va reuni alergători din țară dar și din euroregiune (Ungaria și Serbia). Înscrierile încep în 30 septembrie cu prețuri Happy Weekend și vor dura două săptămâni. Detaliile despre eveniment vor fi disponibile pe site-ul evenimentului www.timisoaracitymarathon.ro şi pe pagina de Facebook a evenimentului Timişoara City Marathon.

Prosperitatea noastră este strâns legată de „inteligența corporală”!
Inedit vineri, 27 septembrie 2019, 09:00

Prosperitatea noastră este strâns legată de „inteligența corporală”!

Primul impuls, atunci când ne gândim la prosperitate, este să considerăm că vorbim despre partea financiară. Este un punct de vedere, însă nu...

Prosperitatea noastră este strâns legată de „inteligența corporală”!
3 activități pe care le putem face în zilele ploioase!
Inedit marți, 24 septembrie 2019, 13:06

3 activități pe care le putem face în zilele ploioase!

De cele mai multe ori, atunci când plouă afară, această stare se transfere și în sufletul nostru. Privim picăturile mari de ploaie care se...

3 activități pe care le putem face în zilele ploioase!
6 sfaturi pentru îngrijirea și hidratarea mâinilor!
Inedit miercuri, 18 septembrie 2019, 12:28

6 sfaturi pentru îngrijirea și hidratarea mâinilor!

Mâinile noastre muncesc în rând cu noi, fiind instrumentul nostru principal de muncă în multe activități. Pielea acestora este aproape la fel...

6 sfaturi pentru îngrijirea și hidratarea mâinilor!
Yoga reduce anxietatea și depresia!
Inedit marți, 17 septembrie 2019, 11:40

Yoga reduce anxietatea și depresia!

Depresia este o tulburare a dispoziției care provoacă un sentiment persistent de tristețe și pierderea interesului față de activitățile care...

Yoga reduce anxietatea și depresia!
Inedit joi, 12 septembrie 2019, 11:51

„Telefonul Amintirilor” a sosit la Brașov!

„Telefonul Amintirilor” a ajuns la Brașov, la Muzeul „Casa Mureșenilor” și la Casa Memorială „Ștefan Baciu”....

„Telefonul Amintirilor” a sosit la Brașov!
Inedit miercuri, 21 august 2019, 16:25

Începe Festivalul Internațional de Arte Vizuale – VSLO!

Lectori din România, Grecia, SUA, Suedia, Polonia şi Norvegia vor fi prezenţi la ediţia aniversară a Festivalului Internaţional de Arte Vizuale...

Începe Festivalul Internațional de Arte Vizuale – VSLO!
Inedit vineri, 16 august 2019, 10:27

Micul dejun: 5 alimente pe care nu ar trebui să le consumi!

Unele alimente ar fi mai indicat să nu fie consumate niciodată pe stomacul gol, întrucât consumul lor poate declanşa probleme digestive. Iată 5...

Micul dejun: 5 alimente pe care nu ar trebui să le consumi!
Inedit miercuri, 3 iulie 2019, 14:03

Ed Sheeran cântă în premieră în România!

Ed Sheeran concertează, pentru prima dată în România, în această seară, la Arena Naţională din Bucureşti, în cadrul ”European Tour...

Ed Sheeran cântă în premieră în România!

MARATON în județul TULCEA

MARATON în județul TULCEA

Publicat de adinaiftime, 19 august 2017, 11:20

250 de concurenţi, printre care şi 26 de copii, vor alerga şi pedala pe 26 august, la Tulcea, pe cel mai frumos traseu din parcul natural Munţii Măcinului, în zona Cetăţuia Valea Fagilor.

Organizatorul evenimentului, Asociaţia Explorer – filiala Tulcea, a pregătit premii consistente pentru câştigători, de la 100 până la 400 de lei de persoană, pentru fiecare etapă de concurs.

Maratonul va avea loc pe 26 august, iar statul se va da la ora 12.00.

Competiţia de alergare se întinde pe un traseu de 25 de kilometri prin pădure, iar cea pe bicicletă are 45 de km.

Preşedintele Asociaţiei Explorer – filiala Tulcea, Ion Boncea a reuşit să îmbine alergarea în natură cu acţiunile umanitare.

În decurs de un an, el a convins 10 copii din centrele de plasament tulcene că sportul poate fi oricând o alternativă mai bună în faţa consumului de droguri, în cadrul „Proiectului pedalez, nu mă droghez”.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Descoperă Bucureștiul alergând!

Descoperă Bucureștiul alergând!

Publicat de Mihaela Costache, 17 septembrie 2015, 15:00

Peste 10 mii de participanţi din peste 55 de ţări vor lua startul la cea de-a 8-a ediţie a evenimentului din zilele de 3-4 octombrie, în Piața Constituției.
Pentru prima dată, traseul maratonului nu mai este format din două bucle de 21 km, ci este extins, la 33 de km, între orele 6:30-16:00, iar circulaţia va fi complet restricţionată pe traseu.

Startul curselor competitive – Maraton, Semimaraton Volkswagen, Maraton Ștafetă Vodafone – este duminică 4 octombrie, ora 9:30, Piața Constituției.
Traseul acestora este: Bd-ul Libertății – Piața Francofoniei – dreapta, pe Calea 13 septembrie – Piața Arsenalului – dreapta, pe Str.Izvor – stânga, pe Str. B.P.Hașdeu – dreapta, pe Splaiul Independenței – dreapta, pe Bd-ul Libertății – stânga, pe Bd-ul Națiunile Unite – dreapta, pe Splaiul Independenței – Piața Unirii – dreapta, către Bd-ul Unirii – stânga, pe lângă Fântana Mare – stânga, prin fața magazinului Unirea – stânga, pe str. Halelor – Splaiul Independenței – dreapta, pe Calea Victoriei – dreapta, pe Bd-ul Dacia, până la intersecția cu Str. H.Coandă – întoarcere către Calea Victoriei – dreapta, către Piața Victoriei – la intersecția cu Str. Sevastapol, întoarcere pe Calea Victoriei – dreapta, pe Str. Știrbei Voda – stânga, pe Str. Ion Câmpineanu – dreapta, pe Calea Victoriei – dreapta, pe Splaiul Independenței – Piața Operei – pe Bd-ul Regina Elisabeta – la Cercul Militar Național, întoarcere pe Bd-ul Regina Elisabeta – Piața Operei – Splaiul Independenței – Pod Eroilor – trecere pe celălalt sens al Splaiului Independeței – Pod Izvor – dreapta, pe Bd-ul Libertății – dreapta, pe Calea 13 Septembrie – Piața Arsenalului – stânga, către Șoseaua Panduri – dreapta, pe Șoseaua Panduri – la intersecția cu Str. Prof. Dr. Francisc Iosif Rainer, întoarcere pe celălalt sens al Șos. Panduri – la intersecția cu Calea 13 Septembrie – continuare pe Bd-ul Tudor Vladimirescu – la intersecția cu Calea Rahovei, întoarcere pe celălat sens al Bd-ului Tudor Vladimirescu – dreapta pe Calea 13 Septembrie – Piața Francofoniei – dreapta pe Bd-ul Libertății – la Piața Regina Maria, întoarcere pe Bdul Libertății – Piața Constituției – dreapta, pe Bd-ul Unirii – Piața Unirii – Piața Alba Iulia – dreapta, pe Bd-ul Burebista – la intersecția cu Str. Popa Stoica Fărcaș, întoarcere pe Bd-ul Burebista – Piața Alba Iulia – dreapta, pe Bd-ul Decebal – Piața Muncii – Bd-ul Basarabia – la intersecția cu Bd-ul Chișinău, întoarcere pe Bd-ul Basarabia – dreapta, în parcul Arenei naționale – tur exterior Arena națională – la ieșirea din parc dreapta, pe Bd-ul Basaria – Piața Alba Iulia – Piața Unirii – dreapta, prin fața magazinului Unirea – stânga, pe Str. Halelor – Splaiul Independenței, până la Piața Operei – la Piaţa Operei, întoarcere pe celălalt sens al Splaiului Independenţei dreapta, pe Bd-ul Libertăţii – sosire în Piaţa Constituţiei.

Acest traseu va fi închis circulaţiei auto în ziua de duminică 4 octombrie între orele 6:30-16:30.
Cursele Teen’s Race şi Cursa Populară Ciuc Radler iau startul duminică 4 octombrie, din Piaţa Constituţiei la ora 8:30, respectiv 8:15 pe traseul: Bd-ul Libertăţii, Calea 13 Septembrie, Str. Izvor, strada Haşdeu, Splaiul Independentei, Bd-ul Libertăţii.

Ora limită de încheiere a competiţiilor este 15:30
În intervalele orare mai sus menţionate, liniile de transport în comun care trec pe aceste trasee vor fi deviate.
Data limită pentru înscrierile online pentru adulţi este luni 21 septembrie, urmând ca vineri 2 octombrie între orele 13 – 20 şi sâmbătă 3 octombrie, între orele 11-20. Înscrierile vor continua în cadrul Sport Expo – spaţiul special amenajat din Piaţa Constituţiei. Oana Năstase directorul Asociaţiei Bucharest Running Club spune că această competiţie are şi o noutate.

În cadrul Sport Expo, toti participanţii înregistraţi sunt asteptaţi să îşi ridice kit-urile de participare.
O companie de asigurări va oferi 8 puncte de divertisment pe traseul curselor competitive de duminică şi lecţii de baschet pentru copii în Piaţa Constituţiei sâmbătă, cu ajutorul antrenorilor de la Federaţia Română de baschet.

La cortul special amenajat de către companie, de vineri de la 13:00 până duminică la ora 16:00, alergătorii pot face scurte sesiuni de masaj şi îşi pot măsura masa musculară, procentele de grăsime şi apă din corp, vârsta metabolică, nivelul de antioxidanţi, tensiunea, pulsul şi glicemia, iar duminică dimineaţa se vor aplica benzi medicale tuturor participanţilor cu probleme musculare.
Tot aici, vor fi organizate clase de cycling, antrenamente cardio, stretching, yoga, fotbal şi canotaj.

Competiţiile noi din cadrul RBBM 2015 sunt: Campionatul Diplomaţilor pentru Maraton şi Semimaraton, start duminică 4 octombrie la ora 9:30, la care sunt anunţaţi diplomaţi din Polonia, Austria, Germania, Olanda alături de membrii corpului diplomatic care activează în bucureşti, precum şi Teen’s Race, care va avea startul duminică 4 octombrie la ora 8:15 şi la care participă adolescenţii între 13-18 ani. Se vor acorda premii primilor 5 clasaţi ai fiecărei curse, precum şi primilor 3 clasaţi din categoria scaunelor cu rotile, pe categorii de gen. Finaliştii de la cursele maraton, semimaraton, maraton ştafeta vor primi premii în bani, iar alergătorii de la cursa populară vor primi premii în produse. Valoarea premiilor se ridică la peste 20 de mii de euro.

Duminică 4 octombrie, la finalul festivităţilor de premiere, va avea loc concertul caritabil „Rock&Run for Life”, susţinut de către Dan Helciug – unul dintre ambasadorii RBBM 2015.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Săptămâna Europeană a Sportului

Săptămâna Europeană a Sportului

Publicat de Mihaela Costache, 12 august 2015, 09:10

După Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG), un alt organism continental din sportul de performanță, Asociația Europeană de Atletism, anunță că va participa activ la Săptămâna Europeană a Sportului, urmând să organizeze competiții în cel puțin 10 țări europene, cu participarea a peste 43.000 de iubitori ai alergării.

La activitățile fizice din cadrul Săptămânii (7-13 septembrie) vor fi prezenți amatori de mișcare din toate cele 28 de țări ale Uniunii Europene, precum și 6 alte țări, toate eligibile prin programul Erasmus+, iar European Athletics va promova, împreună cu federațiile naționale, inclusiv sloganul și hashtag-ul #BeActive.

În același scop, EAA va organiza „Running for All”, cu prezența activă a federațiilor membre, experții în alergare urmând să ajute la desfășurarea curselor și să integreze populația în mișcarea sportivă.

Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului ”Cerbul de Aur” începe în forţă!
Showbiz marți, 20 august 2019, 12:26

Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului ”Cerbul de Aur” începe în forţă!

În prima seară, pe 22 august, Ştefan Bănică jr. va ridica publicul în picioare, aşa cum o face la fiecare concert al său. Cu 16 discuri de...

Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului ”Cerbul de Aur” începe în forţă!
„Sufrageria lui …” un backstage unic pentru iubitorii de folk
Showbiz luni, 1 aprilie 2019, 13:00

„Sufrageria lui …” un backstage unic pentru iubitorii de folk

Din 27 februarie s-a deschis în București, Centrul Cultural A. Păunescu sub patronajul și îngrijirea permanentă a fiicei poetului, Ana Maria...

„Sufrageria lui …” un backstage unic pentru iubitorii de folk
Distracție de Zilele Bucureștiului
Showbiz vineri, 14 septembrie 2018, 16:23

Distracție de Zilele Bucureștiului

Cu ocazia ”Zilelor Bucurestiului”, vor avea loc doua evenimente dedicate tinerilor si copiilor din Capitală: Kids City, un festival al celor...

Distracție de Zilele Bucureștiului
Să ne (re)amintim de Cerbul de Aur
Showbiz joi, 30 august 2018, 15:55

Să ne (re)amintim de Cerbul de Aur

În exclusivitate, Bucureşti FM După o pauză de 9 ani, festivalul care a marcat istoria muzicii în România si care a schimbat mult din ceea ce a...

Să ne (re)amintim de Cerbul de Aur
Showbiz miercuri, 29 august 2018, 15:11

Festivalul internaţional „Cerbul de Aur”, la a XVIII-a ediţie

La 50 de ani de la prima ediţie, în această seară începe la Braşov, în Piaţa Sfatului, Festivalul „Cerbul de Aur”. „Cerbul...

Festivalul internaţional „Cerbul de Aur”, la a XVIII-a ediţie
Showbiz marți, 28 august 2018, 14:39

Reguli stricte la Festivalul Cerbul de Aur

Publicul nu va avea acces cu umbrele, chiar dacă plouă. Publicul spectator la Festivalul Internațional Cerbul de Aur va trebui să respecte...

Reguli stricte la Festivalul Cerbul de Aur
Showbiz miercuri, 7 februarie 2018, 17:03

Radio Reşiţa: Răzvan Schinteie și Sabin Dorohoi – Discipol și Maestru

Protagoniștii emisiunii România de nota 10 sunt, în acestă ediţie,  Răzvan Schinteie și Sabin Dorohoi. Celebritatea tânărului nostru...

Radio Reşiţa: Răzvan Schinteie și Sabin Dorohoi – Discipol și Maestru
Showbiz vineri, 15 decembrie 2017, 08:30

În România nu a intrat niciun lot de lapte praf contaminat cu salmonella

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a verificat toate loturile de lapte praf de pe piaţă, iar în...

În România nu a intrat niciun lot de lapte praf contaminat cu salmonella

Aleargă în capitala munţilor!

Aleargă în capitala munţilor!

Publicat de Mihaela Costache, 5 august 2015, 08:10

Vineri se dă startul unei curse de alergare complete. Buşteni SkyRace se adresează celor care îşi doresc să treacă de la etapa trailrunning la nivelul cel mai înalt al alergării montane: skyrunning.
Evenimentul se află la a treia ediţie şi se desfăşoară pe 7,8 şi 9 august.

Busteni SkyRaceÎn 2015 se pune în practică idea marelui campion de anul trecut, Ionuţ Zinca, şi astfel cursa Vertical Race din Buşteni devine prologul evenimentului principal SkyRace, după modelul concursurilor de skyrunning cu tradiţie din Europa. Evenimentul devine complet şi îşi găseşte în sfârşit locul în peisajul extrem de variat al concursurilor de alergare montană din România.
Competiţia îşi propune şă facă din Buşteni capitala sporturilor montane din România.

Vineri, pe 7 august, partipanţii vor urca la Vertical Race (pe distanța de 5.4 km, cu o diferență de nivel de 1250 metri), sâmbătă, pe 8 august, campionii României se vor întrece la finala Campionatului Naţional de Alergare Montana 2015, iar duminica, pe 9 august, se va alerg la înălţime (SkyRace – pe distanța de 31 km, cu o diferență de nivel de 2100 metri) pe unul din cele mai frumoase trasee din Bucegi.

Taxa de participare este de 50 de lei pentru Vertical Race, 100 de lei pentru SkyRace şi 130 pentru ambele întreceri. Plata se face în termen de 5 zile de la înscriere.

Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului ”Cerbul de Aur” începe în forţă!
Showbiz marți, 20 august 2019, 12:26

Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului ”Cerbul de Aur” începe în forţă!

În prima seară, pe 22 august, Ştefan Bănică jr. va ridica publicul în picioare, aşa cum o face la fiecare concert al său. Cu 16 discuri de...

Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului ”Cerbul de Aur” începe în forţă!
„Sufrageria lui …” un backstage unic pentru iubitorii de folk
Showbiz luni, 1 aprilie 2019, 13:00

„Sufrageria lui …” un backstage unic pentru iubitorii de folk

Din 27 februarie s-a deschis în București, Centrul Cultural A. Păunescu sub patronajul și îngrijirea permanentă a fiicei poetului, Ana Maria...

„Sufrageria lui …” un backstage unic pentru iubitorii de folk
Distracție de Zilele Bucureștiului
Showbiz vineri, 14 septembrie 2018, 16:23

Distracție de Zilele Bucureștiului

Cu ocazia ”Zilelor Bucurestiului”, vor avea loc doua evenimente dedicate tinerilor si copiilor din Capitală: Kids City, un festival al celor...

Distracție de Zilele Bucureștiului
Să ne (re)amintim de Cerbul de Aur
Showbiz joi, 30 august 2018, 15:55

Să ne (re)amintim de Cerbul de Aur

În exclusivitate, Bucureşti FM După o pauză de 9 ani, festivalul care a marcat istoria muzicii în România si care a schimbat mult din ceea ce a...

Să ne (re)amintim de Cerbul de Aur
Showbiz miercuri, 29 august 2018, 15:11

Festivalul internaţional „Cerbul de Aur”, la a XVIII-a ediţie

La 50 de ani de la prima ediţie, în această seară începe la Braşov, în Piaţa Sfatului, Festivalul „Cerbul de Aur”. „Cerbul...

Festivalul internaţional „Cerbul de Aur”, la a XVIII-a ediţie
Showbiz marți, 28 august 2018, 14:39

Reguli stricte la Festivalul Cerbul de Aur

Publicul nu va avea acces cu umbrele, chiar dacă plouă. Publicul spectator la Festivalul Internațional Cerbul de Aur va trebui să respecte...

Reguli stricte la Festivalul Cerbul de Aur
Showbiz miercuri, 7 februarie 2018, 17:03

Radio Reşiţa: Răzvan Schinteie și Sabin Dorohoi – Discipol și Maestru

Protagoniștii emisiunii România de nota 10 sunt, în acestă ediţie,  Răzvan Schinteie și Sabin Dorohoi. Celebritatea tânărului nostru...

Radio Reşiţa: Răzvan Schinteie și Sabin Dorohoi – Discipol și Maestru
Showbiz vineri, 15 decembrie 2017, 08:30

În România nu a intrat niciun lot de lapte praf contaminat cu salmonella

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a verificat toate loturile de lapte praf de pe piaţă, iar în...

În România nu a intrat niciun lot de lapte praf contaminat cu salmonella