Bilanţ verde la Timişoara: 17.000 de pomi plantaţi într-o singură zi
Publicat de Dan Boanţă, 19 martie 2019, 09:30
Pe dealul de la Cralovăț, în Timiș, peste 1000 de voluntari au plantat 17.000 pomi, într-o acțiune care face parte din iniţiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat „Plantăm fapte bune în România”.
Deşi vremea nu a fost una foarte bună, pe o ploaie măruntă ce a căzut în reprize, aproximativ 1.200 de voluntari au plantat 17.000 de puieți forestieri, frasin, paltin și cireș, pentru a preveni erodarea și alunecarea dealului în timp, dar și pentru a extinde pădurea din zonă.
“Apreciem efortul tuturor, mai ales pe o astfel de vreme, și mulțumim voluntarilor, unii fideli acțiunii noastre, că nu au renunțat și datorită lor plantația va prinde rădăcini” , a declarat Andreia Schneider, coordonator local Timiş pentru debanat.ro.
Echipa Plantăm fapte bune în România plănuia ca în noiembrie anul trecut, la Cralovăț, în Timiș, să împădurească un teren de 5 hectare cu 25.000 de puieți forestieri de cer, frasin, paltin și cireș, tot cu ajutorul voluntarilor. Planurile au fost însă date peste cap de seceta din aceea perioadă, iar plantarea a fost amânată pentru primăvara aceasta.
Au fost prezente grupuri de voluntari organizați de la diferite instituții de ordine și siguranță publică, instituții pentru situații de urgență, facultăți, multinaționale, firme, ONG-uri și mai ales simpli cetățeni timișoreni, care au venit în număr foarte mare.
La eveniment au participat toţi cei care au dorit din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, Jandarmeria Română, Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara, Facultatea de economie și de Administrare a Afacerilor – UVT, Facultatea de Chimie Biologie – UVT, Flex Romania, Continental Automotive România, Hella România, Mewi, Litens, Daikin, SIXT, UnifiedPost, Wipro, KPMG, Kaufland, Accenture, Cmed Group, BeeSpeed Automatizări, Avery Dennison, Sustainalytics, Artmatch, Sindicat IT, RNSSI, Kathrein România, Infobest România, Autonom, Leman Industry, Kromberg&Schubert, Licos, GEOTIM, ASSEUT, Asociația Little People, Noua Acropolă. Asistența tehnică de specialitate a fost asigurată voluntar de ingineri silvici din cadrul Direcției Silvice Timiș. Organizatorii locali sunt Asociația ECO CLUB Timișoara, Primăria și Consiliul local al comunei Topolovățu Mare.