Ascultă Radio România Regional Live

Angela Cristea

Lansarea Preşedinţiei bulgare a Consiliului UE:„Uniți suntem puternici”

Lansarea Preşedinţiei bulgare a Consiliului UE:„Uniți suntem puternici”

Publicat de Gabriela Rusu-Păsărin, 22 ianuarie 2018, 15:22 / actualizat: 22 ianuarie 2018, 16:30

Ministrul Teodor Meleșcanu, la conferinţa de presă comună pentru lansarea Preşedinţiei bulgare a Consiliului UE: „Menținerea și consolidarea unității europene reprezintă un obiectiv comun fundamental în contextul european actual”

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a participat în data de 15 ianuarie 2018, la conferința de lansare a Președinției bulgare a Consiliului UE, organizată la Bucureşti, de Ambasada Republicii Bulgaria în România, în cooperare cu Reprezentanța Comisiei Europene în România.

La eveniment au participat E.S. Todor Churov, ambasadorul Republicii Bulgaria în România, Angela Cristea, șefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti şi reprezentanţi ai mass-media.

România și Bulgaria se bucură de relații bilaterale foarte bune și împărtășesc opinii similare în ceea ce privește agenda regională, europeană și internațională. Țările noastre sunt parteneri apropiați în cadrul UE, aliați de încredere în NATO și constituie voci de încredere în eforturile comune de a sprijini consolidarea Uniunii Europene”, a arătat în deschidere ministrul afacerilor externe, care a salutat obiectivele prezentate de Președinția bulgară a Consiliului UE.

Demnitarul român a evidențiat faptul că Bulgaria și România vor exercita în Trio-uri succesive primul lor mandat ca Președinție a Consiliului UE și vor colabora pentru a asigura continuitatea între acestea și coerența în avansarea priorităților europene comune. A subliniat că procesul național de pregătire pentru asumarea președinției Consiliului UE de către țara noastră în semestrul I 2019 se află în plină desfășurare.

Ministrul Teodor Meleșcanu a reliefat faptul că în contextul european actual menținerea și consolidarea unității europene reprezintă un obiectiv comun fundamental (aspect reflectat și de motto-ul Președinției bulgare: „Uniți suntem puternici” (United we stand strong). A exprimat susținerea României pentru consolidarea proiectului european în baza unor abordări concrete, coerente, unitare și incluzive, care să răspundă așteptărilor cetățenilor europeni.

Apreciem în mod special atenția acordată de Președinția bulgară dialogului activ cu cetățenii europeni, precum și preocuparea de a răspunde nevoilor acestora de sporire a securității, ocupării forței de muncă, creșterii durabile și asigurarea unei prezențe mai puternice a UE pe scena mondială”, a adăugat șeful diplomației române.

De asemenea, a menționat că negocierile privind viitorul cadru financiar multianual vor oferi Bulgariei și României posibilitatea de a-și aduce contribuția la atingerea unui consens privind instrumentele bugetare care să susțină prioritățile politice europene în anii următori. A amintit, de asemenea, că România împărtășește viziunea Președinției bulgare asupra necesității de a consolida politicile fundamentale și tradiționale ale UE care joacă un rol-cheie în menținerea coeziunii economice și sociale: politica de coeziune și politica agricolă comună.

Ministrul Teodor Meleșcanu a exprimat aprecierea și susținerea deplină a Președinției bulgare în ceea ce privește prioritizarea perspectivei europene și a conectivității Balcanilor de Vest. „Avem ocazia de a avansa împreună procesul de extindere. Acesta este, de asemenea, un obiectiv important pentru noi, o prioritate viitoare a Președinției române a Consiliului UE în 2019. Vom continua să lucrăm împreună pentru a atinge acest obiectiv strategic.” A amintit, în același timp, că România susține obiectivul de a continua dezvoltarea relațiilor noastre cu partenerii din cadrul Parteneriatului Estic. Summit-ul Parteneriatului estic, care a avut loc la Bruxelles, în noiembrie 2017, a transmis, în acest sens, un mesaj politic important al UE și a stabilit o agendă concretă de lucru – „20 de rezultate pentru 2020” – care trebuie pusă în aplicare în mod activ.

Vorbind despre o Europă sigură și stabilă, demnitarul român a subliniat importanța sporirii securității cetățenilor UE, consolidarea controalelor la frontiere și gestionarea mai eficientă a migrației. A reiterat sprijinul României pentru consolidarea rolului UE în domeniul securității și apărării și în implementarea globală a Strategiei Globale a UE.

Ministrul Teodor Meleșcanu a evidențiat, de asemenea, ca obiective de interes comun, necesitatea promovării vizibilității și importanței Strategiei europene privind regiunea Dunării, precum și intensificarea sprijinului european pentru regiunea Marii Negre și a eforturilor de cooperare regională. „Este o oportunitate unică. Vom colabora pentru a prezenta și promova mai bine aceste dosare ca priorități la nivel european”, a declarat acesta în încheierea intervenției sale.

 

Sursa;  Comunicat de presă al MAE, https://www.mae.ro/node/44665

Foto: MAE

DIALECTELE ROMÂNEŞTI SUD-DUNĂRENE ÎN ACTUALITATE
Bulgaria luni, 23 octombrie 2017, 10:02

DIALECTELE ROMÂNEŞTI SUD-DUNĂRENE ÎN ACTUALITATE

Societatea de Cultura Macedo-Română organizează la Teatrul National „Ion Luca Caragiale” din Bucuresti, Sala Media, joi, 26 octombrie 2017,...

DIALECTELE ROMÂNEŞTI SUD-DUNĂRENE ÎN ACTUALITATE
Programul „ARC” 2017 susţine promovarea limbii române în comunităţile româneşti
Bulgaria marți, 1 august 2017, 11:00

Programul „ARC” 2017 susţine promovarea limbii române în comunităţile româneşti

  Programul „ARC” este finanțat şi organizat de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Tineretului...

Programul „ARC” 2017 susţine promovarea limbii române în comunităţile româneşti
„Amintirile unui vlah”
Bulgaria sâmbătă, 24 iunie 2017, 16:44

„Amintirile unui vlah”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova a organizat, vineri, 23 iunie 2017, lansarea volumului „Amintirile unui vlah”...

„Amintirile unui vlah”
Biblioteca Românească Albotina de la Vidin şi cântecele rapsozilor români din Belene
Bulgaria luni, 12 iunie 2017, 12:10

Biblioteca Românească Albotina de la Vidin şi cântecele rapsozilor români din Belene

Ivo Gheorghiev, președinte al “AVE” Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria și al Casei de Cultură Sfânta Teofana Basarab, decorat de...

Biblioteca Românească Albotina de la Vidin şi cântecele rapsozilor români din Belene
Bulgaria joi, 2 martie 2017, 15:10

AVE – UNIUNEA ETNICILOR ROMÂNI DIN BULGARIA

UNIUNEA    ETNICILOR     ROMÂNI    DIN    BULGARIA în colaborare cu Casa de Cultură „Sf Teofana Basarab” din Vidin, Societatea...

AVE – UNIUNEA ETNICILOR ROMÂNI DIN BULGARIA
Bulgaria duminică, 5 februarie 2017, 22:09

Lucica Gheorghiev – o româncă din Valea Timocului bulgăresc premiată la Gala de execelență a ICR

  Cea de-a doua ediție a Galei Premiilor de Excelență pentru Românii din Comunitățile Istorice s-a desfășurat luni, 30 ianuarie, de la...

Lucica Gheorghiev – o româncă din Valea Timocului bulgăresc premiată la Gala de execelență a ICR
Bulgaria duminică, 8 ianuarie 2017, 05:00

Tradiții românești la Bregova (Bulgaria) 1-12 ianuarie 2017

  Comunitatea românească din Bregova, o localitate la granița dintre Bulgaria și Serbia, păstrează tradițiile în familie. Copiii...

Tradiții românești la Bregova (Bulgaria) 1-12 ianuarie 2017
Bulgaria marți, 12 iulie 2016, 12:22

Tabăra pentru copiii din comunitățile românești din jurul României

...

Tabăra pentru copiii din comunitățile românești din jurul României

DESCHIDEREA OFICIALĂ A CELEI DE A XXIV-A EDIȚII A TÂRGULUI INTERNAȚIONAL GAUDEAMUS – CARTE DE ÎNVĂȚĂTURĂ

DESCHIDEREA OFICIALĂ A CELEI DE A XXIV-A EDIȚII A TÂRGULUI INTERNAȚIONAL GAUDEAMUS – CARTE DE ÎNVĂȚĂTURĂ

Publicat de Camelia Teodosiu, 22 noiembrie 2017, 14:36

Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură, „cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio” de aproape un sfert de veac, şi-a deschis azi porţile, pentru cea de-a XXIV-a ediţie.

Prima zi a Târgului Gaudeamus marchează atât deschiderea oficială, cât şi o serie de evenimente pe care le puteţi trece în agendă, după ce consultaţi programul centralizat de echipa Gaudeamus.

Aproximativ 300 de expozanţi, peste 800 de evenimente editoriale şi profesionale, personalităţi ale peisajului cultural naţional, numeroase ateliere de creaţie şi evenimente dedicate celor mai tineri vizitatori, constituie reperele majore ale celei de a 24-a ediţii a manifestării.

La festivitatea de deschidere, Preşedintele Director General al SRR, dl. Georgică Severin a subliniat că “este o dovadă că atunci când iubeşti cultura, când iubeşti lectura, când iubeşti cartea şi mai ales nu eşti dispus la compromisuri, acest fenomen poate să continue să existe.”

Preşedinte de onoare al acestei ediţii a Târgului este dramaturgul şi jurnalistul Matei Vişniec, care a declarat: “De fapt, trebuie să vă spun că nu sunt decât un umil servitor al cuvintelor şi al cărţilor pentru că şi ele m-au format. Îmi dau seama acum că de 50 de ani de fapt eu cred în cuvinte, cred în carte, cred în ferestrele, în uşile pe care cărţile ni le deschid. Faptul că Europa se află, astăzi, în inima acestui târg de carte este un lucru fabulos pe care nu mi-l puteam imagina în urmă cu 30 de ani, cu 40 de ani. Ori, iată că există şi utopii care se realizează! Îmi spun că, de fapt, cărţile mi-au deschis toate căile posibile, chiar atunci când frontierele erau închise; prin cărţi am ajuns la inimile altora, la culturile altora, am înţeles ce este Europa, ce este omul, cine suntem noi. Nimic nu mi-a deschis porţi mai largi şi mai generoase decât lecturile din clasicii noştri, din clasicii literaturii universale, din clasicii generaţiei mele şi văd câţiva membri ai generaţiei ’80 aici. Pentru mine scrisul a fost o formă de libertate şi cred, în continuare, că acolo unde există carte şi educaţie, există libertate! Cum am trăit între două ţări, şi între două limbi şi între două sensibilităţi, mai cred că România este extrem de competitivă în primul rând, pe plan cultural. Mă bucur că mă aflu aici…”

Angela Cristea, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, structură reprezentativă, aleasă ca invitata de onoare a celei de-a XXIV-a ediţii a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură, a lansat invitaţia la dialog despre  “cum să citim sănătos, cum să ne hrănim sănătos, cum să ne bucurăm de viaţă şi mai ales cum să ne bucurăm de present, pentru că pe de-o parte avem o expoziţie despre cei 60 de ani de la semnarea tratatelor constitutive, Tratatul de la Roma al UE, pe de altă parte vom vorbi despre viitorul UE pentru că suntem în plină dezbatere privind scenariul viitorul UE”.

De asemenea, Liliana Ţuroiu, Preşedinte al Institutului Cultural Român speră “să fie o ediţie cu multe dezbateri, cu multe lansări interesante, cu aceeaşi atmosferă relaxată, destinsă şi distinsă”.

Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură, iniţiat şi este organizat anual de Radio România, este de foarte mulţi ani un reper, atât pentru specialiştii din branşă cât şi pentru publicul larg. Cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii, din România, are  un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.

În toamna fiecărui an, Târgul Internaţional GAUDEAMUS devine centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România. Deopotrivă târg de carte de carte şi cafenea literară, GAUDEAMUS propune în acest an un maraton de peste 800 de evenimente culturale, într-o atmosferă prietenoasă şi destinsă.

Începând de azi, până pe 26 noiembrie, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo vă puteţi permite cele mai creative şi relaxante abordări culturale.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

La Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură suntem “Acasă în Europa”

La Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură suntem “Acasă în Europa”

Publicat de Camelia Teodosiu, 22 noiembrie 2017, 10:42

Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură, „cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio” de aproape un sfert de veac, are loc în perioada 22 – 26 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo. Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul 24, a fost iniţiat şi este organizat anual de Radio România.

În cadrul Conferinţei de lansare a evenimentului, Atila Vizauer, Directorul Centrului Cultural Media Radio România, a precizat că „la 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, invitat de onoare al Târgului Internaţional Gaudeamus este Uniunea Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România, iar Preşedinte de onoare al actualei ediţii este scriitorul şi jurnalistul Matei Vişniec”.

„Suntem extrem de onoraţi să fim invitatul de onoare al Târgului Internaţional Gaudeamus. Ne-am dorit să intrăm în parteneriat cu acest târg, aşa după cum ne dorim să fim parteneri ai mass-media în general. La târg vom încerca să prezentăm vizitatorilor rolul cărţii în viaţa fiecăruia dintre noi, iar standul nostru, la care vă aşteptăm, poartă numele Acasă în Europa”, a spus Angela Cristea, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Georgică Severin, Preşedinte Director General al Radio România, a declarat: „Vedem prezenţa Comisiei Europene la Gaudeamus ca o încununare a celor 10 ani scurşi de la aderarea României la Uniunea Europeană. Târgul organizat de Radio România a devenit o manifestare de o asemenea amploare încât, sunt sigur, nici iniţiatorii săi nu şi-au imaginat-o în urmă cu 24 de ani. 24 de ediţii înseamnă o experienţă bogată. Toate editurile semnificative din România sunt prezente la această ediţie şi ţin să le mulţumesc tuturor participanţilor. Mulţumesc de asemenea şi echipei de la Radio România, care a lucrat formidabil”.

Târgul Internaţional Gaudeamus este principala componentă a Programului Lectura, proiect de anvergură naţională al Radio România, având ca principal obiectiv susţinerea culturii româneşti. Palmaresul celor peste două decenii de când Gaudeamus este un reper neegalat în industria evenimentelor dedicate cărţii numără 102 târguri organizate în întreaga ţară, peste 2,8 milioane de vizitatori şi 12.500 de manifestări organizate în acest cadru, ceea ce aduce Radio România în postura de lider naţional şi în acest domeniu.

La standul invitatului de onoare, Acasă, în Europa, vizitatorii târgul vor putea să participe zilnic la numeroase evenimente interactive – dezbateri, întâlniri cu scriitori români premiaţi în Europa, ateliere, adresate atât adulţilor, cât şi celor mai tineri cititori.

Gaudeamus 2017 ne propune:

  • circa 300 de expozanţi, un nucleu puternic şi bine definit de edituri româneşti cu tradiţie, instituţii de învăţământ, difuzori de carte şi publicaţii, asociaţii profesionale şi organizaţii active în domeniile cultură şi educaţie, prezente an de an la Gaudeamus, cărora li se adaugă numeroşi participanţi în premieră;
  • peste 800 de evenimente editoriale şi profesionale, care se vor desfăşura la standurile expozanţilor, al invitatului de onoare, ale partenerilor şi în spaţiile special amenajate în incintă (Sălile Cupola şi Mircea Sântimbreanu, Bursa de Contacte, Ceainăria Bernschutz&Co – Gaudeamus şi Salonul de Carte pentru Copii Ion Creangă).
  • ziarul târgului va fi realizat pentru al patrulea an consecutiv de o echipă redacţională de la publicaţia Caţavencii.

Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10:00 şi 20:00.

Accesul publicului la Târg se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare pentru toată perioada (în valoare de 10 lei), care constituie totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus. Dar, numeroase categorii de public vor beneficia de acces gratuit în incintă: preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, alţi profesionişti din domeniile editorial-educaţional, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, dar şi grupurile organizate.

Tombola Gaudeamus, derulată pe baza biletelor şi a abonamentelor de intrare, va avea şi în acest an premii extrem de atractive:

  • 10 eBook reader, oferite de BRD Groupe Société Générale;
  • 9 vouchere în valoare de 300 de lei, oferite de Optiplaza;
  • pachete de accesorii pentru echipamente multimedia, oferite de InfoTouch Systems;
  • 3 vouchere foto-carte CEWE, în valoare de câte 139 lei.

Premiile Târgului Internaţional Gaudeamus 2017 vor fi decernate duminică, 26 noiembrie, ora 15:00:

– Trofeele Gaudeamus (pentru trei dintre expozanţi) şi Cea mai râvnită carte a târgului, premii acordate pe baza votului publicului.

– Trofeul Presei Mircea Sântimbreanu, pe secţiunile publicaţii, radio, TV, online şi agenţii de presă – decernat jurnaliştilor acreditaţi care vor reflecta derularea târgului.

– Premiul de excelenţă, acordat de Radio România uneia din editurile prezente la târg şi destinat finanţării totale sau parţiale a unui proiect editorial de importanţă naţională, cu ecouri internaţionale.

– Premiile pentru traducere Antoaneta Ralian, acordate pentru doi traducători, în şi din limba română.

– Premiul Educaţia, acordat uneia dintre instituţiile de învăţământ prezente la târg.

– Premiul Miss Lectura, acordat de organizatori celei mai frumoase vizitatoare iubitoare de carte.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Bursele Europene: Jurnalişti în Dialog ediţia 2017

Bursele Europene: Jurnalişti în Dialog ediţia 2017

Publicat de Andrei Cretoiu, 28 martie 2017, 09:31

Reprezentanța Comisiei Europene și Freedom House România primesc înscrieri pentru ediția 2017 a programului „Bursele Europene: Jurnaliști în Dialog”

Programul se adresează ziariștilor din presa locală și regională – print, online, radio, TV -, bloggerilor și freelancerilor care sunt interesați să cunoască modul în care Uniunea Europeană influențează viața comunității locale în care își desfășoară activitatea.

Pentru a fi selecționați în program, vă puteți înscrie până vineri, 21.04.2017 (inclusiv), prin transmiterea către Freedom House România a CV-ului dumneavoastră și a cel puțin unui articol în care ați abordat tematica europeană.

Proiectul este compus din două seminare pentru jurnaliști și bloggeri, ce vor avea loc în perioada mai – iulie. Locul de desfășurare a seminarelor va fi anunțat ulterior.

Ca și în anii anteriori, participanții cei mai activi în cadrul seminarelor se vor bucura de o vizită sau de un stagiu de studiu la Bruxelles.

Alături de dna Angela Cristea, șef al Reprezentanței Comisiei Europene în România, și de alți vorbitori cu expertiză în domeniu, vom dezbate temele europene ale momentului și evoluțiile politice, economice și de securitate regionale.

Pentru participarea la selecție, trebuie să trimiteți CV-ul și un articol (analiză, reportaj sau postare) în care ați abordat tematica europeană, redactat și publicat în anul 2016, la următoarele adrese: bej@freedomhouse.ro şi alex.stoianovici@freedomhouse.ro , până cel târziu în data de 21 aprilie 2017.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc