Ascultă Radio România Regional Live

animale de companie

Vacanţe şi călătorii, în UE, cu animale de companie

Vacanţe şi călătorii, în UE, cu animale de companie

Publicat de Camelia Teodosiu, 19 august 2019, 11:14

Datorită noilor reglementări ale UE, dacă  vrei să pleci în vacanță însoțit de animalul tău de companie ai nevoie doar de un pașaport care să ateste că acesta este vaccinat împotriva rabiei.

Grație regulilor armonizate, referitoare la călătoria cu animalele de companie, europenii pot merge în vacanță cu câinele sau pisica. Prietenul cu blană nu mai trebuie să rămână acasă în timp ce dumneavoastră profitați de timpul liber.

Înainte de plecare, însă, asigurați-vă că animalul dumneavoastră este identificat cu microcip înregistrat sau cu tatuaj și că are pașaport eliberat de un veterinar autorizat care dovedește că a fost vaccinat împotriva turbării și poate călători. Câinii care călătoresc în Finlanda, Irlanda, Malta, Regatul Unit și Norvegia trebuie tratați împotriva parazitului Echinococcus multilocularis.

În mod normal, puteți călători cu maximum cinci animale, cu mențiunea că este vorba despre câini sau pisici. Dacă vrei să pleci cu iepurele sau cangurul, e un pic mai complicat, reglementările pentru alte animale de companie fiind diferite de la țară la țară.

#travel #europe #TravelnEU

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Brexit: cum poate fi redus impactul scenariului fără acord

Brexit: cum poate fi redus impactul scenariului fără acord
Foto: Brexit, deal or no deal concept. United Kingdom and European Union flags on dice, black background. 3d illustration

Publicat de Camelia Teodosiu, 5 august 2019, 12:26

Dacă Marea Britanie va părăsi UE fără un acord, persoanele fizice și întreprinderile din Europa vor fi afectate. UE a adoptat măsuri de atenuare a impactului unei retrageri nereglementate.

UE a pus accentul de nenumărate ori pe faptul că susține o retragere regelmentată a Regatului Unit din Uniune. Aceasta a încheiat un acord de retragere a Regatului Unit pentru a se asigura că va exista în continuare o colaborare cu privire la diverse probleme în avantajul ambelor părți. Cu toate acestea, UE a adoptat măsuri de reducere a impactului unui eventual Brexit fără acord.

Aceste măsuri nu pot oferi avantajele de a face parte din Uniunea Europeană. Sunt doar măsuri temporare și unilaterale. Unele dintre ele cer reciprocitatea Regatului Unit pentru a intra în vigoare.

Soluțiile pe termen lung depind de discuțiile viitoare dintre UE și Marea Britanie.

Iată care sunt măsurile de pregătire a UE pentru un Brexit fără acord:

Vize

Britanicii vor putea intra în Uniunea Europeană fără viză pentru perioade scurte, cu condiția ca același lucru să se aplice cetățenilor europeni care călătoresc în UE.

Aviație

Companiile britanice ar putea oferi servicii în țările UE, cu condiția ca firmele UE să beneficieze de aceleași oportunități în Regatul Unit.

Servicii feroviare

Valabilitatea autorizațiilor de siguranță feroviară ar fi extinsă pentru a asigura continuitatea serviciilor feroviare între Regatul Unit și UE, cu condiția ca Marea Britanie să facă același lucru.

Transport rutier

Transportatorii de marfă și operatorii de autobuz și autocar din Marea Britanie ar putea să ofere servicii între Marea Britanie și UE, cu condiția ca Regatul Unit să ofere acces echivalent pentru companiile din UE.

Securitatea socială

Cetățenii UE din Marea Britanie și cetățenii Regatului Unit din UE ar trebui să păstreze beneficiile protecției sociale dobândite înainte de retragere.

Erasmus +

Elevii și profesorii din Marea Britanie ar fi capabili să-și finalizeze studiile în străinătate în cadrul programului Erasmus +.

Procesul de pace în Irlanda de Nord

Finanțarea pentru programele bilaterale de pace în Irlanda de Nord va continua cel puțin până în 2020 pentru a contribui la susținerea procesului de pace și de reconciliere început prin acordul din Vinerea Mare (n.r. Acordul de la Belfast, semnat  la 10 aprilie 1998).

Pescuit

În cazul în care Regatul Unit este de acord cu reciprocitatea deplină a accesului la apele pentru pescuit, o procedură simplă este pusă în vigoare pentru ca întreprinderile să obțină autorizația de pescuit cu ușurință. Schimbul de cote va fi permis până la finalizarea acestor măsuri la data de 31 decembrie.

În cazul în care Regatul Unit nu este de acord, firmele din UE cărora li se va interzice accesul la apele Regatului Unit ar putea fi eligibile pentru despăgubiri din partea fondului european pentru pescuit și afaceri maritime.

Apărare

Întreprinderile din UE vor putea să exporte în continuare către Marea Britanie anumite articole folosite în scopuri civile și militare.

În unele domenii nu există măsuri speciale. 

În multe domenii nu există măsuri speciale puse la punct ce ar intra în vigoare în cazul unui Brexit fără acord. Acest lucru ar putea aduce costuri suplimentare și necesitatea de a completa anumite documente, de aceea ar fi o idee bună să verificați care este situația la autoritățile relevante din țara sau regiunea dumneavoastră.

Permisul de conducere

Permisele de conducere emise de către o țară europeană sunt recunoscute în mod automat de către alte state membre. În momentul în care Marea Britanie va părăsi UE, acest lucru nu se va mai aplica permiselor britanice. Europenii care doresc să conducă în Marea Britanie vor trebui să verifice validitatea permisului lor la autoritățile din Regatul Unit. Și britanicii vor trebui să facă același lucru în fiecare stat membru în care doresc să conducă. Permisele de conducere internaționale sunt valabile în Marea Britanie și în UE.

Animale de companie

Pașaportul european pentru animalele de companie, care permite ca acestea să călătorească cu proprietarul în altă țară din UE, nu va mai fi valabil în Marea Britanie. Este posibil ca mai multe documente să fie necesare atunci când vă luați animalul de companie spre sau din Marea Britanie.

Tratament medical

În conformitate cu normele UE, persoanele ce dețin cardul european de asigurări sociale de sănătate (EHIC) beneficiază de acces la asistență medicală în timpul șederii temporare într-un alt stat membru. Aceste reguli nu se vor mai aplica în Regatul Unit. Europenii ce călătoresc din UE către Marea Britanie, precum și britanicii care vizitează țările UE ar trebui să verifice dacă asigurarea lor acoperă costurile de tratament medical în străinătate. În caz contrar, călătorii ar trebui să ia în considerare posibilitatea de a-și procura o asigurare privată de călătorie.

Pentru informații suplimentare despre călătoriile spre și din Marea Britanie, consultați acest site al Comisiei Europene.

Rolul Parlamentului

Toate aceste măsuri pot intra în vigoare numai cu aprobarea Parlamentului European.

Orice acord dintre UE și Marea Britanie, inclusiv acordul de retragere, precum și orice acord cu privire la relațiile viitoare dintre cele două părți trebuie să fie aprobat de către Parlament înainte de a intra în vigoare.

Următorii pași

Niciuna dintre aceste măsuri temporare nu poate înlocui acordurile efective. Numai după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea, pot fi revizuite relațiile viitoare între UE și Regatul Unit, ca țară terţă, care ar putea dori să încheie anumite acorduri pentru a se asigura că pot continua să colaboreze în probleme legate de comerț, securitate, migrație sau apărare. Declarația politică atașată acordului de retragere va oferi un cadru general privind modul în care ar putea arăta relațiile dintre UE și Marea Britanie, în cazul în care aceasta va fi ratificată de Regatul Unit.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Animal de companie: Interacțiunea dintre om și animal

Animal de companie: Interacțiunea dintre om și animal

Publicat de Mihaela Costache, 13 aprilie 2017, 14:00

Salut şi bun venit la o nouă ediţie a rubricii care are ca scop dezvoltarea unei relaţii cât mai sănătoase între oameni şi animale.

Pe 11 aprilie americanii au sărbătorit ziua naţională a animalului de companie. Cu această ocazie, internetul a fost plin de articole şi campanii prin care oamenii încercau să îşi arate dragostea şi recunoştinţa pentru animalele de companie.

editia 33- poza I NationalPetDay

Având această sărbătoare în cap, împreună cu Carina ne-am decis să căutăm să vedem ce spun specialiştii despre modul în care noi oamenii ne raportăm faţă de animalele noastre. Aşadar am luat la răsfoit mai multe jurnale de specialitate pentru a extrage pentru voi câteva informaţii interesante.

Interacțiunea dintre om și animal are un istoric îndelungat, aceasta fiind de multe ori tema multor mituri și legende. Mai mult decât atât, chiar și în religia Egiptului Antic, pisica, denumită „mau” a fost considerată un simbol important și a fost venerată.

În ceea ce privește zilele noastre, s-a cercetat considerabil de mult această interacțiune dintre om și animal, mai exact, modul în care oamenii își privesc animalele de companie și eforturile pe care le depun pentru a le oferi acestora condiții de viață cât mai bune.

Potrivit unei analize realizate de către Asociația americană care fabrică produse pentru animale de companie (American Pet Products Manufacturing Association – APPMA, 2005), în 2005 în medie, un cetățean american cheltuie aproximativ 1500$ pe an, pe produse și servicii care vizează animalul de companie.

Mai mult, un alt studiu (Selbert, 2002) a arătat faptul că o treime din posesorii de animale își menționează animalul de companie în testament.

Potrivit unui alt studiu, oamenii sunt mai înclinați să renunțe la fumat datorită efectului nociv pe care fumatul pasiv îl are asupra animalelor de companie, decât pentru efectele negative pe care fumatul le are asupra propriei persoane. Aceste informații ne pot indica accentul pe care oamenii îl pun pe animalele de companie și de rolul important pe care acestea par să îl joace în viețile acestora.

Semnificația pe care oamenii o acordă, sumele de bani pe care le cheltuie și efortul depus pentru a menține relațiile cu animalele de companie, subliniază importanța pe care aceste relații o joacă în viața unui om (Cavanaugh, Leonard și Scammon, 2008).

Se cunoaște faptul că animalele îndeplinesc roluri diferite în viețile oamenilor. Pentru unii acestea pot fi utilizate în scopuri practice, utilitare cum ar fi de exemplu câinii care sunt utilizați pentru pază şi protecţie, pentru a detecta bombe sau droguri (Derr, 2004).

Pe măsură ce oamenii consideră animalele de companie ca fiind parte din familie, natura asocierii se distanțează de scopul utilitar al animalelor și se orientează spre relații sociale veritabile (Serpell, 2003).

De fapt, potrivit unui studiu realizat în 1999 (Barker, 1999), oamenii au raportat că se simt mai apropiați de animalul de companie decât de cel mai apropiat membru al familiei. Pentru unii oameni, animalele de companie contribuie chiar la oferirea unui sens al sinelui (Brown, 2004). Astfel, unii oameni ajung să se eticheteze ca fiind iubitori de animale (Kidd și Kidd, 1980).

Mai mult decât atât, potrivit altor studii legătura și relația unică, intimă și emoțională pe care oamenii o împărtășesc cu animalele lor, le oferă acestora sens în viață (Holbrook, Stephens, Day, Holbrook și Strazar, 2001).

Dacă ne luăm după numărul animalelor de companie, banii pe care îi cheltuim pentru a le face fericite, pozele şi filmuleţele de pe internet e clar că acestea joacă un rol important în viaţa noastră.

Nu cred că ziua animalului de companie a venit oficial şi în România, dar asta nici nu contează atât de mult. Dacă avem astfel de animale acasă, cel mai bine atât pentru noi cât şi pentru ele, este să ne facem zilnic puţin timp pentru a le celebra.

O putem face printr-un joc, o plimbare mai lungă, o mâncare specială sau pur şi simplu să fim alături de ele.

Atât pentru azi şi acum la final aş vrea să închei cu o întrebare: ce rol joacă în viața ta animalul tău de companie ?

Pentru cei interesați de studiile citate în acest articol vă invităm să accesați link-ul următor: https://radioanimale.wordpress.com/2014/03/16/rolul-animalelor-de-companie/

 

Carina Matei/Vlad Vancia – Radio Cluj

Desenăm, cântăm și ne distrăm de Ziua Copilului în centrul orașului Sinaia
Fapt divers joi, 31 mai 2018, 16:45

Desenăm, cântăm și ne distrăm de Ziua Copilului în centrul orașului Sinaia

UNCER – Uniunea Creatorilor de Emisiuni Radiofonice, în parteneriat cu Primăria Sinaia și Centrul Cultural „Carmen Sylva” îi...

Desenăm, cântăm și ne distrăm de Ziua Copilului în centrul orașului Sinaia
Radio Timişoara: Lucas Kohl, pianistul peregrin
Fapt divers joi, 8 martie 2018, 14:30

Radio Timişoara: Lucas Kohl, pianistul peregrin

Timişoreanul Lucas Kohl, care a obţinut locul întâi pe ţară la Olimpiada Naţională de Pian, studiază şi şase ore pe zi. Are însă timp...

Radio Timişoara: Lucas Kohl, pianistul peregrin
Radio Reșița – Executive Chef Marian Popovici, cărășanul cu sânge peruan
Fapt divers joi, 19 octombrie 2017, 16:30

Radio Reșița – Executive Chef Marian Popovici, cărășanul cu sânge peruan

Marian Popovici, tânărul din Caraş-Severin, a ajuns la doar 32 de ani, unul dintre cei mai apreciați bucătari din vestul țării și nu numai....

Radio Reșița – Executive Chef Marian Popovici, cărășanul cu sânge peruan
La Arad începe Street Food Festival. Preparate tradiţionale, concerte live şi cinema în aer liber/ PROGRAM
Fapt divers joi, 15 iunie 2017, 08:00

La Arad începe Street Food Festival. Preparate tradiţionale, concerte live şi cinema în aer liber/ PROGRAM

La Arad ajunge pentru prima dată Street Food Festival. Evenimentul se desfăşoară de joi până duminică în Piaţa Avram Iancu unde peste 35 de...

La Arad începe Street Food Festival. Preparate tradiţionale, concerte live şi cinema în aer liber/ PROGRAM
Fapt divers luni, 15 mai 2017, 14:00

Cel mai mare salam de biscuiţi din România a fost stropit cu parfum comestibil

Cel mai mare salam de biscuiți din România în lungime de 25 de metri, a fost realizat de chef Cosmin Toma. Cosmin nu a gătit singur, au fost...

Cel mai mare salam de biscuiţi din România a fost stropit cu parfum comestibil
Fapt divers joi, 13 aprilie 2017, 13:30

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte

În Joia Mare, gospodinele vopsesc ouăle pentru Paşte. Majoritatea apelează la vopseaua din comerţ, însă există şi modalităţi mai puţin...

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte
Fapt divers miercuri, 12 aprilie 2017, 11:30

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte

Tocmai pentru că este Săptămâna Mare și pregătirile pentru sărbători sunt pe ultima sută de metri, unii dintre sibieni „testează”...

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte
Fapt divers duminică, 25 octombrie 2015, 16:30

Campusul universitar de la Reşiţa, gata în curând! Dar pentru cine… ?

După ce va fi complet renovat, campusul universitar din Reşiţa va fi unul dintre cele mai moderne din ţară. Conform conducerii Universităţii...

Campusul universitar de la Reşiţa, gata în curând! Dar pentru cine… ?

VIDEO: Pisicuța care se crede câine după ce a fost adoptată de un Husky

VIDEO: Pisicuța care se crede câine după ce a fost adoptată de un Husky

Publicat de Mihaela Costache, 17 iulie 2015, 17:02

O pisicuță de numai trei luni, Rosie, se comportă ca un câine, după ce a fost adoptată de Lilo, o cățelușă din rasa Husky, alături de care își petrece întreaga zi, scrie marți revista ‘Hola’, menționând că această prietenie tandră le-a transformat în ‘vedete’ pe Instagram pe cele două patrupede.

Profilul lor de pe această rețea socială — https://instagram.com/lilothehusky/ — este urmărit de peste 50.000 de persoane, atrase de imaginile potrivit cărora inamiciția dintre câini și pisici este doar o idee preconcepută uneori.

Prosperitatea noastră este strâns legată de „inteligența corporală”!
Inedit vineri, 27 septembrie 2019, 09:00

Prosperitatea noastră este strâns legată de „inteligența corporală”!

Primul impuls, atunci când ne gândim la prosperitate, este să considerăm că vorbim despre partea financiară. Este un punct de vedere, însă nu...

Prosperitatea noastră este strâns legată de „inteligența corporală”!
3 activități pe care le putem face în zilele ploioase!
Inedit marți, 24 septembrie 2019, 13:06

3 activități pe care le putem face în zilele ploioase!

De cele mai multe ori, atunci când plouă afară, această stare se transfere și în sufletul nostru. Privim picăturile mari de ploaie care se...

3 activități pe care le putem face în zilele ploioase!
6 sfaturi pentru îngrijirea și hidratarea mâinilor!
Inedit miercuri, 18 septembrie 2019, 12:28

6 sfaturi pentru îngrijirea și hidratarea mâinilor!

Mâinile noastre muncesc în rând cu noi, fiind instrumentul nostru principal de muncă în multe activități. Pielea acestora este aproape la fel...

6 sfaturi pentru îngrijirea și hidratarea mâinilor!
Yoga reduce anxietatea și depresia!
Inedit marți, 17 septembrie 2019, 11:40

Yoga reduce anxietatea și depresia!

Depresia este o tulburare a dispoziției care provoacă un sentiment persistent de tristețe și pierderea interesului față de activitățile care...

Yoga reduce anxietatea și depresia!
Inedit joi, 12 septembrie 2019, 11:51

„Telefonul Amintirilor” a sosit la Brașov!

„Telefonul Amintirilor” a ajuns la Brașov, la Muzeul „Casa Mureșenilor” și la Casa Memorială „Ștefan Baciu”....

„Telefonul Amintirilor” a sosit la Brașov!
Inedit miercuri, 21 august 2019, 16:25

Începe Festivalul Internațional de Arte Vizuale – VSLO!

Lectori din România, Grecia, SUA, Suedia, Polonia şi Norvegia vor fi prezenţi la ediţia aniversară a Festivalului Internaţional de Arte Vizuale...

Începe Festivalul Internațional de Arte Vizuale – VSLO!
Inedit vineri, 16 august 2019, 10:27

Micul dejun: 5 alimente pe care nu ar trebui să le consumi!

Unele alimente ar fi mai indicat să nu fie consumate niciodată pe stomacul gol, întrucât consumul lor poate declanşa probleme digestive. Iată 5...

Micul dejun: 5 alimente pe care nu ar trebui să le consumi!
Inedit miercuri, 3 iulie 2019, 14:03

Ed Sheeran cântă în premieră în România!

Ed Sheeran concertează, pentru prima dată în România, în această seară, la Arena Naţională din Bucureşti, în cadrul ”European Tour...

Ed Sheeran cântă în premieră în România!

20 de câini maidanezi, care au fost strânşi de pe străzile Slatinei, vor ajunge animale de companie, în casele europenilor

20 de câini maidanezi, care au fost strânşi de pe străzile Slatinei, vor ajunge animale de companie, în casele europenilor

Publicat de Stefania Grigore, 14 iulie 2014, 10:40

Aceştia au fost adoptaţi, vineri, de reprezentanţii unui ONG din Bucureşti. Patrupedele preluate de la adăpostul primăriei de la Sărăceşti aveau probleme de sănătate şi vor fi tratate de organizaţia nonguvernamentală.
Ulterior, aceştia vor fi promovaţi pentru adopţii internaţionale.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc