Scăderea TVA-ului creşte consumul de carne
Publicat de Mihaela Costache, 5 august 2015, 17:30
Reducerea taxei pe valoarea adăugată la alimente stabilită de guvern de la 1 iunie a dus deja la creşterea consumului de carne şi produse din carne, spune Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii.
În opinia sa, în 2 sau 3 ani de la aplicarea acestei măsuri încasările se vor consolida, industria alimentară va deveni mai puternică şi se vor reduce importurile. Radu Timiş a ţinut să sublinieze astăzi creşterea substanţială a consumului la produsele din carne.
Radu Timiş: La crud-uscate, în luna iulie faţă de luna iunie creştere 14,9%, luna iulie faţă de luna mai 25,8%. De exemplu, la diverse: mici, slănină, carne tocată – 7,1% faţă de luna mai şi luna iulie – 20,5%. La Specialităţi – 6,3 – 13,7%. Nici un produs n-a scăzut.
Creşterea consumului a fost, de altfel, unul dintre principalele scopuri ale reducerii TVA, a mai precizat preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii.