Turism în Timiș: Plimbări cu bicicleta și catamaranul în zone mai sălbatice
Publicat de adinaiftime, 1 ianuarie 2018, 11:30
Zona din apropierea râului Timiș poate oferi o mulțime de variante de petrecere a timpului liber. Plimbări cu bicicleta, ieșiri în zone mai puțin circulate de pe malurile Timișului și alte variante sunt luate în calcul pentru a amenaja multe locuri din proximitatea râului Timiş.
EcoTimiş va oferi turiştilor posibilitatea să se relaxeze, să exploreze noi arii naturale şi să viziteze frumuseţile oraşelor din vecinătate. Deja s-au făcut primele trasee, de pe cursul râului Timiş. Sunt multe puncte interesante de parcurs, unde oamenii se pot bucura de peisaj, pot face plimbări cu bicicleta şi pot vizita atracţiile turistice din localităţile situate in preajma Timişului. Expertul în cadastru Vasile Sabău s-a ocupat de o parte a traseului.
“Un traseu l-am stabilit traversând Pădurea Verde, în apropriere de Dumbrăvița avem lacul de la Dumbrăvița, acumularea de apă e cunoscută de timișoreni pentru pescuit, pentru agrement. Vom traversa Calea Lugojului, aici avem un sens giratoriu, nu e atât de greu de traversat. Pe lângă centura Timișoarei avem râul Beregsău. Aici o să poziționăm un pod de lemn și pe sub podul de la centură vom traversa centura, după care intrăm în Covaci pe drum de localitate, nu e circulat. La ieșire din Covaci vom intra pe Bega Veche”, a explicat Vasile Sabău.
Proiectul EcoTimiş este realizat în parteneriat cu Camera Regională de Comerţ şi Industrie din Pancevo, Centrul de Voluntariat şi Mişcarea de Conservare a Naturii. In calitate de partener, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş intentioneaza să extindă proiectul şi pe alte ape naturale, spune managerul APDT, Delia Barbu.
“Vom avea un catamaran. Suntem în discuții cu specialiștii de la Apele Române pentru a găsi locația cea mai bună . Noi am vrut lacul Surduc pentru că este un obiectiv eligibil, se află pe valea râului Timiș, la 20 de km. Discuțiile arată că ar fi mai bine să ne orientăm spre canalul Bega, dar am face-o între Sânmihai și graniță unde sunt locurile cele mai sălbatice și ar oferi turiștilor experiențe interesante”, a declarat Delia Barbu.
Proiectul a demarat în vara acestui an şi este programat să se încheie în decembrie anul viitor.