Dobrogea are în prezent, doar o secție de cardiologie, cea de la Spitalul Județean Constanța, deși numărul pacienților cu boli de inimă este în creștere.
Spitalele din Medgidia și Mangalia au rămas fără cardiologi, iar în celelalte unități sanitare din județele Constanța și Tulcea există doar compartimente de cardiologie.
Insuficiența cardiacă este tot mai frecventă, atrage atenția medicul Andrei Rusalii, șeful secției de Cardiologie de la Spitalul Județean Constanța.
Afecțiunea apare din cauza tratamentului necorespunzător al bolilor cardiovasculare, inclusiv al hipertensiunii arteriale. Un alt fapt îngrijorător este acela că tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu insuficiență cardiacă.
28 februarie – Ziua Internaţională a Bolilor Rare!
Publicat de Andra Radu,
28 februarie 2022, 09:45 / actualizat: 28 februarie 2022, 11:30
Ziua Internaţională a Bolilor Rare este marcată din 2008 în ultima zi a lunii februarie pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la aceste boli de care majoritatea oamenilor nu vor şti vreodată, precum şi pentru a îmbunătăţi accesul la tratamentul acestora.
O boală rară este o boală care afectează mai puţin de 5 din 10.000 de indivizi, iar în prezent se estimează că există peste 300 de milioane de persoane cu boli rare şi peste 6.000 astfel de boli, dintre care majoritatea apar în copilărie.
EURORDIS (Organizaţia Europeană pentru Boli Rare) susţine că tratamentul multora dintre aceste boli este insuficient, iar calitatea vieţii persoanelor care suferă de acestea este cu mult îngreunată de faptul că oamenii nu au auzit niciodată de boala lor sau nu înţeleg boala şi nevoile pacientului.
Din 2008, EURORDIS a creat reţele sociale pentru a sprijini persoanele cu boli rare şi familiile acestora, precum şi pentru a coordona evenimente pentru Ziua Internaţională a Bolilor Rare.
În 2010 au avut loc lansări de baloane, maratoane, licitaţii şi evenimente de plantare de copaci pentru a creşte gradul de conştientizare asupra acestor boli şi de atunci, în fiecare an, persoanele afectate de boli rare sunt încurajate să împărtăşească lumii poveştile lor.
Ştrandul termal din Tăşnad se redeschide din 19 iunie şi va avea program normal de vară, au anunţat autorităţile locale.
„Avem deosebita plăcere să vă informăm că, începând cu data de 19 iunie, orele 8:00, Ştrandul Termal Tăşnad îşi va redeschide porţile şi va avea program normal de vară/sezon!
Având în vedere situaţia actuală, turiştii sunt rugaţi să fie preventivi şi să respecte regulile impuse de reglementările legale şi de autorităţile relevante şi locale”, precizează reprezentanţii Centrului de Informare Turistică din Tăşnad.
Potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, apa termală de la staţiune poate fi folosită ca tratament pentru boli reumatismale, neurologice periferice cronice, ginecologice cronice, afecţiuni posttraumatice sau pentru boli profesionale, endocrine sau boli de metabolism.
Peste 30% din populația adultă a Europei suferă de boli reumatice, care sunt cele mai frecvente boli cronice întâlnite pe continent, conform unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății.
Nici în România statisticiile nu sunt mai îmbucurătoare deoarece aproape 20% din totalul consultațiilor din medicina primară sunt generate de bolile reumatice.
Ozonoterapia este un tratament revoluționar, cunoscut pentru minunatele efecte de vindecare a numeroase boli, dar și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, fiind folosită cu succes de peste 40 de ani, în țări precum SUA, Canada, Germania, Rusia, Ucraina, Suedia, Italia, Spania, Brazilia, Cuba, Mexic.
În România există peste 400 de medici care practică ozonoterapia, cu ajutorul căreia se tratează inclusiv pacienții care au cancer, boli cardiovasculare, de ficat, alergii ori diabet.
Dezvoltată în țara noastră doar în ultimii 15 ani, terapia cu ozon funcționează împotriva stresului, oboselii fizice și psihice.
Odată cu activarea celulelor albe și roșii oamenii se simt întineriți, spun medicii din domeniu, care au participat marţi la Brașov la o conferință despre aplicațiile ozonoterapiei în medicină.
Evenimentul este organizat sub patronajul Societății Știintifice Române de Oxigen-OzonoTerapie.
Emilia Comsa, medic primar de familie și medic rezident medicina fizică şi recuperare: „Ozonul reduce insomniile, ajută memoria, mărește masa musculară, menține nivelul colesterolului la limite normale, întărește oasele și sistemul imunitar, ajută la curățarea pielii și mărește elesticitatea ei”.
Ozonul se administrează intravenos, în muşchi sau sub piele, prin inflitrații. O ședință de ozonoterapie poate costă între 100 şi 200 de lei.
Surse guvernamentale au declarat, miercuri, 26 iulie, că ministrul Sănătăţii urmează să anunţe iminente demiteri din sistemul de sănătate. Pe baza raportului întocmit de minister, s-a ajuns la concluzia că responsabili de situaţia vaccinării sunt reprezentanţi din Direcţiile de Sănătate Publică, dar și funcționari din… Ministerul Sănătății. Ironic sau nu, concomitent cu statisticile negre pe care tot ei le anunță, birocrații ministeriabili se dovedesc incapabili să gestioneze o criză care urcă, din nou, România în fruntea clasamentelor mondiale nefaste. Decesele din cauza rujeolei sunt o evidență, numărul lor e, în continuare, în creștere.
Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, președinte onorific al Asociației Pacienților din Timiș, a reacționat dur, pe acest subiect, reiterând în fapt ceea ce susține, permanent, de luni bune, în țară sau în PE.
“S-a demonstrat de către specialiști că scăderea ratei vaccinării a condus la epidemii de rujeolă şi rubeolă, ce ar fi putut să fie prevenite! Timişul se află, din păcate, pe harta neagră a deceselor bebeluşilor din România, fapt care mă întristează profund. Trebuie înțeles foarte bine un lucru: bebeluşii mor din cauza celor care nu îşi vaccinează copiii! E un mediu periculos pentru cei care intră în viaţa aceasta şi n-au cum să se apere! Din păcate, există părinți care nu doresc să-și vaccineze copiii. Acest curent, de luptă împotriva vaccinurilor, este extrem de periculos si trebuie combătut cu argumente și ferm!
Organizația Mondială a Sănătăţii atrage atenția că riscul copiilor sub 5 ani de a dezvolta complicații serioase si chiar de a deceda din cauza bolilor prevenibile prin vaccinare este foarte ridicat. Potrivit sursei citate, rujeola este una dintre cauzele principale de deces în rândul copiilor, în 2015, pe plan global, înregistrându-se 134.200 de decese asociate acestei boli!
Cum e posibil ca funcționari ai Ministerului Sănătății și responsabili din Direcțiile de Sănătate Publică să se creadă Dumnezei? Inconștiență versus incompetență, pe viața copiilor noștri! E revoltător și cinic! Aștept decizia premierului României, dar mai ales pedepsirea celor care au făcut din acest subiect o alba-neagra ridicolă, cu vaccinurile care ba sunt, ba nu sunt, ba zac în depozitul cutare, ba n-au ajuns, ba stau în cabinetele medicilor de familie! Timp în care, copiii noștri mor de rujeolă, în secolul XXI!“, a declarat umanista Maria Grapini.
Sursa: Comunicat de presa – Europarlamentar Maria Grapini
Cred că este important ca, la momentul înscrierii într-o colectivitate, să prezinți dovada că ai fost vaccinat, a declarat joi, 4 mai , Ministrul Sănătății, Florian Bodog.
El a spus că interesul său, ca ministru, este acela ca populația României să aibă o rată de acoperire vaccinală cât mai mare, astfel încât incidența bolilor să fie cât mai scăzută.
Florian Bodog a declarat că legea vaccinării va fi implementată imediat după ce va fi promulgată.
„N-ar trebui sa ne fie niciodata rusine de lacrimile noastre” – Charles Dickens
Doctorul William Frey, un expert american in neurologie si cercetarea lacrimilor, spune ca plansul „nu este doar o reactie umana la tristete si frustrare, ci si una sanatoasa. Plansul este o modalitate naturala de a reduce stresul emotional care, daca este ignorat, poate avea efecte fizice negative asupra organismului, inclusiv cresterea riscului de boli cardiovasculare si alte tulburari legate de stres”.
Cercetarile arata ca 85% dintre femei si 73% dintre barbati se simt mai putin suparati sau tristi dupa ce au plans decat se simteau inainte.
Multi oameni cred ca plansul ii face slabi si ca denota lipsa abilitatii lor de a face fata greutatilor, cand, de fapt, reprezinta chiar contrariul!
Iata 5 motive pentru care plansul arata ca ai un psihic puternic:
1. Iti infrunti emotiile
Eliberandu-te de emotiile negative, care nu iti fac bine, nu fugi de sentimentele tale, ci le infrunti si le lasi sa te copleseasca.
Dupa ce simti totul si le permiti sa se desfasoare, te eliberezi de ele si nu ramai deprimat prea mult timp. Faptul ca plangi nu inseamna ca nu esti capabil sa faci fata provocarilor vietii, ci dimpotriva, arata ca le poti face fata mai bine pentru ca nu incerci sa fugi.
Esti stoic si infrunti acel moment, indiferent ce ar putea aduce.
Daca trebuie sa plangi, stii ca organismul tau are nevoie sa elimine acea energie in exces sau sa se reincarce dupa un eveniment stresant si accepti acest lucru fara a te simti rusinat.
2. Nu iti pasa ce cred ceilalti despre tine
Plansul este manifestarea elementara a vulnerabilitatii si este nevoie de mult curaj pentru a face acest lucru in fata oamenilor, fara a te lasa afectat de ceea ce cred acestia.
Traim intr-o lume mult prea structurata si dura, in care suntem incurajati sa nu ne aratam emotiile deoarece ar putea sa ne perturbe ritmul cotidian, sa ne faca mai putin productivi sau sa ne faca sa parem o prada slaba si deci usoara pentru cei din jur.
Faptul ca plangi arata ca ai depasit aceste norme sociale si ca ti-ai dat seama ca plansul doar arata ca esti om.
Daca nu am avea sentimente, am fi niste roboti, niste masinarii care isi indeplinesc sarcinile intr-un mod calculat si ordonat.
Abilitatea noastra de simti inseama ca suntem mai mult decat atat, iar faptul ca plangi arata ca te-ai desprins de ingradirea acestor norme, realizand ca plansul este un lucru perfect normal pentru a fi o persoana echilibrata si sanatoasa.
3. Plansul te ajuta sa te eliberezi de sentimentele reprimate
Suprimarea sentimentelor duce, de obicei, la o rabufnire prin care eliberezi deodata toate emotiile negative pe care le-ai simtit in ultimele luni.
De obicei asta inseamna fie un colaps emotional, fie o cearta de proportii cu o alta persoana, din simplul motiv ca aveai nevoie de cineva pe care sa iti versi frustrarile.
Nici unul dintre aceste scenarii nu este ideal si acest tip de comportament poate avea efecte negative pe termen lung.
Plansul in mod regulat ajuta la stabilizarea sistemului tau nervos si te ajuta sa elimini toate emotiile statute.
4. Plansul te face mai sanatos
Plansul are multe beneficii, nu doar in ceea ce priveste psihicul.
Atunci cand plangi corpul elimina hormoni de fericire, scazand nivelul de mangan, care poate cauza anxietate si stres in exces daca ramane in organism in cantitati prea mari.
Plansul ajuta, de asemenea, la lubrifierea ochilor si previne deshidratarea aceastora deoarece fara lacrimi nu am putea vedea cum trebuie.
Mai mult decat atat, atunci cand plangi omori bacteriile si elimini alte toxine daunatoare din sistem.
Fara lacrimi, nu numai ca sanatatea noastra ar fi mult mai subreda, dar am innebuni din cauza sentimentelor reprimate.
5. Ii ajuti si pe ceilalti sa isi exprime sentimentele
Numai o persoana cu un psihic puternic ii poate ajuta pe ceilalti sa se elibereze de frica a ceea ce ar putea crede lumea despre ei.
Plangand si aratandu-ti partile vulnerabile, nu te liberezi numai pe tine, ci ii ajuti si pe cei din jur sa se simta in largul lor atunci cand fac acelasi lucru.
Multi oameni isi ascund sentimentele, ingrijorati cu privire la ce ar putea lumea sa creada despre ei, crezand ca oamenii se vor speria sau ii vor considera a fi neadecvati.
Insa prin simplul fapt ca iti arati emotiile si plangi atunci cand o simti, incurajezi o societate mai libera, mai autentica si mai sanatoasa.
Oamenii incep sa se intereseze tot mai mult despre optiunile pe care le au pentru a inlocui medicamentele si produsele chimice pe care le folosesc in fiecare zi.Important este sa ne documentam in momentul in care dorim sa folosim tratamente naturiste.
Berbec
Zodia berbec este o una predispusa la probleme ale danturii. Produsul recomandat pentru insanatosirea dintilor este unul la indemana in orice locuinta si anume bicarbonatul de sodiu. Nu numai ca inlocuieste cu succes pasta de dinti in ceea ce priveste albirea dintilor, dar contribuie si la indepartarea bacteriilor.
Taur
Podoaba capilara necesita o atentie sporita in ceea ce priveste persoanele din zodia taur. Sampoanele si balsamurile pe care le putem achizitiona din orice magazin, dar care contin produse chimice, deterioreaza si mai mult parul. Ideal ar fi ca taurul sa foloseasca masti din galbenus de ou, ulei cald sau chiar iaurt natural. Acestea dau stralucire firului de par si ii confera un aspect sanatos.
Gemeni
Mainile crapate sunt de domeniul trecutului odata ce gemenii vor descoperi reteta perfecta. Cremele scumpe din farmacii pot fi usor inlocuite cu produse din gospodarie. Folositoare in acest sens este apa in care au fiert cartofi. Mainile trebuie tinute acolo 10-15 minute. Se vor observa rezultatele dupa cateva zile de tratament.
Rac
Racul ar putea avea probleme cu tenul gras, iar de acestea nu scapa, uneori, nici dupa perioada pubertatii. Un produs natural pe care il gaseste racul chiar in propria gradina este castravetele. Mastile cu castravete folosite in mod regulat ii vor salva tenul.
Leu
Leul este intr-o continua agitatie, ceea ce ii poate afecta starea psihica din mai multe puncte de vedere. Ceea ce trebuie sa faca nativii in leu in aceasta situatie este sa renunte la pastilele de orice tip si sa apeleze la aromaterapie. Este un tratament benefic si in acelasi timp relaxant, mai ales daca este practicat in timpul unei bai dupa o zi lunga de munca.
Fecioara
Una dintre problemele des intalnite la fecioare este mirosul neplacut care provine din cavitatea bucala. Apa de gura este utila in acest sens, dar si ea contine produse chimice care dauneaza din alte puncte de vedere. Este bine de stiut faptul ca apa de gura poate fi inlocuita cu ulei de menta si alcool sau ulei de lavanda si alcool.
Balanta
Balanta este recunoscuta pentru faptul ca are probleme constante cu digestia. Este timpul sa renunte la vizitele regulate la doctor si la farmacie si sa apeleze la un ingredient minune: argila. Aceasta se poate folosi si intern, si extern, iar puterile sale curative sunt impresionante.
Scorpion
Sistemul de viata alert nu ii permite scorpionului sa aiba o alimentatie corecta. Pe langa alte afectiuni, acest lucru duce si la stari constante de greata. Scortisoara poate sa inlocuiasca orice medicament cu succes si poate fi consumata in orice aliment sau bautura, chiar si in cafea.
Sagetator
Problemele cu vezica pot fi tratate pe termen indelungat cu ajutorul unui ingredient foarte la indemana. Sucurile din frunze de patrunjel pot ajuta sagetatorul sa isi vindece aceasta afectiune fara sa apeleze la tratamente pe baza de produse chimice.
Capricorn
Capricornul va dori sa faca schimbari constante de look, iar pentru acest lucru va apela deseori la vopseaua de par. Amoniacul si alte substante din vopsea ard parul si il deterioreaza intr-o mare masura. Capricornul trebuie sa stie ca pentru colorarea parului poate apela si la produse naturale, cum ar fi plante sub forma de infuzie. Musetelul sau lamaia sunt perfecte pentru nativele care vor nuante deschise.
Varsator
Bolile reumatice apar chiar si in randul tinerilor. Varsatorul, unul dintre semnele zodiacale foarte active, este predispus la acest tip de boala. Preventiv, nativul din aceasta zodie poate consuma hrean in combinatie cu vin tonic. Acest tratament va reusi cu siguranta sa invinga durerile reumatice.
Pesti
Sistemul imunitar al pestilor nu este prea solid. Imediat ce temperatura se schimba, pestele va resimti acest lucru in propriul organism. Secretul pentru intarirea sistemului imunitar este ceapa consumata in orice forma.
Exista cateva semne care ar trebui sa-ti dea de gandit, cum sunt depozitele de grasime de langa ochi, nas si gura, tenul palid ori crapaturile din colturile gurii.
–In cazul depozitelor de grasime de langa ochi, nas si gura, poate fi vorba despre un colesterol mare. Acestea pot anunta infundarea arterelor, asa ca ar trebui sa iei urgent masuri. Depozitele de grasime pot anunta si dificultati in metabolizarea grasimilor in organism, care se pot transmite genetic.
–Tenul palid poate semnala anemia. Adesea, paloarea tenului poate fi insotita de cearcane. Pot aparea oboseala, letargia, pentru ca lipsa de fier inseamna ca muschii nu primesc indeajuns de mult oxigen.
Principala cauza este consumul insuficient de carne rosie, explica specialistii. Daca nu tolerezi carnea rosie sau preferi sa-ti iei fierul din vegetale, consuma linte sau fasole, dar ar trebui sa stii ca fierul din aceste surse nu este absorbit la fel de bine de catre organism.
Iata cateva combinatii de tinut minte: spanac cu zeama de lamaie, rosii cu linte sau chiar un kiwi sau o portocala dupa o masa ce a continut alimente bogate in fier.
-Daca te confrunti cu crapaturi in colturile gurii, poate fi vorba despre o deficienta de Vitamina B, mai cu seama B2 si B3. Acestea au proprietati anti-inflamatoare. Aceasta lipsa este semnalata, pe langa crapaturile in colturile gurii, si de o piele usor rosiatica.
Aceasta deficienta se intalneste mai ales in randul celor care sunt „certati” cu lactatele, ouale, carnea, inclusiv pestele. Legumele verzi contin si ele vitamine din complexul B, mai ales mazarea si spanacul. Pentru vegani, insa, nu e de ajuns, asa ca acestia ar trebui sa consume si un supliment.
–Desi nu ai un ten acneic, te confrunti cu aceasta problema la nivelul barbiei? Poate fi vorba despre sindromul ovarelor polichistice, tradat in primul rand de acnee in aceste zone. Explicatia e ca femeile in cauza au de obicei un nivel mare de testosteron, care duce la producerea in exces a sebuumului, care, la randul sau, favorizeaza acneea.
Un alt simptom este acumularea kilogramelor, fara a putea slabi. Aproape jumatate dintre femeile cu acest sindrom sunt supraponderale, iar 60% au acnee faciala. Menstruatiile neregulate reprezinta un alt simptom.
–Observi pe gat niste inele intunecate sau chiar pete? Acestea tradeaza faptul ca prezinti risc mare sa fii diagnosticat cu diabet de tip 2. Aceste zone pigmentate indica faptul ca organismul a devenit rezistent la insulina, cel mai probabil pe fondul obezitatii sau unei diete bogate in zahar si carbohidrati. Aceste pete pot fi localizate si la nivelul subratului.
In toate aceste cazuri este indicat sa consultati un specialist.
Pe lângă faptul că acestea nu trebuie setate la diferenţe mari față de temperaturile exterioare este esențial ca ele să fie curățate.
Spre exemplu la New York 8 oameni au murit și alți aproape 200 au fost afectați ori spitalizați după ce au inhalat legionella pneumophila, o bacterie ce se dezvoltă în sistemele de aer condiționat.
Aceasta provoacă o formă de pneumonie care are simptome asemănătoare gripei.
Deocamndată, în București sunt raportate cazuri puține și izolate de îmbolnăviri cu legionella, diagnosticul și tratamentul nepunând probleme deosebite specialiștilor. Pentru prevenție, însă, e nevoie, de o întreținere atentă a instalațiilor de aer condiționat de acasă și din alte locuri publice.
Pentru a preveni aceste riscuri este indicat să se curețe sau să se schimbe filtrele aparatelor de aer condiționat măcar o data pe an. Aceste curățări periodice se impun și dispozitivelor de aer condiționat din dotarea obligatorie a fiecărei mașini.
Pacienţii care suferă de diferite forme ale unor boli cardiovasculare, diabet zaharat, boli oftalmologice, nefrologice, precum şi boli inflamatorii reumatice şi cronice vor beneficia de tratament inovativ.
Ministerul Sănătăţii a postat astăzi, 24 septembrie 2014, pentru dezbatere publică, proiectul Hotărârea de Guvern pentru modificarea şi completarea Anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/ 2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în programelor naţionale de sănătate.
„Aşa cum am promis, continuăm procesul de actualizarea a listei de medicamente gratuite. Dacă în luna iulie am aprobat introducerea tratamentului inovativ cu 17 molecule noi orfane, din care 9 pentru tratamentul afecţiunilor oncologice, astăzi Unitatea de Evaluare a Tehnologiilor Medicale a propus spre dezbatere introducerea a încă 7 produse esenţiale care au fost evaluate şi care nu aduc cheltuieli suplimentare la Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae BĂNICIOIU.
Totodată, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a informat Ministerul Sănătăţii că rapoartele de evaluare ale moleculelor pentru actualizarea listei în întregime realizate în conformitate cu cerinţele UE vor fi finalizate şi transmise pentru dezbatere publică la începutul lunii octombrie a.c., conform calendarului aprobat de actualizare.
Acestea au drept cauză consumul unor alimente care nu au fost pregătite şi păstrate în condiţii de temperatură adecvate, nespălatul pe mâini, dar şi consumul apei nepotabile. Printre bolnavi se numără trei bebeluşi şi şapte copii sub patru ani.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, în ultima săptămână s-au îmbolnăvit de boli diareice acute 68 de persoane, ceea ce înseamnă că, în fiecare zi, aproape 10 oameni au contractat această boală.
O treime dintre pacienţi au fost internaţi în spital.
Fenomenul este acelaşi şi în judeţul Mureş, unde, anul trecut, aproape 67% din cazurile de boli profesionale s-au datorat suprasolicitării angajaţilor, a declarat directorul DSP Mureş, Adrian Mureşan.
Adrian Mureşan a ţinut să sublinieze că datele instituţiei pe care o conduce se bazează doar pe informaţiile furnizate de societăţile comerciale, care au declarat cazurile de boli profesionale.
Şeful DSP Mureş mai spune că multe societăţi nu declară, deoarece sunt bune de plată şi, mai mult, pierd angajaţi, chiar şi numai temporar.
Anul trecut, din cele 66 de boli profesionale declarate în judeţul Mureş, 44 s-au datorat suprasolicitării fizice, 6 au fost intoxicaţii profesionale, câte 4 astm bronşic şi boli determinate de zgomot, iar câte 2 au fost legate de boli pulmonare şi de piele.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.