Managementul Spitalului Modular de la Leţcani, preluat de o echipă MApN!
Publicat de Andra Radu, 9 octombrie 2021, 15:23
O echipă de 25 de medici, asistenţi medicali, brancardieri a preluat de astăzi, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, managementul Spitalului Modular de la Leţcani, judeţul Iaşi, pentru a trata pacienții cu COVID-19, a informat Ministerul Apărării Naţionale.
Totodată, ministrul Apărării Naţionale a dispus măsuri de creştere a capacităţii de acţiune pentru prevenirea şi combaterii îmbolnăvirilor cu COVID-19 şi de vaccinare a populaţiei la nivel naţional.
Astfel, Forţele Aeriene Române vor pune la dispoziţie capabilităţile de transport aerian necesare, adaptate pentru transport pacienţi sau materiale sanitare destinate prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, care vor putea efectua, la solicitare, în cel mai scurt timp, misiuni în ţară sau în străinătate.
Toate cele 11 spitale militare şi cele trei unităţi sanitare mobile din Bucureşti, Constanţa şi Timişoara îşi vor extinde gradual capacitatea de tratare a pacienţilor cu COVID-19 pentru forme uşoare, medii sau severe.
În acelaşi timp, reţeaua sanitară proprie a MApN continuă să asigure zilnic 34 de fluxuri de vaccinare cu Pfizer şi Moderna, în cele 11 spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara, la care se adaugă Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială „Gl. Aviator Victor Atanasiu”, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” şi Centrul de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) „Acad. Ştefan Milcu” din Bucureşti.
Suplimentar, începând de luni, în cadrul centrelor care funcţionează în spitalele militare din Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara va fi înfiinţat şi câte un flux de vaccinare cu serul Johnson&Johnson.