Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Național de Muzică Ușoară VIS DE STEA, ed. a IX-a, Moinești – 2019!
Publicat de Bogdan Dragomir,
20 august 2019, 19:48 / actualizat: 21 iunie 2023, 17:39
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și concursuri muzicale, naționale și internaționale din România!
Afis Festiv. Vis de Stea 2019.1100 (credit foto Festiv. Vis de Stea/arh.pers.B.Dragomir)
În perioada 31 Mai-1 Iunie 2019, în noua și moderna sală de evenimente artistice a Centrului Cultural LIRA din Moinești, s-a desfăşurat Finala celei de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Ușoară VIS DE STEA!
Foto scena si parteneri media Vis de Stea 2019.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
La această ediţie, organizată de Asociația Culturală M.Y. Music Art, în parteneriat cu U.A.T. mun. Moinești, Radio România Iași, Centrul Cultural LIRA din mun. Moinești, s-au calificat în finala concursului 90 de tineri interpreți din întreaga țară, laureați ai unor importante festivaluri si concursuri, structurați pe grupe de vârstă cuprinse între 4 – 17 ani.
Foto Juriul Vis de Stea 2019.1100 (Credit foto Festiv. Vis de Stea/arh.pers.B.Dragomir)
Şi în acest an, juriul a fost alcătuit din personalităţi artistice şi mass media de specialitate și a apreciat cu obiectivitate talentul și dăruirea artistică a tinerilor concurenți!
Componența juriului a fost următoarea: MIHAI ALEXANDRU – compozitor – Preşedintele Juriului; VIOREL GAVRILĂ – compozitor și dirijor; BOGDAN DRAGOMIR – muzician și realizator de emisiuni Radio România Regional, AURELIAN TEMIȘAN – artist, MARCEL IORGA – compozitor și GEORGE VANVU – muzician și realizator emisiuni Radio România Iași.
În urma deliberărilor juriului, Trofeul celei de-a IX-a ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară a fost acordat interpretei INA RUS din Oradea, din grupa de vârstă 14-16+ (clasa prof. Valeria Dinu Mișcuția)!
Foto Ina Rus – Oradea – Trofeul festiv. Vis de Stea 2019.1100 (Foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări, Ina! Te așteptăm în recital, la ediția a X-a! (Palmaresul complet al competiției se poate afla accesând pagina de internet a festivalului).
În gala festivalului, participanții și spectatorii au beneficiat de recitalul susținut de câștigătoarea ediției a VIII-a – BRIANA MAGDAS,
dar și de recitalul extraordinar al apreciatului interpret, artistul – AURELIAN TEMIȘAN! Mulțumim, Temi, a fost, ca de obicei, un regal muzical!
Radio România Regional – partener media al acestui eveniment, a acordat Premiul TINERE TALENTE
Diploma Premiul Tinere Talente Vis de Stea 2019.1100 (Foto by Bogdan Dragomir)
pentru calităţi artistice deosebite interpretei ELENA LUCHIAN NICOLA din Iași (clasa prof. Anca Apetroaiei).
„Recunosc ca mi-a fost dor de tine” (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu) interpretată de Nicola Elena Luchian.
Foto Premiul Tinere Talente Vis de Stea 2019.2.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Info artistic Elena Nicola Luchian:
Studii artistice muzicale cu doamna Prof. Anca Apetroaiei la Palatul Copiilor din Iași de la vârsta de 9 ani. De-a lungul anilor a participat la multe concursuri și evenimente muzicale și a obținut premii importante. În ultimii doi ani a fost răsplătită cu:
Trofeul Categoriei la Festivalul „Muguri de lumina” Piatra Neamț 2018 , la categoria Muzică Ușoară , cât și la categoria Etno Pop. Trofeul Categoriei la secțiunea Muzică Ușoară, Premiul 1 la secțiunea Măști muzicale, dar și la secțiunea Colinde la Festivalul Internațional „Cântec de stea” Piatra Neamț 2018. Locul 1 la secțiunea Etno, Locul 3 la secțiunea Muzică Ușoară la Festivalul „Viva Allegria” Piatra Neamț 2018. Locul 1 la Festivalul „Nova Latinitas ” Chișinău 2018. Trofeul Categoriei la Festiv. „Juniori pentru Juniori” Iași, 2018. Premiul 1 la Festivalul „Juniori pentru Juniori” Iași, 2019. Trofeul Categoriei, Premiul Tinere Talente-Radio Romania Regional, Premiul Radio Iași la Festivalul „Vis de stea” Moinești, 2019.
Foto Premiul Tinere Talente Vis de Stea 2019.5.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări, Elena și mult succes în continuare!
Gala de Premiere Vis de Stea 2019.1100 (credit foto Festiv. Vis de Stea/arh.pers.B.Dragomir)
Felicitări organizatorilor, câştigătorilor, profesorilor-coordonatori şi tuturor participanţilor la acest frumos eveniment!
Mulțumiri speciale pentru amabilitate, profesionalism și ospitalitate doamnei Prof. IRINA PASHALOV – Director al Asociației Culturale M.Y.Music Art și organizator principal al Festivalului Național de Muzică Ușoară VIS DE STEA de la Moinești, jud. Bacău!
Foto Bogdan Dragomir (arhiva personala)
Bogdan Dragomir
Muzician și jurnalist la Radio România Regional.
(Sursa: Materiale din arhiva personală şi din arh. festivalului. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul Tinere Talente la Festivalul Naţional STEA PRINTRE STELE – Bacău 2017
Publicat de Bogdan Dragomir,
2 noiembrie 2017, 12:17 / actualizat: 21 iunie 2023, 18:57
În perioada 29-30 septembrie 2017, la Teatrul Municipal Bacovia, Asociaţia “Centrul Daniel”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacău, a organizat ediţia a VI-a a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii “STEA Printre Stele”, concurs de interpretare ce îşi propune să contribuie la descoperirea de copii şi tineri interpreţi de muzică uşoară, să aducă împreună copii talentaţi, copii cu dizabilităţi şi personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti.
Foto Premii sectiunea Desene – Centrul Daniel (foto Ioana Dragomir)
Prin realizarea acestui eveniment, organizatorii au urmărit dezvoltarea unui bun cultural de interes local, naţional şi internaţional care să satisfacă nevoile iubitorilor de artă, să promoveze valorile în rândul participanţilor şi să crească accesul publicului la viaţa socio–culturală a oraşului Bacău, care în anul 2017 este şi Capitala Tineretului din România.
După faza de preselecţie au ajuns în finala concursului 114 concurenţi români şi străini. Festivalul a fost organizat de ASCHN Bacău, sub coordonarea Ionelei Cătălina POPA, evenimentul bucurându-se de o atenţie şi de o apreciere din ce în ce mai mare!
Juriul (partial) al festivalului! (foto Ioana Dragomir)
Juriul, alcătuit din personalităţi ale muzicii româneşti şi jurnalişti de specialitate, Nico, Luminiţa Anghel, Dragoş Udilă (UDDI), Mihai Alexandru, Bogdan Dragomir, George Vanvu, Claudiu Bulete, Marcel Iorga, a desemnat următorii câştigători ai Trofeelor festivalului:
Duo Neghi Voice – Trofeul festivalului Stea Printre Stele (foto Ioana Dragomir)
Duo Neghi Voice – Bacău – MARELE TROFEU AL FESTIVALULUI (Lorina Laslău şi Daria Tanasă)
-Trofeul categoriei 5-6 ani – Chirca Rezan Angela, Bârlad;
-Trofeul categoriei 7 ani – Cioc Filip Răzvan, Galați;
-Trofeul categoriei 8 ani – Manolache Nina-Elena, Bacău;
-Trofeul categoriei 9 ani – Magdaș Briana-Oradea;
-Trofeul categoriei 10 ani – Ciubotaru Alexandra-Tulcea;
-Trofeul categoriei 11 ani – Rus Mario George-Oradea;
-Trofeul categoriei 12-13 ani – Rus Ina-Oradea;
-Trofeul categoriei 14-16 ani Laslău Lorina-Bacău
-Trofeul categoriei 17 ani + Luncanu Iulia Karina-Bacău.
Interviu cu Doamna Ionela Cătălina Popa – Director general al Festivalului despre Festivalul STEA PRINTRE STELE – Bacău 2017 realizat de George Vanvu – Radio România Iaşi!
Recital Luminiţa Anghel:
Recital Luminita Anghel la Stea Printre Stele (foto Ioana Dragomir)
Recital Aurelian Temişan la STEA PRINTRE STELE:
Aurelian Temisan in recital la Stea Printre Stele (foto Ioana Dragomir)
Aurelian Temişan cu piesa „Of, ce doare!” (muzică şi text Mihai Alexandru) – piesă în primă audiţie în cadrul Galei de Premiere a Festivalului STEA Printre Stele Bacău :
Recital – UDDI:
Recital Nico & Alessia:
Nicoleta Matei – NICO in recital:
În cadrul Galei Laureaţilor, RADIO ROMÂNIA REGIONAL a acordat Premiul special de promovare TINERE TALENTE unei tinere interprete cu calităţi artistice deosebite: COCOIU ROMINA MARIA din Roman. Felicitări, Romina şi mult succes în continuare!
Romina Ciocoiu – Trofeul Adolescent si Premiul Tinere Talente Radio Romania Regional la Festivalul Stea Printre Stele 2017 (foto Ioana Dragomir)
Romina Ciocoiu – Premiul Tinere Talente RRR cu Bogdan Dragomir (foto Ioana Dragomir)
Acest proiect cultural-educativ a fost recomandat şi susţinut de RADIO ROMÂNIA REGIONALcu sprijinul colegilor de la Studioul Radio România Iaşi, care au transmis live audio-video întregul eveniment!
Felicitări întregii echipe de organizare a Centrului DANIEL din Bacău pentru realizarea acestui eveniment cultural-artistic şi tuturor participanţilor – concurenţi, părinţi, profesori, artişti interpreţi, echipa de sunet şi imagine (Image Production), colegilor din juriu dar şi colegilor mei de la Radio România Iaşi pentru aportul profesional şi artistic adus prin participarea şi promovarea acestui act artistic!
Bogdan Dragomir – Stea printre stele – Bacau 2017 (desteptarea.ro)
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Internaţional de Interpretare „Delfinul de Aur”, Năvodari – Ediţia a XV-a – 2017
Publicat de Bogdan Dragomir,
12 septembrie 2017, 15:57 / actualizat: 21 iunie 2023, 19:13
Poza din Festivalul Delfinul de Aur 2107 (foto by Bogdan Dragomir)
Anul 2017 este an aniversar pentru multe evenimente artistice! Festivalul Internaţional de Interpretare „Delfinul de Aur”se numără printre aceste evenimente şi a marcat în acest an ediţia cu nr. 15, la Sala de evenimente Scoica Land din Năvodari, jud. Constanţa, în perioada 30 iunie – 2 iulie a.c.
Festivalul, inițiat și organizat de Palatul copiilor Baia Mare (director de festival – Doina Elena Bentu), a reușit să devină unul dintre cele mai importante evenimente ale genului din România. Parteneriatul, devenit tradiţional, dintre Palatul copiilor Baia Mare, Consiliul Local şi Primăria orașului Năvodari a făcut posibilă realizarea celor 14 ediții anterioare. Au avut loc două spectacole concurs şi Gala festivalului la care au participat 75 de interpreţi români și străini, din 20 de localități din România, dar şi concurenţi din Bulgaria, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Italia, Estonia, Letonia, Lituania.
Trupa AS – Palatul naţional al Copiilor, Bucureşti – Trofeul de Platină 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Artiştii s-au bucurat de acompaniamentul coregrafic realizat cu mult profesionalism al ansamblurilor de balet „As”, al Palatului Naţional al Copiilor Bucureşti (coordonaţi de prof. Aura Ghica şi Mădălina Teodorescu), „Galactic Dance” din Baia Mare (instructori Mădălina Mare şi George Pop) şi „Life is Dance” din Alba Iulia (instructori Bianca Racolţa şi Ionuţ Ionescu), iar publicul a aplaudat cu bucurie şi emoţie recitalul ansamblului „Dănţăuşii”, al Palatului Copiilor din Baia Mare!
Ediţia 2017 a fost un eveniment artistic de excepţie cu o gală a laureaţilor pe măsură, regizat cu profesionalism de colega şi prietena noastră Silvia Ionescu de la TVR şi prezentat ireproşabil de actriţa Alexandra Velniciuc, iar juriul festivalului a avut şi de această dată o misiune grea, având în vedere pregătirea şi interpretarea deosebit de calitativă a concurenţilor.
Juriul Festiv. Delfinul de Aur 2017 (arh. festiv. Delfinul de Aur.facebook/arh.pers.B.Dragomir)
Juriulcelei de-a XV-a ediţii a festivalului a fost alcătuit din: Viorica Pârja – ziarist; Valeria Katvitskaya – Art -Director Contest of Children’s “Slavsya Otecestvo” – Moscova, Rusia; Bogdan Dragomir– realizator emisiuni Radio România Regional; Marina Shturko – Director al Centrului de dezvoltare creativă “YOUR SUCCESS”- Moscova – Rusia; Mihai Constantinescu– cantautor, compozitor; Annija Oueijan – Vocal Coach Riga, Letonia; Endla Murd – Director Endla Murd Studio – Parnu, Estonia; Onute Zukiene – Director Palatul copiilor şi Directorul festivalului “Kaunas Talent” Kaunas, Lituania; Tatyana Apanasenko – Directorul festivalului “ Europa Moloda”- Kiev, Ukraina; Vytautas Zukiene – compozitor, Lituania; Mihai Alexandru – compozitor; Doina Bentu – Preşedintele Asociaţiei “Delfinul de Aur”- Director Festival; Horia Moculescu – compozitor – Preşedintele juriului.
Luiza Maria Voicu – Trofeul Artistul Festivalului – Deşfinul de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
În urma notării, iată premiile:
Secţiunea interpretare vocală:
TROFEUL DE PLATINĂ: Astrid Theodora Muthu, Oradea
TROFEUL DE AUR: Patricia Crişan, Cluj-Napoca
TROFEUL DE ARGINT: Briana Magdaş, Oradea
Trofeul „Artistul festivalului”: Luiza Maria Voicu, Republica Moldova
Trofeul pentru Show: Mario George Rus, Oradea; Iulia Raluca Roman, Baia Mare.
Secţiunea coregrafie:
TROFEUL DE PLATINĂ: Ansamblul coregrafic „AS”, PNC Bucureşti
TROFEUL DE AUR: Ansamblul coregrafic „Galactic Dance”, Baia Mare
TROFEUL DE ARGINT: Ansamblul coregrafic „Life is Dance”, Alba Iulia
Premiul I: Ana Burescu, Oradea; Dariana Stănică, Rm. Vâlcea; Adina Lavinia Bostan, Galaţi; Vrabie Mayra, Focşani; Florescu Alexia, Baia Mare; Doana Ana Maria Christiana, Craiova; Inna Rus, Oradea; Tanja Olexienko, Ucraina; Balas Andrada Ioana, Piteşti; Maria Alexia Niculae, Piteşti; Sofia Ciobanu, Focşani; Greta Zabileaite, Lituania; Roberta Popa, Piteşti; Bulgaru Ioana, Galaţi; Denisa Andreea Pârvu, Călăraşi; Gabriele Rybko, Lituania.
Iulia Roman, Oradea – Trofeul pentru Show 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Organizatorii acestui îndrăgit eveniment au fost: Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice, Consiliul Local şi Primăria Oraşului Năvodari, Consiliul Judeţean Maramureş, Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, Casa de Cultură „Pontus Euxinus” Năvodari, Asociaţia Delfinul de Aur Baia Mare și nu în ultimul rând Palatul copiilor Baia Mare – iniţiatorul şi coordonatorul celor 14 ediții anterioare.
Trofeul de Platină – Astrid Theodora Muthu, Oradea.
Trofeul de Aur – Patricia Crişan, Cluj-Napoca.
Trofeul de Argint – Briana Magdaş, Oradea.
În cadrul Galei festivalului, Radio România Regional a acordat Diploma de Excelenţă pentru întreaga activitate pedagogică şi pentru promovarea educaţiei artistice muzicale – Doamnei Prof. Doina Bentu – Director al Festivalului Internaţional DELFINUL DE AUR,
diploma de excelenta RRR – Doina Bentu – Delfinul de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
dar şi Premiul special de promovare TINERE TALENTE, concurentei DENISA PÂRVU din Călăraşi! Felicitări şi mult succes în continuare! (Vom face completări acestui material, cu informaţii biografice, poze şi muzică interpretată pe măsura primirii acestora!).
Denisa Pârvu, Călăraşi – Premiul TINERE TALENTE-Radio România Regional şi Premiul I – interpretare 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
DENISA PARVU – ZIGA ZAGA de pe albumul promo Festivalul DELFINUL DE AUR 2017
Radio România Regional, Radio România Iaşi, Radio România Constanţa-Radio Vacanţa, în calitate de parteneri media ai acestui eveniment, transmit felicitări şi gânduri bune tuturor celor ce au contribuit la realizarea acestui eveniment unic în peisajul festivalurilor naţionale şi internaţionale pentru copii şi tineret, numit DELFINUL DE AUR!
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir – Radio România Regional
(Sursa info, audio şi foto: Viorica Pârja – consilier relația cu mass media al festivalului şi Doina Bentu – Director festival).
GALERIE FOTO Festivalul Internaţional DELFINUL DE AUR 2017 by Bogdan Dragomir – iulie 2017.
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.