Traficul rutier va fi închis și reluat progresiv pe traseul de desfășurare al marșului comemorativ care va avea loc vineri, în memoria tragediei de la Clubul „Colectiv”.
Conform unui comunicat al Brigăzii Rutiere, mâine se vor organiza activități comemorative în Piața Bucur, desfășurate astfel:
între orele 18:00 — 19:00, adunarea participanților în Parcul Unirii, pe aleea dinspre Magazinul Unirea;
între orele 19:00 — 20:00, deplasarea participanților pe traseul: parc Unirii (trotuarul dinspre magazinul Unirea), traversarea intersecției dintre bd. I.C. Brătianu și bd. Unirii — pod Șerban Vodă — Splaiul Unirii — str. Bucur — piața Bucur.
În funcție de numărul de participanților, în intervalul orar 20:00 — 23:00 se va restricționa progresiv traficul rutier pe str. Bucur, str. Între Gârle, str. Verzișori și străzile care converg spre piața Bucur.
Brigada Rutieră București solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă, să circule cu maximă atenție și să respecte semnalele polițiștilor rutieri.
Poliţia Rutieră ar putea fi nevoită să renunţe la radarele montate pe maşini neinscripționate sau la metoda de “pândă” dintre tufişuri.
Un parlamentar a înaintat un proiect de modificare a legii, astfel încât poliţiştii şi radarele să fie doar la vedere.
Deputatul Ioan Bălan vrea să reglementeze strict activitatea de sancţionare a contravenţiilor rutiere. Potrivit proiectului iniţiat de politician, poliţiştii de la Brigada Rutieră trebuie să stea pe marginea drumului, astfel încât şoferii să îi poată vedea, să nu mai stea ascunşi în vegetaţia din apropiere. În plus, să folosească doar maşini inscripţionate.
“Mi se pare corect. De ce să stea? Ce facem aici, să prindem oamenii ascunşi aşa?”, este de părere un șofer.
“Sunt unele care sunt neinscriptionate şi alea sunt cele mai mari capcane pentru noi”, este de părere alt conducător auto.
Proiectul nu a scăpat din vedere nici noile radare mobile, de tip pistol cu laser, recent introduse, care au speriat mulţi conducători auto.
“Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei, se utilizează la o distanţă maximă de zece metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive le poliţiei rutier.”, se arată în proiect. Adică poliţistul să nu aibă voie să ascundă maşină pe o stradă lăturalnică şi să folosească pistolul-radar “pe furiş”.
În plus, dacă poliţiştii nu sunt în uniformă şi nu folosesc maşini inscripţionate, procesul verbal de constatare a infracţiunii ar urmă să fie nul.
Rămâne însă de văzut câtă susţinere va găsi iniţiatorul acestui proiect printre colegii săi parlamentari.
Noaptea trecuta, peste 40 de politisti ai Brigazii Rutiere au actionat in 10 puncte din Capitala pentru depistarea soferilor indisciplinati sau care conduc sub influenta bauturilor alcoolice.
In urma actiunii au fost aplicate sute de sanctiuni contraventionale. Valoarea acestora depaseste 100 de mii de lei.
Au fost intocmite si doua dosare penale pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.
De asemenea, au fost retinute 15 permise de conducere, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteza.
Cei mai multi soferi care au circulat cu viteza au fost depistati in zona Fantanii Miorita, unde s-a actionat cu pistolul radar TRUE CAM.
Actiunile de acest fel vor continua si in zilele urmatoare.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că Municipalitatea nu renunţă la intenţia de a implementa benzile unice, dar nu a dorit să precizeze o dată exactă pentru reluarea acestui proiect, subliniind că este necesară o pregătire temeinică.
„Împreună cu Brigada Rutieră, în această perioadă stabilim exact care sunt zonele în care vor funcţiona benzile unice şi de această dată vom pregăti mult mai bine implementarea acestui sistem. Nu avem de ce să renunţăm la această procedură de a fluidiza traficul, pentru motivul foarte important că este un proiect care a fost aplicat în toate marile capitale europene cu succes şi nu avem de ce să fim noi altfel. E adevărat, trebuie o mai bună pregătire, mai bună informare a publicului şi trebuie să mai luăm câteva măsuri înainte de a anunţa şi a debuta traseele de benzi unice”, a spus ea.
Totodată, Gabriela Firea a anunţat că, începând din toamnă, în zonele în care există parcări publice sau private, nu va mai fi permisă parcarea gratuită, aşa cum se face în prezent.
Edilul general şi-a exprimat nemulţumirea legată de faptul că a durat foarte mult stabilirea modelului pentru cele şase parcări de tip park and ride, prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.
„Parcările de tip park and ride, cele care se construiesc la intrarea în Municipiu, au depăşit acum perioada de pregătire a documentaţiilor: două dintre ele au trecut deja de comisia de avizare. Am şi eu o nemulţumire – ca toţi bucureştenii – pentru că a durat foarte mult timp pentru a se selecta modelul de parcare park and ride. Eu merg pe principiul că parcările sunt urgente şi nu trebuie să aşteptăm un an de zile pentru a alege design-ul unei astfel de parcări, pentru că ele sunt foarte aşteptate, în special de persoanele care tranzitează Bucureştiul, care vin din Ilfov şi judeţele limitrofe, care aşteaptă aceste parcări de la intrarea în Capitală, pentru a putea să lase autoturismul personal şi să ia un mijloc de transport în comun”, a menţionat Firea.
Gabriela Firea a arătat că, în ciuda faptului că şi-ar dori o realizare mai rapidă a acestor parcări, drumul ‘de la decizie la tăierea unei panglici’ este: realizarea studiului de fezabilitate, întocmirea caietului de sarcini, lansarea licitaţiei, stabilirea câştigătorului, perioada contestaţiilor, semnarea ordinului de începere a lucrărilor şi construcţia propriu-zisă.
Potrivit acesteia, PMB a demarat procedurile de licitaţie şi pentru parcările prevăzute de pentru centrul Capitalei. Ea a anunţat, de asemenea, că în acest an vor fi construite o sută de parcări la punctele termice.
Primarul general a atras atenţia asupra faptului că în Capitală, doar în acest an, au apărut 50.000 de maşini noi.
Totodată, ea a declarat că nu este de acord cu instituirea unui timbru de mediu pentru zona centrală, însă a admis că o astfel de măsură ”ar aerisi, ar rezolva problema circulaţiei în Capitală”, dar ar crea „anumite nemulţumiri”.
Un polițist de la Brigada Rutieră a fost rănit în timp ce era într-o misiune. Agentul a fost izbit în plin de un șofer căruia i-a facut semn să oprească pentru un control în trafic.
Poliţistul a fost târât pe capotă mai bine de 500 de metri, apoi a fost proiectat la piciorul podului Pipera. Șoferul a fugit, însă după câțiva kilometri a făcut un alt accident și a fost prins.
In urma impactului, polițistul a fost grav rănit și a fost dus de urgenta la Spitalul Floreasca. Și șoferul a ajuns la spital. Din primele cercetări, se pare că era sub influența băuturilor alcoolice. Împotriva bărbatului, polițiștii vor începe cercetările.
Daniel Piştea, adjunct Brigada Rutieră Bucureşti, împreună cu Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie, ofiţerul Marius Maghiari şi alţi cinci poliţişti au fost arestaţi de Judecătoria Sectorului 1 pentru că ar fi încercat să muşamalizeze un accident produs de Marius Maghiari.
Judecătoria Sectorului 1 a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a comisarului Daniel Piştea, adjunct Brigada Rutieră Bucureşti, a comisarului Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie şi a lui Marius Maghiari, şef al unui serviciu din cadrul Brigăzii Rutiere.
În acelaşi dosar au fost arestaţi poliţiştii de la Secţia 2 Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasăre, dar şi poliţiştii din cadrul Brigăzii Rutiere Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui.
Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată de cei opt poliţişti.
Comisarii Ioan Daniel Bocan şi Daniel Piştea, împreună cu alţi doi poliţişti de la Brigada Rutieră şi trei de Secţia 2 de Poliţie sunt acuzaţi că ar fi încercat să muşamalizeze un accident rutier produs de ofiţerul Marius Maghiari.
Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, poliţistul Marius Maghiari ar fi accidentat o femeie pe raza Secţiei 2 Poliţie, dar incidentul a fost încadrat la accident de muncă.
Cei opt poliţişti au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care au propus şi arestarea acestora.
Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au refuzat să comenteze acest caz.
„Având în vedere că în prezent este în derulare o anchetă a Parchetului, nu suntem în măsură să oferim date, ele căzând sub incidenţa prevederilor Codului de procedură penală. Poliţia Capitalei sprijină instituţiile abilitate în instrumentarea acestui caz şi aplică principiul conform căruia nimeni nu este mai presus de lege”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.
Șapte dintre ei sunt acuzaţi de favorizarea infractorului şi de fals în acte, iar cel care ar fi comis accidentul este acuzat de părăsirea locului accidentului şi instigare la fals.
Persoane care practică taximetria fără licență și autorizație, mașini care nu corespund din punct de vedere tehnic și aparate de taxat măsluite sunt doar câteva dintre neregulile identificate în urma unei acțiuni de control desfășurate în zona Gării de Nord.
Politiștii de la Brigada Rutieră au aplicat mai multe amenzi, au reținut permise de conducere și certificate de înmatriculare.
Oamenii legii au identificat și situații de evaziune fiscală prin folosirea unor mijloace ilegale de resetare a apartelor de taxat.
Reprezentanții Poliției spun că aceste practici îi pot lăsa pe taximetriști fără autorizație.
Acțiunea de control are ca scop verificarea transportului de persoane în regim de taxi și vine ca urmare a numeroaselor plângeri făcute de cei care folosesc acest mijloc de transport, spune Andrei Codău, purtatorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere.
Acțiunea de verificare a taximetriștilor va continua pe tot parcursul zilei.
Circulaţia rutiera şi pietonala va fi limitată în Piața Constituției, de pe 12 iulie până duminică, 19 iulie, pentru organizarea şi desfăşurarea evenimentului.
Traficul va fi restricţionat succesiv pe prima bandă de circulaţie pe bd. Libertăţii, adiacentă Palatului Parlamentului, sensul de mers dinspre bd. Naţiunile Unite spre Calea 13 Septembrie. Măsura este valabilă până duminica viitoare, la ora 24.
De duminică, 12 iulie, de la ora 8, până pe 19 iulie, la ora 20, circulația rutieră va fi restricționată pe banda III a bretelei situate pe circumferința Pieței Constituției către bd. Unirii (bretea Ministerul Finantelor Publice si breteaua Ministerul Public).
Brigada Rutiera București le solicită șoferilor să reducă viteza, să circule cu prudență și să respecte semnalele polițiștilor rutieri. Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului și să nu se deplaseze ori să staționeze pe partea carosabilă.
Robbie Williams vine pentru prima oara in Romania cu ocazia turneului „Let Me Entertain You” și va susține un concert de două ore, vineri 17 iulie, în Piața Constituției.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.