Universitatea Politehnica Timişoara anunţă că oferă şi în acest an meditaţii gratuite la matematică şi chimie, pentru elevii care dau examenul de Bacalaureat şi admiterea la facultate.
Cursurile se adresează elevilor de liceu, atât celor care doresc să urmeze una dintre facultăţile instituţiei, cât şi celor care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat.
„Chiar dacă sunt adresate în special potenţialilor săi studenţi, indiferent de facultatea pentru care optează şi independent de forma admiterii (concurs cu probe de verificare a cunoştinţelor sau concurs de dosare), participanţilor la cursuri nu li se solicită niciun fel de angajament faţă de UPT”, se arată în comunicatul transmis de UPT.
Lecţiile online de matematică se vor desfăşura în perioada 19 februarie – 4 iunie, în zilele de sâmbătă, între orele 10:00 – 12:30, urmând să fie postate şi pe pagina de Facebook a Universităţii Politehnica Timişoara. Linkul de înscriere este https://upt-ro.zoom.us/webinar/register/WN_hwrmg317QMCnSnSlFkYMqA.
Temele dezbătute urmează conţinutul „Culegerii de probleme de matematică” pentru examenul de admitere la Universitatea Politehnica Timişoara, publicată la Editura Politehnica şi disponibilă gratuit, în format electronic, la adresa: https://bit.ly/CulegereAdmitereUPT2022.
Conţinutul probei scrise a concursului de verificare a cunoştinţelor (tip grilă) la matematică urmează programa de bacalaureat de la disciplina matematică.
În cadrul programului de meditaţii gratuite la disciplinele Chimie Anorganică şi Chimie Organică, se vor organiza două grupe de elevi. Şedinţele se vor desfăşura online pe platforma Zoom Conference, simultan pentru cele două grupe, în perioada 19 februarie – 7 mai 2022, în fiecare zi de sâmbătă, în intervalul orar 12:00 – 14:00.
În această ediție a emisiunii România de nota 10 vă prezentăm povestea de succes a Mălinei Strugaru, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național din Iași.
Rezultatele de excepție obținute la olimpiadele pe plan național și internațional, dar și la concursurile școlare, i-au adus titlul de Elevul Anului- acordat la cea de-a 6-a ediție a Galei Excelenței la Iași.
Tânăra are un palmares impresionant, ultimul ei succes fiind medalia de argint, cucerită anul trecut la Olimpiada Internațională de Stiințe ale Pamântului, din Franța.
De-a lungul anilor, Mălina a fost premiata la variate competiții, atât din sfera disciplinelor exacte – Matematică, Fizică, Chimie, cât și din aceea a științelor umaniste, cum ar fi Lingvistica.
Deși pentru Mălina studiul reprezintă o prioritate, își face timp și pentru activități extrașcolare, care îi aduc mari satisfacții și-i îmbogățesc experiența.
În urma participarii la Olimpiada de Lingvistică, i-a venit ideea să înființeze în cadrul Colegiului Național Clubul de Lingvistică și Criptografie, atrăgând la fiecare curs câte 30-40 de elevi. De asemenea, a organizat evenimentul caritabil Escape Room, iar fondurile strânse au fost orientate spre elevii cu dificultăți materiale. S-a implicat și în derularea unor acțiuni de voluntariat, unele dintre acestea facând parte din pogramul educațional Ajungem Mari, destinat copiilor din centre de plasament sau medii defavorizate.
Printre olimpiade, concursuri și proiecte, Mălina Strugaru nu își abandonează pasiunile – patinajul, înotul și desenul, iar când timpul îi permite citește, ascultă muzică si chiar cântă. Ultimele două cărți recomandate de sora sa și pe care le-a citit sunt: În numele Tatălui (și al Fiului) de Immanuel Mifsud și Confesiunile leoaicei de Mia Couto.
După absolvirea Colegiului Național din Iași, Mălina Srugaru dorește să urmeze cusurile Facultații de Medicină și Farmacie din Cluj. Deși inițial era tentată să se înscrie la o universitate de top din străinătate, acum este decisă să facă o carieră în România.
Centrul Judeţean de Excelenţă Timiş anunţă începerea activităţilor de pregătire a elevilor şi a tinerilor capabili de performanţe înalte. Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, se deschid oficial cursurile din acest an. Astfel, în afara orelor de la şcoală, la Centrul Judeţean de Excelenţă Timiş se studiază matematica, franceza, biologie, geografie.
Se mai primesc cereri de înscriere la următoarele discipline: limba şi literatura română, chimie, informatică, religie şi astronomie, a transmis pentru Radio Reşiţa, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Codruţa Danielescu.
Centrul Judeţean de Excelenţă funcţionează de 4 ani, însă nu beneficiază de un sediu propriu, astfel că s-a recurs la metoda de a se preda rotativ în unităţile de învăţământ din Timişoara. În prezent, 700 de elevi s-au înscris la Centrul Judeţean de Excelenţă.
Eveniment de tradiție și de înaltă ținută profesională, Tabăra Națională de Chimie – ediția a XIII-a, organizată anual de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru pregătirea olimpicilor naţionali se desfășoară, timp de o săptămână, în Timișoara.
Această activitate reunește 80 de elevi din 29 de județe, 15 profesori-lectori din învăţământul preuniversitar cât și din cel universitar care susţin cursurile de pregătire, 23 de profesori însoțitori, 10 studenți ai Universității de Vest din Timișoara. Profesorii-lectori abordează tematică disciplinei chimie aferentă clasei ce va fi urmată de elevi în anul școlar 2017-2018. Elevii participanți sunt câștigătorii fazei Naționale a Olimpiadei de Chimie a Elevilor, Ediția LI, Târgoviște 2017 şi ai Concursului Raluca Ripan pentru elevii de clasa a VII-a, fiind clasați pe primele 15 locuri la clasele la care au concurat.
Unii dintre aceşti elevi au facut parte din loturile naţionale şi au participat la olimpiade internaționale. Precizăm că rezultatele echipelor la olimpiadele internaţioanle de chimie şi ştiinţe în 2017 au fost remarcabile: Olimpiada Internaţională de Chimie (desfăsurată la Bangkok) – 2 medalii de aur, 1 medalie de argint şi 1 medalie de bronz, Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada 2017 – 1 medalie de aur şi 2 medalii de argint, EUSO 2017 (desfăşurată la Copenhaga) – ambele echipe au obţinut medalii de bronz, IESO 2017(desfăşurată la Nisa)- 2 medalii de aur, 1 medalie de argint şi 1 medalie de bronz.
Tabăra Națională de Chimie contribuie, prin pregătirea oferită elevilor pasionaţi de chimie, la obţinerea acestor rezultate ale elevilor români.
Deschiderea festivă a taberei a avut loc sâmbătă în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara. Activitățile se deruează la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timișoara și în laboratoarele Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara.
Finalizarea taberei va avea loc prin organizarea unei miniolimpiade, iar cei mai buni elevi vor fi premaţi la festivitatea de închidere a taberei.
Două medalii de aur şi două de argint a câştigat echipa României la Olimpiada Internaţională de Chimie 2017, a informat, luni, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).
Potrivit MEN, elevii medaliaţi cu aur sunt Alexandra Dima – Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, câştigătoare a medaliei de argint la ediţia precedentă, şi Paul Haidu-Gerea – Colegiul Naţional ‘Mircea cel Bătrân’ din Constanţa, care şi-e egalat performanţa de anul trecut.
Medaliile de argint au fost obţinute de Anamaria Leonescu – Colegiul Naţional ‘Sfântul Sava’ din Bucureşti şi Dorian Gabriel Muntean – Colegiul Naţional ‘Spiru Haret’ din Tecuci, jud. Galaţi.
Rezultatul plasează România pe locul locul al II-lea în Europa şi al VII-lea în lume în clasamentul neoficial al ţărilor participante (78).
Olimpiada Internaţională de Chimie 2017 s-a desfăşurat, în perioada 6 – 15 iulie, în Thailanda (Nakhon Pathom) şi au fost prezenţi 279 de concurenţi din 78 de ţări.
Simularea evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a și cea a examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a vor începe luni cu proba scrisă la limba și literatura română, potrivit unui ordin aprobat de ministrul Educației.
La 13 martie sunt programate atât proba scrisă la limba și literatura română pentru elevii claselor a VIII-a care susțin simularea evaluării naționale, cât și pentru cei din clasele a XI-a și a XII-a care susțin simularea examenului de bacalaureat.
Elevii aparținând minorităților naționale vor da pe 14 martie proba la limba și literatura maternă atât pentru simularea evaluării naționale, cât și pentru simularea bacalaureatului.
Pe 16 martie vor avea loc proba scrisă la matematică pentru simularea evaluării naționale și proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat.
Totodată, pe 17 martie va avea loc proba la alegere a profilului și specializării, care va fi susținută numai de elevii claselor a XII-a.
Potrivit calendarului, toate rezultatele vor fi afișate pe 31 martie.
Ordinul prevede că elevii claselor a VIII-a vor susține simularea la limba și literatura română, matematică și limba și literatura maternă.
Elevii claselor a XI-a vor susține simularea bacalaureatului la limba și literatura română, matematică, istorie și limba maternă.
Elevii din clasele a XII-a vor fi verificați la limba și literatura română, limba și literatura maternă, pentru elevii aparținând minorităților naționale, și probe la alegere din matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
Rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ și discutate individual cu aceștia.
Ordinul mai prevede că vor avea loc discuții la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. (Agerpres/ FOTO rtv.net)
Pe platoul turistic Secu din apropierea Reșiței se desfășoară de astăzi Forest Park Festival, o premieră pentru vestul țării.
Acesta este dedicat celor 5 elemente structurale ale culturii urbane hip-hop și anume: DJ, MC, Beat-Box, Graffitti și B-boy. Vor avea loc concerte specifice genului, proiecții în aer liber, campionate de turntable, graffiti și airsoft, ne-a transmis unul dintre organizatori, Andrei Miron. De astăzi, timp de patru zile, peste 80 de artiști din întreaga țară vor întreține atmosfera timp de patru zile, pe scena de pe malul lacului. In cadrul stațiunii Secu, se află în curs de implementare un proiect ce susține repoziționarea acesteia pe harta turistică, pornind prin realizarea primei ediții a acestui festival de muzică Hip-Hop.
“FOREST PARK FESTIVAL” vizează:
1.CONCERTE în aer liber, unde vor urca pe scena, rand pe rand, timp de 4 zile, artisti consacrati ai genului: Grupul de Rezistenta, Chimie, Dragonu, Carbon, Flou Rege, Omu Gnom, Unda Comna. Ne vor introduce in lumea energica a hip-hopului baietii de la Bucharest Underground CocKtail, invitati speciali in deschidere pentru, a da start primului festival 100% hip-hop din Romania. Acestia vor dansa intr-un B-boy Showcase reprezentativ culturii. Totul se va desfasura pe scena de pe malul lacului, numită si LAKE STAGE.
2.Campionatul de TURNTABLISM, organizat de: Tabara de Scratch Romania Comunitatea Turntablistilor Romani cu ajutorul CHRONIC , Szekul Forest Park, Trip Factory, On the Vibe Side, gazduit de Dj Limun, va aduce invitati precum: Vlad Dobrescu, Dj Dox, Slim Rocka, Tecko Starr, Dj Albu etc. Inscrierile se fac pe site-ul http://tsr.turntablism.ro/ sau pe contact@turntablism.ro. Participantii vor fi jurizati de catre Dj Undo, Dj Grigo, Dj Sfera pe durata a patru runde iar criteriile jurizarii vor fi in mare parte skill-uri tehnice si flow dupa cum urmeaza: skill-uri tehnice/flow: 50%; originalitate: 30%; muzicalitate: 20%.
3.Organizarea de SEMINARII şi WORKSHOP-uri care să aiba ca scop dezbateri pe tema imbunatatirii imaginii Statiunii Secu si reclasificarea acesteia din punct de vedere turistic. Astfel de prezentari vor fi sustinute de Radu Rusu, presedintele EcoStuff Romania, Andrei Balbarau presedintele Asociatiei Cogito etc . Ne vom adresa persoanelor care işi desfaşoara activitatea, atat în mediul de afaceri, in cel academic, in mass-media, publicitate şi relaţii publice, cat si cetatenilor orasului Resita, interesati de dezvoltarea statiunii si dornici de a interveni intr-un mod interactiv in subiectele discutate, alaturi de invitatii nostrii.
4.CINEMATOGRAF in aer liber, proiect sustinut de Asociatia Cogito, unde intr-un ambient perfect, in amfiteatrul pus la dispozitie de catre conducerea Szekul Forest Park, vor fi proiectate cateva dintre filmele salvate pe rolele recuperate din cinematografele dezafectate din Romania. Printre acestea se numara si renumita capodopera Fantoma de la Opera, recuperata aproape integral.
5.FOTBAL American, competitie demonstrativa organizata de echipa locala Resita Locomotives, in cadrul careia doritorii vor putea participa la diferite concursuri de recrutare. Asociația Club Sportiv „Reșița Locomotives” constituie un proiect ce a luat naștere în toamna anului 2012 si care in sezonul anului 2013 a jucat alaturi de echipa “Timișoara 89ers”, ca mai apoi sa o ia pe propriul drum cu un lot de 28 de jucători, 30 de seturi de echipamente complete și o dorință mare de a demonstra că pot face față unui campionat național și că Reșița merită să aibe o echipă de fotbal American.
6.Graffiti DEMO, sustinut de Szekul Forest Park prin punerea la dispozitia artistilor a peretilor din incinta platoului si a unui procent considerabil din materialele necesare demonstratiei. In acest cadru iubitorii vor avea parte si de un concurs, organizat de membrii Familiei Zam Zam, Easy si Neks, cat si de Asociatia Trip Factory.
7.Airsoft DEMO, organizat de catre cei din Asociatia D.T.M Resita si cei din Umbrella Division Resita, echipe locale ce vor oferi initiere doritorilor, ocazia de a se inscrie in club, sau de a testa armamentul si echipamentele din dotare.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.