Premiera la Festivalul „Ceaunul de aur”
Publicat de Mihaela Costache, 17 august 2015, 09:20
Moldova Nouă s-a aflat, timp de trei zile, în sărbătoare, ocazie cu care s-a desfășurat și Festivalul „Ceaunul de aur”, în cadrul căruia 16 echipe s-au întrecut în prepararea ciorbei de pește.
16 echipe au încercat anul acesta să demonstreze că rețeta lor secretă de ciorbă de pește este cea mai bună. În premieră, anul acesta a fost pregătită o ciorbă și într-un ceaun uriaș, de peste o jumătate de tonă, care mai apoi a fost împărțită turiștilor și localnicilor. S-au oferit peste 2.000 de porții, gratuit.
În cea mai mare parte, echipele participante la concursul „Ceaunul de Aur” au refuzat să dezvăluie secretele pentru reușita unei ciorbe de pește, însă, potrivit bucătarilor, cel mai mult contează dragostea cu care gătești, ingredientele folosite, precum și apa de Dunăre.