Ministerul Transporturilor a început demersurile pentru schimbarea Legii construcţiilor – act normativ din 1994 – pentru a permite deschiderea circulaţiei pe autostrăzile aproape finalizate.
Practic, dacă antreprenorul mai are de executat mici lucrări sau finisaje sau sunt identificate deficienţe minore care nu afectează utilizarea şoselei, se propune posibilitatea de recepţie parţială şi deschiderea circulaţiei, urmând ca remedierea problemelor să se poată efectua în condiţii de trafic.
Legislaţia în vigoare nu permite inaugurarea anul acesta a loturilor 3 şi 4 ale Autostrăzii A 10 Sebeş-Turda, două secţiuni cu o lungime totală de 25 de km, finalizate la nivel de carosabil, dar cu mici deficienţe care nu pun în pericol siguranţa circulaţiei.
Noaptea trecuta, peste 40 de politisti ai Brigazii Rutiere au actionat in 10 puncte din Capitala pentru depistarea soferilor indisciplinati sau care conduc sub influenta bauturilor alcoolice.
In urma actiunii au fost aplicate sute de sanctiuni contraventionale. Valoarea acestora depaseste 100 de mii de lei.
Au fost intocmite si doua dosare penale pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.
De asemenea, au fost retinute 15 permise de conducere, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteza.
Cei mai multi soferi care au circulat cu viteza au fost depistati in zona Fantanii Miorita, unde s-a actionat cu pistolul radar TRUE CAM.
Actiunile de acest fel vor continua si in zilele urmatoare.
Şoferii din Timişoara nu mai pot circula timp de o lună prin pasajul Jiul. Circulaţia prin pasajul Jiul se închide de la ora 7:00, iar accesul nu va fi permis prin pasaj timp de aproape o lună.
Comisia de Circulaţie a aprobat solicitarea de închidere a traficului rutier prin pasajul Jiul pentru executarea lucrărilor necesare pe şantier. Circulaţia va fi închisă din data 16 august de la ora 7:00. Accesul prin pasajul Jiul va fi posibil din nou din data de 10 septembrie.
Firma care execută lucrările de lărgire a pasajului de sub calea ferată va efectua montarea sistemului de degivrare (anti-îngheţ) pentru primele trei benzi de circulaţie şi va turna stratul de uzură.
De vineri până duminică, între orele 8.00 și 20.00, este programat un eveniment sportiv.
În aceste condiții, circulația se va restricționa pe traseul de desfășurare a unei curse cicliste.
Sâmbătă între orele 8.00 și 14.00 șoferii nu vor avea acces pe Bd. Liviu Rebreanu.
Banda a 3-a va rămâne liberă circulației autovehiculelor.
Duminică între orele 8.00 și 18.00, se va închide din nou traficul pe Bd. Liviu Rebreanu, ambele sensuri între Str. Câmpia Libertății și Bd. Nicolae Grigorescu, pe Bd. Nicolae Grigorescu între Bd. Liviu Rebreanu și Str. Lunca Bradului.
Potrivit unui comunicat remis de reprezentanţii Poliţiei Olt, traficul este restricţionat pe Podul Olt pe un singur sens, respectiv Craiova – Piteşti, în perioada 28 iulie – 31 august. De asemenea, pe parcursul nopţii de 13 august, în intervalul orar 00:00 – 06:00, va fi interzisă circulaţia tuturor autovehiculelor. Potrivit sursei citate, în această perioadă circulaţia va fi dirijată prin semafoare electrice montate la extremităţile podului de peste râul Olt.
Șoferii care ajung astăzi pe autostrada A 1 Deva – Sibiu trebuie să știe că în zonă circulația se desfășoară restricționat.
Centrul INFOTRAFIC al Inspectoratului General al Poliţiei Române anunţă că, în zona Sebeş-Pianu, pe ambele sensuri, pe benzile unu şi de urgenţă, se execută lucrări de consolidare a terasamentului pe direcţia Sibiu.
De asemenea, pe DN 76, la ieşirea de pe A 1, în zona Şoimuş, din judeţul Hunedoara, se circulă, în continuare, alternativ, pe o bandă, pentru că şi acolo se efectuează lucrări la carosabil. Pentru evitarea zonei de lucrări, poate fi folosită ruta DN7 Deva – Simeria – intersecţie A1 (şi retur).
In zona Ziduri Mosi a fost montat un gard din plasă, cu autorizatie eliberată de Primăria Capitalei, care nu mai permite pietonilor traversarea prin locuri la întâmplare.
Același gard ce desparte cele două sensuri de circulație din zonă interzice și orice viraj pentru șoferi.
In ultimele zile acest gard a fost dezmembrat de locuitori, spune seful politiei locale sector 2, Aurel Dobrila.
Conform unui comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), vineri, 16 iunie 2017, la ora 7.00 se va deschide circulația rutieră și pe sectorul din TRANSFĂGĂRĂȘAN închis pe timp de iarnă, Piscu Negru (km 104+000) și Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800).
Pe acest sector este interzisă circulația pe timpul nopții, între orele 21:00 și 07:00, din cauza vizibilității reduse (ceață) și a fenomenelor meteorologice neprevăzute, care pot pune în pericol siguranța participanților la trafic.
CNAIR informează participanții la trafic că sectoarele cu pericol de căderi de stânci, pietre și viituri sunt între km 56+700 – km 116+000 și km 117+100 – km 132+800.
Cele mai periculoase zone sunt următoarele:
– km 59+800 – km 60+500;
– km 61+100 – km 62+450;
– km 87+000 – km 95+000;
– km 110+200 – km 110+600;
– km 115+300 – km 116+000;
– km 117+100 – km 118+200;
– km 119+200 – km 119+500;
– km 124+900 – km 126+000;
– km 128+500 – km 129+000;
– km 132+700 – km 132+800.
Se lucrează de zor zilele acestea pe Transfăgărăşan. Angajaţii de la Drumuri încearcă să îndepărteze nămeţii de pe marginea drumului, astfel încât şoseaua să fie redeschisă traficului.
Teoretic, traficul rutier pe Transfăgărăşan între Piscu Negru și cabana Bâlea Cascadă ar putea fi reluat la sfâșitul acestei luni.
Însă deschiderea circulaţiei se face numai după o revizie specială realizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Până atunci, utilajele de deszăpezire lucrează la îndepărtarea stratului de zăpadă care ocupă o bandă de mers.
Deși drumul este închis, turiștii nu mai au răbdare.
În weekend, câțiva bărbați au înlăturat bolovanii cu care autoritățile au încercat să blocheze accesul mașinilor pe tronsonul cu circulație încă interzisă, relateaza digi24.ro
Începând de duminică, 25 octombrie, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei orientale sau ora oficială de iarnă, astfel că ora 4.00 va deveni 3.00, informează CFR Călători.
Trecerea la ora de iarnă nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia trenurilor urmând a se efectua conform orarelor prevăzute în mersul trenurilor. În noaptea de 24/ 25 octombrie, trenurile de călători vor pleca din gările în care se formează conform orei de vară, până la ora 4.00, care devine 3.00. Trenurile care au ora de plecare din gările în care se formează după ora 4.00, vor pleca la orele stabilite în mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de iarnă. Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din mersul trenurilor, conform noii ore. Trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație. Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora de iarnă se face în aceeaşi zi de duminică, 25 octombrie, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după orarul din mersul de tren în vigoare.
Informaţii legate de mersul trenurilor – orar, tarife, oferte, etc. sunt disponibile pe site-ul www.cfrcalatori.ro., în staţiile şi agenţiile de voiaj CFR.
Daniel Piştea, adjunct Brigada Rutieră Bucureşti, împreună cu Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie, ofiţerul Marius Maghiari şi alţi cinci poliţişti au fost arestaţi de Judecătoria Sectorului 1 pentru că ar fi încercat să muşamalizeze un accident produs de Marius Maghiari.
Judecătoria Sectorului 1 a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a comisarului Daniel Piştea, adjunct Brigada Rutieră Bucureşti, a comisarului Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie şi a lui Marius Maghiari, şef al unui serviciu din cadrul Brigăzii Rutiere.
În acelaşi dosar au fost arestaţi poliţiştii de la Secţia 2 Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasăre, dar şi poliţiştii din cadrul Brigăzii Rutiere Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui.
Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată de cei opt poliţişti.
Comisarii Ioan Daniel Bocan şi Daniel Piştea, împreună cu alţi doi poliţişti de la Brigada Rutieră şi trei de Secţia 2 de Poliţie sunt acuzaţi că ar fi încercat să muşamalizeze un accident rutier produs de ofiţerul Marius Maghiari.
Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, poliţistul Marius Maghiari ar fi accidentat o femeie pe raza Secţiei 2 Poliţie, dar incidentul a fost încadrat la accident de muncă.
Cei opt poliţişti au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care au propus şi arestarea acestora.
Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au refuzat să comenteze acest caz.
„Având în vedere că în prezent este în derulare o anchetă a Parchetului, nu suntem în măsură să oferim date, ele căzând sub incidenţa prevederilor Codului de procedură penală. Poliţia Capitalei sprijină instituţiile abilitate în instrumentarea acestui caz şi aplică principiul conform căruia nimeni nu este mai presus de lege”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.
Șapte dintre ei sunt acuzaţi de favorizarea infractorului şi de fals în acte, iar cel care ar fi comis accidentul este acuzat de părăsirea locului accidentului şi instigare la fals.
Vehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone nu pot circula astăzi până la ora 20:00 pe drumurile naționale și autostrăzile din județele care se află sub cod portocaliu de caniculă, inclusiv cele din zona adiacentă Capitalei.
Este vorba de judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov.
Excepție de la această măsură fac vehiculele destinate transportului de persoane, de echipamente de prim ajutor sau cele care participă la intervenții în caz de forță majoră.
Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere.
Circulaţia rutieră va fi închisă, de astăzi şi până joi, pe DN66,pe sectorul Bumbeşti Jiu-Petroşani, între orele 7:00 şi 12:00 şi 14:00 şi 19:30. De vineri şi până duminică, traficul va fi, însă, deschis tuturor categoriilor de vehicule – anunţă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.
De lunea viitoare, interdicţiile vor fi valabile în aceleaşi intervale orare, dar până vineri inclusiv. Poliţiştii recomandă şoferilor să folosească rute ocolitoare. Restricţii, dar doar de tonaj, sunt în vigoare pe DN7, între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea.
Vehiculele mai grele de 7,5 tone au fost deviate pe DN65 Piteşti-Slatina. Sunt exceptate cele pentru transportul de persoane. Potrivit corespondentul RRA, măsura a fost impusă de alunecările de teren din zona Deduleşti, care au afectat partea carosabilă.
Circulația rutieră pe DN10 va fi restricționată mâine și duminică, din cauza Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2014 .
Astfel, drumul dintre localitatea Teliu din județul Brașov, km 127 și Brădet din județul Covasna, km 119, va fi închis în intervalele orare care coincid cu desfășurarea concursului.
Mâine, circulația va fi restricționată între orele 8.45-13, respectiv 15-20, iar duminică, între orele 8.45-12, respectiv 13-19.
Evenimentul sportiv este organizat cu sprijinul Inspectoratelor Judeţene de Poliție Brașov și Covasna, al Brigăzii de Jandarmi Mobile Brașov și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov.
Până ieri, în competiție erau înscrişi 69 de sportivi.
Comisia de circulaţie a primăriei Braşov a luat mai multe decizii cu privire la reglementarea traficului pe DN 13, pe tronsonul dintre pasajul Fartec şi intersecţia cu Ocolitoarea Braşovului, astfel încât circulaţia în zona DN 13, după pasajul Fartec, va fi resistematizată.
Modificările au fost aprobate în Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei Braşov şi au fost luate ca urmare a solicitărilor venite de la braşoveni şi după discuţiile avute cu Poliţia Rutieră.
Pentru a asigura accesul în siguranţă, de pe ambele sensuri de circulaţie, către societăţile comerciale care funcţionează în zonă, vor fi amenajate două noi sensuri giratorii şi două staţii de autobuz, pentru a facilita accesul în zonă.
De asemenea, se urmăreşte amplasarea refugiilor pentru călători, astfel încât îmbarcarea şi debarcarea să se facă în cea mai mare siguranţă.
Totodată, pentru reducerea accidentelor, vor fi amplasate separatoare de sens pe acest tronson, cuprins între pasajul Fartec şi Ocolitoare.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.