Masca de protecție, obligatorie în județul Mureș!
Publicat de Andra Radu, 7 august 2020, 16:06
CJSU Mureş a hotărât că purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie pe perioada stării de alertă pentru toate persoanele prezente în unele spaţii publice deschise de pe raza judeţului, excepţie făcând copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat astăzi o hotărâre care instituie obligativitatea purtării măştii în anumite locaţii exterioare de pe raza judeţului Mureş. Sunt măsuri gândite pentru siguranţa noastră, a tuturor. Îi îndemn pe mureşeni să facă echipă cu autorităţile, să acţionăm unitar şi să respectăm cu toţii legea. Sunt convinsă să aceste măsuri vor contribui la ţinerea sub control a situaţiei epidemiologice din judeţ”, a declarat prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, conform unui comunicat de presă.
CJSU Mureş a stabilit ca masca de protecţie să fie purtată, începând de sâmbătă, în pieţele agroalimentare, pieţe auto, spaţii de tip bazar, permanente sau temporare, precum şi în spaţiile de tipul târgurilor de produse.
De asemenea, masca va fi purtată în zonele de aşteptare exterioare ale unităţilor spitaliceşti publice şi private, ambulatorilor de specialitate, ale farmaciilor, precum şi în spaţiile de aşteptare situate în exteriorul unor entităţi publice şi private care asigură servicii pentru populaţie, în staţiile de autobuz, autogări şi peroane sau în spaţiile publice deschise aferente obiectivelor turistice.
Masca devine obligatorie şi la evenimentele publice, în toate zonele de promenadă, precum şi pe arterele pietonale intens frecventate de pe raza judeţului Mureş.
Autorităţile publice locale din fiecare UAT de pe raza judeţului Mureş vor semnaliza corespunzător spaţiile/zonele unde va fi instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie şi vor lua măsuri pentru a informa populaţia, inclusiv prin mijloace online şi offline.
Pe perioada stării de alertă, toate magazinele de pe raza judeţului Mureş care comercializează produse de panificaţie vor lua măsuri pentru preambalarea acestora, iar acolo unde nu este posibil se va suplimenta personalul care serveşte la raft, astfel încât manipularea produselor şi încasarea banilor să se realizeze de persoane diferite, echipate corespunzător.