Înotătorul David Popovici va participa în 2022 la patru competiţii majore, informează Clubul Sportiv Dinamo pe pagina oficială de Facebook.
David Popovici o să participe în 2022 la patru competiţii majore!
Acestea sunt Campionatele Mondiale de seniori din Japonia (13-29 mai), Campionatele Europene de juniori de la Otopeni, România (iulie), Campionatele Europene de seniori din Italia (11-17 august) şi Campionatele Mondiale de juniori din Rusia (23-28 august).
În 2021 David Popovici a cucerit cinci medalii la competiţiile de obiectiv: 3 de aur şi 1 de argint la Campionatele Europene de juniori şi 1 de aur la Campionatele Europene de seniori în bazin de 25 de metri. În plus, el a obţinut şi un loc 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Alături de Robert Glinţă, el este cel mai medaliat sportiv român în 2021 într-un sport olimpic.
Campionatul Balcanic de ştafete şi Concursul Naţional de Primăvară pentru seniori şi tineret vor fi primele competiţii oficiale organizate pe Stadionul de Atletism din Craiova.
Cele două competiţii au loc în perioada 29 – 30 mai, iar regulamentul şi programul acestora pot fi consultate pe pagina oficială a Federaţiei Române de Atletism.
„Inaugurat în vara anului trecut, Stadionul de Atletism este pregătit pentru a primi atleţi din întreaga ţară, dar şi din Turcia şi Bulgaria, în ştafetele 4×400 m, 4×100 m şi 4×400 m mixt, probe din cadrul Campionatului Balcanic rezervat acestora. În cadrul Concursului Naţional de Primăvară pentru seniori şi tineret vor avea loc următoarele probe: 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1.500 m, 3.000 m, 110 m garduri (100 m garduri feminin), 400 m garduri, 3.000 m obstacole, înălţime, prăjină, lungime, triplusalt, greutate, disc, ciocan, suliţă”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Craiova.
Stadionul de Atletism din Craiova este dedicat exclusiv atletismului şi este acreditat pentru organizarea competiţiilor europene categoria World Athletics (IAAF) II.
Ionuț-Marian Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, într-o conferință de presă susținută astăzi, a vorbit despre regulile ce trebuie urmate de către sportivi pentru a putea reveni la antrenamente.
Acesta a ținut să precizeze că aceste măsuri sunt pentru a se putea relua antrenamentele. Competițiile sportive încă nu se vor relua.
„După 15 mai, activitatea sportivă va începe gradual, așa cum a anunțat președintele Klaus Iohannis. Propunerea noastră conține o serie de măsuri generale, foarte ușor de înțeles. E vorba de distanțarea între persoane și despre norme de igienă.
Suntem în faza întâi a unui traseu de lungă durată. La final, sporturile vor reveni la normal, dar epidemia e o realitate și trebuie să ținem cont de evoluția ei. Nu vom vorbi azi despre reluarea competițiilor, ci despre faza de pregătire. Pentru moment, bazele și sălile sportive nu se vor redeschide.
Sportivii vor sta într-un regim închis și-și vor desfășura activitatea controlat. Cluburile trebuie să dispună de o bază proprie, cu spații de cazare, bucătărie, spații medicale, terenuri de antrenament, săli de forță sau alte utilități. Baza sportivă are nevoie de personal administrativ și de suport care să fie utilizat prin rotație, în ture de 14 zile. În interiorul bazelor, vor exista măsuri și reguli clare pentru sălile de antrenament, vestiare, spălătorie și zonele medicale. Trebuie să existe și spații pentru persoanele suspecte de COVID-19”, a declarat ministrul Tineretului și Sportului.
Există 4 faze pe care un club sportiv trebuie să le urmeze:
pregătire preliminară
sesiuni de pregătire individuală
sesiuni de pregătire în grupuri mici
sesiuni de pregătire colectivă comună
„Vor fi trei categorii de persoane în această perioadă:
Persoanele care necesită măsuri de protecție crescută: antrenorii, jucătorii, medicii și terapeuții.
Personalul administrativ, cel de suport, personalul din bucătărie. Ei vor lucra în ture de 14 zile.
Măsuri reduse de protecție: cei care se ocupă de securitate și de bază, care nu vor avea accces. Pentru ca sportivii să-și reia antrenamentele, ei trebuie, în mod obligatoriu, să stea o perioadă de 14 zile începând de astăzi în izolare totală. La ieșirea din izolare, aceștia trebuiesc testați pentru COVID-19. Doar cei care au rezultatul negativ vor fi admiși în bazele de cantonament desemnate”
„Transportul sportivilor de acasă spre locul de cantonament se va face, de preferință, cu automobilul propriu, fără opriri pe traseu. Medicii vor face un triaj epidemiologic, vor testa temperatura, vor identifica eventuale simptome. În cazul în care indentifică siptome, medicul îi va interzice jucătorului participarea la antrenament.
Testarea pentru COVID-19 se va efectua în orice moment, la recomandarea medicului care însoțește echipa în cantonament. Staff-ul nu se schimbă și nu interacționează decât online până la faza a patra, cea a antrenamentelor colective.
Vorbim despre reluarea pregătirii, nu despre activitatea de sport în masă. Regulile pot fi relaxate, dar, în acest moment, preferăm să nu estimăm nimic. Vom face periodic, din două în două săptămâni, o reevaluare a situației”, a spus Ionuț Stroe.
Transilvania Motor Ring a primit, oficial, dreptul de a organiza competiții naționale de automobilism viteză.
Parcul Transilvania Motor Ring a fost inaugurat la sfârșitul anului trecut, printr-un eveniment la care au participat aproximativ 10.000 de vizitatori. Federația Română de Automobilism Sportiv, singurul for care poate omologa acest circuit, a confirmat că are toate condițiile pentru organizarea de competiții. Acest act a fost primit săptămâna trecută de cel care răspunde de Transilvania Motor Ring. Și este în curs de a primi și omologarea de la Federația Română de Motociclism.
Sursa foto omologare: Peter Ferenc
Managerul parcului, Thomas Moldovan, a confirmat că toate condițiile de siguranță și protecție ale concurenților sunt asigurate, astfel că urmează și omologările internațioale moto și auto:
“Având în vedere faptul că deja au fost în vizită cei de la Federația de Motociclism și ne-au trasat unele sarcini de a modifica anumite aspecte, au și programat, în perioada 20-22 septembrie, primul Campionat European de motociclism ”Alte Adria” organizat vreodată în România. Suntem și în curs de omologare internațională auto pentru acest circuit, și în acest sens vom primi în luna mai vizita președintelui Comisiei de omologare din cadrul Federației Internaționale. Și sperăm ca în cursul acestui an să reușim să omologăm și internațional acest circuit; omologarea vine automat și cu cel puțin trei competiții mari, internaționale. Sper, cel puțin după lista pe care o avem deja conturată în acest moment, că vor fi organizate foarte multe competiții pe acest circuit.”
Acum există programări pentru minimum 30 de evenimente, până la finele acestui an. Primul eveniment oficial de pe Transilvania Motor Ring va fi pe 6 aprilie, o cursă privată, apoi vor veni elevi la ”Școala altfel”, o etapă de Campionat Național de Triatlon, precum și diverse competiții auto și moto, printre ele Cupa Presei, pe 10 septembrie.
Sursa foto: Transilvania Motor Ring/ Facebook
Pe lângă pistă, boxe și alte spații specifice, circuitul oferă condiții foarte bune de securitate, parcări pentru aproape 1.000 de mașini, chioșcuri, grupuri sanitare moderne, un restaurant și spații de cazare.
Autoritățile județene din Mureș au în vedere și realizarea, în zona Sînpaul, a unui nou drum de acces la circuit, precum și asigurarea transportului în comun pentru public.
Copiii şi adolescenţii de azi sunt oamenii care ar putea să ne schimbe radical viitorul. Câţiva dintre ei o fac deja, cu bobine Tesla pe bază de condensatoare, stroboscoape sau braţe robotice, invenţii care ar putea să ne facă viaţa mai uşoară, să le ofere sprijin celor aflaţi în dificultate sau pur şi simplu să ne ofere o alternativă inteligentă activităţilor de relaxare.
Alex Petrar este în clasa a VI-a şi studiază la Şcoala Gimnazială „Dacia” din Tg-Mureş. Se consideră deja electro inginer, dar se ocupă şi de robotică, având până în prezent câteva invenţii cu care se mândreşte. Ioana Neamţu, Tudor Munteanu şi Alexandru Borş sunt colegi de clasă cu inventatorul Alex Petrar şi sunt pasionaţi de matematică şi lingvistică, având numeroase premii în aceste domenii. Cei patru ştiu de pe acum ce meserii îşi vor alege în viitor: informatician, arhitect şi organizator de evenimente caritabile, inventator şi inginer auto.
Alex Petrar a moştenit pasiunea pentru inginerie electrică de la tatăl său care, în copilărie, demonta toate jucăriile, creând altele noi, din piese combinate.
Alex este pasionat de robotică şi fizică, având câteva invenţii cu care se mândreşte: bobina Tesla pe bază de condensatoare, stroboscopul folosit pe post de difuzor pentru telefonul mobil sau braţul robotic. Se consideră deja electro inginer şi ne ne-a povestit în termeni tehnici, cu multă uşurinţă, despre invenţiile sale.
Inventatorul Nikola Tesla a pus bazele ingineriei electrice moderne, inventând generatorul de curent alternativ şi bobina Tesla. Bobina Tesla este un transformator special, care prin alimentare ridică tensiunea la sute de mii de volţi. Alex Petrar a inventat o bobină Tesla pe bază de condensatoare, pe care, ne-a povestit, o foloseşte drept boxă pentru telefon.
Alex ne-a prezentat şi stroboscopul, în ale cărui semnale luminoase putem identifica litere chinezeşti, Alex fiind cunoscător al alfabetului chinezesc. Ideile lui Alex Petrar nu se opresc aici, în viitor îşi doreşte să inventeze o replică a unui creier uman.
Cu modestie, însă cu o inteligenţă sclipitoare, elevii Şcolii Gimnaziale „Dacia” din Tg-Mureş ne-au povestit despre ambiţie şi succes, dar mai ales despre performanţa lor în matematică, lingvistică şi inventică.
Ioana Neamţu este elevă în clasa a VI-a şi a participat la numeroase concursuri judeţene şi naţionale de matematică, obţinând premii şi menţiuni, cea mai importantă clasare fiind pe locul al treilea, în cadrul Concursului naţional de matematică „LuminaMath”.
Ioana este o bună vorbitoare de limbi străine, la olimpiada de lingvistică, obţinând locul III. Dacă ar putea introduce o nouă materie în programa şcolară, aceea ar fi una de limbi străine, puţin sau deloc studiate în prezent, în şcoli.
Dacă doriţi să aflaţi mai multe, vă invităm să ascultaţi emisiunea România de nota 10 realizată de Veronica Ilie
Olimpicii clujeni de matematică au şansa să vadă la ei acasă o olimpiadă internaţională, la care au ambiţia să participe şi în calitate de concurenţi.
Prima şansă o au, conform palmaresului, liceenii din capitală, dar până la vară, când va fi competiţia, se pot întâmpla multe. Deocamdată, elevii de aici se pregătesc asiduu pentru marea confruntare cu elita matematicii mondiale.
Pe profesorul Gheorghe Lobonţ îl găsesc exersând algebra, alături de elevii săi de a noua, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”.Ucenicii sunt numai ochi şi urechi, iar, când e cazul propun constructiv soluţii de rezolvare a exerciţiilor de pe tablă, care, musai trebuie să fie din celebra „Gazeta matematică”. Încerc să aflu ce-i determină să-şi dedice aproape tot timpul unei materii, care, pentru mulţi dintre colegii lor reprezintă o sperietoare. Aflu, astfel, că matematica pentru ei e o continuă provocare a minţii şi o cale sigură de evoluţie personală.
Cel mai titrat dintre ei, elevul Dragoş Crişan, pare să facă şi prin somn matematică, iar o rezolvare spectaculoasă e maxima sa fericire. El a luat, anul trecut, titlul naţional la olimpiada naţională de matematică şi speră să se califice, acum, în lotul României pentru Campionatul mondial de la Cluj. Matematica, îmi spune, nu poate fi „învăţată”, pentru că, oricâte artificii de calcul ai deprinde, tot Ideea te salvează.
După ce i-am cunoscut pe tinerii matematicieni clujeni, pot spune că te naşti cu acest talent care, bineînţeles, se cultivă cu multă muncă. Lucru confirmat şi de antrenorul olimpicilor, profesorul Gh. Lobonţ, care caută la elevii săi, nu atât nivelul de pregătire, care poate fi adesea bun, cât scânteia de inteligenţă, care-i diferenţiază de masa colegilor.
La Olimpiada internaţională de la Cluj, ca de altfel la toate competiţiile de acest gen, nivelul subiectelor propuse nu va depăşi gradul de cunoştinţe al manualului de matematică de a zecea din România. Şi asta, din cauză că, în restul lumii, acesta e nivelul de pregătire standard pentru un absolvent de liceu şi nu bagajul de cunoştinţe suplimentare predate la noi la orele de matematică.
E un atu considerabil pentru elevii români, care au o vedere mult mai amplă asupra amatematicii şi a metodelor de rezolvare, dacă n-ar fi problema supra-încărcării.
O sută douăzeci de ţări îşi vor trimite în iulie concurenţii la Cluj şi fiecare echipă naţională va fi compusă din şase membri. E un efort organizaţional enorm, pe care Bucureştiul, ca prim candidat, a refuzat să şi-l asume.
Alergotura la Pădurea Verde începătorii în alergare și părinții cu copii. Evenimentul “Pe-un picior de Plai” va avea loc sâmbăta viitoare, în cea de-a doua zi a Festivalului PLAI.
Alergotura propune și o cursă de doi kilometri la care poate participa oricine. Crosul copiilor va fi pe o distanţă de 800 de metri, iar celelalte trei trasee au 7, 14,5 şi respectiv 20 de km şi jumătate.
Cu aceeași ocazie, va avea loc şi Cursa pompierilor, un eveniment special şi spectaculos care se va desfăşura pe un traseu mai scurt al Crosului Popular.
Competiţiile încep, sâmbătă 9 septembrie, la ora 9:00. Informațiile despre eveniment sunt disponibile pe pagina www.alergotura.ro: curse și trasee, regulament pentru participanți adulți și minori, condiții de participare, ridicarea kiturilor de înscriere și altele.
Lucrările la arena sportivă din Sfântu Gheorghe, începute în 2014, au fost finalizate, iar inaugurarea va avea loc luna viitoare.
Arena va putea fi folosită atât pentru competiţii sportive, cât si pentru diverse întruniri si evenimente culturale şi artistice.
În vecinătatea arenei vor fi amenajate mai multe terenuri de fotbal şi un patinoar artificial pentru competiţii de hochei, care vor fi realizate cu fonduri din Ungaria.
Arena sportivă, aflată la iesirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, are o capacitate maximă de 3000 de locuri în tribune, circa 450 de locuri de parcare pentru autoturisme si autocare, precum şi patru terenuri de tenis.
Valoarea investiţiei s-a cifrat la peste 19 milioane de euro, banii fiind alocaţi din bugetul de stat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).
După Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG), un alt organism continental din sportul de performanță, Asociația Europeană de Atletism, anunță că va participa activ la Săptămâna Europeană a Sportului, urmând să organizeze competiții în cel puțin 10 țări europene, cu participarea a peste 43.000 de iubitori ai alergării.
La activitățile fizice din cadrul Săptămânii (7-13 septembrie) vor fi prezenți amatori de mișcare din toate cele 28 de țări ale Uniunii Europene, precum și 6 alte țări, toate eligibile prin programul Erasmus+, iar European Athletics va promova, împreună cu federațiile naționale, inclusiv sloganul și hashtag-ul #BeActive.
În același scop, EAA va organiza „Running for All”, cu prezența activă a federațiilor membre, experții în alergare urmând să ajute la desfășurarea curselor și să integreze populația în mișcarea sportivă.
În aproximativ două săptămâni, copiii din cartierul sătmărean Micro 15 vor avea la dispoziţie un teren sintetic pentru fotbal, cu o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi.
City managerul Primăriei Satu Mare, Dan Băbuţ, a declarat duminică, 26 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă, că terenul se încadrează în standardele FIFA şi va putea fi folosit de către şcoli pentru organizarea de competiţii.
Am decis să amenajăm acest teren ca urmare a sesizărilor formulate de cetăţenii din zonă privind lipsa spaţiilor destinate practicării sportului, în cartierul Micro 15.(Dan Băbuţ, city manager)
Terenul sintetic pentru fotbal de pe aleea Trotuşului nu va fi singurul loc amenajat pentru practicarea sportului de către copiii din Satu Mare. City managerul Dan Băbuţ afirmă că, până la sfârşitul anului, vor mai fi amenajate două terenuri de fotbal, două de badminton şi două de volei.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.