Alexandru Buzică: Oamenii stau la coadă pentru un bidon de apă potabilă!
Publicat de Gabriel Stan,
10 octombrie 2022, 16:30
La inedit am pregătit de această dată un interviu cu Alexandru Buzică, reporterul Radio România Actualități ce a revenit de curând din Ucraina și a adus noutăți despre situația oamenilor din zonele bombardate de către Federația Rusă.
Prezent în emisiunea Vești de Acasă, moderată de Gabriel Stan, de la Radio România Internațional, Alexandru Buzică ne-a vorbit despre criza apei potabile din Ucraina, despre migrarea populației din zonele bombardate către restul țării și despre reacția oamenilor la aflarea veștii anexării anumitor zone de către Federația Rusă.
Ajutoare primite din partea Crucii Roșii
Se stă la coadă pentru apă potabilă în anumite zone din Ucraina
Imagini din regiunea orașului Mikolayiv – Cartierul Korabilni. Se află la 10 km de lini frontului dinspre Herson.
Foto și video: Alexandru Buzică, reporter Radio România Actualități
Un punct de sprijin și asistență umanitară pentru refugiații din Ucraina este deschis de astăzi, 5 aprilie, la Cluj-Napoca. Acesta va funcționa la Hotel&Vila Granata. Programul va fi de luni până vineri, de la 10:00 la 12:00.
Centrul poate oferi cazare pe termen lung și mediu pentru un număr de peste 80 de persoane. Asociația „O Masă Caldă” se ocupă în continuare de asigurarea meselor de prânz.
Pe de altă parte, refugiații ucraineni pot beneficia de asistență medicală specializată din partea Caravanei cu Medici, precum și de consiliere psihologică sau juridică.
Totodată, copiii și tinerii luați în evidență au posibilitatea să se înscrie pentru a urma cursurile la zi în instituțiile de învățământ, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj.
În plus, cei mici au la dispoziție spații special amenajate pentru socializare și joacă, incluzând chiar și o mini-bibliotecă cu titluri în limba maternă.
În incinta hotelului va fi amenajat și un depozit de haine și de produse de igienă pentru copii și adulți, gestionat de către Crucea Roșie.
„Farmacia socială” din Sângeorgiu de Mureș, prin campania „Uniți pentru Ucraina”, a reușit să strângă bani pentru medicamente. Acestea, prin Crucea Roșie, vor ajunge în Ucraina.
Reprezentantul „Farmaciei sociale”, Marius Dumitrescu, a precizat că nu sunt vizați refugiații deja aflați în România, ci bolnavii și răniții din spitalele din Ucraina, care primesc exact ceea ce solicită.
În ultima săptămână au plecat către spitalele din Ucraina medicamente și obiecte sanitare în valoare de 135.000 de lei, prin contribuția financiară a unor fundații, ONG-uri și parohii, iar în această săptămână s-au mai strâns peste 70.000 de lei.
Zilele trecute „Farmacia socială” a primit 5 „thermobox”-uri, cutii speciale în care materialele sanitare se păstrează la temperatură optimă constantă.
2020 a fost un an ce nu poate fi comparat cu niciun altul. Pandemia COVID-19 a afectat fiecare aspect al vieții oamenilor și a pus o presiune colosală pe sănătatea fizică și mintală a acestora, pe sistemele de sănătate, economia, mijloacele de trai și rețelele sociale din întreaga lume.
În acest context, sute de mii de voluntari s-au alăturat Societăților Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, oferind sprijin vital comunităților lor locale.
Încă de la debutul pandemiei, voluntarii Crucii Roșii Române, au fost permanent în acțiune, asumându-și riscul îmbolnăvirii, pentru a oferi asistență umanitară și servicii socio-medicale celor aflați în nevoie:
– distribuirea de alimente esențiale și produse de igienă;
– oferirea de sprijin psihosocial persoanelor vulnerabile și în carantină;
– monitorizarea telefonică a persoanelor izolate;
– distribuirea echipamentelor medicale și de protecție unităților medicale.
Totodată, pentru a ajuta comunitățile să se pregătească, voluntarii au diseminat informații esențiale pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului. În condiții neprielnice, ei au depășit bariere și cu responsabilitate și dăruire, au dus la îndeplinire misiunea organizației.
Voluntarii sunt profesori, asistenți medicali, studenți, economiști, artiști, părinți,tineri și bătrâni. Toți își găsesc timp pentru a face voluntariat alături de slujbele lor zilnice sau de alte responsabilități.
O mare parte din activitatea voluntarilor este vizibilă, dar multă muncă de ajutorare se desfășoară și în culise – de la a fi o voce prietenoasă la capătul unei linii telefonice pentru persoanele vulnerabile și izolate, până la a ajuta la gestionarea contractelor de donații, – fiecare acțiune individuală de solidaritate, fiecare gest de sprijin comunitar contează. Fiind cea mai extinsă rețea umanitară din lume, știm că această acțiune locală colectivă are un impact global masiv.
Societatea Națională de Cruce Roșie din România (SNCRR) implementează un nou proiect de intervenție în pandemia COVID-19.
Proiectul finanțat de United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), vizează o campanie națională de informare și de conștientizare a populației, în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Astfel, 23 500 de elevi din 40 de județe și 4 sectoare ale Municipiului București vor participa, timp de 4 luni, la sesiuni de educație pentru sănătate și suport emoțional atât în școli cât și în sistem online, sesiuni susținute de voluntari instruiți ai Crucii Roșii Române.
Sursa foto: comunicat de presa
Totodată, 188 000 de adulți, în special din mediul rural sau din comunități aflate în risc de infectare, vor primi informații despre prevenția îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, precum și sfaturi despre efectele psihologice ale pandemiei, despre reducerea stigmatizării asociate cu boala COVID-19 și despre modalitățile de reducere a stresului provocat de aceasta.
„Statele Unite sunt alături de România ca parte a eforturilor comune de a gestiona pandemia cauzată de COVID-19 și de a merge mai departe împreună. Ca răspuns la pandemia actuală, am acordat 800.000 de dolari finanțare directă către Crucea Roșie Română pentru a sprijini lupta României cu COVID-19 și pentru a spori rezistența instituțională în comunitățile rurale vulnerabile, iar companiile americane au sprijinit și ele instituțiile publice și organizațiile non guvernamentale care au depus eforturi pentru a gestiona și limita efectele pandemiei.
Această inițiativă este o dovadă a generozității poporului american și al angajamentului ferm al SUA de a sprijini România în această perioadă dificilă. Lupta împotriva acestui virus este departe de a fi terminată, dar poporul american rămâne dedicat colaborării cu România în lupta împotriva COVID-19”, au declarat reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.
Campania a debutat în luna octombrie cu mai multe sesiuni de informare și instruire a 470 de voluntari de Cruce Roșie din 44 de filiale SNCRR din țară. Începând cu data de 16 noiembrie, voluntarii desfășoară caravană de educație pentru sănătate atât prin sesiuni destinate elevilor, fizic și online, cât și prin deplasarea efectivă în comunități aflate în risc de infectare și informarea directă a membrilor acestora.
Sursa foto: comunicat de presa
Un plus al campaniei de informare este componenta de feedback comunitar prin care, în funcție de nevoile de informare ale populației constatate la nivel local, filialele de Crucea Roșie vor adapta campania punând accent pe aceste nevoi.
Proiectul are în vede și ajutorarea a 8 122 de familiile nevoiașe cu pachete cu produse de igienă.
„Crucea Roșie Română rămâne în continuarea în prima linie a ajutorului umanitar alături de cei aflați în nevoie. Conform misiunii noastre, avem în vedere sprijinul acestora cu produse de igienă. Suntem conștienți, totodată, că un rol foarte important în limitarea transmiterii noului coronavirus este informarea corectă și completă. Cu sprijinul voluntarilor noștri, vom ajunge acolo unde informația este greu de obținut, unde oamenii nu au acces la materiale de informare și de protecție sau unde există un grad înalt de scepticism privind urgența situației în care ne aflăm”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.
Pentru publicul general, Campania națională de informare și conștientizare a populației în vedere limitării infectării cu virusul COVID-19 continuă în sistem online și pe rețelele de socializare prin publicarea de materiale și prin apelul la respectarea măsurilor de protecție și a indicațiilor autorităților.
Licitaţia de Artă Contemporană şi Postbelică „Frumuseţea salvează lumea”, eveniment caritabil dedicat cauzei umanitare a Crucii Roşii Române, va avea loc astăzi, de la ora 19:30, online, pe platforma Artmark Live.
Potrivit unui comunicat al Crucii Roşii Române, în cadrul licitaţiei, alături de cele 154 de opere ale artei contemporane, vor fi vândute 24 de lucrări realizate de artişti români contemporani care şi-au donat operele pentru susţinerea programelor sociale de ajutorare a persoanelor nevoiaşe afectate de pandemia de COVID-19.
„Într-o perioadă în care România este greu încercată, 24 de artişti români s-au solidarizat cu misiunea umanitară a Crucii Roşii Române, aceea de a alina suferinţa umană venind în ajutorul celor mai afectaţi de efectele pandemiei COVID-19 – donându-şi propriile creaţii.
Este un gest profund de bunătate şi responsabilitate, care ne aduce aminte de faptul că, de-a lungul istoriei sale, Crucea Roşie Română s-a bucurat în cele mai dificile momente de încrederea şi susţinerea artiştilor români. Transmit cele mai calde mulţumiri şi admiraţia mea oamenilor de cultură care fac posibilă această licitaţie caritabilă de obiecte de artă”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române.
Printre artiştii care au ales să susţină cauza Crucii Roşii Române se numără:
Şerban Savu, care semnează o lucrare reprezentativă pentru actuala perioadă – „Patrula” şi care porneşte în licitaţie de la 6.000 de euro;
Marius Bercea, care este prezent cu una dintre cele mai valoroase lucrări în cadrul evenimentului – „After Dinner Critique”, cu un preţ de pornire de 9.000 de euro;
Ioan Sbârciu impresionează cu „Don Quijote” care va intra în licitaţie de la preţul de 6.000 de euro.
Acestora li se alătură Felix Aftene, Mircea Cantor, Dana şi Ştefan Maitec sau Andrei Gamarţ.
Bătrânii din căminele judeţului Constanţa vor primi daruri, săptămâna viitoare.
Aceasta vor fi oferite de Asociaţia pentru Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie Constanţa.
Pe 22 decembrie vor primi daruri cei intrenaţi în azilul din Negru Vodă, pe 23 cei din Poarta Albă, iar pe 23 decembrie, va veni rândul bătrânilor din azilul de la Constanţa, să primească daruri.
Preşedintele Asociaţiei, Dorinela Irimia, spune că acţiunea se va desfăşura sub genericul „Dăruieşte din sufletul tău pentru sufletele celorlalţi”.
„Dăruieşte din sufletul tău pentru sufletele celorlalţi – un proiect prin care vom merge la trei cămine de bătrâni cu câte 200 de pachete pentru fiecare cămin. Încercăm să legăm un parteneriat chiar și cu Crucea Roșie și să începem implementarea unor proiecte de suflet pentru copii, pentru bătrâni, pentru educație”, a precizat Dorinela Irimia.
Crucea Roşie Caraş-Severin militează pentru introducerea disciplinei de prim ajutor în unităţile de învăţământ!
Publicat de adinaiftime,
16 septembrie 2017, 17:30
La început de an şcolar şi Crucea Roşie, filiala Caraş-Severin militează pentru introducerea disciplinei de prim ajutor în unităţile de învăţământ!
Este foarte important ca tinerii să cunoască de la o vârstă fragedă cum să-şi ajute semenii în situaţii limită suţine Alin Cica directorul filialei judeţene, Crucea Roşie. Cu prilejul Zilei europene de prim ajutor, marcată în fiecare an în data de 16 septembrie voluntarii îndeamnă populaţia să nu rămână indiferentă atunci când o persoană are probleme de sănătate, dar doar dacă ştiu cum să acorde primul ajutor!
Tehnicile de prim-ajutor pot salva foarte multe vieţi. Cunoştinţele minime despre cum se poate interveni în cazul unei situaţii-limită pot îndepărta pericolul. În şcolile din Uniunea Europeană elevii învaţă de la o vârstă fragedă cum să-şi ajute semnii aflaţi în situaţii limită precum infarct, leşin, înec, luxaţii sau fracturi. Cei interesaţi să înveţe cum să acorde primul ajutor sunt aşteptaţi la cursuri la sediul organizaţiei Crucea Roşie din municipiul Reşiţa.
Cursurile sunt predate de specialişti atestaţi ca formatori de prim ajutor premedical, iar Crucea Roşie pune la dispoziţie toate materialele necesare.
Cursul de prim ajutor de baza se finalizează cu un examen, în urma căruia se primeşte un certificat de absolvire şi o legitimaţie, recunoscute internaţional, care confirmă că persoana este instruită să acorde primul ajutor de bază. Durata unui curs este de 12 ore.
Astăzi sărbătorim Ziua europeană de prim ajutor, desemnată în anul 2000 de către forurile coordonatoare ale Mişcãrii Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie pentru a atrage atenţia, prin manifestãrile organizate în această zi, asupra importanţei cunoaşterii regulilor de acordare a primului ajutor în acţiunile de salvare a persoanelor aflate în primejdie.
Luarea de măsuri imediate este principiul esenţial în acordarea primului ajutor. Pentru a fi capabil de recunoaşterea simptomelor şi semnelor de bază ale unui accident este vital să avem cunoştinţele necesare pentru a nu face ceva greşit.
După ce au dotat cu mobilier şcolar mai multe unităţi de învăţământ din municipiul Reşiţa, Organizaţia Crucea Roşie din Caraş-Severin continuă să ajute familiile care şi-au pierdut agoniseala de-o viaţă. Recent voluntarii cu suflet mare au donat unei familii din Bănia mobilier şi elemente de uz casnic, după ce imobilul în care locuiau a ars din temelii în urmă cu câteva luni.
Vă reamintim că săptămâna trecută un tir plin cu mese şi scaune pentru unităţile de învăţământ au ajuns în Caraş-Severin tocmai din Elveţia. Prima şcoală care a beneficiat de aceste donaţii a fost Generala Nr. 8 din Reşiţa. Şi anul trecut Crucea Roşie a primit 3 tiruri pline cu mobilier. Colegiul Traian Lalescu, Colegiul Tehnic şi Liceul Sabin Păuţa sunt doar câteva dintre şcolile care şi-au întâmpinat elevii cu mobilier modern, adus de peste hotare.
Voluntarii cu inima mare vor continua să doteze şi alte şcoli. Două tiruri cu echipamente şcolare, tot din Elveţia vor ajune în toamnă în municipiul de pe Bârzava.
La fel ca anul trecuţ Crucea Roşie, filiala Caraş-Severin continuă să sprijine şi în acest an şcolile din municipiu cu mobilier.
Transportul a ajuns astăzi în Caraş-Severin tocmai din Elveţia. Prima şcoală care va beneficia de aceste donaţii este Generala Nr. 8 din Reşiţa. Şi anul trecut Crucea Roşie a primit 3 tiruri pline cu mobilier. Colegiul Traian Lalescu, Colegiul Tehnic şi Liceul Sabin Păuţa sunt doar câteva dintre unităţile de învăţământ care şi-au întâmpinat elevii cu mobilier modern, adus de peste hotare.
Voluntarii cu inima mare vor continua să doteze şi alte şcoli. Alte două tiruri cu echipamente şcolare, tot din Elveţia vor ajune în toamnă în municipiul de pe Bârzava.
Sâmbătă, 17 iunie 2017, Parcul Tineretului din București va fi gazda celei de-a șaptea ediții a Celei mai mari ore de sport, eveniment parte a campaniei naționale ”Mișcarea face bine”.
Anul acesta, Cea mai mare oră de sport oferă și mai multe experiențe noi pentru iubitorii mișcării în aer liber sau pentru cei care doresc să descopere beneficiile ei. Steel Programs, Kick Box, Fight Klub Khai Bo, Functional Training, Crossfit, Kangoo Jumps, Super Jump, Pole Dancing și Street Dance sunt doar câteva dintre clasele pe care instructori naționali și internaționali le vor susține în timpul celor 12 ore pline de activități, voie bună și energie.
Cea mai oră de sport își va deschide porțile la 9 dimineața și, timp de 12 ore, va oferi:
Clase de fitness cu unii dintre cei mai buni traineri din ţară şi de peste hotare: Kick Box, Steel Programs, Kangoo Jumps, Fight Klub Khai Bo, Functional Training, Crossfit, Boot Camp, Super Jump, Pole Dancing, Street Dance;
Ștafetă de alergare pe 100m timp de 12 ore, eveniment 100% caritabil;
FreeWheel, fotbal, handbal și tenis de masă.
Pe parcursul celor 12 ore vor funcționa și clase de cycling (biciclete staționare), antrenamente funcționale, analize posturale și screening-uri de depistare a sindromului de moarte subită cardiacă oferite de BTL România, singurii din lume ce dețin echipamente specializate.
De asemenea, reprezentanții de la Crucea Roșie Română vor face demonstrații de resuscitare pe manechine adult, copil și bebeluș, vor oferi sfaturi despre acordarea primului ajutor și vor măsura tensiunea arterială persoanelor interesate.
Intrarea la toate aceste activități este gratuită. În plus, participanții la clase pot câștiga și numeroase premii sportive, suplimente nutritive și alte cadouri oferite de partenerii evenimentului.
După succesul înregistrat anul trecut, unde 926 de alergători de toate vârstele au contribuit la obținerea unui nou record mondial pentru “Cei mai mulţi oameni care au alergat 100 de metri într-o ştafetă de 12 ore (outdoor)”, omologat de World Record Academy, anul acesta organizatorii și-au propus să doboare recordul din 2016.
Astfel, în cadrul caravanei ”Mișcarea face bine” din 17 iunie sunt așteptate să alerge și să iși testeze limitele pe distanța de 100m viteza peste 1000 de persoane. Fluierul va anunța startul la ora 9:00 și tot fluierul va suna finish-ul la ora 21:00.
În ștafetă se poate înscrie oricine, indiferent de vârstă (vârsta minimă recomandată este 14 ani). Cursa va fi una cronometrată cu cipuri electronice, iar fiecare participant va primi un kit de concurs alcătuit din tricoul oficial și din numărul de concurs. Înscrierile vor fi făcute doar la fața locului.
După București, al doilea eveniment “Cea mai mare oră de sport” din cadrul ediției din acest an va avea loc la Brașov, pe 8 iulie, iar cel de-al treilea la Mamaia, pe 29 iulie.
Cei 2 angajati ai Crucii Rosii erau cetateni yemeniti si au fost impuscati in timp ce se deplasau cu masina dintr-o provincie din nordul tarii spre capitala.
Este cel de-al 2-lea atac asupra staff-ului Crucii Rosii din Yemen in numai o saptamana, spune comisarul european pentru ajutor umanitar si managementul situatiilor de criza, Christos Stylianides.
Atacurile nu sunt doar un afront la adresa legilor internationale si nu ameninta numai securitatea lucratorilor umanitari ci impiedica serios actiunile de acordare de ajutor oamenilor care au nevoie de asistenta. Comisia europeana va continua sa ofere sprijin umanitar populatiei din Yemen care sufera ca urmare a conflictelor, insecuritatii alimentare si malnutritiei, a mai spus comisarul Stylianides.
Evenimentele au loc la exact 2 saptamani dupa ziua mondiala a ajutorului umanitar cand comisarul spunea:
“Salvarea de vieti nu ar trebui sa coste alte vieti. Ne gandim la acei acei bravi barbati si femei care si-au pierdut viata in serviciul umanitatii. Ii onoram pe aceia care continua sa-si riste vietile in fiecare zi pentru a oferi ajutor oamenilor aflati in suferinta. Conflictele si insecuritatea fac din ce in ce mai dificila acordarea ajutorului umanitar”
Echipa Radio Vacanţa şi voluntarii de la Crucea Roşie vor fi din nou, la sfârşit de săptămână, în Delta Dunării, unde vor împărţi brăţări de vacanţă turiştilor şi copiilor din Tabăra ARC de la Sulina.
Campania „Copiii nu se pierd- ajung la Radio Vacanţa ” continuă aşadar până la sfârşitul vacanţei, în luna septembrie.
Copiii primesc brăţări de identificare brandul Radio Vacanţa, jucării şi accesorii de plajă.
Brăţara de Vacanţă ajunge la sfârşitul acestei săptămâni în Delta Dunării, la Sulina, odată cu Programul de tabere „ARC” 2015.
Voluntarii Crucea Roşie şi echipa Radio Vacanţa vor fi prezenţi vineri în centrul de agrement de la Sulina, unde Brăţara de Vacanţă va fi oferită şi românilor din diaspora aflaţi în tabără prin programul de tabere ARC, ediţia 2015.
Deplasarea echipei Radio Vacanţa şi a voluntarilor Crucea Roşie la Sulina se va realiza cu navele Navrom Delta.
Programul de tabere ARC se derulează în perioada 29 iunie – 3 august, în cadrul Centrului de agrement de la Sulina şi în cadrul Taberei Luminiţa, de la Eforie Nord.
Proiectul este finanţat şi organizat de Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului.
Anul acesta, la programul de tabere ARC participă aproximativ 2.000 de copii şi tineri, etnici români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, respectiv Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, Ucraina (regiunile Cernăuţi, Odesa şi Transcarpatia), Ungaria, Serbia (Voivodina şi Valea Timocului), Bulgaria, Albania, Republica Macedonia, precum şi din Italia, Spania, Grecia, Statele Unite ale Americii, Canada sau din Orientul Mijlociu şi Africa.
În cadrul campaniei Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa, prin intermediul proiectului i-tour.ro, au fost realizate şi 25.000 de hărţi cu staţiunile de pe litoral, dar şi cu traseele turistice din Dobrogea, care vor fi distribuite pe plajă şi la recepţiile unităţilor hoteliere.
De la începutul campaniei Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanta, Bratara de Vacanta şi până în prezent, au fost distribuite peste 3.000 de brăţări de vacanţă, în staţiunile Mamaia şi Eforie Nord.
Pe braţări, părinţii pot trece elemente de identificare pentru a face mai uşoară găsirea copilului dacă se rătăceşte pe plajă: numele copilului, un număr de telefon al părinţilor şi numărul de telefon al Radio Vacanţa.
Radio Vacanţa, Farmaciile Vivat, Acutil şi Crucea Roşie Română – filiala Constanţa au lansat în luna iunie cea de-a şasea ediţie a campaniei Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa – Brăţară de Vacanţă.
Anul acesta au fost pregătite 32.000 de brăţări din Supertek 1, material asemănător hârtiei cerate, rezistent la apă, pe care se trec elemente de identificare pentru a face uşoară găsirea copilului dacă se rătăceşte pe plajă: numele copilului, un număr de telefon al părinţilor şi numărul de telefon al Radio Vacanţa.
Brăţările sunt distribuite pe plajă şi prin intermediul farmaciilor independente semnalizate Vivat din toată ţara, dar şi de pe litoral şi de la Tulcea. În staţiunea Mamaia, locaţiile farmaciilor Vivat sunt: Polfides – Farmacia Tomis Mamaia Cazino, Vital Pharm – Pensiunea Victory Mamaia, Farmactiv – Hotel Amiral Mamaia şi Hotel Central Mamaia, Bella Xandra – Hotel Riviera Mamaia, iar în judeţul Tulcea acestea sunt în: Piaţa Nouă, Trident, Pelican, str Potgorilor 36, în incinta Spitalului Judeţean şi în Piaţa Civică, dar şi în Babadag, pe strada Republicii 85, zona Pelican 2 şi în Piaţa Veche.
Totodată, Brăţara de Vacanţă poate fi găsită şi în unităţile hoteliere, la recepţie.
De la începutul campaniei şi până în prezent, au fost distribuite peste 3.000 de brăţări de vacanţă, în staţiunile Mamaia şi Eforie Nord. Următoarea oprire a voluntarilor de la Crucea Roşie şi a echipei Radio Vacanţa va fi în centrul de agrement de la Sulina. Astfel, Brăţara de Vacanţă va fi oferită şi românilor din diaspora care au ales să-şi petreacă vacanţa la Sulina prin programul de tabere ARC, ediţia 2015.
Deplasarea echipei Radio Vacanţa şi a voluntarilor Crucea Roşie la Sulina se va realiza cu navele Navrom Delta.
Programul de tabere ARC se derulează în perioada 29 iunie – 3 august, în cadrul Centrului de agrement de la Sulina şi în cadrul Taberei Luminiţa, de la Eforie Nord. Proiectul este finanţat şi organizat de Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului.
Anul acesta, la programul de tabere ARC participă aproximativ 2.000 de copii şi tineri, etnici români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, respectiv Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, Ucraina (regiunile Cernăuţi, Odesa şi Transcarpatia), Ungaria, Serbia (Voivodina şi Valea Timocului), Bulgaria, Albania, Republica Macedonia, precum şi din Italia, Spania, Grecia, Statele Unite ale Americii, Canada sau din Orientul Mijlociu şi Africa.
În cadrul campaniei Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa, prin intermediul proiectului i-tour.ro, au fost realizate şi 25.000 de hărţi cu staţiunile de pe litoral, dar şi cu traseele turistice din Dobrogea, care vor fi distribuite pe plajă şi la recepţiile unităţilor hoteliere.
Campania se desfăşoară în perioada 1 iunie – 1 septembrie şi presupune ieşiri pe plajă în toate staţiunile cu voluntarii de la Crucea Roşie – filiala Constanţa. Voluntarii vor ieşi pe plajă cu multe surprize pentru cei mici şi părinţii acestora, oferind turiştilor pe lângă utila brăţară de vacanţă şi mingi de plajă, colace, baloane şi multe alte surprize.
Brăţara de Vacanţă este destinată familiilor care ajung în vacanţă în staţiunile de pe Litoral, interesate de siguranţa copiilor lor, grupurilor de copii veniţi în tabără sau cantonament alături de profesori, antrenori sau educatoare. Beneficiarii direcţi ai campaniei sunt copiii cu vârste între 0 şi 7 ani. Campania Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa – Brăţara de Vacanţă, o iniţiativă Radio Vacanţa, a fost lansată în 2010.
Partenerii proiectului sunt: Vivat – un program destinat pacienţilor, pe care îl găsiţi în farmaciile independente semnalizate Vivat din toată ţara şi Acutil – un supliment alimentar care îmbunătăţeşte activitatea creierului şi a memoriei menţinând starea de bine mentală.
Acestea vor primi pachete de alimente neperisabile, în cadrul campaniei „Banca de alimente“ care se desfăşoară cu sprijin de la Direcţia de Servicii Sociale şi de la două firme care își desfășoară activitatea la Brașov.
Primii 100 de beneficiari au primit aceste pachete de alimente miercuri, direct de la viceprimarul Adina Durbacă şi de la reprezentanţii DSS. Este vorba despre ulei, zahăr, orez, mălai, bulion, paste făinoase, biscuiţi şi conserve.
Beneficiarii sunt familii cu trei, patru sau chiar şase copii, oameni cu venituri mai mici de 450 de lei pe membru de familie sau care beneficiază de alocaţia de susţinere familială.
Proiectul „Banca de alimente“ îşi propune să ofere sprijin pentru mai bine de 11.000 de persoane din toată ţara. Valoarea acestor pachete de alimente este estimată la peste 200 000 de euro, din care Crucea Roşie, contribuie cu peste 60 000 de euro.
Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică, Catalactica, implementează proiectul “Pro-Sănătate – Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesionala continuă”, cofinanţat din Fondul Social European.
În Olt, programul se derulează prin intermediul Crucii Roşii. Cursul este certificat de Centrul Naţional de Formare şi perfecţionare a Antreprenorilor, durează 360 de ore, iar primul grup va fi format din 28 de persoane.
Doritorii mai au puțin timp la dispoziţie pentru înscriere, însă, dacă numărul cererilor va fi mai mare decât oferta, cei aflaţi pe lista de aşteptare pot opta pentru următoarele cursuri ce vor fi organizate.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.