Adăugarea unui castravete în salată aduce 12 calorii. Această legumă se compune practic din apă, motiv pentru care este perfectă pentru a ne hidrata în zilele foarte călduroase, pe lângă faptul că ajută la buna funcţionare a rinichilor şi previne formarea calculilor renali.
Castravetele este un diuretic puternic ce favorizează eliminarea toxinelor şi acidului uric din organism, consumul său fiind indicat mai ales pentru acele persoane care se confruntă cu probleme de gută.
Consumul de castravete ajută şi la combaterea retenţiei de lichide şi eliminarea senzaţiei de picioare grele.
Pentru aportul său scăzut de hidraţi de carbon şi fibre, castravetele este un aliment perfect pentru cei care doresc să slăbească, dar în acelaşi timp, previne şi constipaţia.
În plus, este bogat în potasiu, aşa încât, este benefic pentru persoanele care suferă de hipertensiune.
Fiert sau copt, având gust bun, porumbul poate fi consumat în această perioadă. De mai bine de 500 de ani, de când a fost adus de peste ocean a făcut obiectul a numeroase cercetări ştiinţifice prin care s-a demonstrat că este un medicament universal.
Bogate în hidrocarburi, amidon, albumine, boabele de porumb conţin şi foarte multe vitamine din grupa B, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu.
Magneziul, prezent în cantităţi mari în porumb, luptă cu îmbătrânirea organismului.
Porumbul conţine acizi graşi nesaturați, acizi monosaturați, polinesaturați, saturați, precum și urme de acid arahidic și miriotic.
150 de grame de porumb acoperă aproximativ 25% din cantitatea necesară de vitamina B1 pentru un adult.
Porumbul conţine de asemenea un antioxidant important, vitamina E, care ne protejează împotriva artritei.
O cană de boabe de porumb, consumată zilnic, combate oboseala din organism, datorită conţinutului de vitamina B5.
Porumbulare efect împotriva stresului, ajută la funcţionarea sistemului nervos, a muşchilor, a inimii şi la producţia de globule roşii.
Introducerea porumbului în meniul nostru zilnic micşorează riscul apariţiei bolilor de inimă şi a cancerului. Hidrocarburile cuprinse în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii. 100 g de porumb conţin doar 97 kcal.
Glucidele conţinute în porumb asigură aproape 50% din necesarul corpului omenesc.
Porumbul acţionează foarte bine în boli precum litiaza renală, cistita cronică, ateroscleroza, avitaminoze, nevroze, obezitate, gastrită și ulcer, dischinezie biliară, constipaţii, intoxicaţii, afecţiuni ale aparatului respirator, reumatism, arterită, amigdalită sau infecţii bacteriene.
Pigmentul care dă culoarea galbenă a porumbului, zeaxantina, este benefic pentru protejarea vederii. Studiile au arătat că persoanele care consumă porumb fiert în mod regulat sunt mai ferite de bolile oftalmologice.
Datorită bogăţiei în fibre, porumbul reglează tranzitul intestinal.
Este de asemenea un bun diuretic şi, consumat în mod regulat, poate preveni retenţia apei în organism.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.