Traficul greu, de marfã, va fi restricționat mâine dar și în primele douã zile ale anului viitor. Măsura se aplică pe unele drumuri naționale si autostrãzi.
Autovehiculele cu masa totalã mai mare de 3,5 tone care transportã mãrfuri neperisabile NU vor putea circula mâine între orele 16 si 2 si luni și marți între orele 6 si 22 pe Autostrada A 2, pe ambele sensuri, pe traseul București- Fundulea- Fetești- Cernavodã- Murfatlar.
Autocamioanele mai grele de 7,5 tone NU vor putea circula în cele trei zile, între orele menționate, nici pe Drumul National 7, pe ambele sensuri, între Pitești si Veștem, dar nici pe DN 39, între Agigea si Mangalia.
Compania de Drumuri a încasat, în primele 11 luni ale anului, aproximativ 270 de milioane de euro din roviniete şi a aplicat 570 000 de amenzi pentru şoferii prinşi fără taxe de drum valabile.
Pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale sunt aproximativ 80 de camere fixe pentru verificarea rovinietei, iar amenda minimă pentru lipsa rovinietei este de 250 de lei.
Traficul este moderat acum, pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale, dar în orele următoare, circulaţia se va intensifica pe DN1 Valea Prahovei.
Compania de drumuri a luat decizia de a interzice până la primăvara circulaţia rutieră pe două sectoare de drumuri naţionale. Este vorba despre Drumul Naţional 67 C Obârşia Lotrului, Vâlcea – Curpat, Alba şi DN 1 R de la limita judeţului Cluj până la Matiseşti, Alba. Responsabilii de la compania de drumuri au explicat că a fost necesară luarea acestei măsuri întrucât aceste sectoare de drum se află în zone de munte izolate unde nu există localităţi şi unde sunt frecvente fenomene meteorologice extreme – căderi abundente de zăpadă şi viscol. În această situaţie nu pot fi desfăşurate activităţile de deszăpezire, iar şoferii nu pot circula în condiţii de siguranţă mai precizează compania.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme semnificative privind fluenţa traficului pe arterele principale.
Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră este oprită pe două drumuri naţionale, respectiv: DN67C Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34 – 60 şi DN7C Transfăgărășan, între Piscu Negru şi Bâlea-Cascadă, pe tronsonul kilometric 104 – 130.
Pe DN73C, în județele ArgeșşiVâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş – Burluşi, între kilometrii 46 și 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone este DN73C Burluşi – DJ678A – DN7 Deduleşti.
În județul Olt, DN64 Caracal-Drăgășani a fost închis, începând din data de 22 iunie 2017, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul kilometric 34 – 40, între localitățile Găneasa și Pleșoiu. Măsura a fost luată din cauza degradărilor apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara. Circulația rutieră se desfășoară pe ruta DN65, km 42+400, Găneasa – Salcia – DJ677 – Pleșoiu și retur. Variantele de circulație sunt semnalizate conform normelor rutiere în vigoare.
În judeţul Vâlcea, până în data de 15 noiembrie 2017, pe DN7, DN64, DN65C, DN67B şi DN74, se vor aplica marcaje rutiere, iar circulaţia se va desfăşura cu unele restricţii temporare în dreptul utilajelor (alternativ sau cu redirijare de pe o bandă pe alta).
Patru drumuri naţionale din vestul ţării sunt incluse, săptămâna viitoare, în programul de întreţinere periodică şi reparaţii.
Este vorba despre DN68, în zona Oţelu Roşu, DN 59B Deta – Banloc, DN 57 Oraviţa – Comorâşte şi DN 6 – Becicherecu Mic – Biled.
Între timp continuă lucrările de instalare a unui parapet de beton pe DN 59, între Timișoara și Șag, pe o distanță de 3 kilometri. Un parapete are o greutate de peste trei tone. Pentru execuția lucrării, utilajele vor ocupa benzile centrale ale drumului național, iar circulația se desfășoară restricționat pe benzile marginale.
Informaţii despre reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din vestul ţării pot fi obţinute la numărul 0256/246.620 sau online, pe drdptm.ro.
Restricții de circulație, în weekend, pe drumurile din vestul țării
Publicat de adinaiftime,
29 septembrie 2017, 20:00
Circulaţia va fi afectată, la sfârșit de săptămână, pe mai multe drumuri naţionale din cauza lucrărilor programate de Direcția Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.
Traficul se va desăşura îngreunat pe DN 58 – Reșița – Anina, DN 6 – Becicherecu Mic – Biled, dar şi în Sânnicolau Mare, între Jamu Mare şi Lățunaș dar şi între Coșava şi Coșevița.
Lucrări de întreţinere periodică și reparații vor avea loc şi pe DN 7 – Deva – Mintia, Mintia – Ilia şi Milova – Arad, pe DN 67D – Valea Cernei – Băile Herculane şi pe DN 57 – Orșova – Dubova.
Participanţii la trafic sunt rugaţi să respecte semnalizarea temporară a lucrărilor. Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul regional, la numărul de telefon 0256/246.620 sau pe pagina de internet drdptm.ro.
O nouă modalitate de plată a rovinietei și peajului
Publicat de adinaiftime,
22 septembrie 2017, 11:30
Începând de joi, 21 septembrie, utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România pot achita tariful de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă (peaj) și a tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din Romania (rovinieta), pe langă portalul web www.erovinieta.ro, și prin intermediul aplicației mobile “etarife”.
Accesul utilizatorilor în aplicatia etarife se realizează prin intermediul conturilor create pe portalul www.erovinieta.ro și pune la dispoziția acestora toate facilitățile care se regăsesc și în portal.
Plățile prin intermediul www.erovinieta.ro și etarife, se realizează doar prin card bancar.
Utilizatorii care achită, prin intermediul cardului bancar rovinieta/peaj, nu vor suporta costurile comisionului de tranzacționare sau alte costuri asociate tranzacțiilor online, toate acestea fiind suportate de către CNAIR.
De asemenea, utilizatorilor li se recomandă să se asigure că achită rovinieta și peajul prin intermediul portalului oficial www.erovinieta.ro și aplicației mobile etarife puse la dispoziție de CNAIR SA pe pagina principală a site-ului www.cnadnr.ro.
Celor care optează pentru această modalitate de plată sunt rugați să fie foarte atenți la introducerea numărului corect de înmatriculare al vehicului.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) menţine și astăzi restricţiile de circulaţie pentru camioanele de peste 7,5 tone, în intervalul orar 12:00 – 20:00, pe drumurile naţionale şi autostrăzile din nouă judeţe, măsură fiind luată din cauza caniculei, informează instituția.
„Pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi care tranzitează teritoriul României vor fi menţinute restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone, în următoarele judeţe: Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Bucureşti, Călăraşi, Tulcea, Constanţa”, a anunţat compania, precizând că pentru celelalte judeţe, restricţiile de tonaj se ridică.
În intervalul orar 20:00 – 12:00 nu sunt instituite restricţii de tonaj în afara celor prevăzute de legislaţia în vigoare, a menţionat compania.
Fac excepţie de la aceste restricţii autovehiculele destinate transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, care participă la intervenţii în caz de forţă majoră.
Totodată, nu se supun restricţiilor autovehiculele destinate transporturilor funerare, transporturilor poştale, transporturilor de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată, pentru tractări vehicule avariate, pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate salubrizării, transporturi apă îmbuteliată, transporturi produse provenite din exploatări agricole şi transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că în perioada 1- 5 iunie, pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, s-au înregistrat 41 de accidente, care au generat pagube, sau deteriorări ale infrastructurii rutiere, în valoare de peste 51 mii lei.
Au fost avariaţi peste 160 de metri de parapet de beton şi metalic, iar printre pagube s-au numărat şi 13 indicatoare rutiere avariate.
Reparaţiile vor fi efectuate în cel mai scurt timp, din fonduri de la Bugetul de Stat sau din venituri proprii, în cadrul contractelor de întreţinere existente sau în regie proprie.
De asemenea, echipe special constituite din cadrul regionalelor CNAIR continuă acţiunea de colectare a gunoiului, se arată într-un comunicat al Companiei de Drumuri.
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale că în perioada 27.07.2015 – 04.08.2015 se vor efectua trei
transporturi agabaritice pentru care a fost eliberată autorizație specială de transport pe ruta:
DN Centura Bucureşti : Intersecţie (DN Centura Bucureşti cu DJ 401) – Intersecţie (DN
Centura Bucureşti cu DN 4); DN 4 : Intersecţie (DN 4 cu DN Centura Bucureşti) – Budeşti –
Curcani – Olteniţa Port.
Convoiul va fi însoțit, conform prevederilor Autorizației Speciale de Transport (AST), de două vehicule autorizate și de un echipaj al Poliției Rutiere. Transportul se va desfășura etapizat, cu
întreruperea temporară și locală a circulației rutiere.
Având în vedere faptul că acest transport va ocupa întreaga parte carosabilă, CNADR roagă
participanții la trafic să respecte indicațiile reprezentanților Poliției Rutiere astfel încât să nu se producă blocaje în trafic și, în măsura în care este posibil, să evite utilizarea rutei pe care se va deplasa convoiul.