Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca beneficiază de o serie de echipamente medicale în valoare totală de 150.000 de lei, achiziţionate de Consiliul Judeţean Cluj din fonduri proprii.
„Consiliul Judeţean Cluj a dotat Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca cu noi echipamente medicale. În cadrul instituţiei spitaliceşti au fost livrate un defibrilator, două cistoscoape rigide cu pense pentru extracţia corpului străin, două cărucioare pentru urgenţe, o placă şofantă caldă pentru etalare, o masă Mayo, un scaun chirurgical şi şapte cărucioare pentru curăţenie”, se arată într-un comunicat trimis de Consiliul Judeţean Cluj.
Pentru achiziţia echipamentelor medicale, forul administrativ judeţean a alocat din bugetul propriu al instituţiei suma de 150.000 de lei.
Salvaţi Copiii România a dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 50.000 de euro secţia Neonatologie II din cadrul Clinicii Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca” a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca.
„La secţia Neonatologie II de la Clinica „Dominic Stanca” am adus un incubator de transport complet utilat, cu ventilator, şi un ventilator pentru suport respirator noninvaziv, ambele în valoare de 50.262 de euro. Echipamentele sunt vitale pentru copiii nou-născuţi. Ne-am implicat să reducem mortalitatea infantilă în România”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu.
De asemenea, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, prof. dr. Claudia Gherman, a declarat că echipamentele primite sunt foarte utile.
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca a fost dotat de către Consiliul Judeţean (CJ), din fonduri europene, cu aproape 100 de echipamente medicale ultramoderne, în valoare de 7,6 milioane de lei.
„Consiliul Judeţean Cluj a dotat Spitalul Judeţean de Urgenţă cu circa 100 de echipamente medicale ultramoderne. Consiliul Judeţean Cluj a achiziţionat, recepţionat şi dat în administrarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca nu mai puţin de 97 noi echipamente medicale ultraperformante.
Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanţare europeană ce vizează dotarea Ambulatoriului unităţii medicale subordonate Ministerului Sănătăţii şi care îşi desfăşoară activitatea în spaţii aflate în proprietatea forului administrativ judeţean”, se arată într-un comunicat trimis de CJ Cluj.
„Importanţa noilor dotări este cu atât mai mare cu cât tehnologia de ultimă generaţie de care acestea beneficiază va sprijini personalul medical în investigarea şi tratarea în cele mai bune condiţii a pacienţilor”, declară preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.
În dotarea instituţiei spitaliceşti au mai intrat nouă ecografe cu diferite funcţii şi pentru diverse investigaţii, un sistem de videoendoscopie, un videocolonoscop, două videogastroscoape, dintre care unul pediatric, un videoduodenoscop, un electrocauter cu plasma Argon, două pompe de apă pentru sistemul de endoscopie şi un aspirator chirurgical.
UNICEF în România lansează cu sprijinul România TV campania „Salvează vieți în siguranță” în vederea strângerii de fonduri destinate achiziționării de echipamente de protecție specială pentru profesioniștii din domeniul serviciilor de asistență socială și medicală, servicii esențiale pentru copiii vulnerabili din România și familiile lor, precum și pentru sprijinul pe termen lung necesar acestor profesioniști.
Acum, mai mult ca oricând, copiii vulnerabili și familiile lor trebuie să rămână sănătoși, să aibă acces la servicii medicale și de asistență socială. Pentru a asigura continuitatea acestor servicii, profesioniștii care merg pe teren în sprijinul copiilor dezavantajați – asistenți medicali comunitari, mediatori sanitari, asistenți și lucrători sociali – trebuie să fie dotați cu echipamente menite să-i protejeze de infecția cu noul coronavirus.
UNICEF face un apel către români pentru a sprijini acest demers și a dona 2 euro lunar prin trimiterea unui SMS gratuit cu textul COPIL la numărul 8844. Numărul este valabil în rețelele Digi Mobil, Orange România, Telekom Romania Mobile și Vodafone România. După trimiterea SMS-ului cu textul COPIL la 8844 și confirmarea donației, contravaloarea celor 2 euro se va regăsi pe factura de telefonie lunară. În cazul cartelelor PrePay, suma se retrage din creditul cartelei.
„Pentru copiii din comunitățile dezavantajate și familiile lor, prezența în teren a asistenților medicali comunitari, a mediatorilor sanitari și lucrătorilor sociali este esențială. În contextul acestei pandemii, copiii vulnerabili sunt expuși unor riscuri și mai mari, cum ar fi separarea de familie, lipsa accesului la servicii medicale, abuz, neglijență. De aceea, profesioniștii din teren au nevoie urgentă de protecție și de echipamente speciale, care să le permită să-și desfășoare munca în condiții de siguranță atât pentru ei, cât și pentru copiii pe care îi ajută”, a declarat Pieter Bult, reprezentatul UNICEF în România.
Cu sumele strânse în urma campaniei, UNICEF va achiziționa echipamente de protecție pentru profesioniștii din prima linie de la Supply Division din Copenhaga: măști și mănuși de protecție, ochelari și costume de protecție, precum și termometre cu infraroșu și va asigura sprijinul pe termen lung necesar atât profesioniștilor, cât si copiilor vulnerabili si familiilor acestora pentru a accesa servicii de sănătate, educație și protecție socială.
Deja, UNICEF a trimis în zeci de comunități din Bacău dezinfectanți si mănuși de protecție.
Și companiile pot sprijini UNICEF să ajute copiii, direcționând către organizație, fără niciun cost suplimentar, o parte din impozitul pe profit datorat statului sau alte sume.
Furnizarea transfrontalieră de măști: piața unică UE protejează sănătatea cetățenilor
Publicat de Camelia Teodosiu,
19 martie 2020, 08:16 / actualizat: 19 martie 2020, 23:24
Aprovizionarea continuă în cadrul pieței unice cu bunuri vitale, precum și cu echipamente medicale și de protecție, este esențială pentru abordarea crizei CODVI-19.
Președinții Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor, Petra De Sutter (Verzi/ALE, BE) și Comisiei pentru transporturi, Karima Delli (Verts/ALE, FR) au salutat decizia rapidă de astăzi a miniștrilor transporturilor din UE de a sprijini coridoarele prioritare de aprovizionare („green lane supply rutes”) – ce oferă prioritate transportului de bunuri vitale precum alimentele și echipamente medicale și de protecție – așa cum au sugerat eurodeputații și Comisia. Obiectivul acestor măsuri noi și urgente este de a proteja sănătatea și de a pune la dispoziție bunuri și servicii esențiale pe piața internă a UE.
„Închiderea completă a frontierelor ar putea părea cea mai sigură cale de protejare a cetățenilor noștri, dar toți depindem de importurile din alte state membre pentru ca aprovizionarea noastră să rămână neîntreruptă. Garantarea transportului neobstrucționat al produselor esențiale, cum ar fi alimentele, și garantarea unei aprovizionări neîntrerupte cu echipamente medicale și de protecție, sunt menite să asigure faptul că această criză nu se va transforma într-o catastrofă. Depindem unii de alții atunci când vine vorba de sănătatea noastră publică”, a spus președintele Comisiei pentru piața internă.
„Crearea acestor coridoare prioritare — în special pentru echipamentele medicale și de protecție — este extrem de importantă în următoarele zile și săptămâni”, a subliniat doamna de Sutter, referindu-se la angajamentul statelor membre în ceea ce privește furnizarea de echipamente medicale.
Președintele Comisiei pentru transporturi, doamna Karima Delli, a declarat că trecerea fără probleme a frontierelor și iar coordonarea între statele membre vor fi esențiale pentru depășirea acestei crize. „Trebuie să găsim modalități de a ne menține sistemele de transport și de a reduce cozile pentru a economisi timp și bani. Suntem pregătiți să acționăm coordonat și rapid, și să susținem șoferii și întregul sector al transporturilor care acționează neobosit pentru a menține fluxul mărfurilor în timpul acestei crize. Reamintesc, de asemenea, necesitatea urgentă de a pune în aplicare măsuri pentru a pune capăt „zborurilor fantomă”. Companiile aeriene trebuie să primească garanții pentru sloturile orare viitoare. Aceasta este singura modalitate de a evita zborurile fără pasageri în UE”, a concluzionat aceasta.
Apar noi informații în dosarul Secției de Arși de la Spitalul Floreasca.
Procurorii DNA spun că dintre cei 17 posibili furnizori de echipamente medicale pentru dotarea acestei clinici a fost ales unul care nu avea avizele necesare.
Este vorba despre o firmă care nu avea nici capacitatea tehnică sau profesională de a instala, pune în funcțiune și de a asigura întreținerea aparaturii respective.
În privința barocamerei, niciun distribuitor nu avea, la momentul respectiv, aviz emis de Ministerul Sănătății pentru punerea în funcțiune și pentru efectuarea celorlalte activități aferente unui astfel de echipament medical, mai spun procurorii.
Amintim că fostul manager al Spitalului Floreasca, Alexandru Macovei și fostul șef al Clinicii de Chirurgie Plastică, Ioan Lascăr, au fost trimiși în judecată într-un dosar ce vizează nereguli înregistrate în legătură cu dotarea cu echipamente medicale a Secției de Arși.
În anul 2013, inculpații, împreună cu șeful Biroului achiziții, au încheiat un acord cadru cu administratorul unei societăți comerciale, în baza unei licitații fictive.
Pe baza acestui acord au fost cumpărate, la prețuri supraevaluate, zeci de echipamente medicale.
În acest fel bugetul Spitalului Floreasca a fost prejudiciat cu peste 8 milioane de lei.
Printre echipamentele achiziționate este și barocamera, care nu este instalată și nici funcțională, deși reprezentanți ai autorității contractante, împreună cu cei ai furnizorului, au semnat procese-verbale de recepție și de punere în funcțiune.
Ministerul Sănătății s-a constituit parte civilă în procesul penal cu daune de peste 8 milioane de lei, iar procurorii au instituit sechestru pe bunurile inculpaților.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiş organizează cursuri de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă.
Cursurile vor avea loc duminică,6 august, între orele 10:00 şi 18:00, în parcarea Iulius Mall, în cadrul caravanei “Fii pregătit”. Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.
Cei care doresc să participe la cursuri se pot înscrie pe pagina fundatiapentrusmurd.ro, la secţiunea centrul-mobil-de-instruire-smurd.
Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, a fost dotat cu echipamente medicale de diagnostic precoce în oncologia pediatrică, printr-un proiect de 5,6 milioane de euro, cu finanțare norvegiană.
Anunţul a fost făcut marți, 25 aprilie, la Cluj-Napoca la o conferință de presă, de coordonatorul proiectului, Cătălin Vlad.
Fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, conferențiar universitar la Institutul Oncologic ”Ion Chiricuță”, a declarat, în aceeași conferință de presă, că avantajele noilor dotări constau și în faptul că pacienții nu mai sunt plimbați la alte spitale pentru efectuarea unui RMN, transmite Agerpres.
Secţia de Urologie va fi dotată cu un sistem video HD de ultimă generaţie ce va fi folosit pentru endoscopie şi endochirurgie.
Investiţia se ridică la 225 de mii de lei, bani din bugetul spitalului, iar achiziţia se va face prin licitaţie publică.
Firma câştigătoare va trebui să instaleze aparatul, dar şi să instruiască personalul care îl va folosi.
Companiile medicale interesate pot depune ofertele până în 9 septembrie.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.