19 echipe din România s-au înscris la Concursul Internațional de Atelaje. Competiția se va desfășura în perioada 24-26 iunie, în localitatea Olteni.
Prima probă va fi cea de dresaj, urmată de maraton și obstacole. Pe lângă întreceri, vor avea loc și spectacole de stand-up comedy, concerte, un târg de produse tradiționale și o insulă de aventură și echitație pentru copii.
„Concursul Internațional de Atelaje începe vineri, 24 iunie, de la ora 11:00, cu o probă și un spectacol de dresaj. Sâmbătă, la ora 10:30, în deschiderea programului, va cânta Fanfara ‘Kovats Andras’ din Reci. La ora 11:30, va avea loc o prezentare a pistei, iar la ora 12:00 va începe proba de maraton.
Duminică, 26 iunie, echipele înscrise în concurs se vor întrece în cadrul probei cu obstacole, începând cu ora 11:00, premiile urmând a fi acordate în cadrul festivității de decernare a acestora, programată pentru ora 16:00”, se precizează într-o informare transmisă de Consiliul Județean Covasna.
Evenimentul se va încheia duminică seară, la ora 22:00, cu un foc de artificii.
Campionatul Național de floretă pentru seniori se dispută sâmbătă și duminică la Timișoara, la sala C. Jude. Vor fi stabiliți campionii naționali și la individual și pe echipe.
La feminin, CSU Politehnica Timișoara va avea două echipe la start. Prima, compusă din Rebeca Cândescu, Ana Boldor, Andreea Gheorghe, Teodora Sîrbu, iar cea de-a doua în formula Petra Magyar, Alexandra Lazin, Bikfalvi Ingrid Miti, Ecaterina Gorobeț.
În plus, în concursul individual feminin vor concura alte trei timișorence, Catinca Polschi, Miruna Husu și Diana Șuta.
La masculin, CSU Poli îi va avea în concurs pe Bodo Benjamin , Eugen Vadaniuc, și Mihail Barbânța.
Competiția începe sâmbătă, la ora 9:00, cu meciurile din grupele concursului individual al fetelor.
Patru echipe ale Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov au obţinut, anul acesta, locul I la prestigiosul „Space Settlement Contest” organizat de NASA, fiind singurul colegiu participant care a înregistrat o astfel de performanţă, conform unui comunicat remis, luni, de instituţia braşoveană de învăţământ.
Elevii premiaţi sunt invitaţi de onoare la Luxemburg, unde vor dispune de un stand pentru a-şi expune proiectele realizate.
„Space Settlement Contest” este un concurs internaţional multidisciplinar organizat de National Space Society (NSS) din SUA şi care, timp de 25 de ani, a fost administrat de NASA Ames Research Center.
În cadrul competiţiei, elevii din întreaga lume au fost invitaţi să-şi imagineze şi să proiecteze viaţa unei societăţi umane în spaţiu, precum şi sistemele de menţinere a vieţii necesare colonizării Cosmosului.
În cadrul ediţiei de anul acesta, National Space Society a avut parte de 3.076 de înscrieri, fiind implicaţi astfel peste 17.000 de elevi din 22 de ţări.
72 de studenţi din București și Sibiu au participat la Datathon Women in Data Science!
Publicat de Andra Radu,
7 februarie 2022, 17:30 / actualizat: 7 februarie 2022, 21:04
România este cea de-a doua ţară din Europa care a găzduit concursul internaţional Datathon Women in Data Science (WiDS), organizat de Think Thank 360, sub egida Stanford University, potrivit unui comunicat.
Echipele româneşti înscrise, constituite cu implicarea substanţială a femeilor, au concurat cu echipe de tradiţie în „data science” din 85 de state, răspunzând provocărilor generate de schimbările climatice şi de nevoia de a gestiona corect energia.
Un număr de 72 de studenţi de la ASE Bucureşti şi de la AFT Sibiu, alături de echipe de tineri din mediul privat, s-au înscris la concurs.
Datathon WiDS Romania s-a desfăşurat cu susţinerea Ambasadei SUA la Bucureşti.
Discuţiile din cadrul deschiderii competiţiei WiDS Datathon Romania au abordat nevoia de aplicare a ştiinţei datelor în domenii conexe precum agricultură, mediu, educaţie, energie, antreprenoriat.
Concursul Datathon WiDS a precedat Conferinţa mondială „Women in Data Science” (WiDS), care va avea loc pe 7 martie şi unde vor fi prezentaţi câştigătorii competiţiei la nivel naţional şi mondial.
Organizatorii Turului ciclist al Sibiului au anunţat traseul ediţiei 2022 a cursei, care este programată în perioada 2-5 iulie.
„Etape spectaculoase ce păstrează suspansul până la final, rute noi cu provocări dintre cele mai dure pentru ciclişti, peisaje care îţi taie răsuflarea şi echipe foarte puternice la start … acestea sunt pe scurt caracteristicile Turului Ciclist al Sibiului 2022”, anunţă organizatorii cursei, pe Facebook.
Turul Ciclist al Sibiului 2022 va demara pe 2 iulie cu un prolog de 4 km la Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului.
Prima etapă se va desfăşura pe 3 iulie, pe traseul Brezoi – Obârşia Lotrului -Transalpina – Jina – Sibiu (Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului), pe 208 km.
Etapa regină se va desfăşura pe 4 iulie, de la Sibiu – Mediaş – Barghiş – Bradu – Avrig – Cârţişoara şi sosirea la Bâlea Lac, după 182 km.
Cursa se va încheia pe 5 iulie, cu două semietape, 3A (Curmătura Stezii – Arena Platoş Păltiniş), un contratimp de 12,5 km, şi 3B, pe traseul Sibiu – Poiana Sibiului – Cristian – Sibiu (Piaţa Mare), pe 99 km.
Nu mai puţin de 27 de echipe au confirmat participarea la ediţia de anul acesta a Turului Sibiului, dintre care trei din World Tour, Bora-Hansgrohe (Germania), Astana Qazaqstan Team (Kazahstan) şi Team Jumbo Vista (Olanda).
România va fi prezentă cu echipa naţională, Giotti Victoria Savini Due, MENtoRISE Elite Team CFX şi Team Novak (sub rezerva obţinerii licenţei UCI).
Elevii Academiei de Informatică Braşov au obţinut locul I la World Robotics Olympiad WRO 2021.
Echipa RoDroids, formată din trei liceeni – David Ignat, Dora Glavan şi Paul Vartolomei – a participat, anul acesta, la prestigioasa competiţie internaţională de robotică şi soluţii inovative cu proiectul BattAiry, care oferă o metodă de a stoca sub formă de aer comprimat energia în exces generată de sursele regenerabile, adaptând moderna tehnologie CAES pentru gospodării individuale.
Competiţia a avut anul acesta loc online, anul viitor urmând să se desfăşoare fizic în Germania.
În acest an, la etapa internaţională s-au calificat peste 200 de echipe din 65 de ţări.
Tema ediţiei 2021 a WRO a fost „Powerbots – The future of Energy”, prin care echipele au fost provocate să găsească soluţii robotice inovative pentru una dintre problemele actuale legate de stocarea energiei şi utilizarea acesteia în transporturi.
La faza naţională a competiţiei, Inventronica a participat cu 2 echipe: RoDroids – nivel liceu şi RoboGeţii – nivel gimnaziu, ambele fiind câştigătoare la categoria lor de vârstă.
Selecţionatele feminină şi masculină ale României s-au calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de tenis de masă pe echipe de la Cluj-Napoca, după victoriile obţinute în BT Arena.
La feminin, România, campioana europeană en titre, a învins Italia cu scorul de 3-1.
Bernadette Szocs a dispus de Debora Vivarelli cu 3-0 (11-9, 11-4, 11-6), Daniela Monteiro-Dodean a trecut de Jamila Laurenti cu 3-1 (9-11, 11-8, 11-7, 13-11), iar Bernadette Szocs a învins-o şi pe Giorgia Piccolin, cu 3-1 (7-11, 11-7, 12-10, 12-10). Elizabeta Samara a fost învinsă de Picolin cu 3-2 (11-9, 9-11, 1-11, 13-11, 11-9).
România a câştigat Grupa B, cu 4 puncte, fiind urmată de Italia, 3 puncte, şi Belgia, 2 puncte.
Vineri, în sferturile de finală, România va înfrunta Luxemburgul, de la ora 13:00.
La masculin, România a reuşit să câştige în faţa Sloveniei cu 3-2, în ultimul său meci din grupă.
Ovidiu Ionescu l-a învins cu 3-0 (11-1, 11-3, 11-2) pe Tilen Cvetko, Hunor Szocs a câştigat în faţa lui Peter Hribar cu 3-0 (12-10, 11-5, 11-9), iar Rareş Şipoş l-a întrecut şi el pe Tilen Cvetko, scor 3-0 (11-8, 11-7, 11-5).
Darko Jorgic i-a învins atât pe Şipoş, cu 3-0 (11-8, 11-4, 13-11), cât şi pe Ovidiu Ionescu, scor 3-2 (13-11, 11-13, 11-4, 9-11, 14-12).
În clasamentul final al Grupei H, România a ocupat primul loc, cu 6 puncte, urmată de Slovenia, 5 puncte, Finlanda, 4 puncte, Luxemburg, 3 puncte.
Vineri, în sferturi, de la ora 16:00, România va întâlni puternica echipă a Suediei.
Medalii de aur şi argint pentru România la Campionatele Balcanice de tenis de masă!
Publicat de Andra Radu,
17 septembrie 2021, 12:00 / actualizat: 17 septembrie 2021, 13:49
Echipele României au câştigat medaliile de aur, la feminin, şi de argint, la masculin, joi, la Campionatele Balcanice de tenis de masă pentru seniori de la Albena.
Echipa feminină, compusă din Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Andreea Dragoman şi Alina Zaharia, a câştigat cu 3-0 toate cele patru meciuri, cu Turcia, Bulgaria, Albania şi Bosnia-Herţegovina. Bulgaria s-a clasat pe locul secund, iar Turcia a completat podiumul.
La masculin, România (Alin Spelbuş, Alexandru Manole, Cristian Chiriţă) a câştigat meciurile cu Bulgaria (3-0) şi Italia (3-2), în Grupa B, apoi a învins Albania în sferturile de finală (3-0), în semifinale a trecut de Serbia (3-0), dar a fost învinsă în finală de Turcia cu 3-1. Serbia a obţinut medaliile de bronz.
Cea de-a 46-a ediţie a Campionatelor Balcanice continuă astăzi cu întrecerile individuale.
Sursa foto: Federația Română de Tenis de Masă/facebook
Sursa foto: Federația Română de Tenis de Masă/facebook
Sursa foto: Federația Română de Tenis de Masă/facebook
Canotcile Rowmania au oferit un adevărat spectacol pe lacul Bled, unde s-au întrecut în competiții de vâslit membrii misiunilor diplomatice din Slovenia, elevi ai școlilor din Bled, sportivi de la Centrul Bled Rowing și vizitatori ai frumosului oraș sloven.
“Vâslim în aceeași barcă europeană. Sub egida Președinției romane a Consiliului UE, celebrăm la Bled dragostea de apă și de natură, pe care o avem atât noi, românii, cât și slovenii. Sunt valori împărtășite în toată Europa; suntem bucuroși și mândri că, mulțumită competiției Rowmania, am arătat cât de mult contribuie o personalitate de anvergura lui Ivan Patzaichin la promovarea proiectelor de mediu”, a susținut cu această ocazie Anton Niculescu, ambasadorul României în Republica Slovenia.
“Am învățat foarte multe de la felul în care Bled își protejează apele și modul in care este îngrijit și <<exploatat>> acest lac minunat, pentru a ridica profilul orașului”, a spus Ivan Patzaichin.
Inițiativa realizării acestui eveniment îi aparține Ambasadei României în Republica Slovenia, care și-a propus să marcheze Președinția României la Consiliul UE cu o acțiune care să scoată în evidență valori comune pentru Slovenia și România, respectiv bogăția patrimoniului natural și grija pentru patrimoniul hidrografic.
Competiția, la care au participat 9 echipe, a avut loc sâmbătă, pe 18 mai 2019, pe lacul Bled, la centrul Bled Rowing, care va găzdui anul viitor Campionatul Mondial de Canotaj.
Evenimentul s-a bucurat de o largă participare a corpului diplomatic acreditat în R. Slovenia, inclusiv a Șefului Reprezentanței Comisiei Europene în Slovenia, Zoran Stančič, precum și de cea a tinerilor sportivi, turiștilor și localnicilor din Bled.
După premierea câștigătorilor, participanții s-au bucurat de borșul pescăresc gătit la ceaun pe malul lacului, după o rețetă tradițională românească, replicată cu succes de restaurantul Spica, deținut de un fost campion mondial la cantoj, Janez Klemenčič.
A inceput o noua editie Champions League. Nu, nu cautati rezultatele echipelor din tara noastra. Pentru ele important este doar campionatul nostru. Cred ca le este atat de drag, ca nu vor sa joace decat in el. Chit ca e turca si nu fotbal. In sfarsit. Barcelona, Bayern Munchen si Real Madrid, in ordinea asta, sunt vazute de specialisti drept principale favorite ca in mai 2016 sa isi adauge in palmares un nou trofeu. Si au dreptate. Doar ca intre Barcelona si celelalte echipe, pare ca este o prapastie cam mare in acest moment. Dar lucrurile in cadrul echipelor se vor regla in timp. Dupa prima etapa am observat insa ca nu intotdeauna banii aduc fericirea. Echipele din Anglia, desi au investit poate cei mai multi bani in ultimii 5-6 ani, nu reusesc sa se mai impuna asa cum o faceau pe vremuri. Iar echipele, asa zis, mai slabe au pus multe probleme echipelor cu istorie indelungata in aceasta competitie.
In grupa A, favoritele s-au impus fara probleme. Real Madrid a invins Sahtiorul lui nea’ Mircea Lucescu cu 4-0, iar PSG a trecut cu 2-0 de Malmo FF. Singura problema in aceasta grupa pare a fi doar cine o sa ocupe la final locul 3, loc ce duce in Europa League: Sahtior sau Malmo. Si mai e o intrebare: cate goluri mai marcheaza Ronaldo?
Grupa B a oferit o prima surpriza. Manchester United, echipa ce a facut cumparaturi de 350 milioane euro, a fost invinsa in deplasare de PSV cu 2-1. Mai groaznica decat infrangerea este insa accidentarea fundasului adus in pauza competitionala pentru 40 de milioane, Luke Shaw. Dubla fractura de tibie si peroneu si cel mai probabil un an de pauza, cel putin. In celalalt meci al grupei, Wolfsburg a invins cu 1-0 CSKA Moscova.
Grupa C are 2 favorite clare: Benfica si Atletico Madrid. Echipa lui Simeone a invins in deplasare pe Galatasaray cu 2-0 si tinteste iar fazele superioare ale competitiei asa cum a facut-o in ultimii ani, iar Benfica a trecut de Astana cu 2-0.
In grupa D, Manchester City pare sa aiba din nou probleme in aceasta competitie, asa cum a avut mai tot timpul. E clar ca sunt campioni la cheltuit bani (poate cei mai multi in ultimii ani) insa Pelegrini nu reuseste sa alcatuiasca un prim 11 care sa ii linisteasca pe suporteri. In fiecare an au cumparat foarte multi jucatori, pe foarte multi bani, insa rezultatele au refuzat sa apara. In meciul cu Juventus, pierdut cu 2-1 pe teren propriu, banca de rezerve a lui City costa 164,5 milioane de euro. Printre acestia Aguero, Navas, Kevin de Bruyne si Fernando. Torinezii, desi merg groaznic in campionatul italian, au reusit sa intoarca rezultatul in favoarea lor pe finalul meciului, aratand inca o data ca sunt foarte solizi ca echipa si pragmatici. In celalalt meci Sevilia a trecut de Borusia Monchengladbach cu un sec 3-0.
Grupa E a oferit clar cel mai frumos gol inscris pe un stadion in ultimii ani. Este vorba de golul marcat de jucatorul lui AS Roma, Florenzi, care a trimis mingea in poarta Barcelonei de la jumatatea terenului. La final, tabela a aratat: AS Roma – Barcelona 1-1. Nici o surpriza in celalalt meci: Bayer Leverkusen – Bate Borisov 4-1.
In grupa F, Arsenal Londra a oferit surpriza acestei etape fiind invinsa in deplasare de Dinamo Zagreb cu 2-1. Antrenorul “tunarilor”, Arsene Wenger, devine dupa acest meci primul technician care sufera 50 de infrangeri in istoria Ligii Campionilor. Principala favorite a grupei, Bayern Munchen a invins in deplasare cu 3-0 pe Olympiacos.
Grupa G a oferit cele mai multe goluri marcate, 8 la numar. Chelsea a reusit sa mai spele rusinea echipelor din Anglia (City, Arsenal si United au pierdut) invingand pe teren propriu pe Maccabi Tel Aviv cu 4-0. In celalalt meci, Dinamo Kiev a remizat acasa cu FC Porto 2-2.
Grupa H a oferit si ea o semi – surpriza. Valencia, desi vazuta favorita in acest meci de specialisti, a fost invinsa pe teren propriu de Zenit cu 3-2. In cealalta partida, belgienii de la Gent au reusit un 1-1impotriva francezilor de la Lyon.
E prematur de spus la inceput de competitie cine o sa castige, dar e clar ca echipe ca Real, Barca, Chelsea sau PSG vor atinge fazele superioare ale aceste competitii.
Poate Barcelona sa pastreze trofeul in vitrina de pe Nou Camp? Castiga Real pentru a 11 oara cupa? Se vor justifica banii cheltuiti pe jucatori la PSG, City si United? Mai face o magie Mourinho? Ramane sa raspundem la aceste intrebari in luna mai 2016.
Moldova Nouă s-a aflat, timp de trei zile, în sărbătoare, ocazie cu care s-a desfășurat și Festivalul „Ceaunul de aur”, în cadrul căruia 16 echipe s-au întrecut în prepararea ciorbei de pește.
16 echipe au încercat anul acesta să demonstreze că rețeta lor secretă de ciorbă de pește este cea mai bună. În premieră, anul acesta a fost pregătită o ciorbă și într-un ceaun uriaș, de peste o jumătate de tonă, care mai apoi a fost împărțită turiștilor și localnicilor. S-au oferit peste 2.000 de porții, gratuit.
În cea mai mare parte, echipele participante la concursul „Ceaunul de Aur” au refuzat să dezvăluie secretele pentru reușita unei ciorbe de pește, însă, potrivit bucătarilor, cel mai mult contează dragostea cu care gătești, ingredientele folosite, precum și apa de Dunăre.
Acţiunea este organizată de către Asociaţia Cluburilor Mamaia, cu sprijinul Asociatiei Litoral Delta Dunarii, în perioada 1 – 4 septembrie. Pentru că este un campionat care se adresează cluburilor, cei care vor face parte din echipe vor fi chiar angajaţii cluburilor, în speţă barmanii, ospătarii, dj-ii și chiar şi patronii.
Evenimentul se desfăşoară pe plaja din faţa fiecărui club, si pentru o mai bună promovare a cluburilor participante. Fiecare club care a fost contactat pentru participare, îşi va putea alege o culoare pentru echipament, pe care se va inscripţiona logo-ul clubului si numele fotbalistului. De asemenea, pentru a nu exista discuţii, se cere ca fiecare club să pună la dispozitie o copie după contractul de muncă a fiecaruia pentru a demonstra că este angajat al acelui club, tocmai pentru a elimina orice suspiciune de fraudă.
Pentru ca partea feminină să nu fie ignorată, doamnele și domnișoarele sunt invitate să își susțină echipa cu un scurt moment de majorete, sau prin orice alte materiale inscripţionale. Printre cei care işi pot susţine echipele se pot număra şi clienţii cluburilor, iar programul meciurilor va fi anunţat zilnic în presă, dar şi pe rețelele de socializare.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.