Consumul de energie electrică al ţării a ajuns miercuri la nivelul-record de 8.865 MW, consum instantaneu, în intervalul orar 13:00 – 14:00, a anunţat, astăzi, Transelectrica.
Consumul mediu al zilei a fost de 7.503 MW, cu 29 MW mai mare decât consumul mediu din 15 iulie 2021, când a fost înregistrat precedentul record.
Şi la nivelul municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov, consumul de electricitate a înregistrat miercuri valori maxime istorice pentru sezonul verii, respectiv un consum instantaneu de 1.470 MW, la ora 15:00.
Precedentul record de consum din zona Capitalei şi a judeţului Ilfov, pe timpul verii, a fost înregistrat în data de 30 iunie 2021, când valoarea instantanee maximă a fost de 1.349 MW.
Consumul mediu de energie electrică realizat la nivel naţional miercuri, 29 iulie 2021, a fost acoperit din producţie internă (6787 MW) şi din import (716 MW).
„În această perioadă, cu foarte multe lucrări de mentenanţă, atât interne, cât şi externe, Transelectrica asigură o capacitate transfrontalieră semnificativă cu ţările cu care funcţionează interconectat – Bulgaria, Ungaria, Serbia şi Ucraina – de 2.100 MW la export din România şi de 2.250 MW la import în România”, se arată în comunicat.
Dispecerul Energetic Naţional estimează valori similare ale consumului de energie electrică şi pentru zilele lucrătoare următoare.
Punctele Enel din judeţele Constanța, Tulcea, Călărași și Ialomița vor fi închise în zilele de 25, 26 decembrie 2017, precum şi în 1, 2 ianuarie 2018, declarate zile libere legale. Reluarea activităţii se va face miercuri, 3 ianuarie 2018, după programul obișnuit:
– De luni până vineri, programul de funcţionare este de la ora 8:00 la ora 16:00.
Clienții pot găsi informații privind evidența facturilor de energie electrică, calculator tarifar, soldul şi plățile efectuate precum şi înregistrarea indexului fie prin intermediul aplicației pentru telefonul mobil MyEnel App – ce poate fi descărcată gratuit de pe App Store sau Google Play, fie accesând pagina www.enel.ro secțiunea MyEnel. Pentru transmiterea indexului, se poate apela gratuit InfoEnel la numărul de telefon 0800 07 08 09, pentru serviciul de telecitire.
De asemenea, în secțiunea http://www.enel.ro/ro/clienti.html sunt disponibile ofertele comerciale pentru clienții business şi rezidențiali, clienții având posibilitatea de a transmite solicitări de încheiere a unui contract de furnizare de energie electrică sau de gaze naturale.
În plus, clienţii Enel Energie care doresc să îşi achite factura de energie electrică în această perioadă pot utiliza modalităţile alternative de plată, precum: numerar prin intermediul rețelelor partenere, ATM–uri (bancomate), debit direct, internet sau virament bancar. Mai multe detalii despre partenerii bancari şi comerciali se regăsesc pe factura de energie eletrică precum şi în secțiunea http://www.enel.ro/ro/servicii-clienti-enel-energie.html.
În perioada în care nu este prevăzut program cu publicul nu se vor face preavizări sau deconectări de la reţeaua de energie electrică.
NEAMŢ – Compania DELGAZ GRID informează că, la această oră, în judeţul Neamţ, 1389 de consumatori din localităţile Poiana Largului, Călugăreni, Pîrîul Mare, Ceahlău şi Bistricioara au rămas fără energie electrică. O linie de medie tensiune, cu 26 posturi de transformare, este nealimentată parţial.
Electricienii acţionează pentru depistarea şi remedierea avariei.
Prefectul Vasile Panaite se află în zona menționată pentru a coordona acțiunile.
Pe de altă parte, pe drumurile naţionale din judeţul Neamţ s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire, fiind răspîndite 153 de tone de sare.
Ninge abundent în zona de munte a judeţului şi se circulă în condiţii de iarnă.
IAŞI – Vremea nefavorabilă și avertizarea Cod Galben de ninsori în zona Moldovei au determinat DRDP Iași să intervină pentru curățarea drumurilor naționale și asigurarea condițiilor optime de circulație.
În acest sens, la nivelul DRDP Iași, în intervalul 1- 2 decembrie 2017, pe raza de competență s-a acționat cu 70 de autoutilaje și s-au răspândit 388 tone de material antiderapant.
Cele mai afectate au fost zonele de munte de pe pe raza Secțiilor de Drumuri Naționale (SDN) Piatra Neamț, Suceava și Câmpulung Moldovenesc, unde s-a intervenit, în total, cu 49 de autoutilaje și 300 de tone de material antiderapant. Menționăm că, la acest moment, în bazele de deszăpezire din Moldova sunt pregătite de intervenție 87 autoutilaje de deszăpezire proprii și 342 autoutilaje închiriate. De asemenea, avem asigurate stocurile de material antiderapant, respectiv peste 30.000 de tone de sare, peste 700 tone de nisip și peste 300 tone clorură de calciu.
Reamintim că, potrivit ultimelor avertizări meteo, până în după-amiaza zilei de 2 decembrie 2017, vremea se menține nefavorabilă. În cea mai mare parte a Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte.
În urma intervenției echipajelor de deszăpezire, starea drumurilor în toate județele Moldovei este circulabilă, DRDP Iași asigurând condițiile pentru deplasarea în siguranță a autovehiculelor pe drumurile publice, în minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României. În acest sens, recomandăm participanților la trafic să circule cu mare atenție pe drumurile publice, cu respectarea legislației rutiere și cu informarea prealabilă cu privire la condițiile meteorologice.
DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic cu informații despre starea drumurilor naționale din zona Moldovei, prin Dispeceratul DRDP Iași – tel. 0232/213168.
Totodată, informații actualizate despre starea drumurilor pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naționale. Informații suplimentare, actualizate permanent, puteți accesa pe https://www.facebook.com/cnadnr/.
Cartofii, ouăle şi fructele proaspete s-au scumpit cel mai mult în octombrie, comparativ cu luna precedentă.
În acelaşi timp, în categoria mărfuri nealimentare, cele mai mari creşteri de preţuri au fost consemnate în cazul energiei electrice, energiei termice şi al combustibililor.
Aceste date au fost prezentate vineri, 10 noiembrie, de Institutul Naţional de Statistică.
Astfel, preţul legumelor şi al conservelor de legume a crescut cu 7,66%, în timp ce ouăle s-au scumpit cu 6,63%, fructele proaspete cu 6,19 procente, iar cartofii cu 5,41%. Scumpiri au fost consemnate şi în cazul untului şi al produselor lactate.
Pe segmentul mărfurilor nealimentare, preţul energiei electrice a urcat cu 6,94%, al combustibililor cu 3,47 de procente, iar al energiei termice cu 1,96%.
Pe de altă parte, cele mai mari scăderi au fost consemnate la transportul aerian, citrice, zahăr, mălai şi tarifele la telefonie.
Mai multe localităţi din judeţul Arad sunt lipsite complet sau parţial de alimentare cu energie electrică.
Vântul puternic a doborât mai mulţi copaci care au căzut peste firele de curent, însă vijelia a cauzat şi alte defecţiuni în reţele. Printre localităţile afectate se numără Chişineu-Criş, Curtici, Nădlac, Vinga, Mailat, Gurba, Avram Iancu, Felnac, Agrişul Mare, Peregu Mic, Mocrea, Tisa Nouă, Zădăreni şi Zimandcuz.
Conform reprezentanţilor Enel Banat, toate echipele disponibile sunt pe teren. Defecţiunile ar urma să fie remediate în cursul zile de luni după masă, însă reprezentanţii Enel Banat atrag atenţia că este posibil să apară alte defecţiuni în urma fenomenelor meteo.
În tot judeţul au fost rupţi de vijelii zeci de copaci, fiind avariate şi acoperişuri de imobile.
Printre localităţile afectate se află oraşul Nădlac, unde au fost descoperite parţial mai multe case, ale căror ţigle au fost luate de vânt, dar şi un bloc de locuinţe acoperit cu tablă ori una dintre şcoli.
Conform primarului oraşului Nădlac, Ioan Radu Mărginean, au fost afectate acoperişurile mai multor case, printre care un bloc de locuinţe, şcoala gimanzială, un bloc ANL sau case private. Pe DN7 între Pecica şi Nădlac au fost doborâţi doi copaci, iar la intrare în Nădlac au căzut toate semnele de circulaţie.
Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă locale intervin de câteva ore în mai multe localităţi pentru a înlătura efectele vijelei puternice.
Primăria Sectorului 3 anunță că persoanele interesate pot depune de luni, 9 octombrie, documentele necesare acordării subvenției pentru încălzirea locuinței în sezonul rece 1 noiembrie 2017-31 martie 2018.
Beneficiarii sunt persoanele domiciliate legal în sectorul 3, care îndeplinesc condițiile legale în vigoare.
Persoanele sau familiile care pot beneficia de subvenţia pentru încălzirea locuinţei cu energie termică sunt:
– familiile cu un venit mediu lunar pe membru de familie care să fie cuprins între 0 şi 786 lei/lună;
– persoanele singure cu un venit între 0 şi 1.082 lei/lună.
Persoanele ori familiile care pot beneficia de subvenția pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale, lemne, combustibili petrolieri sau energie electrică sunt:
– persoană singură cu un venit lunar cuprins între 0 şi 615 lei;
– familia cu un venit lunar pe membru de familie cuprins între 0 şi 615 lei.
Ajutorul pentru încălzirea locuinței se asigură în baza cererii – declaraţie pe propria răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistenţă socială, însoţită de o serie de acte doveditoare.
Cererile-declarații pe propria răspundere, însoțite de actele doveditoare, se depun la sediul DGASPC Sector 3 (str. Parfumului nr. 2-4) sau la punctul de lucru din bd.1 Decembrie 1918 nr. 12-14, de luni până joi, între orele 9.00-15.00.
Formularele necesare întocmirii dosarului de acordare a ajutorului şi depune cererile însoţite de actele doveditoare prin intermediul Asociaţiilor de proprietari sau locatari.
Precizăm că persoanele care beneficiază de această subvenție pot ridica formularele necesare întocmirii dosarului de acordare a ajutorului şi depunere a cererilor însoţite de actele doveditoare prin intermediul Asociaţiilor de proprietari sau locatari.
O echipă de cercetători la Universitatea din Limerick a făcut o descoperire senzaţională care poate fi utilizată în moduri inovatoare, cum ar fi transpanturile de ochi. Ei au dezvoltat o tehnologie prin care se poate extrage energie electrică din lacrimi.
Conform acestora, cristalele de lizozim, o proteină produsă de fiecare dată când plângem, produc o descărcare electrică atunci când sunt presate. Procesul este cunoscut sub numele de piezoelectricitate și se ştie de mult timp că se produce în cazul aplicării unei presiuni asupra unui cristal de cuarț, rezultând apariția unei sarcini electrice.
Această descoperire mai poate fi folosită și pentru dispozitive biomedicale.
Publicat de adinaiftime,
30 septembrie 2017, 20:00
Vântul care suflă cu putere de mai multe zile are şi efecte pozitive – creşte producţia de energie eoliană. Ieri după amiază, un sfert din energia produsă la nivel naţional, provenea de la turbinele eoliene – aproape 2.000 de megawaţi, arătau datele prezentate în timp real pe site-ul Transelectrica. Pe locul doi era energia produsă din cărbune, care acoperea 22% din totală, urmată de energia nucleară produsă de la Centrala Cernavodă cu 17%. În ultimele 4 zile, Dobrogea – regiunea unde sunt concentrate cele mai multe turbine eoliene – a fost sub cod galben de vânt.
Publicat de adinaiftime,
24 septembrie 2017, 10:23
Populaţia ar putea să-şi scadă cu aproape o treime cheltuielile pentru energie electrică, susţin furnizorii din domeniu.
Ei le recomandă consumatorilor casnici să se informeze în legătură cu ofertele de pe piaţă pentru că, după liberalizarea acesteia de la 1 ianuarie, cei care nu-şi negociază contractele riscă să rămână cu cele mai mari tarife.
Cristina Micu, membru al Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia: „Odată cu liberalizarea pieţei de energie avem mai multe opţiuni în ceea ce priveşte alegerea furnizorului. Şi datorită concurenţei între furnizorii de energie electrică preţul obţinut de consumatori este mai mic. Creşterea facturii este determinată de alte cauze, de creşterea tarifelor, de creşterea preţului energiei electrice, dar în momentul în care negociaţi în piaţa concurenţială ştiţi cât veţi plăti un preţ fix. (Rador/ FOTO dcnews.ro)
O comisie parlamentară analizează activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie şi ar putea decide reorganizarea instituţiei, astfel încât unele activităţi să fie preluate de Guvern – a declarat astăzi, ministrul energiei, Toma Petcu. El a adăugat că reorganizarea se poate face prin modificarea legii de înfiinţare a Autorităţii. Tot astăzi, ministrul a spus că îşi doreşte ca strategia energetică a României, care este încă în dezbatere publică, să fie transformată în lege şi dezbătută în Parlament. Toma Petcu a mai spus că Ministerul Energiei va verifica în perioada următoare toţi operatorii privaţi care au cumpărat filiale de la Electrica, pentru a vedea dacă au realizat planurile de investiţii în conformitate cu contractele semnate.
Ministerul Energiei se aşteaptă la un sezon rece la fel de geros ca iarna anterioară şi consumuri record de electricitate şi gaze.
Aprecierea este cuprinsă în proiectul privind programul energetic pentru iarna 2017-2018, elaborat de acest minister. În ceea ce priveşte energia electrică, a fost analizată o perioadă de 6 luni – din octombrie 2017 până în martie 2018 – pentru care Comisia Naţională de Prognoză a prevăzut o creştere a consumului mediu cu 2,4 la sută.
Dispeceratul Energetic Naţional a prevăzut în schimb o creştere a acestuia cu 1,2 la sută faţă de anul precedent. Astfel, şi cantităţile de combustibili au fost estimate pentru a face faţă unei creşteri medii a consumului.
Iarna trecută, consumul de electricitate şi gaze naturale a ajuns la recorduri istorice, după ce temperaturile au coborât foarte mult la începutul lunii ianuarie. Gerul a ţinut câteva săptămâni, cu temperaturi frecvente de minus 15-20 de grade. Tot în perioada ianuarie-februarie, preţul energiei s-a dublat la bursă, ceea ce a dus în final la o scumpire a electricităţii pentru populaţie cu 8 la sută de la 1 iulie 2017.
În luna iulie rata anuala a preturilor de consum a urcat la 1,4%, fata de 0,9 procente in iunie, reiese din datele publicate de Institutul National de Statistică. Luna trecuta preţurile au crescut, in medie, cu 0,3 procente fata de iunie 2017, pe seama scumpirii marfurilor nealimentare si serviciilor, in timp ce marfurile alimentare au consemnat o usoara ieftinire. Cele mai semnificative scumpiri s-au inregistrat in iulie la energia electrica, peste 6,7%, si la oua, 1,2 procente. Ieftiniri au fost la cartofi, cu peste 9 la suta dar si celelalte legume,fructe si la conservele de legume.
Consiliul Concurenţei analizează posibile înţelegeri neconcurenţiale între producătorii de energie, în urma creşterilor record de preţ înregistrate pe bursa de energie electrică.
Potrivit Ministerului Energiei, situaţia actuală se datorează mai multor factori locali şi regionali, unul dintre aceştia fiind legat de creşterea consumului de electricitate pe fondul caniculei.
O altă explicaţie ar fi că, pe fundalul producţiei mai scăzute din hidrocentrale şi a creşterii consumului, România şi-a asigurat necesarul de electricitate cu o contribuţie consistentă în sistem a producătorilor de cărbune şi gaze, ale căror costuri de producţie sunt mai ridicate.
Preţul curentului electric a atins un record de 445 lei/Megawat-oră, o creştere cu peste o treime în ultimele două zile.
Preţul energiei pe Piaţa pentru Ziua Următoare, piaţa spot a bursei de energie OPCOM, a ajuns joi la valori aproape duble faţă de aceeaşi perioadă a anului trecuţ în condiţiile în care au loc un număr-record de tranzacţii.
Astfel, pentru ziua de joi, 20 iulie, preţul mediu pe PZU este 282 lei pe MWh, de aproape două ori mai mare faţă de ziua de 20 iulie 2016, când pe aceeaşi piaţă energia se tranzacţiona cu 152 de lei pe MWh.
Totodată, pe intervale orare, cel mai mare preţ pentru ziua de joi este 347 de lei pe MWh, pentru ora 21:00.
Toate acestea în contextul în care, în urmă cu două zile, OPCOM a anunţat într-un comunicat de presă un record absolut de participare pe PZU.
Piaţa spot din România este cuplată cu pieţele similare din Ungaria, Cehia şi Slovacia şi, dacă ne uităm pe rezultatele comparative din toate aceste ţări, se observă că în România preţurile sunt fie egale, fie mai mari decât în celelalte pieţe din regiune.
Operatorii din piaţă au semnalat în ultima vreme faptul că preţul energiei pe bursă continuă să crească, deşi, după perioada ianuarie-februarie, când au fost atinse cote alarmante de 680 de lei pe MWh, toată lumea se aştepta la o calmare a pieţei.
Specialiştii pun toată această situaţie pe seama unei oferte scăzute de energie din piaţă, ca urmare a perioadei secetoase şi fără vânţ care duce la un deficit de energie ieftină, hidro şi eoliană, şi la o creştere a producţiei de energie scumpă, precum cea pe cărbune.
Toate acestea coroborate cu accentuarea consumului de electricitate în România şi în regiune.
Directorul general al Electrica, Cătălin Stancu, a cerut chiar măsuri administrative, precum plafonarea tarifelor, după modelul patentat deja în cazul tarifelor RCA, arătând că această situaţie poate lovi în mai multe industrii, nu doar în cea energetică.
În replică, Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie a declaraţ pentru Agerpreş în urmă cu o săptămână, că nu ia în calcul deocamdată propunerea de plafonare a tarifelor, întrucâţ în prezenţ nu există elemente din care să reiasă că piaţa nu este funcţională.
Prețul energiei electrice pentru consumatorii casnici va crește cu până la 8% de la 1 iulie, potrivit deciziei de joi a Comitetului de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), au declarat pentru AGERPRES, reprezentanții instituției.
De la 1 iulie, prețul final la electricitate pentru consumatorii casnici este format dintr-un tarif reglementat de ANRE, care are o pondere de 10% din prețul total, și dintr-o componentă care reflectă prețul din piața liberă, care are o pondere de 90%.
Potrivit unui comunicat al ANRE, componenta reglementată (10%) va scădea cu 5,16% iar cea de piață liberă (90%) va urca cu 8,53%.
„În domeniul energiei electrice, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat Ordinul nr. 50/2017 privind modificarea tarifelor reglementate de energie electrică aplicate de furnizorii de ultimă instanță (FUI) clienților casnici care nu și-au exercitat dreptul de eligibilitate, prin care s-a decis scăderea cu 5,16% a tarifelor reglementate aplicate de FUI clienților casnici, începând cu data de 1 iulie 2017 și până la sfârșitul acestui an. Energia electrică furnizată la tarife reglementate reprezintă 10% din totalul energiei electrice furnizate la clienții casnici. Avizarea tarifelor de tip Componentă piață concurențială (CPC), cu modificări față de solicitările FUI, aplicabile, în trimestrul III, clienților finali casnici și noncasnici, beneficiari ai serviciului universal. Energia electrică furnizată la tarif CPC reprezintă 90% din consumul clienților casnici și este achiziționată de FUI exclusiv din piața concurențială, unde prețul energiei electrice a înregistrat o creștere cu 24% față de trimestrul II. În aceste condiții, deși FUI au propus creșteri cu 25% a acestor tarife, pe baza analizei realităților și tendințelor din piață, ANRE a considerat justificată o creștere medie la nivel național a tarifelor de tip CPC de 8,53%”, se precizează în comunicatul ANRE.
Președintele ANRE, Niculae Havrileț, anunța, în luna februarie a acestui an, că prețul energiei electrice pentru populație ar putea crește cu 1-2% de la 1 iulie, ca urmare a prețurilor foarte mari de pe bursa de energie din luna ianuarie.
„Prețul la energie electrică se recalculează la fiecare șase luni, iar următoarea recalculare va fi la 1 iulie. Considerăm că prețul ori va rămâne la același nivel, ori va fi o ajustare de cel mult 1-2% în plus”, a spus Havrileț în 15 februarie.
Pe parcursul lunii ianuarie, prețurile pe bursă au crescut foarte mult, ajungând la finalul lunii la peste 650 de lei pe MWh, nivel dublu față de cel din primele zile ale anului.
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, care asigură aproape 10% din producţia de electricitate a României, a fost deconectată astăzi, la ora 01:00, de la sistemul energetic naţional (SEN) pentru efectuarea unor lucrări de mentenanţă care se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită.
Lucrarile de mentenanta implica inlocuirea unor componente aferente instalatiilor Unitatii 1 si reprezinta activitati programate in conformitate cu necesitatile si procedurile centralei.
Unitatea 1 va fi reconectata la SEN in data de 5 mai 2017, perioada de oprire controlata a Unitatii 1 fiind corelata atat cu necesitatea realizarii activitatilor de mentenanta, cat si cu data intrarii in oprire planificata a Unitatii 2 CNE Cernavoda, arată Nuclearelectrica într-un comunicat.
Astfel, Unitatea 2 CNE Cernavoda va intra in programul de oprire planificata in data de 6 mai 2017 pentru o perioada estimata de 30 de zile, conform planificarilor aferente fiecarei opriri planificate.
Opririle planificate reprezinta proiecte complexe, initiate cu aproximativ 24 de luni anterior datei planificate, avand o echipa de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane si bugetare corespunzatoare.
Toate lucrările, atat cele aferente Unitatii 1, cat si cele stabilite in programul de oprire planificata a Unitatii 2, se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.
Pentru lucrările de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi reţelelor electrice, SC E-Distribuţie Dobrogea SA – Zona MT-JT Constanţa, anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor, în săptămâna premergătoare sărbătorilor de Paști, după următorul program:
Producţia de energie electrică a hidrocentralelor de pe Dunăre – Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II – este mai redusă, marţi, cu aproximativ 30% faţă de o zi normală, când debitele se aflau la valoarea mediei multianuale a lunii august, de 4.300 metri cubi/secundă.
Potrivit Agerpres, surse din cadrul Sucursalei Porţile de Fier a Hidroelectrica SA au declarat că scăderea debitului cu 1.600 metri cubi/secundă din cauza secetei din bazinul hidrografic al Dunării şi afluenţilor săi a generat reducerea timpilor de funcţionare a turbinelor de la cele două obiective.
În mod normal, cele şase turbine de la Porţile de Fier I şi cele zece de la Porţile de Fier II ar trebui să pulseze anual într-un an mediu hidrologic în sistemul energetic naţional o cantitate de 5.241 GWh, lucru care în această perioadă nu se întâmplă din cauza volumului de apă redus uzinat.
Conform prognozei emisă de Institutul Naţional pentru Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, în următoarele patru zile debitele vor rămâne constate la staţiile hidrometrice Baziaş, Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II, fapt care nu va influenţa pozitiv producţia de energie electrică.
Directorul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, Aurel Anghel, spune că a înaintat către Departamentul pentru Energie, un material prin care arătă disponibilitatea firmei pentru a gestiona aceste sume de bani în continuare, pentru pensionarii minieri.
Anghel afirmă că solicită o relocare a schemei de ajutor de stat, în care pensionarii să poată beneficia şi în 2015 de aceste drepturi.
Pentru ca pensionarilor mineri să le fie decontat consumul de energie electrică şi termică, banii trebuie prinşi în bugetul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului pentru 2015.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.