Astăzi au fost publicate rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, de absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut probele între 22 şi 25 iunie.
Aproximativ 77% dintre candidaţii la Evaluarea Naţională au avut medii peste 5, în timp ce 132 de candidaţi au avut media 10, informează Ministerul Educaţiei.
La proba de Limba şi literatura română, 103.805 candidaţi (84%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5, iar dintre aceştia, 482 de candidaţi au obţinut nota 10.
La Matematică, 83.129 de candidaţi au primit note mai mari sau egale cu 5, iar dintre aceştia, 1.505 candidaţi au obţinut note de 10.
La Limba şi literatura maternă, 7.619 candidaţi au primit note mai mari sau egale cu 5, iar 123 de candidaţi au obţinut note de 10.
Au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă cinci elevi, lucrările acestora fiind notate cu 1.
Rezultatele la Evaluarea Naţională au fost publicate pe site-ul evaluare.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse astăzi, în intervalul orar 16:00 – 19:00, şi miercuri, în intervalul orar 8:00 – 12:00, acestea putând fi transmise şi prin mijloace electronice.
Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.
Elevii care au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele de examen, pot susţine aceste probe în etapa specială, programată în perioada 5 – 12 iulie.
Elevii claselor a VI-a susţin, astăzi, prima probă scrisă, cea la Limbă şi comunicare, din cadrul Evaluării Naţionale. Următoarea probă, cea la Matematică şi Ştiinţele naturii, are loc joi.
Potrivit Ministerului Educaţiei, cele două teste vizează evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscrişi în clasa a VI-a la începutul anului şcolar.
Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a / EN IV) are următorul calendar:
Limba română (18 mai),
Matematică (19 mai),
Limba maternă (20 mai).
Probele scrise la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II) sunt programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susţinute în data de 26 mai.
Proba de Matematică este programată în data de 27 mai, în timp ce proba de Limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 28 mai.
„Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.
Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.
La etapa specială a examenului de Evaluare Naţională s-au înscris 216 absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate până la această oră de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
Examenul începe luni, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română (192 de candidaţi înscrişi). Marţi, 30 iunie, se desfăşoară proba la Matematică (206 candidaţi înscrişi), iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă (9 candidaţi înscrişi).
La nivelul judeţului Sibiu sunt 3 candidaţi care vor susţine EN8 în etapa specială, la limba şi literatura română şi matematică.
Probele încep la ora 9:00 şi se vor desfăşura în 60 de centre de examen din 37 de judeţe.
Potrivit situaţiilor transmise de către inspectoratele şcolare, la nivelul judeţelor Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinţi şi Tulcea nu au fost situaţii care să determine organizarea acestei etape speciale.
Primele rezultate se vor afişa joi, 2 iulie, până la ora 12:00, în centrele de examen. Contestaţiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.
Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.
Primele rezultate ale Evaluării Naționale au fost afișate, astăzi, pe site-ul special creat de Ministerul Educației. Potrivit datelor centralizate, mai mult de jumătate dintre candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5.
În Bucureşti, un număr de 11.684 de candidaţi la Evaluarea Naţională (84,94%) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, potrivit unui centralizator al IŞMB.
Conform sursei citate, medii sub 5 au luat 2.073 de candidaţi (15,07%). Un număr de 48 de absolvenţi de gimnaziu au luat media zece, faţă de 55 anul trecut.
Un număr de 24 de elevi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională susţinută în judeţul Constanţa, examenul fiind trecut de 71,3% din absolvenţii clasei VIII-a, prin obţinerea de medii peste 5, a informat marţi Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Conform ISJ Constanţa, cele mai multe medii de 10 au fost obţinute de elevii Liceului Teoretic Ovidiu (8 elevi) şi ai Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân (4 elevi). Din totalul de 5.393 de candidaţi care au susţinut Evaluarea Naţională, 1.548 au luat medii sub 5, iar 666 de elevi au obţinut medii cuprinse între 9 şi 9.99.
În județul Suceava, 13 elevi au obţinut media 10 la examenul de evaluare naţională din acest an, iar alţi opt au obţinut la această evaluare medii cuprinse între 9,92 şi 9,95, potrivit primelor date publicate de Ministerul Educaţiei.
Judeţul Iaşi se clasează pe locul doi la nivel naţional în topul judeţelor cu cele mai multe medii de 10 la Evaluarea Naţională, au anunţat marţi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, după ce 35 de elevi au obţinut media 10 înainte de contestaţii.
Pe locul I se clasează Bucureștiul, cu 48 de medii de 10, pe locul II, judeţul Iaşi cu 35 de medii de 10, pe locul III judeţul Cluj cu 28 de medii de 10, urmat de Constanţa, cu 24 de medii de 10, de Timiş cu 22. În Bihor se înregistrează 17 medii de 10, în timp ce în Prahova sunt 12 medii de 10.
Aproape 155 de mii de absolvenți de gimnaziu s-au înscris pentru a susține Evaluarea Națională. Media obținută la evaluare contează în proporție de 80% la admiterea la liceu. Celelalte 20 de procente sunt reprezentate de media generală a claselor 5 – 8.
Azi are loc examenul la Limba și Literatura Română, joi la matematică și vineri la Limba și Literatura Maternă. Primele rezultate vor fi comunicate pe 25 iunie, iar cele finale, după soluționarea contestațiilor, pe 29 iunie.
Astăzi, Ministerul Educației va deschide și o linie telverde – 0800.801.100, pentru sesizarea eventualelor nereguli la Evaluare.
Numărul va fi disponibil până joi între orele 8:00 și 16:00, iar vineri între 8:00 și 14:00.
De ieri sunt disponibile modele orientative de subiecte pentru elevii care vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul anul viitor.
Elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro.
Acestea au fost construite în funcţie de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.
Potrivit Calendarului Ministerului Educaţiei, Evaluarea Naţională pentru absolvenţii de gimnaziu vor avea loc în perioada 11 – 14 iunie, iar absolvenţii de liceu vor susţine bacalaureatul în februarie – probele orale – şi în perioada 25 – 28 iunie – cele scrise.
Peste o săptămâna, școlile își vor redeschide porțile pentru elevi și liceeni.
Cursurile anului școlar 2017-2018 vor începe luni, 11 septembrie.
Astfel, elevii vor avea 35 de săptămâni de școală, structurate în trei semestre, separate între ele de câte o vacanță.
Vacanța de iarnă va fi între 23 decembrie și 14 ianuarie, vacanța intersemestrială între 3 și 11 februarie, iar vacanța de primăvară între 31 martie și 10 aprilie 2018.
Suplimentar, clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar vor beneficia de vacanță și în săptămâna 28 octombrie – 5 noiembrie 2017.
Programul „Școala altfel” va avea o durată de 5 zile consecutive lucrătoare și va putea fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 – 31 mai 2018, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia unităților de învățământ.
Anul școlar 2017 -2018 se va încheia pe 15 iunie, însă nu pentru toți elevii.
Cei de clasa a 12-a vor termina cursurile pe 25 mai, iar cei de-a 8-a, pe 8 iunie.
Aceștia nu se vor bucura imediat de vacanță pentru că vor avea de susținut Bacalaureatul și respectiv Evaluarea Națională.
Absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a și la examenul național de Bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanțelor realizate, se arată într-un comunicat al Guvernului.
Potrivit unei hotărâri adoptate miercuri, 9 august, de Executiv, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2017.
Vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolvenți de clasa a XII-a, care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolvenți de clasa a VIII-a, care au finalizat Evaluarea Națională cu media 10.
Elevii de clasa a VI-a vor susţine, astăzi, proba de Limbă şi comunicare din cadrul Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Joi, Evaluarea Naţională la clasa a VI-a continuă cu proba de Matematică şi Ştiinţe.
Sălile în care se susţin examenele sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod curent.
Rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi prin informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, declara săptămâna trecută că evaluările din învăţământul preuniversitar trebuie să fie privite ca având un caracter formativ, şi nu unul de clasamente.
‘Aceste evaluări din învăţământul preuniversitar trebuie privite ca având un caracter formativ, şi nu unul de clasamente. (…) După aceste evaluări, fiecare cadru didactic, pentru elevii pe care îi are în clasa respectivă, ar trebuie să facă o fişă de parcurs pentru perioada următoare plecând de la aceste rezultate. Fişa aceasta să fie individuală pentru fiecare elev din clasa respectivă, să permită profesorului să îşi pregătească materialele şi tot procesul didactic astfel încât să completeze această pregătire de care elevul are nevoie pentru a ajunge la un anumit nivel‘, explica ministrul.
Mediile obţinute de cei peste 450.000 de elevi ai claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a la simulările Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului vor fi afișate astăzi la şcolile unde învaţă elevii care au susţinut probele scrise.
Notele nu vor fi trecute în catalog decât la solicitarea expresă a elevilor, urmând să fie analizate de profesori cu elevii, la şedinţele cu părinţii şi în consiliul profesoral, în vederea îmbunătăţii performanţelor şcolare.
În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Anul trecut, la simularea Evaluării Naţionale, medii peste 5 au obţinut 44,05% dintre elevii care au participat la probele scrise, iar la simularea Bacalaureatului au avut medii de promovare 38,39 la sută dintre elevii claselor a XII-a şi 25,76 la sută dintre cei de la clasa a XI-a.
Simularea evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a și cea a examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a vor începe luni cu proba scrisă la limba și literatura română, potrivit unui ordin aprobat de ministrul Educației.
La 13 martie sunt programate atât proba scrisă la limba și literatura română pentru elevii claselor a VIII-a care susțin simularea evaluării naționale, cât și pentru cei din clasele a XI-a și a XII-a care susțin simularea examenului de bacalaureat.
Elevii aparținând minorităților naționale vor da pe 14 martie proba la limba și literatura maternă atât pentru simularea evaluării naționale, cât și pentru simularea bacalaureatului.
Pe 16 martie vor avea loc proba scrisă la matematică pentru simularea evaluării naționale și proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat.
Totodată, pe 17 martie va avea loc proba la alegere a profilului și specializării, care va fi susținută numai de elevii claselor a XII-a.
Potrivit calendarului, toate rezultatele vor fi afișate pe 31 martie.
Ordinul prevede că elevii claselor a VIII-a vor susține simularea la limba și literatura română, matematică și limba și literatura maternă.
Elevii claselor a XI-a vor susține simularea bacalaureatului la limba și literatura română, matematică, istorie și limba maternă.
Elevii din clasele a XII-a vor fi verificați la limba și literatura română, limba și literatura maternă, pentru elevii aparținând minorităților naționale, și probe la alegere din matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
Rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ și discutate individual cu aceștia.
Ordinul mai prevede că vor avea loc discuții la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. (Agerpres/ FOTO rtv.net)
Directorii unităţilor de învăţământ din Gorj fără rezultate la bacalaureat sau la Evaluarea Națională vor fi revocaţi din funcţii. Anunţul a fost făcut chiar de inspectorul şcolar general, Ion Işfan.
El a dispus în această perioadă şi controale în şcolile şi grădiniţele fără autorizaţie sanitară de funcţionare. Ion Işfan a precizat că în județul Gorj sunt 14 şcoli care nu deţin în prezent avizul sanitar. Situația cea mai gravă se regăsește la Glogova, unde potrivit reprezentanților IȘJ Gorj, nu există fonduri suficiente pentru lucrările de igienizare.
Acestia au completat fisele cu optiunile privind liceele la care vor sa-si continue studiile, iar acum asteapta prima repartizare computerizata din acest an, care va avea loc maine.
Admiterea la liceu se va face pe baza notei de la evaluarea natională, care conteaza in proportie de 75% si a mediei notelor obtinute in clasele 5-8, care are o pondere de 25%.
A doua etapã de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar a treia în zilele de 3 si 4 septembrie.
Nici pentru absolventii de liceu care au promovat bacalaureatul nu s-au incheiat emotiile, pentru ca au inceput inscrierile la facultate, astfel ca acestia trebuie să-şi pregătească dosarele.
Formele de admitere difera insa de la o facultate la alta, astfel ca tinerii sunt sfatuiti sa se documenteze bine inainte de a-si depune dosarele la institutiile de invatamant ale caror cursuri doresc sa le urmeze.
Promovabilitatea la evaluarea naţională a crescut cu 0,37% în judeţul Iaşi în urma contestaţiilor, ajungând la peste 73 de procente.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în urma contestaţiilor, au promovat 46 elevi la Limba şi Literatura Română şi 27 la Matematică. Inspectorul Bogdan Neculau, din cadrul ISJ Iaşi a precizat că în 22 de şcoli din judeţ, promovabilitatea a fost de sută la sută.El a mai explicat cum se va desfăşura admiterea la clasa a 9-a.
Ei sustin ca testele au avut un grad exagerat de dificultate, iar baremul de corectare a fost necorespunzator.
Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Mihalea Gună spune ca subiectele ar fi fost grele si pentru absolventii de liceu si ca profesorii nu au avut posibilitatea să puncteze mai multe variante de răspuns corect. Rezultatele finale ale evaluării naţionale vor fi anunţate astazi, după soluţionarea contestaţiilor
Publicat de Alina Dragomir,
28 mai 2014, 06:56 / actualizat: 30 mai 2014, 10:04
Astazi au inceput evaluarile nationale.
Evaluarea la limba romana, la clasa a IV-a, a decurs fara nicio problema, a declarat seful Inspectoratului Scolar al Capitalei, Constantin Trăistaru.
Evaluarea a avut loc in salile de curs. Rezultatele nu vor fi facute publice.
Notele vor fi discutate numai cu parintii.
Elevii de clasa a IV-a vor mai sustine maine proba la matematica.
Evaluarea nationala a elevilor din clasa a IV-a se va incheia vineri cu proba la limba materna pentru elevii care apartin minoritatilor nationale.
Următoarele evaluãri, la clasele a II-a, vor avea loc între 2-4 iunie iar la clasa a VI-a între 5-6 iunie.
Testele au un format asemãnãtor cu cel al evaluãrilor internationale. Durata alocatã rezolvării testelor va fi de 25 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a si 60 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a IV-a si la clasa a VI-a. Elevilor nu li se vor acorda note sau calificative, iar rezultatele obtinute nu se înregistreazã în catalogul clasei. Totodată, rezultatele individuale nu se afisează.
Ministerul Educaţiei a publicat modele de teste suplimentare
Publicat de Andrei Cretoiu,
19 mai 2014, 10:00 / actualizat: 28 mai 2014, 1:29
Ministerul Educaţiei a publicat modele de teste suplimentare pentru a-i ajuta pe elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a să se pregătească mai bine de evaluările naţionale. Testarile vor avea loc începând cu 28 mai, cu o amânare de aproape o lună.
Notele nu vor fi trecute in catalog, evaluarile se vor desfasura in clasa, elevii nu vor fi separati cate unul in banca, insa testele vor fi pe mai multe numere, astfel incat doi elevi care stau unul langa celalalt nu vor avea acelasi subiecte, a precizat ministrul educatiei, Remus Pricopie. Fiecare test este elaborat pentru a putea fi rezolvat în 25 de minute la clasa a II-a și în 60 de minute la clasele a IV-a și a VI-a.
Demnitarul a infirmat zvonurile potrivit cărora rezultatele elevilor la evaluarea nationala vor conta la admiterea la liceu.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.