Patru studente de la Facultatea de Industrie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava vor reprezenta România la faza internaţională a concursului „Ecotrophelia”
Publicat de Gabriela Moise, 2 iulie 2014, 09:15
Este vorba despre Simona Ieţcu, Ionela Nechifor, Ionica Coţovanu şi Valentina Mancaş. Ele au cîştigat etapa naţională de la Miercurea Ciuc, la care au mai participat 14 echipaje din opt universităţi. Prodecanul Facultăţii de Industrie Alimentară, Adriana Dabija, a declarat că studentele de la Suceava s-au impus cu o nouă reţetă de îngheţată dietetică. Ea a mai spus că faza internaţională a „Ecotrophelia” este programată, în toamnă, la Paris. Este pentru al doilea an consecutiv cînd un echipaj al USV se califică în această fază a competiţiei. Scopul concursului studenţesc „Ecotrophelia” este acela de a realiza un produs alimentar eco-inovativ cu potenţial comercial.