V-aţi gândit că fructele ar putea să ne facă şi rău?
Publicat de Mihaela Costache, 15 iulie 2015, 11:30
Fructele sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre, ajutându-ne să fim energici, în formă şi sănătoşi, indiferent de vârstă!
Dar v-ati gândit vreodată că acestea ar putea să ne facă şi rău?
Specialiştii în nutriţie avertizează că fructele trebuie consumate cu măsură.
Nu toate sunt recomandate pentru organismul uman, cel puţin nu în cantităţi exagerate.
Printre fructele la care specialiştii ne sfătuiesc să fim atenţi când le consumăm se află smochinele, bananele, rodiile, cireşele si ananasul, asta pentru ca ele conţin o cantitate mare de zahar.
Nu este vorba despre zahărul cu care suntem obişnuiţi şi pe care îl consumăm frecvent, ci este ceea ce se cheamă zahăr natural sau fructoză, care nu îngraşă, dar creează alte probleme dacă se exagerează consumul.
Nu trebuie să uităm că zahărul, indiferent de provenienţa sa, duce la apariţia multor boli, de la obezitate, diabet, până la boli de inimă.
Cea mai mare cantitate de fructoză se află în curmalele proaspete, struguri, kiwi, pere, rodii, portocale si prune.
Specialistii ne avertizează că are un conţinut mare de grăsimi si foarte multe calorii: o cană de avocado tăiat cubuleţe are cca. 400 de calorii.
De asemenea, nutriţioniştii ne recomandă să nu consumăm fructe la primele ore ale dimineţii, deoarece pot aduce cu sine un flux mai mare de insulină.
Specialiştii în nutriţie spun, însă, că per ansamblu, este indicat să consumăm fructe – cu limitele de rigoare – deoarece, pe lângă faptul că ele ajută organismul să se cureţe de toxine, acestea reprezintă şi o sursă excelentă de hidratare datorită conţinutului mare de apă.