Riscul de afecţiuni cardiovasculare poate fi redus prin consumul de legume cu frunze!
Publicat de Andra Radu, 4 mai 2021, 14:00
Riscul de afecţiuni cardiovasculare poate fi redus semnificativ prin consumul zilnic al unei porţii de legume cu frunze, conform unui studiu condus de oameni de ştiinţă din Australia.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că subiecţii cu un aport ridicat de legume cu frunze bogate în nitraţi prezentau o tensiune arterială sistolică cu 2,5 mmHg mai mică. De asemenea, 12-26% dintre aceste persoane prezentau un risc mai mic de boli cardiovasculare în comparaţie cu restul populaţiei studiate.
Consumul zilnic a 60 mg (o măsură) de legume cu frunze, bogate în nitraţi, poate reduce în mod semnificativ riscul de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare. Pe de altă parte, s-a constatat că o creştere a acestei cantităţi nu a oferit beneficii suplimentare.
Includerea unei porţii de legume cu frunze în smoothie-uri preparate la blender reprezintă o modalitate accesibilă de a spori consumul de astfel de alimente, pe lângă includerea lor în salate.