Merele, menta și ceaiul verde îndepărtează mirosul de usturoi!
Publicat de Andra Radu, 18 august 2020, 15:13
Merele şi frunzele de ceai ajută la îndepărtarea respiraţiei neplăcute după consumul de usturoi. În ciuda unui număr mare de beneficii, usturoiul este, însă, renumit şi pentru mirosul său neplăcut, care descurajează multe persoane.
După ce se consumă usturoi, nu este întotdeauna posibilă curăţarea sau spălarea dinţilor. Din fericire, există modalităţi mai uşoare de a elimina respiraţia grea. Unul dintre acestea este un măr mâncat după masă.
Fructul conţine acizi hidroxi care pot neutraliza rapid mirosul neplăcut. În plus, merele refac echilibrul de vitamine din organism.
Un alt remediu rapid şi uşor, cu efect garantat împotriva mirosului de usturoi, îl reprezintă frunzele de mentă, mestecate crude sau ceaiul verde, băut în combinaţie cu mentă.