Câte vieţi are inima ta?
Publicat de adinaiftime, 23 iulie 2017, 09:00
Oamenii trebuie să conştientizeze pericolul afecţiunilor cardiovasculare, care reprezintă principala cauza de mortalitate în România, a doua fiind cancerul, a precizat dr. Rodica Tanăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina a Familiei (SNMF).
“Sistemul de sănătate din România are o acută nevoie de echilibru intre palierele de îngrijire a oamenilor, de o adevarată strategie pe termen mediu şi lung, are nevoie de programe de educaţie, de creştere a aderenţei la tratament, de depistarea precoce a bolilor, de colaborarea între specialităţi, de un mecanism integrat de monitorizare a pacienţilor cu boli cardiovasculare, de programe de recuperare post-infarct. Pentru a atrage atenţia asupra tuturor acestor probleme, am lansat campania ‘Câte vieţi are inima ta?’ şi ne propunem ca oamenii să conştientizeze şansa pe care o avem de a evita suferinţe, invalidităţi şi decese datorate acestor boli”, a susţinut Dr. Rodica Tanasescu, conform Agerpres.
Ea a mai afirmat că această campanie se doreşte a fi un semnal de alarmă care să atraga atenţia populaţiei.
“Oamenii să ştie că trebuie să vină la medic nu numai atunci când inima le bate pe umăr si le spune că ceva nu este în ordine, ci şi înainte de a se întâmpla aceste lucruri. Pacienţii trebuie să înţeleagă că trebuie să meargă la medic, să înveţe despre ceea ce îşi doreşte inima lor, să îşi controleze boala şi impreună să putem să avem rezultate”, a mai spus Tănăsescu.
Campania “Cate vieţi are inima ta?” lansată de către Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF), în colaborare cu Fundaţia ,,Pop de Popa’ pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecţiuni Cardiovasculare (FOBAC), are obiectivul de a atrage atenţia asupra impactului bolilor cardiovasculare şi mai ales asupra riscului cardiovascular mărit la care sunt expuşi pacienţii care au suferit un prim infarct.