Ascultă Radio România Regional Live

genetică

Legătura dintre cuvinte și ADN-ul uman!

Legătura dintre cuvinte și ADN-ul uman!
Foto: Sursa foto: Andra Radu

Publicat de Andra Radu, 8 ianuarie 2020, 15:53

Este cunoscut faptul că, doar 10% din ADN-ul uman este folosit pentru a fabrica proteine, iar restul de 90% este considerat „material de balast”, adică fără o importanță evidentă.

Cu toate acestea, cercetătorii ruși, biofizicieni, biologi și geneticieni, au început alături de lingviști cercetări menite să descopere ce rol joacă de fapt cea mai mare parte din adenomul uman. Astfel, Grazyna Fosar si Franz Bludorf au reușit să arate ca ADN-ul poate fi influențat și re-programat prin utilizarea cuvintelor și a anumitor frecvențe.

Conform acestora, ADN-ul uman are două mari „responsabilități”:

  • alcătuirea corpului nostru
  • depozit de informații și cale de comunicare (ca un fel de internet).

Lingviștii ruși au studiat și comparat regulile sintactice (modul în care cuvintele formează fraze și propoziții), semantice (studiul înțelesurilor într-un anumit limbaj) și cele gramaticale de bază folosite în toate limbajele umane. Astfel, ei au descoperit că moleculele alcaline din ADN, întregul cod genetic și îndeosebi procentul de 90%, respectă regulile gramaticale obișnuite, aceleași folosite în toate limbile umane.

Genetica vibrațională

Totodată, biofizicianul și biologul rus Piotr Gariaev au explorat împreună cu colegii săi comportamentul vibrațional al ADN-ului, respectiv efectul anumitor frecvențe asupra acestuia. Ei au reușit să moduleze anumite modele vibratorii pe o rază laser cu care au influențat ADN-ul și informația genetică.

Descoperirea lor duce către ideea funcționării cromozomilor vii ca niște computere holografice folosind radiație laser generată endogen chiar în interiorul ADN-ului. Concluzia este că, atâta timp cât structura ADN-ului este aceeași cu cea a limbajului uman, cuvintele și propozițiile utilizate pot influența ADN-ul în mod direct, nefiind nevoie de nicio decodificare.

Grupul de cercetători al lui Gariaev, utilizând dispozitive care permit influențarea metabolismului celular prin frecvențe radio și luminoase corespunzătoare, menite să repare anumite deficiențe genetice, a reușit să demonstreze că, prin această metodă, pot fi reparați cromozomii afectați de razele X.

Ei au reușit să „captureze” modele informaționale dintr-un ADN și să le transmită altuia, reprogramând astfel celulele pentru un alt genom (de exemplu au transformat embrioni de broască în embrioni de salamandră doar prin transmiterea modelului informațional corespunzător) fără nici un efect secundar de tipul celor întâlnite în practicile clasice.

Putem spune că au fost astfel puse bazele geneticii vibraționale, cu un evident potențial în formarea organismelor în comparație cu procesele biochimice ale secvențelor alcaline din ADN (cei 10%).

Aceeași cercetători au descoperit că ADN-ul uman creează tipare morfologice în vid, producând așa-numitele „găuri de vierme” magnetice. Acestea sunt echivalentele microscopice ale celebrelor „poduri” Einstein-Rosen care fac legătura între două puncte foarte îndepărtate, reprezentând un fel de scurtătură.

Prin aceste „tunele” informația poate fi transmisă în afara legilor spațiului și timpului. ADN-ul funcționează ca un rezonator multiplu, ca un aparat de radio capabil să recepționeze mai multe posturi diferite și atrage astfel informații din macrocosmos transmițându-le conștiinței noastre, în funcție de frecvența emisă. Natura folosește de milioane de ani acest fel de hipercomunicație de care omul modern este conștient parțial și o numește intuiție.

Dacă sunt utilizate frecventele corespunzătoare, ADN-ul viu din țesuturi reacționează prompt la unde radio și la raze laser modulate prin cuvinte și propoziții. Acest fenomen explică științific cum diferite intervenții care-și propun programarea mentală ca: afirmațiile pozitive, antrenamentul autogen, hipnoza și neuro-programarea lingvistică, pot avea efecte importate asupra stării de bine, sănătății și succesului omului.

Se poate „manipula” ADN-ul nostru?

În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI), aceste descoperiri uluitoare despre ADN-ul uman, care sunt influențate de cuvintele noastre, contribuie major la dezvoltarea viitoarelor generații. În primul rând sunt de reținut 3 mari aspecte la care să ne raportăm:

1. Aceste cercetări au demonstrat și explicat științific cum corpul uman este programabil prin limbaj, respectiv prin intermediul tipului de gânduri/convingeri și sentimente care decurg din acestea.

2. Deși experimentele au fost făcute cu aparatură specifică, totuși, omul nu are neapărată nevoie de un dispozitiv pentru a-și reprograma ADN-ul deoarece el poate să lucreze și conștient asupra proceselor interioare pentru a obține o anumită stare de sănătate și de succes.

3. Procesul de hipercomunicație este extrem de eficient atunci când accesăm o stare de relaxare profundă.

Epuizarea obstrucționează procesul de hipercomunicație

„Starea de îngrijorare, un mental hiperactiv, perfecționismul, negativismul, munca excesivă care duce la epuizare etc. obstrucționează acest proces de hipercomunicație și informațiile primite sunt distorsionate și, de cele mai multe ori, inutile. În concluzie, ceea ce este bine să facem se poate rezuma la: relaxare și timp de calitate pentru a ”curăța” canalul hipercomunicației, dezvoltarea încrederii în sine și în viață, dezvoltarea capacitățiilor de adaptare, flexibilitate, acceptare, iertare, iubire, ascultarea mesajelor corpului pentru a înțelege în mod specific care este nevoia de redefinire a ”programului” interior, modificarea convingerilor limitative prin programare mentală și dezvoltarea unui tip de comportament/acțiune care să susțină constant programele mentale noi”, conchide psihologul Laura Maria Cojocaru.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc