Premiul Radio România Regional – Tinere Talente la Festivalul HERMANNSTADTFEST 2021 – BRYANA HOLINGHER!
Publicat de Bogdan Dragomir,
9 august 2021, 13:29 / actualizat: 21 iunie 2023, 16:27
Societatea Română de Radiodifuziune încurajează și promovează în permanență educația și activitatea cultural-artistică a copiilor și a tinerilor talentați din România!
Afis desfasurator festival Hermannstadtfest 2021.1100 (arh. pers. Bogdan Dragomir)
În perioada 25-27 iunie 2021, la Sibiu în Habermann Markt – o locație deosebită și foarte potrivită pentru astfel de manifestări artistice, s-a desfășurat cea de a IX-a ediție a Festivalului Internațional HERMANNSTADTFEST, ediție promovată editorial de Radio România Regional (Rețeaua Studiourilor Regionale și Locale), Radio România Brașov FM, Radio România Antena Sibiului și Radio România Iași, o ediție la care a fost acordat și un Premiu de Promovare TINERE TALENTE! Înainte de a ne referi la acordarea acestui important premiu acordat tinerilor deosebit de talentați vom incerca sa facem un scurt rezumat al acestei ediții a unuia dintre cele mai cunoscute și apreciate festivaluri pentru copii și tineret din România – HERMANNSTADTFEST!
DSC_0228 Foto Dominique Simionescu la Hermannstadtfest 2021.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Evenimentul a fost organizat în mod exemplar și profesionist de Asociaţia „Domy Music Star” Sibiu (Daniela Simionescu – Coordonator Festival și Dominique Simionescu – Director artistic), cu respectarea tuturor prevederilor legale legate de Covid 19, împreună cu Palatul Copiilor Sibiu, Asociaţia Filantropică „Olivia”, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu, Radio Trinitas Sibiu, Cercul Militar Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Sibiu, Radio România Regional, Agerpres, Facultatea de muzică religioasă din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, Studio Canto Rodica Popa Comăniciu.
Festivalul s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile de concurs şi a urmărit promovarea şi păstrarea tradiţiilor culturale atât ale României, cât şi ale altor popoare. La această ediţie au fost aduse în atenţia concurenţilor, a însoţitorilor acestora şi a publicului activitatea compozitorilor Marius Ţeicu, Temistocle Popa, Ioan Gyuri Pascu, Dora Gaitanovici, a artiştilor Aurelian Andreescu şi Laura Stoica, a poetului Adrian Păunescu (o secțiune folk, în premieră la acest festival!), dar și muzică religioasă!
Din juriul acestui concurs au făcut parte compozitori, realizatori radio-tv, interpreţi consacraţi, ziarişti, profesori de specialitate, precum şi reprezentanţi ai organizatorilor.
Premiile au fost înmânate de membrii juriului – Adrian Ordean (preşedinte), Bogdan Dragomir, Denise Ordean, Andrei Păunescu, Daniela Marin Pascu, Alexandru Stoica, Daniel Vecsei, Rodica Roșioru, Pr. Cătălin Dumitrean, Cătălina Dumitrean, Codruţ Croitoru, Rodica Popa Comăniciu și Dominique Simionescu.
Trofeul Festivalului HERMANNSTADTFEST 2021 a fost acordat tinerei interprete ANA MARIA GYOTEA! Felicitări!
Lista completă cu Trofeele și premiile acordate celor mai talentați copii și tineri în cadrul acestei ediții poate fi accesată direct pe pagina de internet a organizatorului!
https://www.facebook.com/HermannstadtFest.Sibiu
În cadrul festivalului s-au desfășurat și câteva evenimente conexe, aici aș menționa lansările de carte – Editura Cartea Daath (în comuna Roșia Montană din jud. Sibiu și la Teatrul BIS din Sibiu) și de CD – Fundația Laura Stoica și ROTON (în cadrul secțiunii Laura Stoica la Festival)!
art-img1-3149811-rrbv Lansare carte Adrian Ordean la Rosia Montana (Sibiu).1100 – foto Radio Romania Brasov FM
201855268_3960367647364879_1360456634201051493_n lansari de carte Editura Daath la Sibiu 2021.1100 (colaj foto de Daniela Marin/drept de difuzare ptr. B.Dragomir)
Foto CD Intotdeauna Laura Stoica.1100 – (Foto credit-Fund. Laura Stoica & P 2021 Roton Romania/arh.pers.B.Dragomir)
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional a fost acordat în cadrul Galei Laureaților unei tinere interprete care a impresionat juriul prin talentul și calitățile vocale deosebite – BRYANA HOLINGHER– din Craiova!
Premiul Radio Romania Regional – Bryana Holingher la Hermannstadtfest 2021.1100 (foto din arh. pers. Bogdan Dragomir)
Diploma Bryana Holingher – Premiul Radio Romania Regional la Hermannstadtfest 2021.1100 (foto din arh.pers. B.Dragomir)
„Dau viața mea pentru o iubire” – muzica: Marius Țeicu, vers.: Eugen Rotaru, orch., interpretă și producător – Bryana Holingher. (2021)
Palmaresul artistic recent al Bryanei Holingher este următorul:
Bryana Holingher (13 ani) din Craiova
studiază muzica ușoară de 5 ani la Palatul Copiilor Craiova, sub îndrumarea domnului profesor Alin Andrei Milosav și în paralel studiază pianul de 3 ani la Școala Populară de Arte „Cornetti”
„Muzica este cea mai mare pasiune a mea și nu mă văd profesând în alt domeniu în viitor. Cel mai mare vis al meu este să ajung pe cele mai mari scene ale lumii și să fiu ascultată și apreciată de cât mai mulți oameni. În urma timpului si a muncii depuse, în acești ani mi-au fost acordate numeroase premii importante de care sunt foarte mandră, precum:
Trofeul festivalului-Armoniile Dunarii
Trofeul Festivalului-Deva Music Star
Trofeul Festivalului-Brilliant RECords
Trofeul Festivalului-Festivalul Giroc
Marele trofeu al Festivalului-Best Romanian Singers
Trofeul Categoriei-Preparing Stars Festival din Italia
Trofeul Adolescent-All for music
Premiul 1-Fiestalonia International din Spania
Premiul 1-Porto Franco Sulina
si doua dintre cele mai importante premii
Locul 1 cu Excelență-„HermannstadtFest 2021″
Premiul de promovare – Radio România Regional
Vă mulțumesc și vă doresc audiție plăcută!” – Bryana Holingher
DSC08035 Bryana Holingher la Hermannstadtfest 2021.1100 (foto credit Bogdan Dragomir)
Felicitări, BRYANA HOLINGHER și mult succes în continuare!
Brianna Holinger – Premiul RRR la Hermannstadtfest 2021 – cu Bogdan Dragomir.1100 (foto din arh. pers. B.Dragomir)
Întregul eveniment de la Sibiu a fost transmis live, video și audio, pe pagina de facebook a Festivalului Hermannstadtfest și retransmis pe pagina de facebook Radio România Brașov FM!
Festivalul a fost susţinut şi promovat de Radio Romania Regional, cu sprijinul Studiourilor locale și regionale Radio România Brașov FM, Radio România Antena Sibiului și Radio România Iași.
Partener media al festivalului – AGERPRES.
În cadrul acestei ediții au fost invitaţi să susțină recitaluri câştigătorii de trofee din ediţiile anterioare şi artişti consacraţi (vezi afișul desfășurător al festivalului). De asemenea, au fost invitați să susțină un recital muzical membrii Cenaclului „Lumină Lină” din Sibiu, condus de preotul Cătălin Dumitrean, cu participarea extraordinară a preotului Doru Gheaja.
Cofinanţarea evenimentului artistic de la Sibiu a fost asigurată de Primăria Municipiului Sibiu şi de Consiliul Judeţean Sibiu.
La final, se cuvine să felicităm toți participanții, profesorii, părinții și, în special organizatorii pentru realizarea cu succes și profesionalism și în condiții deosebite a acestui eveniment deosebit de complex!
Felicitări tuturor și la bună revedere în 2022, la o ediție specială – cea de a X-a!
Surse: Hermannstdtfest 2020, Agerpres, arh. pers. Bogdan Dragomir, Radio Romania Brasov FM, Veronica Alexandra Stroe (foto)! Mulțumiri speciale tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!
DSC09312 Bogdan Dragomir la Hermannstadtfest 2021 (foto arh. personala B.Dragomir)
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internaţional de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi „HERMANNSTADTFEST”, Sibiu – 2017
Publicat de Bogdan Dragomir,
29 iulie 2017, 18:34 / actualizat: 21 iunie 2023, 19:17
Foto Sibiu – Paltinis.600 (foto by Bogdan Dragomir)
La poalele munţilor Făgăraş, în frumosul oraş SIBIU, într-un decor plin de farmecul turistic şi cultural, deja traditional, a avut loc în perioada 23-25 iunie 2017, la Sala de evenimente a Centrului Militar din Sibiu, s-a desfăşurat cea de a V-a ediţie a Festivalului internaţional pentru copii şi adolescenţi “Hermannstadtfest” 2017! Organizatorii acestei ediţii au fost Asociaţia DOMY MUSIC STAR, Asociaţia “David Petrovich pentru copii” şi Palatul Copiilor din Sibiu, evenimentul fiind realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, Consiliului local şi al Primăriei oraşului Sibiu.
Foto sala Centrului Militar Sibiu.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Interviu cu Daniela Simionescu – Director al Festivalului HERMANNSTADTFEST 2017 realizat de Bogdan Dragomir-Radio Romania Regional.
Daniela Simionescu – Dir. Festival Hermannstadtfest 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Desfăşurarea cu succes a celei de a V-a ediţii a Festivalului a confirmat situarea acestui eveniment în topul manifestărilor artistico-educative de gen din România! Concursul s-a desfăşurat pe 2 secţiuni: muzică populară (instrumentală şi vocală) şi muzică uşoară (interpretare + cele 2 secţiuni speciale – Remember LAURA STOICA şi Portret de Artist – ADRIAN ORDEAN).
Festivalul a fost deschis, la fel ca și la ediţiile precedente, de „Banda CPO” – o formaţie muzicală alcătuită din copiii de la Centrul de plasament Orlat, jud. Sibiu, apoi spectacolul a continuat cu un moment aniversar pentru a sărbători cea de a V-a ediție.
Recital Catalina Dumitrean la Hermannstadtfest 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Invitații în spectacol au fost câstigătorii trofeelor din edițiile anterioare: Mihai Teacă, Briana Stan, Yasmine Polacek, Cătălina Dumitrean dar şi invitații de onoare: Dominique Simionescu, Marian Stere și Trupa Schimbul 3 by Adrian Ordean.
Marian Stere in recital Hermannstadfest 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
În ziua Galei, înainte de a fi acordate trofeele şi celelalte premii importante au susținut recitaluri câștigătorii trofeelor ediţiei 2016: Eveline Buta, Romina Suciu, Dimitrova Blagovesta. A participat si Lorelai Alberta Mosneguțu, o fetiță cu dizabilități majore, câstigătoarea trofeului Hermannstadtfest 2015.
Lorelai Mosnegutu – Trofeu Hermannstadfest 2015 in recital Gala laureatilor 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Alexandru Stoica (fratele Laurei Stoica) – Presed. Fundatiei Laura Stoica la Gala laureatilor sectiunii Remember Laura Stoica – Hermannstadtfest 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Dna. Elena Stoica (mama Laurei Stoica) la Gala laureatilor – Sectiunea Remember Laura Stoica – Hermannstadtfest 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Câştigătorii Festivalului HermannstadtFest – editia a V-a sunt:
Denisa Pârvu – Premiul TINERE TALENTE Radio România Regional şi Premiul de Excelenţă Hermannstadfest pentru cea mai bună interpretare a unei piese românesti.600 (foto by Bogdan Dragomir)
În cadrul Galei festivalului, Radio România Regional a acordat Premiul special de promovare TINERE TALENTE pentru calităţi artistice deosebite, concurentei DENISA PÂRVU din Călăraşi! Felicitări şi mult succes în continuare! (Vom face completări acestui material, cu informaţii biografice, poze şi muzică interpretată de câştigătoarea acestui premiu pe măsura primirii acestora!).
Juriul festivalului a fost alcătuit din personalităţi muzical-artistice din România şi din străinătate:
Adrian Ordean – Presed. Juriu Hermannstadtfest 2017.600 (foto Bogdan Dragomir)
Interviu Adrian Ordean – Preşedintele juriului Hermannstadtfest 2017 (realizator Bogdan Dragomir – Radio Romania Regional)
Adrian Ordean – compozitor şi preşedintele juriului Hermannstadtfest 2017, Rodica Popa Comăniciu- Interpreta muzică populară şi laureată a concursului FLOAREA DIN GRĂDINĂ,, Camelia Stoita Brad—Interpreta muzică populară, Vlad Teodosiu Păducel- Interpret muzică populară -castigator Trofeu editia a 3-a, Radu Nechifor – Naist, Bogdan Dragomir – Producător muzical, muzician, Realizator de emisiuni la Radio Romania Regional; Ileana Vieru – Realizator emisiuni Radio Romania Antena Satelor, Victoria Ghinescu Botoroagă – Interpreta muzică ușoara, Stela Enache – Interpreta muzică ușoară, Codruţ Croitoru – Solist vocal al trupei Schimbul 3 by Adrian Ordean, Daniel Vecsei – Profesor de muzică – Director al Palatulului Copiilor Sibiu, Matei Bucur Mihăescu- Pianist, Președintele Club M, Alexandru Stoica – Președinte Fundația Laura Stoica.
Publicul prezent la spectacolul de gală al festivalului a apreciat în mod deosebit recitalurile susţinute de interpreţii Dominique Simionescu, Mihai Teacă, Cătălina Dumitrean! Felicitări tuturor!
Dominique Simionescu – recital în deschiderea sectiunii Portret de artist ” Adrian Ordean” in cadrul Festivalului International Hermannstadt Fest 2017 – https://www.youtube.com/watch?v=J5_2LwotE7Y
Lansare carte Adrian Ordean si editorul Liliana Nenciu Blaga la Sibiu – Hermannstadtfest 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
La HermannstadtFest ediția a V-a am avut parte şi de câteva evenimente inedite şi anume editarea şi lansarea primei cărţi scrise de compozitorul Adrian Ordean, intitulată „După ani şi ani… Povestiri din spatele scenei”, editor Liliana Nenciu Blaga („Am încercat să creez prin vorbe o imagine a ultimilor 50 de ani în care am făcut muzică, o panoramare a acestei jumătăți de veac petrecută în preajma artiștilor…” – a declarat autorul), dar şi de decernarea titlului de Cetăţean de Onoare al comunei Cunța din județul Alba – artistului muzician Adrian Ordean – localitatea natală a tatălui său.
Adrian Ordean – Cetatean de Onoare al com. Cunta (Hermannstadtfest 2017).600 (foto by Bogdan Dragomir)
Ceremonia a fost urmată de o prezentare de modă cu vestimentaţie pentru copii (fetitele de la Karina Dance si creatii de Vec Design by Claudia Suciu) încheiată cu un recital de excepţie susţinut de trupa Schimbul 3 by Adrian Ordean.
Tot în cadrul Galei laureaţilor, Radio România Regional i-a acordat Diploma de Excelenţă pentru împlinirea a 55 de ani de activitate artistică muzicianului ADRIAN ORDEAN,
Adrian Ordean – Diploma de Excelenta Radio Romania Regional 2017.600 (foto Bogdan Dragomir)
iar organizatorii Festivalului au acordat Premiul de Excelenţă „Hermannstadtfest 2017” dlui prof. Claudiu Botoroagă pentru răbdarea, dăruirea şi profesionalismul cu care i-a îndrumat paşii muzicali si i-a netezit drumul către succes artistei Dominique Simionescu.
În calitate de parteneri media ai acestui eveniment, Radio România Regional, Radio România Iaşi, Radio România Cluj şi Radio România Antena Sibiului, transmit felicitări organizatorilor evenimentului, tuturor participanţilor, părinţilor şi profesorilor coordonatori şi gânduri bune tuturor celor ce au contribuit la realizarea acestui regal muzical – HERMANNSTADTFEST 2017!
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir – Radio România Regional
(Sursa info, audio, video şi foto: Daniela Simionescu – Director festival HERMANNSTADFEST 2017, youtube.com şi arhiva audio, foto şi video Bogdan Dragomir).
Album foto by Bogdan Dragomir de la cea de a V-a ediţie a Festivalului HERMANSTADTFEST 2017!
Lansare carte Adrian Ordean Sibiu 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Concurs Hermannstadtfest 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Concurs Hermannstadtfest 2017.1 (foto by Bogdan Dragomir)
Cosmin Andrian – Concurs Hermannstadtfest 2017. (foto by Bogdan Dragomir)
Lansare carte Adrian Ordean – Sibiu 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Concurs Hermannstadtfest 2017.2 (foto by Bogdan Dragomir)
Concurs Hermannstadtfest 2017.3 (foto by Bogdan Dragomir)
Andrei Theodor la festivalul Hermannstadtfest 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Roberta Maria Popa la festivalul Hermannstadtfest 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Concurs Hermannstadtfest 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Liliana Nenciu Blaga la Festivalul Hermannstadtfest 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Liliana Nenciu Blaga la Festivalul Hermannstadtfest 2017.600.1 (foto by Bogdan Dragomir)
Schimbul 3 in recital la Festivalul Hermannstadtfest 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Muzica Unei Generaţii Perene – Compozitorul MIHAI ALEXANDRU
Publicat de Bogdan Dragomir,
9 noiembrie 2016, 16:00 / actualizat: 22 iunie 2023, 9:53
Aici puteţi asculta varianta audio a emisiunii Muzica Unei Generaţii Perene – MIHAI ALEXANDRU (Realizator Bogdan Dragomir, regia de emisie Florin Bordeiaşu, o producţie 2016 Radio România Regional)
MIHAI ALEXANDRU este unul dintre cei mai talentaţi compozitori români, charismatic şi unic prin felul de a fi şi de a scrie, este, într-adevăr, un compozitor prolific. Născut în ziua de 9 noiembrie a anului 1965, debutul muzical al lui Mihai s-a întâmplat la vârsta de 18 ani cu grupul Sui Generis, apoi la 20 ani a devenit membru al trupei IRIS, cu care a şi înregistrat două albume, 3 dintre piese fiind compuse de el însuşi: „Frumuseţea ta”, „Ploaia de vise”, „Ultima toamnă”. După succesul fulminant în calitate de chitarist al formaţiei Iris, veleităţile de compozitor încep să renască şi iată că, în 1989, întâlnind-o pe Nicola, o lansează spectaculos în lumea muzicală, compunându-i câteva piese ce devin în scurt timp hituri ale anilor ’90 si 2000, fiind cuprinse în cele 5 albume de success înregistrate împreună: „Cu tălpile goale” – 1999, „Milioane” – 2000, „Lângă mine” – 2002, „Don’t break my heart” – 2003, „Dincolo de noapte e zi” – 2003, „Îţi multumesc” – 2004, „Honey” – 2005 şi „De mă vei chema” – 2005.
Lângă mine (Mihai Alexandru, Nicola) – „80 de ani de muzică” (Prod. Radio România & Roton 2006) interpretată de Nicola.
Prezent de zece ori în Finala Naţionala EUROVISION mai întâi cu Nicolaîn 1992 cu piesa „Balerina”, apoi „Doar amintiri” în 1994, „Undeva departe” în 1996, „I feel good” în 1999, „I do” în 2002, iată că în anul 2003 câştigă selecţia cu piesa „Don’t break my heart” interpretată de Nicola şi reprezintă România la Eurovision în Letonia la Riga, ocupând locul 10. Au mai urmat două selecţii naţionale la care a ocupat locul 3 cu piesa “Brand new feeling” 2006 avându-l coautor pe Mark Pfeling (Belgia) si textier pe Jamie Winchester (Irlanda), solistă Dora şi locul 6 cu Formaţia „Pacifica” solist Leo Iorga şi piesa “Prea mici sunt cuvintele”.
Premii în Festivalul MAMAIA: 2001 Locul I cu piesa “Întinde mâna” cântată de „No Name”, 2002 locul II cu piesa “Lângă mine” solistă Nicola, 2006 locul II cu piesa “Acolo unde ştii” interpretată de Proconsul, 2007 locul II cu piesa “Cum te pot iubi” cantată de Bogdan Dima, locul I în anul 2008 cu piesa “Dă-mi o bere” solişti Mihai Alexandru şi 1-Q Sapro. Colaborarea cu 1Q Sapro datează din negura timpului, însă haiosul tandem şi-a aflat concreteţea şi s-a lansat oficial în vara anului 2008, pe scena de la Mamaia cu piesa „Dă-mi o bere”. Noi, însă nu vă cerem o bere ci vă invităm să ascultăm o piesă mai recentă semnată de comp. Mihai Alexandru şi 1-Q Sapro, intitulată sugestiv…Lasă-te de furat!!!
Mihai Alexandru & 1 Q Sapro & various artists – Lasă-te de furat! prod. Al Mike Production.
Multe premii (inclusiv trofeul) obţinute de artiştii străini la Festivalul „Cerbul de aur”, au fost câştigate de aceştia interpretând piese compuse de Mihai Alexandru. Tot în cadrul acestui festival în 1997, el a avut onoarea să-şi vadă o piesă interpretată de Cristina Aguilera aceasta având doar 15 ani şi reprezentând S.U.A. Deseori îl regăsim în juriile celor mai importante festivaluri pentru copii dar şi pentru adulţi cum ar fi Eurovision, Mamaia, Cerbul de aur, Stea printre stele, Delfinul de Aur, Neghiniţă, Vis de Stea, şi multe altele.
Poză cu Juriul Festiv. Neghiniţă din Bacău 2016, prezidat de comp. Mihai Alexandru (foto Vova Moon/arh.pers.B.Dragomir)
L-am întânit recent pe compozitorul Mihai Alexandru, în calitate de Preşedinte al Juriului unui Festival Internaţional de Muzică Teatru şi Dans pentru Copii intitulat sugestiv NEGHINIŢĂ şi l-am rugat să ne destăinuie câteva gânduri despre proiectele sale viitoare!
Interviu cu comp. Mihai Alexandru ptr. Muzica Unei Generatii Perene – RRR, realizat de Bogdan Dragomir 2016 (Regizor de emisie – Florin Bordeiaşu).
Gabriella – E timpul meu (Gabriella / Mihai Alexandru) 2015
De-a lungul timpului compozitorul a avut colaborări fructuoase cu aproape toţi soliştii vechi şi noi ai ţării cum ar fi: Nicola, Laura Stoica, Luminiţa Anghel, Marcel Pavel, Marina Florea, Daniela Vladescu, Aurelian Temişan, Mihai Constantinescu, Adrian Daminescu, Carmen Trandafir, Mihaela Mihai, Luminiţa Dobrescu, Corina Chiriac, Doina Spătaru, Nico, Andra, Alina Sorescu, Raluca Ocneanu, Bogdan Dima, Alin Pascal, Alexa, grupurile Iris, Proconsul, Leo Iorga şi Pacifica, Body and Soul, No Comment, No Name, Blondi, Morometzii.
Distinto – Luna (Muzică, orchestraţie si versuri: Mihai Alexandru, prod. Al Mike Production 2015)
Studiile muzicale sunt Liceul de Artă „George Enescu”, secţia violoncel, iar apoi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti la secţia Pedagogie Muzicală, în paralel urmând tot în incinta facultăţii cursuri de Dirijat de Orchestra (prof. Petru Andriesei) şi canto clasic (prof. Daniela Sluşanschi) Sunt atâtea emisiuni la care a participat în calitate de artist, de compozitor al interpreţilor sau de realizator al muzicii pentru generice, că nu se mai ştie nici numărul lor. (mihai-alexandru.ro)
La finalul acestui scurt portret muzical-artistic al compozitorului Mihai Alexandru, trebuie să mărturisesc că nu vorbim numai de un muzician strălucit, un făuritor de şlagăre ci şi despre un prieten extraordinar, îl cunosc de peste 30 de ani, am fost colegi în Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti şi mă bucur şi sunt onorat de prietenia sa! La mulţi ani cu sănătate şi cu mult drag, Mihai!
My Heart Is Still Winning (Mihai Alexandru / Ramona Nerra), interpretată de Ramona Nerra pentru Eurovision România 2016, o prod. Al Mike Production.
Emisiunea MUZICA UNEI GENERAŢII PERENE se încheie aici cu o surpriză muzicală audio-video live din cadrul Festivalului Internaţional HERMANNSTADTFEST de la Sibiu 2016, invitat în recital – JONATHAN ALEXANDRU, fiul compozitorului Mihai Alexandru, student al Clasei de Canto Prof. Ionel Voineag din cadrul Universităţii de Muzică din Bucureşti.
Jonathan Alexandru – recital live la Festiv. Hermannstadtfest – Sibiu 2016 (foto Bogdan Dragomir)
(Surse: Agenţia de presă RADOR, mihai-alexandru.ro, andreipartos.ro şi materiale din arhiva audio-video personală.)
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Internaţional de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi „HERMANNSTADTFEST”, Sibiu – 2016
Publicat de Bogdan Dragomir,
27 iulie 2016, 11:32 / actualizat: 22 iunie 2023, 10:05
Sala Teatrului GONG Sibiu – Festivalul HERMANNSTADTFEST 2016 (foto Hermannstadtfest 2016 by TakeaSmile.ro/arh.pers.B.Dragomir)
În perioada 8-10 iulie, la Sala Teatrului GONG din Sibiu, acest oraş frumos, curat şi ospitalier aşezat la poalele Munţilor Făgăraş, o emblemă tradiţională dar şi modernă a culturii româneşti, s-a desfăşurat cea de a IV-a ediţie a Festivalului internaţional pentru copii şi adolescenţi “Hermannstadtfest” 2016! Organizatorii acestei ediţii au fost Asociaţia DOMY MUSIC STAR, Asociaţia “David Petrovich pentru copii” şi Palatul Copiilor din Sibiu, evenimentul fiind realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, Consiliului local şi al Primăriei oraşului Sibiu.
Interviu cu Daniela Simionescu – Director al Festivalului HERMANNSTADTFEST 2016 realizat de Mona Vilceanu-Radio Romania Iasi.
Festivalul, aflat la cea de a IV-a ediţie, a reușit să devină unul dintre cele mai importante evenimente ale genului din România. În decursul celor trei zile de emoţii şi muzică au avut loc două spectacole concurs şi Gala festivalului la care au participat peste 120 de interpreţi din România, Bulgaria, Belgia, Republica Moldova şi Ungaria. Concursul s-a desfăşurat pe 3 secţiuni: muzică clasică, muzică populară (instrumentală şi vocală) şi muzică uşoară (interpretare + cele 2 secţiuni speciale – Remember MARCEL DRAGOMIR şi Portret de Artist – MIHAI ALEXANDRU).
În Gala festivalului, organizatorii au acordat trofee, premii de excelenţă, premii I, II, III, premii speciale, medalii şi diplome de participare.
Câştigătorii Festivalului HermannstadtFest – editia a IV-a sunt:
Trofeu Muzică Clasică – Mihai Daniel Ştefănescu – Bucureşti – Trofeu Muzică Clasică – Internaţional – Ion Bâta – Republica Moldova Trofeu Muzică Populară – Romina Suciu – Oradea Trofeu Muzică Uşoară – Teodora Eveline Buta – Sibiu Trofeu Popularitate – Dimitrova Blagovesta – Bulgaria
Muzică Clasică – Clasele 0-4: Premiul 1 – Cătălin Grămescu (Drobeta Turnu Severin), Premiul 2 – Diana Ştefania Ghişoiu (Sibiu) şi Ştefan Roman (Sibiu), Premiul 3 – Alice Olivia Ghile (Zalău), Menţiune – Anne Marie Andronache (Galaţi).
Clasele 5-12: Premiul 1 – Victor Neacşu (Drobeta Turnu Severin) şi Vasile Oancea (Rep. Moldova), Premiul 2 – Lucian Butilcă (Sibiu), Premiul 3 – Stelian Bâta (Rep. Moldova).
Muzica Populară – Muzică Instrumentală: Premiul 1-Ion Bâta (Rep. Moldova), Premiul 2 – Vasile Oancea (Rep. Moldova) şi Stelian Bâta (Rep. Moldova), Premiul 3 – Bogdan Daj (Petroşani), Menţiune – Monica Ţugulea (Vulcan) şi Ionuţ Balaj (Petroşani).
Interpretare vocală – Categoria 5-9 ani: Premiul 1 – Tudor Sima (Petroşani), Premiul 2 – Antonia Bogdan (Arpaşul de Jos), Premiul 3 – Razvan Gabriel Dumitrache (Râmnicu-Vâlcea), Menţiune – Aura Elena Cerpac (Arpaşul de Jos).
Foto Ion Bâta – Trofeu Muzică Clasică Internaţional Hermannstadtfest 2016 (copyright foto şi video promo festival HERMANNSTADTFEST 2016 by TakeaSmile.ro)
Categoria 10-11 ani: Premiul 1 – Alice Olivia Ghile (Zalău), Premiul 2 – Anne Marie Popovici (Oradea), Premiul 3 – Tudor Merca (Cluj Napoca), Menţiune – Ariana Vlad (Sibiu) şi Monica Ţugulea (Vulcan).
Categoria 12-14 ani: Premiul 1 – Natalia Rusu (Sibiu), Premiul 2 – Paula Giulia Tent (Oradea) şi Paul Duca (Sibiu), Premiul 3 -Ramona Prisecaru (Petroşani), Menţiune – Diana Dragomir (Sibiu).
Categoria 15-20 ani: Premiul 1 – Gheorghe Fălămaş (Sibiu), Premiul 2 – Ristea Larisa Laura Ristea, Premiul 3 – Ionuţ Balaj (Petroşani), Menţiune – Ana Maria Mojoatcă (Petroşani)
Foto Romina Suciu – Trofeu Muzica Populara Hermannstadtfest 2016 (copyright foto şi video promo festival Hermannstadtfest 2016 by TakeaSmile.ro)
Portret de artist MIHAI ALEXANDRU: Premiul de Excelenţă “Mihai Alexandru” – Lorina Georgiana Laslău (Bacău), Premiul 1 – Ani Adalin (Cluj Napoca), Premiul 2 – Nina Manolache (Bacău), Premiul 3 – Ioana Brad (Sibiu), Bianca Boar (Cluj Napoca) şi Ana Bianca Marinescu (Bucureşti), Menţiune – Maria Radu (Sibiu).
Remember MARCEL DRAGOMIR: Premiul de Excelenţă “Marcel Dragomir”: Lorina Georgiana Laslău (Bacău), Premiul 1 – Oana Justiniana Răduc (Iaşi) şi Cătălina Dumitrean (Sibiu), Premiul 2 – Maria Anastasia Solomie (Arad) şi Andreea Cimbală, Premiul 3 – Nicoleta Maftei, Menţiune – Tudor Sima(Petroşani).
Muzică Uşoară – Categoria 5-8 ani: Premiul 1 – Ana Bianca Marinescu (Bucureşti), Premiul 2 – Mihai Bratosin (Focşani) şi Aya Hristova (Bulgaria), Premiul 3 – Ana Istudor (Focşani), Kalinia Nedelceva (Bulgaria), George Pohrib (Braşov) şi Maria Radu, Menţiune – Ariana Timoc (Cluj Napoca) şi Maria Anastasia Solomie (Arad).
Categoria 9-11 ani: Premiul 1 – Alice Olivia Ghile (Zalău), Premiul 2 – Maria Cazarinov (Rep. Moldova), Anisia Nicoleta Dobra (Belgia) şi Daria Pintilie (Piatra Neamţ), Premiul 3 – Bianca Nedelcu (Sibiu) şi Monica Ţugulea (Vulcan), Menţiune – Ruxandra Comşa (Braşov) şi Alicia Vieru (Braşov).
Categoria 12-14 ani: Premiul 1 – Lorina Georgiana Laslău (Bacău), Premiul 2 – Victor Neacşu (Drobeta Turnu Severin) şi Oana Justiniana Răduc (Iaşi), Premiul 3 – Nicola Luchian (Iaşi), Menţiune – Mara Kovacs (Cluj Napoca) şi Sarah Suciu (Cluj Napoca).
Categoria 15-20 ani: Premiul 1 – Mădălina Cernat (Bucureşti), Premiul 2 – Andreea Dobrotă (Sibiu), Premiul 3 – Ionuţ Danil (Buzău), Martin Evgeniev Velikov (Bulgaria), Dan Eugen Popa (Piteşti) şi Szomboti Norbert (Ungaria), Menţiune –Olivia Miheţ (Bucureşti).
Trofeul Secţiunii Muzică Uşoară şi Premiul special de promovare TINERE TALENTE – Radio România Regional – EVELINE TEODORA BUTA – Sibiu.
Foto Eveline Teodora Buta – Trofeu Secţiunea Muzică Uşoară Hermannstadtfest 2016 şi Premiul TINERE TALENTE – Radio Romania Regional oferit de Bogdan Dragomir (foto Hermannstadtfest by TakeaSmile.ro/arh.pers.B.Dragomir)
Eveline Teodora Buta pe scena Festivalului HERMANNSTADTFEST 2016 (copyright foto şi video promo festival HERMANNSTADFEST 2016 by TakeaSmile.ro)
În cadrul Galei festivalului, Radio România Regional a acordat două Premii speciale de promovare TINERE TALENTE, concurentelor Eveline Teodora Buta şi Andreea Dobrotă din Sibiu! Felicitări şi mult succes în continuare! (Vom face completări acestui material, cu informaţii biografice, poze şi muzică interpretată de cele două premiante pe măsura primirii acestora!).
Andreea Dobrotă – Premiul 2 Secţiunea Muzică Uşoară (15-20 ani) şi Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional pe scena festivalului HERMANNSTADFEST 2016 (copyright foto şi video promo Hermannstadtfest 2016 by TakeaSmile.ro)
Fericita câştigătoare a Premiilor de Excelenţă la ambele secţiuni speciale din concurs „Portret de artist MIHAI ALEXANDRU” şi „Remember MARCEL DRAGOMIR” a fost tânăra dar deosebit de talentata interpretă de numai 14 ani – LORINA GEORGIANA LASLĂU din Bacău (prof. Mariana Tănasă), care a obţinut de asemenea şi Premiul I al Secţiunii Muzică Uşoară (grupa 12-14 ani)! Felicitări Lorina!
Juriul festivalului a fost alcătuit din personalităţi muzical-artistice din România şi din străinătate:
Adrian Ordean – compozitor (Preşedintele juriului), Vili Ikonomov (Bulgaria), Veaceslav Cotorobai (Republica Moldova), Mihaela Trifu (Belgia), Paula Seling – interpretă muzică uşoară, Adina Sima – prof. şi interpretă muzică uşoară, Bogdan Alexe – regizor şi producător de film, Victoria Ghinescu Botoroagă – interpretă muzică uşoară, Oana Andra – solistă a Operei Naţionale din Bucureşti, Daniel Vecsei– prof. şi Director Palatul Copiilor din Sibiu, Rareş Dragomir – DJ radio, fiul regretatului comp. Marcel Dragomir, Alexandru Petrovich – prof. univ. Facultatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Marcel Părău – etnolog şi interpret de muzică populară, Camelia Stoiţa Cosma – interpretă de muzică populară, Rodica Popa Comăniciu – interpretă de muzică populară şi laureată a concursului FLOAREA DIN GRĂDINĂ, Radu Nechifor – naist, Vasile Bebeşelea – etnolog şi Bogdan Dragomir – muzician, Realizator programe Radio România Regional.
Juriul Festivalului HERMANNSTADTFEST 2016 (foto Hermannstadtfest by TakeaSmile.ro/arh.pers.B.Dragomir)
Publicul prezent la spectacolul de gală al festivalului a apreciat în mod deosebit recitalurile susţinute de interpreţii Rodica Popa Comăniciu, Camelia Stoiţa, Dominique Simionescu, Mihai Teacă, Cătălina Dumitrean, Duo Viky & Niky, Monika Karagenova, dar şi recitalurile extraordinare ale invitaţilor de onoare Rareş Dragomir şi Jonathan Alexandru! Felicitări tuturor!
De ce te uiţi la mine (voce: Rares Dragomir, muzica: Marcel Dragomir, versuri: T.P. Mazilu). C&P – Rareş Dragomir.
O prezenţă inedită şi deosebit de plăcută a fost cea a tânărului solist de muzică clasică JONATHAN ALEXANDRU(20 ani), student la clasa de canto a Maestrului – Prof. universitar IONEL VOINEAG din cadrul Facultăţii Naţionale de Muzică din Bucureşti! Felicitări şi mult succes în continuare, Jonathan!
Radio România Regional, Radio România Iaşi, Radio România Cluj şi Radio România Antena Sibiului, în calitate de parteneri media ai acestui eveniment, transmit felicitări participanţilor şi gânduri bune tuturor celor ce au contribuit la realizarea acestui regal muzical, intitulat HERMANNSTADTFEST 2016!
Bogdan Dragomir – Radio România Regional
(Sursa info, audio, video şi foto: Daniela Simionescu – Director festival HERMANNSTADFEST 2016).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.