Poliţiştii au aplicat, în prima zi din 2018, peste 2.200 de amenzi, în valoare de aproximativ 750.000 de lei, informează marţi, într-un comunicat de presă, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
Potrivit sursei citate, peste 8.000 de poliţişti au acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, fiind organizate 188 de acţiuni. S-a intervenit la 3.846 de evenimente, dintre care 3.387 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor, au fost constatate 735 de infracţiuni, iar 82 de persoane au fost surprinse în flagrant delict.
De asemenea, au fost depistate trei persoane urmărite naţional sau internaţional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 16 măsuri preventive.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 2.225 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 750.000 de lei, şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 11.000 de lei.
De asemenea, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 101 de infracţiuni la regimul rutier. Au fost reţinute 169 de permise de conducere şi au fost retrase 16 certificate de înmatriculare, a mai informat sursa citată.
Peste 8.000 de poliţişti au fost mobilizaţi de Anul Nou pentru combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Vor fi folosite 4.000 de autospeciale şi peste 100 de câini poliţişti.
De Revelion, sunt programate 150 de manifestări publice de amploare, la care sunt aşteptate să participe peste 300.000 de persoane.
IGPR a luat din nou măsuri speciale şi pe drumurile naţionale. Pe şosele se află deja aproape 1.400 de poliţişti rutieri pentru că traficul a crescut pe autostrăzi şi pe principalele drumuri către staţiuni.
Şi CFR a anunţat că a suplimentat numărul de trenuri şi personalul din staţii.
Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Tulcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au finalizat cercetările într-un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri săvârșite de către doi bărbați.
Polițiștii Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea și procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. — Biroul Teritorial Tulcea au sesizat instanța de judecată, cu privire la doi bărbați cu vârstele de 28 de ani și 34 de ani, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu.
Din cercetări a reieșit că în perioada ianuarie — februarie 2017, bărbatul de 28 de ani, ar fi comandat/achiziționat semințe de cannabis, echipamente și sisteme hidroponice de pe mai multe site-uri online.
Ulterior, cei doi bărbați în cauză ar fi înființat o cultură in-door de cannabis amenajată într-o locuință din localitatea Dăeni, (6.764 g cannabis — masă verde și uscată) în vederea consumului propriu și a traficării, cultură identificată și desființată de polițiști cu ocazia perchezițiilor domiciliare din data de 10.10.2017.
Cei doi bărbați au fost trimiși în judecată în stare de arest la domiciliu.
În cauză s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de bani și a bunurilor ridicate cu ocazia percheziției domiciliare.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Zeci de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate doar după prima săptămână de derulare a acţiunii „Foc de artificii”.
Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, poliţiştii au constatat 26 de infracţiuni, au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale, au confiscat aproape 90 de kilograme de articole pirotehnice şi au retras 11 autorizaţii de comercializare.
Au fost confiscate 87 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 6.396 de lei şi au fost retrase 11 autorizaţii, fiind aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.502 lei, anunță polițiștii, într-un comunicat.
Acțiunea este desfășurată de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase și se desfășoară, în toată țara, în perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme semnificative privind fluenţa traficului pe arterele principale.
Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră este oprită pe două drumuri naţionale, respectiv: DN67C Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34 – 60 şi DN7C Transfăgărășan, între Piscu Negru şi Bâlea-Cascadă, pe tronsonul kilometric 104 – 130.
Pe DN73C, în județele ArgeșşiVâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş – Burluşi, între kilometrii 46 și 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone este DN73C Burluşi – DJ678A – DN7 Deduleşti.
În județul Olt, DN64 Caracal-Drăgășani a fost închis, începând din data de 22 iunie 2017, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul kilometric 34 – 40, între localitățile Găneasa și Pleșoiu. Măsura a fost luată din cauza degradărilor apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara. Circulația rutieră se desfășoară pe ruta DN65, km 42+400, Găneasa – Salcia – DJ677 – Pleșoiu și retur. Variantele de circulație sunt semnalizate conform normelor rutiere în vigoare.
În judeţul Vâlcea, până în data de 15 noiembrie 2017, pe DN7, DN64, DN65C, DN67B şi DN74, se vor aplica marcaje rutiere, iar circulaţia se va desfăşura cu unele restricţii temporare în dreptul utilajelor (alternativ sau cu redirijare de pe o bandă pe alta).
Trei tineri, prinşi în flagrant de ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Piatra Neamţ în timp ce încercau să comercializeze canabis, au fost reţinuţi pentru trafic de droguri de risc, un al patrulea suspect, care este minor, fiind pus sub control judiciar, a informat, vineri, Poliţia Română.
‘În seara zilei de 1 noiembrie, poliţiştii (…) sub coordonarea procurorilor DIICOT au prins în flagrant delict, în municipiul Piatra Neamţ, patru tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani, în timp ce desfăşurau activităţi de aprovizionare, comercializare şi consum propriu de droguri de risc. Asupra acestora au fost găsite aproximativ 50 de grame de canabis’, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Conform aceleiaşi surse, la domiciliile suspecţilor au fost ulterior efectuate trei percheziţii, în urma cărora anchetatorii au ridicat 750 de lei, telefoane mobile, un cântar electronic, precum şi aparate de mărunţit folosite în activitatea infracţională.
Suspecţii minori au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, faţă de tânărul de 17 ani fiind dispusă măsura controlului judiciar.
Publicat de adinaiftime,
26 septembrie 2017, 19:37
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe sensul de mers Arad – Timişoara, se vor executa lucrări de reparaţii la carosabil pe benzile unu şi de urgenţă. Acestea vor avea loc, până la ora 20:00, înainte şi după ieşirea Arad Sud, şi a parcării de după Orţişoara, iar autovehiculele vor fi redirecţionate pe banda a doua.
Pe acelaşi sens de mers, până mâine la ora 13:00, la kilometrul 525+420 de metri, se va lucra la un rost de dilataţie pe banda a doua, iar circulaţia se va redirecţiona pe benzile unu şi de urgenţă.
Poliţia recomandă conducătorilor auto să se încadreze din timp pe benzile deschise.
Percheziţii la Penitenciarul Bacău şi în trei localităţi într-un dosar de înşelăciune prin metoda ‘accidentul’
Publicat de adinaiftime,
14 septembrie 2017, 09:20
Şapte percheziţii au fost efectuate de poliţişti în Penitenciarul Bacău, în comuna băcăuană Dofteana şi în municipiile Galaţi şi Brăila, într-un dosar privind înşelăciuni comise prin metoda ‘accidentul’.
Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti, în care sunt vizate şase persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 45 de ani, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române transmis, miercuri, AGERPRES.
‘Din cercetări au reieşit indici că, în perioada iunie – septembrie, membrii grupării ar fi înşelat, prin metoda ‘accidentul’, 11 persoane din judeţele Bacău şi Galaţi. Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de aproximativ 200.000 de lei’, se precizează în comunicat.
În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au recuperat o parte din prejudiciu, respectiv, 95.000 de lei, 1.240 de euro şi 1.000 de lire sterline.
La percheziţiile desfăşurate în Penitenciarul Bacău au participat lucrători din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
De asemenea, poliţiştii băcăuani au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, precum şi al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.
Poliția a demarat campania de prevenire a furturilor din locuință „Hoții sunt creativi, fii preventiv!”
Publicat de adinaiftime,
10 septembrie 2017, 08:00
În perioada septembrie – decembrie a.c Inspectoratul de Poliție Județean Caraș – Severin prin Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și Serviciul Ordine Publică desfăşoară activități specifice în cadrul Campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe „Hoții sunt creativi, fii preventiv!”.
Scopul campaniei, demarată la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române în parteneriat cu o societate de asigurări, îl reprezintă informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, grupul țintă al acestui demers preventiv fiind constituit din posesorii de locuință din mediul urban, cu precădere din zonele unde astfel de fapte au fost sesizate într-un număr crescut.
Conceptul creativ al campaniei se concentrează în acest an pe tema inventivității infractorilor care, pentru completarea actului infracțional, găsesc metode din ce în ce mai ingenioase de a păgubi potențialele victime.
Pe această abordare s-au fundamentat atât denumirea campaniei ”Hoții sunt creativi, fii preventiv!” cât și mesajele preventive care invită cetățenii la cunoașterea modurilor de operare cele mai frecvent utilizate de hoți, precum și la vigilență și adoptarea măsurilor fundamentale de siguranță a locuinței și a bunurilor personale.
În cadrul campaniei a fost realizată o pagină online ”Prevenirea furturilor” – http://www.groupama.ro/prevenireafurturilor/ unde cetățenii pot găsi recomandări preventive specifice și sunt invitați să participe la concursuri tematice cu premii, transmite IPJ Caraș Severin.
Poliţiştii din întreaga ţară au eliberat, în primele şase luni ale anului, aproape un milion 500 de mii de caziere şi alte documente, pe care le-au solicitat cetăţenii, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar, persoana fizică poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă, la orice subunitate de poliţie în care există ghişeu de cazier judiciar.
Persoanele domiciliate în străinătate se vor adresa misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare ale României.
Documentele sunt valabile şase luni de la data primirii şi numai în scopul pentru care au fost eliberate.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod Galben de caniculă şi disconfort termic, valabilă până pe 7 august în 31 de judeţe şi Bucureşti.
– în cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.
– atunci când în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui. Copiii nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare.
– posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe să conducă autovehicule pe drumurile publice în intervalul orar 10 – 18.
În timpul mersului, la drum lung, este indicată oprirea şi repornirea aerului condiţionat la anumite intervale de timp. Pe de o parte, se mai economiseşte combustibil (compresorul climatizării solicită suplimentar motorul), pe de altă parte variaţia uşoară a temperaturii interiorului nu face corpul aşa de expus temperaturilor mari, când se iese din maşină.
Circulația rutieră pe DN1C Gherla – Dej este întreruptă la kilometrul 49, din cauza unor lucrări de reparaţii la podul peste râul Someșul Mic, în zona localității clujene Buneşti (comuna Mintiu Gherlii). Pe parcursul executării lucrărilor, traficul rutier se desfăşoară pe DN1C-varianta de ocolire a municipiului Gherla. De asemenea, poate fi utilizat traseul alternativ DJ172F Gherla – Mintiu Gherlii – Mănăstirea – Dej.
Este de aşteptat ca vineri, 7 august, circulaţia să se intensifice pe principalele drumuri naţionale şi pe autostrăzi.
Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, poliția recomandă conducătorilor auto să respecte limitele de viteză şi regulile privind efectuarea manevrei de depăşire.
Totodată, conducătorii de autotrenuri sunt rugaţi ca atunci când circulă în coloană, să mărească distanţa între autovehicule, pentru a permite autoturismelor să depăşească.
În urma acțiunii coordonate de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi procurorii D.I.I.C.O.T. pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în şantaj, cămătărie şi trafic de persoane, 15 persoane au fost reținute și ulterior arestate. De asemenea, au fost indisponibilizate patru autoturisme de lux, arme albe, 25.000 de euro și 1.800 de lei.
Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat 20 de percheziții domiciliare în București, Ilfov și Călărași, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în şantaj, cămătărie şi trafic de persoane.
La acţiune au participat 220 poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, Institutului Naţional de Criminalistică, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiunii Speciale, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi de la inspectoratele de poliţie judeţene Călăraşi, Ilfov, Argeş, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova.
În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și indisponibilizat 4 autoturisme de lux, 25.000 de euro, 1.800 de lei, înscrisuri, 2 săbii, o macetă și o baionetă.
De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 45 de acte procedurale, respectiv 20 de mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, precum şi 25 de citaţii pentru martori.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au reținut 15 membrii ai grupării pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, tâlhărie, șantaj, camătă și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Aceștia au fost prezentați magistraților de la Tribunalul București, care au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile față de toți cei reținuți.
Din cercetări a reieşit că gruparea infracţională ar fi fost constituită în jurul liderului, în baza relaţiilor de rudenie dintre membrii grupării.
Majoritatea membrilor grupării infracţionale sunt bănuiţi că ar fi folosit violenţă în derularea actelor infracţionale, inducând o stare de temere şi încercând să câştige supremaţia în mediul infracţional din Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi.
Principala activitate a grupării o reprezenta acordarea de împrumuturi băneşti cu camătă persoanelor din anturajul acestora sau persoanelor recomandate de apropiaţi ai grupului.
În cazul în care datornicii nu mai aveau posibilitatea să restituie sumele împrumutate precum şi dobânda aferentă, care în toate cazurile depăşea valoarea sumei iniţiale, membrii grupării ar fi exercitat presiuni şi ameninţări la adresa victimelor şi a familiilor lor, în multe cazuri ajungându-se la acte de violenţă fizică.
În alte cazuri, se apela la liderul grupării pentru a media cu persoana datornică sau cu liderul grupării din care aceasta făcea parte.
De asemenea, o parte din membri grupului ar fi recrutat, adăpostit şi transportat tinere, în scopul practicării prostituţiei pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, sumele de bani obţinute de pe urma practicării prostituţiei fiind împărţite în mod egal între membrii grupării.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, cămătărie, trafic de minori, tulburarea ordinii şi liniştii publice, tâlhărie şi constituirea unui grup infracţional organizat.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația feroviară pe relația Copșa Mică – Mediaș (județul Sibiu) este întreruptă, după ce unele fire de înaltă tensiune au fost rupte din cauza intemperiilor.
In curand va incepe perioada concediilor, si implicit a calatoriilor. Romanii care se pregatesc sa mearga cu trenul, avionul sau autocarul sunt informati asupra riscului de a-si pierde bagajele.
Politia Romana a lansat in Gara de Nord, o campanie inedita, de prevenire a furturilor de bagaje, din trenuri şi din gări, numită „Marcel Gentoiu”.
Este vorba despre un geamantan vorbăreţ care s-a deplasat printre călători şi le-a comunicat mesaje de atenţionare.
Furtul de bagaje nu reprezintă un fenomen în România, însă 80% din furturi sunt favorizate de neglijenţa călătorilor, atrage atenţia chestorul Marian Motoc, directorul Poliţiei Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Sfatul Poliţiei Române este să nu discutati cu persoane necunoscute în timpul călătoriei, ori pe timpul aşteptării în perimetrul gărilor.
În cazul în care aţi fost martorul sau victima unei infracţiuni, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie transporturi.
Campania de prevenire a pierderii bagajelor a debutat în apropierea minivacanţei de 1 mai şi în perspectiva sezonului estival, va continua pe litoral, dar şi în alte locuri frecventate de călători.
Clipul de promovare va fi difuzat pe internet, inclusiv pe site-ul Poliţiei Române.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.