Cinci programe de formare în competenţe digitale şi IT pentru liceeni sunt pregătite în cadrul celei de-a doua ediţii a proiectului Generaţia Tech, derulat de Digital Nation în parteneriat cu Primăria Piatra-Neamţ.
Programele sunt adresate elevilor indiferent de nivelul acestora şi includ specializările Digital Skills, Dezvoltare web Începători, Dezvoltare web Avansaţi, Java Avansaţi şi Fullstack JavaScript Avansaţi.
Elevii din toate cele 13 licee din Piatra-Neamţ se pot înscrie pentru a participa la Generaţia Tech, 210 dintre cei înscrişi urmând a fi selectaţi pentru a beneficia de programele oferite.
Liceenii admişi vor avea parte de pregătire profesională şi de sprijin în a obţine joburi entry-level sau internship-uri în IT&C.
Peste 35% din tinerii care au participat la atelierele de angajabilitate au reuşit să obţină un internship sau un job în care să aplice skill-urile nou învăţate.
Tinerii de 17-25 de ani din județul Alba au oportunitatea de a participa în mod gratuit la cursurile de formare în competențe digitale și dezvoltare web pentru începători sau avansați din cadrul programului național Generația Tech, derulat de Digital Nation.
Cele 60 de burse de formare și specializare în Competențe digitale și Dezvoltare web (nivel începător sau intermediar) sunt destinate tinerilor care au domiciliul în județul Alba, cunoștințe minime de limba engleză, pot susține un ritm intens de studiu timp de 4 luni și doresc să se antreneze pentru o carieră în domeniul tech.
Cum înveți o specializare digitală de la zero? și Cum avansezi în IT dacă ai deja niște cunoștințe de bază? sunt obiective pe care cursurile din programul Generația Tech îi ajută pe participanți să le atingă, în decursul a 4 luni de practică, mentorat și învățare online.
Programul va începe pe 15 septembrie 2021, iar tinerii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 12 septembrie pentru unul dintre cele 60 de locuri disponibile, la adresa GeneratiaTech.ro/ALBA.
Sursa foto: comunicat de presa
Structura programului Generația Tech este gândită să le ofere o formare rapidă participanților, într-un cadru de învățare care îi motivează să-și atingă obiectivele și să își poată găsi locul pe piața muncii digitală. La finalizarea celor 4 luni de program, fiecare participant va avea deja un portofoliu de proiecte care să îl ajute la angajarea în domeniul studiat.
În plus, participanții au acces gratuit și la atelierele de angajabilitate, unde consultanții de carieră Generația Tech îi ajută pe absolvenți să se pregătească pentru piața muncii și le obțin interviuri joburi și internshipuri digitale pe plan local.
În prezent, accesul în programul Generația Tech este disponibil exclusiv prin burse de studiu, disponibile momentan în județul Alba, în Pitești, București și pentru locuitorii din Zona Metropolitană Brașov.
În curând, peste 1.000 de noi burse vor fi disponibile și pentru locuitorii altor localități, cu sprijin de la partenerii publici și privați ai Digital Nation.
Pentru mai multe detalii despre burse, localitățile eligibile și curricula cursurilor puteți accesa www.GeneratiaTech.ro.
Digital Nation anunță lansarea programului de Burse Generația Tech, pentru forța de muncă locală în căutare de specializare și reconversie profesională în domenii cheie din IT.
În prezent, Bursele Generația Tech sunt disponibile exclusiv pentru locuitorii din Zona Metropolitană Brașov, unde Digital Nation, împreună cu Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Municipiul Brașov, a deschis înscrierile la cele 100 de locuri gratuite din programul național Generația Tech.
Locurile subvenționate sunt destinate tinerilor, dar și adulților aflați în căutare de formare, specializare și chiar reconversie profesională în domenii cheie din IT.
Bursele Generația Tech oferă formare și specializare gratuită în Competențe digitale, Digital marketing, Dezvoltare web – nivel începător sau intermediar, Java și FullStack Javascript.
Cursurile sunt intensive, durează 4 luni, se desfășoară exclusiv online, după un program flexibil, și sunt susținute de mentori români practicieni în companii IT de renume.
Cursurile Generația Tech încep pe 15 septembrie 2021, iar pe plan național sunt disponibile peste 1.000 de locuri cu bursă, gratuite pentru cursanți.
Bursele Generația Tech sunt disponibile exclusiv pentru locuitorii din Zona Metropolitană Brașov, respectiv din Municipiul Braşov, Municipiul Săcele, Municipiul Codlea, oraşul Râşnov, oraşul Ghimbav, oraşul Predeal, oraşul Zărneşti, comuna Sânpetru, comuna Hărman, comuna Prejmer, comuna Tărlungeni, comuna Bod, comuna Hălchiu, comuna Cristian, comuna Feldioara, comuna Vulcan și comuna Budila.
Cei care doresc să aplice la burse trebuie să aibă domiciliul în zona Metropolitană Brașov, să aibă cunoștințe minime de limba engleză și să aplice online până pe 12 septembrie 2021 la adresa www.generatiatech.ro/Brasov/.
Pentru mai multe detalii despre burse, localitățile eligibile și curricula cursurilor puteți accesa site-ul www.generatiatech.ro/brasov.
La Connecting Day 2019 peste 250 de profesionişti în IT din Transilvania au asistat la prezentările celor mai noi tehnologii pe care le pot folosi pentru a-și securiza și eficientiza afacerile.
Evenimentul, la a 4-a ediție, a devenit deja o tradiție pentru comunitatea regională. Cei doi furnizori de soluții și servicii IT, Brinel și Cisco, au creat și în acest an un spaţiu de explorare și demo-uri, în care nevoile de business ale clienţilor au primit răspunsuri concrete din partea profesioniștilor. Participanții au prezentat un foarte mare interes pentru soluțiile de Collaboration, Cisco Hyperflex și arhitectura de Securitate pentru End Point, Open Source versus Comercial.
„Noi la BRINEL, credem în puterea transformatoare a IT-ului. Suntem întotdeauna implicați în revoluția digitală, conștienți că împreună cu clienții noștri, cu profesionalim și determinare, vom îmbunătăți capacitatea de lucru prin inovare în IT. Lucrul acesta vrem să-l facem cu pasiune și prin intermediul dumneavoastră să oferim inovația companiilor, pentru a fi mai eficiente, astfel încât angajații să se bucure mai mult de viață și de ceea ce contează pentru fiecare dintre noi”, a declarat, la deschiderea evenimentului, Marcel Borodi, General Manager BRINEL, citat de monitorulcj.ro.
Alături de Marcel Borodi, pe scena conferinței a urcat și Costin Borc – Director Europa de Est, SNEF – grupul francez care a decis în 2018 sa investească în compania clujeană. Net BRINEL va ramâne o companie autonomă în cadrul grupului francez, facând parte din SNEF Lab. Domeniile de activitate ale SNEF si BRINEL se completează și au evoluții comune pe domeniile Industrie 4.0 și IoT. Managementul BRINEL ramâne același, iar focusul pentru portofoliul de clienți autohtoni și parteneriatele tehnologice se pastrează, se arată într-un comunicat de presă remis Monitorul de Cluj.
CRIMINALITATEA CIBERNETICĂ ÎN CREȘTERE
„Din păcate, toată această dezvoltare a spațiului cibernetic nu vine fără amenințări. Astăzi vedem din ce în ce mai multe atacuri, din ce în ce mai sofisticate, atacuri care sunt făcute în scop de business. Sunt oameni care au resurse financiare să inoveze, să găsească atacuri noi, breșe noi pentru a-și atinge scopurile, iar noi trebuie să găsim momentele și metodele corecte pentru a ne proteja.”, a declarat Dorin Pena, General Manager Cisco România.
Afacerile devin din ce în ce mai sofisticate, iar provocările pe care companiile din România trebuie să le depăşească sunt tot mai diversificate, printre ele numărându-se și creşterea criminalităţii cibernetice.
Participanții la eveniment au avut ocazia să evalueze soluţii Cisco de ultimă generaţie (Cisco Meraki, Cisco Digital Network Assurance sau Cisco Advanced Protection for Endpoints, Software defined, Edge computing), dar și să descopere cele mai performante arhitecturi de securitate capabile să identifice şi să blocheze noua generaţie de aplicaţii maliţioase, proceduri care să garanteze protecţia datelor confidenţiale sau instrumente de automatizare a operaţiunilor și de mentenanţă a infrastructurii IT.
În calitate de Partner certificat al Cisco, BRINEL este conectată la principalele tendinţe tehnologice, iar cei peste 160 de specialiști acoperă cele mai diverse cerinţe ale clienţilor, indiferent de domeniul de activitate.
Cu peste 28 de ani de activitate pe piaţa din România şi peste 700 de clienţi activi, BRINEL este unul dintre principalii integratori de sisteme IT din Romania.
La Râmnicu Vâlcea, patru tineri au construit un smartphone românesc, într-un garaj, întocmai ca legendarul antreprenor. Deşi nu e primul smartphone de producţie românească, succesul tinerilor IT-işti a ajuns deja la urechile unor cumpărători: au 130 de precomenzi.
Carcasa este din aluminiu şi vine din China, alături de display, iar unele componente sunt printate 3D în atelierul din Vâlcea. Camera foto de pe faţă are 13 megapixeli, cea de pe spate 8, iar rezoluţia ecranului este de 1920X1080. Tinerii susţin că un punct forte al afacerii pe care o dezvoltă este serviciul de garanţie.
Lansarea oficială a smartphone-ului va avea loc pe 3 noiembrie, urmând ca din ianuarie 2018 în Râmnicu Vâlcea să fie deschisă şi o linie de producţie.
Ministerul pentru Mediul de Afaceri a lansat, ieri, singurul program de finanțare care se adresează operatorilor economici din domeniul Serviciilor și Comerțului.
50 de milioane de lei este bugetul total alocat pentru acest sector în 2017 și se estimează că vor fi 200 de firme ce vor beneficia de câte 250.000 de lei, ajutor nerambursabil.
Firmele vor primi finanțarea doar după ce sunt efectuate investițiile propuse, spune șeful Oficiului Teritorial al IMMC Tîrgu-Mureș, Torok Csaba:
Cheltuielile eligibile sunt, în primul și în primul rând, investiții în echipamente tehnologice, în IT, tot ceea ce înseamnă surse de încălzire, autoutilitare, pentru scrierea unui site, pentru cursuri, pentru consultanță… Dar, pentru a a avea punctaj mai mare, bineînțeles că echipamentele tehnologice și IT-ul trebuie să fie peste 60% (din suma solicitată).”
Aplicațiile pot fi făcute doar on-line de către antreprenori până cel târziu la data de 29 august.
Programul de minimis pentru comerț și servicii va continua până în anul 2020, bugetul total aprobat fiind de 200 de milioane de lei.
Preşedintele României, Klaus Iohannis a promulgat, luni, 17 iulie, legea prin care sunt scutiţi de impozitul pe profit, în primii zece ani de activitate, cei care desfăşoară exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare.
Prin aceeaşi lege, IT-iştii vor fi scutiţi de impozitul pe venit.
Actul normativ mai prevede şi o cotă de impozitare de 1% pe veniturile microîntreprinderilor cu unul sau mai mulţi angajaţi.
De asemenea, dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 500.000 de euro, aceasta datorează impozit pe profit.
Un alt articol se referă şi la scutirea de la plata impozitului pe venit a lucrătorilor sezonieri.
Specialişti Google vin în Maramureş, pentru a discuta cu tineri despre tehnicile şi uneltele de promovare online.
Marți, 11 iulie, în Sighetul Marmaţiei, iar miercuri, 12 iulie, în Baia Mare, vor avea loc cursuri la care pot participa atât tinerii care au trecut anul trecut prin experiența Atelierului Digital, cât și cei neinițiați care își doresc să afle mai multe despre mediul online.
Cursul e bazat pe un studiu de caz real prin care participanții cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani pot afla mai multe despre oportunitățile din mediul digital și strategiile de marketing digital aplicate de companii.
Laptopuri din anii ‘80 – ‘90, primul procesor comercial Intel C4004 şi numeroase alte piese de colecţie din domeniul IT vor fi prezente într-o expoziție inedită, organizată la Iulius Mall Timişoara.
Expoziţia de procesoare de calculatoare „Retro IT & CPU collection” are loc în perioada 24 iulie – 2 august, la etajul mall-ului şi poate fi vizitată zilnic, între orele 10:00 – 22:00.
Pasionații de informatică vor găsi peste 1.200 procesoare diferite, de la primul procesor comercial Intel C4004 apărut în anii ’70, până la modernele quad-core-uri din zilele noastre. Pe lângă procesoarele obişnuite, vor fi expuse prototipuri, procesoare de server, procesoare militare şi singurele produse de acest gen realizate în România.
De asemenea, vor fi expuse calculatoare vechi, atât româneşti din gama CIP/HC, cât şi altele care au făcut istorie, precum Commodore sau Spectrum. Totodată, vizitatorii vor descoperi cum arătau laptop-urile anilor ‘80 – ‘90.
Proiectul îşi propune, ca timp de un an şi jumătate, să asigure creşterea vizibilităţii şi a competitivităţii în domeniu a firmelor care au semnat documentul de constituire şi, pe de altă parte, doreşte să dezvolte două tehnologii, prima în domeniul persoanelor cu handicap neuro-locomotor, iar cea de-a doua va face referiri la managementul clădirilor, a precizat managerul proiectului Alina Popa.
Documentul de înfiinţare a clusterului IT a fost semnat de reprezentanţii Consiliilor Judeţene Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani şi Iaşi, Camerele de Comerţ din Suceava şi Iaşi, 21 de firme din domeniul tehnologiilor înalte şi universităţile „Alexandru Ioan Cuza” şi „Gheorghe Asachi” din Iaşi, „Vasile Alecsandri” din Bacău şi „Ştefan cel Mare” din Suceava.
Publicat de Alina Dragomir,
10 iunie 2014, 09:41 / actualizat: 10 iunie 2014, 11:25
Cel mai periculos și sofisticat virus informatic al momentului se numește Gameover Zeus. Se ascunde în mail-uri capcană care au ca mesaj diverse oferte false pentru utilizatori. Odată infiltrat într-un calculator acesta începe să caute informații sensibile, precum datele bancare ale utilizatorului. În cazul în care contul bancar al victimei este gol, virusul caută alte informații și fișiere importante: fotografii sau documente cu informații confidențiale. Ca să aibă din nou acces la aceste fișiere, victimei i se cere sa achite o răscumparare. Hackerii și virușii au ajuns să provoace pierderi anuale de 445 de miliarde de dolari. Cea mai mare pagubă este provocată de clonarea cardurilor de credit şi furtul datelor de acces la conturile bancare.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.