Adrian Gîtman (realizator rubrică): Clubul Sportiv al Armatei Steaua București și-a desemnat sportivii anului 2023. În cadrul unei gale desfășurată la Cercul Militar Național din Capitală au fost premiați cei mai buni performeri ai clubului, precum și sportivii care s-au evidențiat în acest an în competițiile interne și internaționale. Pentru al patrulea an consecutiv, Simona Radiș, campioană mondială și europeană la proba de dublu vâsle și campioană europeană cu echipajul de opt plus unu, a obținut titlul de Cea mai bună sportivă a anului a Clubului Steaua. Echipa anului 2023 este formația masculină de polo, câștigătoare a Campionatului Național și a Cupei României. Comandantul Clubului Sportiv al Armatei, colonelul Răzvan Bichir. Colonelul Răzvan Bichir: La final de an, când se face bilanțul pe anul 2023, putem spune că a fost un an cu rezultate extraordinare, care ne fac să privim cu speranță spre Jocurile Olimpice de la Paris. 26 de medalii la Campionatele Mondiale, din care cinci de aur, șase medalii la Campionate Mondiale Militare, din care două de aur, 78 de medalii la Campionate Europene, din care 32 de aur, cinci medalii la Cupele Mondiale, trei medalii la Cupele Europene, patru medalii la Cupa Națiunilor, 283 de Campionate Naționale și 51 de trofee ale Cupei României, sunt rezultate care stau mărturie că Steaua reprezintă în continuare unul din cele mai puternice cluburi din România.
Publicat de Gabriel Stan,
29 decembrie 2023, 19:30
Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece.
Este vorba de bob și monobob, un sport nu atât de promovat în mediul online și în mass-media românească, însă unul extrem de spectaculos și plin de adrenalină.
În interviul din această ediție vom afla care sunt secretele din spatele acestei competiții alături de intervievata noastră, Andreea Grecu, sportiva legitimată la CSA Steaua, care a reușit performanțe notabile în cariera ei.
Aceasta a pornit cu atletismul la origine, ca prim sport, însă pe parcurs a ajuns să practice bobul, din considerente pur personale și sportive.
Anul acesta a pornit cu dreptul la Campionatul Mondial feminin de monobob din Franța, de la La Plagne.
După prima etapă, clasamentul arată în felul următor:
Kaysha Love (SUA) | 2:07.92
Melanie Hasler (ELV) | + 0.21
Andreea Grecu (ROM) | + 0.29
Locul 4 a fost obținut de o altă americancă, Elena Meyers Taylor, în timp ce poziția a 4-a și a 5-a a fost împărțită de sportiva din Germania, Laura Nolte și australianca Bree Walker.
Competiția continuă și lupta este una acerbă așa cum ne dezvăluie Andreea Grecu.
La 29 de ani, sportiva noastră are deja în palmares două medalii de argint obținute la Campionatele Europene de la Sigulda (2020) și Altenberg (2023), plus două de bronz la Konigssee (2017) și La Plagne (2023).
La Jocurile Olimpice, cea mai bună performanță a fost obținută la tineret în 2012, un loc 6.
Celelate performanțe obținute la Jocurile Olimpice:
Sochi 2014 – locul 17 * proba bob două persoane;
Pyeong Chang 2018 – locul 15 * proba bob două persoane;
Beijing 2022 – locul 12 * proba monobob;
– locul 18 * proba bob două persoane.
Despre complexitatea competiției, planurile de viitor și gândurile pe final de an vom afla din interviul realizat de Gabriel Stan, de la redacția Jurnal Militar, Radio România Actualități.
Enikö Mironcic, fostă Barabas (35 de ani) este campioana mondială și europeană, medaliată olimpică în proba de 8+1, de la Beijing și campioană Europeană la Atena, tot la 8+1, aceasta din urmă fiind ultima medalie obținută la un turneu final.
Am avut ocazia să purtăm o discuție despre canotaj și viața de sportiv pe care a început-o la o vârstă fragedă, la 12 ani, atunci când copii aleg să joace mai mult unii cu alții și când mintea nu-ți stă la performanță sau medalii.
A început canotajul la Clubul Sportiv „Mureșul” fiind una dintre marile talente înscrise la acea vreme în cadrul clubului.
Rezultatele nu au încetat să apară, iar prima medalie au fost obținută în 2000, la Brno (Cehia), la cadeți, la proba de simplu, vâsle, unde bifat o medalia de aur.
În 2001 a reușit un argint la Mondialul de la Duisburg (Germania), la patru vâsle (4x), iar un an mai târziu a obținut primul titlu mondial la juniori ca membru al echipajului de opt rame cu cârmaci (8+1), în Lituania, la Trakai.
La senioare a cucerit prima medalia, un argint, în 2007, la europenele de la Poznan (Polonia), la patru vâsle (4x), iar cel mai marcant rezultat din cariera ei a fost bronzul obținut la Jocurile Olimpice de la Beijing (China) din 2008, la proba de 8+1. Tot în 2008 a devenit și campioană Europeană la Atena, tot la 8+1.
Alte rezultate:
2009 – argintul la 8+1 CM din Polonia (Poznan);
2009 – aur la 8+1 CE din Belarus (Brest);
2010 – campioană europeană la 8+1 în Montemor-o-Velho (Portugalia) și a bifat bronzul la CM.
2011 – titlul european la 8+1 în Plovdiv (Bulgaria);
2012 – locul 4 la 8+1, la Jocurile Olimpice de la Londra.
Pentru performanțele obținute în sport, în 2008 a fost decorată cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a cu două barete de 3 ori.
Eniko Mironcic ne-a vorbit despre cariera militară, despre ocupația actuală și despre cum ajută tinerii să aleagă calea militiară. Tot ea ne-a povestit despre sacrificiile făcute în cariera sportivă și alegerile luate de-a lungul timpului.
Eniko Mironcic:Aveam momente când mâinile mele erau franjuri, pline de bătături, care se rupeau, se mai infectau…Nu puteam să mă spăl pe cap, fiindcă mă usturau mâinile și nu suportam durerile și apelam la colega de cameră să mă spele…
Eniko Mironcic a retrăit câteva amintiri din timpul curselor, despre cât de mult contează forma fizică și cât de important este rolul unui cârmaci în economia unei competiții.
Eniko Mironcic:Canotajul care pare în ansamblu un vâslit frumos, care nu presupune multe, însă din contră, canotajul academic este un sport unde trebuie să și gândești, nu doar că dai cu bățul în baltă, cum mai spun unii…
În final, multipla campioană europeană și mondială a povestit despre educația sportivă, cât de important este sportul în viața oricărui tânăr, despre prima medalie obținută, despre Jocurile Olimpice și despre viitorul ei.
Eniko Mironcic: Deși este doar de bronz și nu este cea mai strălucitoare, că nu este aur, pentru mine, medalia obținută la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008 este cea mai valoroasă…
Pentru Eniko Mironcic cariera de sportivă profesionistă s-a încheiat în 2012, însă de atunci a rămas la fel de activă, însă la nivel amator.
Aceasta a ales cariera militară unde își dorește să aibă la fel de multe performanțe cum a avut în sport, iar în paralel se dedică familiei.
Reportajul a fost realizat de Gabriel Stan, de la Jurnal Militar, Radio România Actualități.
Publicat de Gabriel Stan,
14 februarie 2022, 16:34
Reportajul din această săptămână este despre un subofițer care face performanțe în galele de kickboxing organizate în România și nu numai.
Călin Petrișor este un tânăr ce își împarte viața între cariera de militar și cea de sportiv și o face chiar foarte bine, așa cum ne-a povestit chiar el, în interviul pe care l-a oferit.
Interviul au fost realizat de Gabriel Stan, de la Jurnal Militar Radio România Actualități.
Călin Petrișor ne-a împărtășit din experiența trăită în ring și despre performanțele realizate până la vârsta de 24 de ani. A fost supranumit “Vânătorul de Knockout–uri”, iar despre această titulatură ne vorbește în cele ce urmează:
Cătălin Moroșanu este promotorul lui Călin Petrișor, iar despre sportivul pe care îl promovează în gala Dynamite Fighting Show are numai cuvinte de laudă.
Acesta a vorbit despe perfomanețele lui Călin, dar și despre ambiția pe care o are în ring și despre următoarea gală pe care o va organiza în acest an.
Antrenorul lui Călin Petrișor este Daniel Mocanu, un fost luptător de kickboxing, care în prezent pregătește mai mulți sportivi la Clubul Respect Gym Găești.
Despre cum își împarte Călin viața de militar cu cea de sportiv, despre performanțele realizate, antrenamentele dure pregătite în fiecare zi și despre viitorul acestuia ne-a povestit în cele ce urmează:
Călin și-a dezvoltat stilul de luptă fiind inspirat de vedetele internaționale, însă are și în România un sportiv de K1 de la care a împrumutat câteva lovituri.
Daniel Mocanu îl vede pe Călin Petrișor un viitor campion, vorbește despre el ca fiind un sportiv capricios, însă dornic de perfomanțe.
Cătălin Moroșanu și-ar fi dorit să urmeze o carieră asemănătoare cu a lui Călin, însă destinul i-a creionat un alt drum, acela de luptător profesionist unde a avut cele mai mari performanțe. Cătălin duce dorul ringului, galelor explozive și ne-a împărtășit motivul pentru care ar reveni, dacă ar apărea o anumită ocazie.
Cătălin Moroșanu are și un “mic regret”, așa cum îl denumește chiar el, în viața de sportiv.
Daniel Mocanu ne-a vorbit despre cariera sa de luptător, despre performanețele sale și despre diferențele între cluburile de kickboxing din România și cele din alte țări.
Sursa foto: Gabriel Stan și Călin Petrișor (galerie personală).
Cei nouă sportivi români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi decoraţi, astăzi, de preşedintele Klaus Iohannis.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul ceremoniei, care va avea loc la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, şeful statului va susţine o alocuţiune.
Sportivii români medaliaţi la Tokyo sunt:
Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş – medalie de aur la dublu vâsle feminin,
Ana-Maria Popescu – medalie de argint la spadă feminin,
Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă – argint la dublu rame masculin,
Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari – medalie de argint la patru rame fără cârmaci masculin.
România s-a clasat pe locul 46 în clasamentul medaliilor obţinute la Jocurile Olimpice.
David Popovici a obținut, în finala de la 200 m liber, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, locul patru, la doar două sutimi de medalia de bronz.
Finala de la 200 m liber a fost câştigată de britanicul Tom Dean (1min44sec22/100), urmat în clasament de conaţionalul său Duncan Scott (1min44sec26/100) şi de brazilianul Fernando Scheffer (1min44sec66/100).
Înotătorul român de 16 ani va concura marţi seara şi în serii la 100 m liber.
De asemenea, Robert Glinţă a obținut locul 8 în finala probei de 100 m spate, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
Medalia de aur la 100 m spate a fost cucerită de rusul Evgheni Rilov (51sec98/100), podiumul fiind completat de conaţionalul său Kliment Kolesnikov (52sec00) şi de americanul Ryan Murphy (52sec19/100).
În cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, înotătorii David Popovici şi Robert Glinţă s-au calificat în finala probelor de 200 m liber, respectiv 100 m spate.
În prima semifinală disputată la 200 m liber, la David Popovici s-a clasat pe locul doi cu 1min45sec68/100, fiind depăşit doar de rusul Martin Maliutin – 1min45sec45/100.
David Popovici a acces în prima finală programată marţi dimineaţa la Tokyo cu al şaptelea timp al semifinalelor.
La 100 m spate, Robert Glinţă a prins finala la de pe ultimul loc, cu un avans doar de 1/100 faţă de japonezul Ryosuke Irie (53sec21/100). Finala de la 100 m spate va avea loc tot marţi dimineaţă.
Jocurile Olimpice de la Tokyo: Ceremonia de deschidere!
Publicat de Andra Radu,
23 iulie 2021, 16:00 / actualizat: 23 iulie 2021, 17:04
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a început astăzi pe Stadionul Olimpic din capitala Japoniei, la ora locală 20:00 (14:00, în România).
Jocurile vor fi declarate oficial deschise în cadrul a acestei ceremonii, în jurul orei 23:00 (17:00), de Împăratul Japoniei, Naruhito, flacăra olimpică va fi aprinsă la 23:30 şi va arde până în ultima zi a competiţiei polisportive, pe 8 august.
Lotul României pentru Jocurile de la Tokyo cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive.
Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.
Purtătorii de drapel ai delegaţiei României sunt canotoarea Simona Geanina Radiş şi înotătorul Robert Andrei Glinţă.
Amintim că ambele echipaje de dublu vâsle ale României, feminin și masculin, s-au calificat în semifinale la Tokyo.
UPDATE: Jocurile Olimpice de la Tokyo: Programul sportivilor români în întrecerile de vineri!
Publicat de Andra Radu,
23 iulie 2021, 08:30 / actualizat: 23 iulie 2021, 13:39
Update: Canotoarea Simona Radiş va fi purtătoarea de drapel a României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice în locul Mădălinei Bereş, schimbarea de ultim moment având loc din cauza unei modificări în programul probei de 8+1 feminin ca urmare a vremii nefavorabile de la Tokyo.
……………………………..
Sportivii români vor evolua la canotaj şi tir cu arcul la Jocurile Olimpice de la Tokyo astăzi, când este programată şi ceremonia de deschidere.
Înotătorul Robert Glinţă şi canotoarea Mădălina Bereş vor fi purtătorii de drapel ai delegaţiei României la ceremonia de deschidere a Jocurilor.
Programul sportivilor români în întrecerile de vineri 23 iulie (ora României):
1. CEREMONIA DE DESCHIDERE – 14:00 Stadionul Olimpic Tokyo
2. TIR CU ARCUL – 03:00 (Yumenoshima Ranking Field) turul preliminar feminin: Mădălina Amăistroaie;
3. CANOTAJ
04:50 (Sea Forest Waterway) dublu vâsle masculin – seria a treia: Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache;
05:10 (Sea Forest Waterway) dublu vâsle feminin – seria a doua: Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş.
Larisa Iordache va concura doar la bârnă în concursul feminin de gimnastică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a anunţat Federaţia Română de Gimnastică, miercuri, pe site-ul său oficial.
„Mă doare foarte rău glezna. Durerile sunt foarte greu de suportat. Am avut antrenament şi în sala de competiţii, iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult. Sper ca în calificări să am o zi bună, să fiu liniştită când mă voi prezenta în faţa arbitrelor”, a explicat Larisa Iordache de ce nu va putea concura şi la individual.
Marian Drăgulescu a intrat, miercuri, pentru prima oară în impozanta sală Ariake Gymnasium Centre, la antrenamentul pe podium, alături de ceilalţi gimnaşti care vor concura în prima subdiviziune de calificări.
Maria Holbură, cealaltă reprezentantă a României la gimnastică artistică, va concura la toate cele patru aparate. Cei doi antrenori, Lăcrămioara şi Cristi Moldovan, cu care se pregăteşte din luna mai, aşteaptă de la ea un concurs fără ratare, precizează sursa amintită.
Larisa Iordache şi Maria Holbură vor avea antrenamentul pe podium, pe 22 iulie, în intervalul orar alocat celei de-a treia subdiviziuni. Ca şi în calificări, ele vor începe acomodarea la bârnă.
Drăgulescu este primul care va intra în competiţie, calificările fiind programate pe 24 iulie, iar el va evolua în a patra rotaţie din prima subdiviziune. Iordache şi Holbură vor evolua pe 25 iulie, în cea de a treia subdiviziune.
Tema Salonului Internaţional de Caricatură de anul acesta de la Brăila este „Jocurile Olimpice”. Data limită de expediere a lucrărilor este 6 septembrie, a anunţat Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, organizatorul evenimentului.
Concursul este deschis tuturor caricaturiştilor, care pot participa cu cel mult trei lucrări de dimensiunea A3 (297 mm x 420 mm), care vor fi trimise în format electronic (JPG, rezoluţie 300 dpi, CMKY) pe adresa cartooncontestbraila@gmail.com.
Lucrările trebuie să fie originale, tehnica de realizare a lor fiind una liberă, şi vor fi însoţite de o scurtă biografie a autorului.
Larisa Iordache a câştigat medalia de aur la bârnă, duminică, la Cupă Mondială de gimnastică artistică de la Cairo (Egipt), potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică.
Larisa Iordache, calificată la JO de la Tokyo, a obţinut în finală nota 13,366, fiind urmată de Diana Varinska (Ucraina) şi de Zeyna Ibrahim (Egipt).
Sâmbătă, Larisa Iordache obţinuse medalia de bronz la paralele.
În finala masculină de la paralele, Andrei Muntean s-a clasat pe locul 8, notat cu 12,300, după ce se calificase cu a patra notă.
Larisa Iordache, Maria Holbură (rezervă în finalele de la bârnă şi sol) şi Marian Drăgulescu (retras înainte de concurs din cauza unei contracturi la spate) sunt calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Electrica Furnizare, parte a Grupului Electrica, a devenit partener strategic al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) pentru susținerea Echipei Olimpice a României pe durata pregătirii, calificării și participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.
Mihai Covaliu, președintele COSR, Corina Popescu, directorul general Electrica SA, și Mircea Pătrășcoiu, directorul general Electrica Furnizare, au semnat contractul de parteneriat.
Mihai Covaliu este încrezător că sportivii români au șanse de reușită la olimpiada de anul viitor.
„Sprijinul Electrica Furnizare oferit Familiei Olimpice, COSR-ului, ne duce cu un pas mai aproape de podium. Deschiderea noului nostru partener aduce o motivație în plus atât pentru sportivii, cât și pentru antrenorii care muncesc pentru succesul olimpic! Călătoria aceasta pe care Team România o face spre Jocurile Olimpice de la Tokyo este alimentată cu „energia” care vine și de la Electrica Furnizare, care, de acum, face parte din echipa, din Team România. Vă mulțumesc, în numele întregii echipe, pentru ajutorul oferit în drumul spre marea performanță!”, a declarat Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
Printre cele mai importante proiecte care vor fi sprijinite prin parteneriatul încheiat cu Electrica Furnizare, se numără: derularea programului „Samurai 2020”, prin care COSR își propune să ofere asistență specială pentru 38 de sportivi cu potențial de a obține medalii la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, promovarea sportivilor și a Mișcării Olimpice din România, dezvoltarea bazei de selecție pentru disciplinele olimpice, dar și achiziționarea echipamentelor tehnice și sportive.
La eveniment, au fost prezenți și sportivi de performanță ai României, printre care Elisabeta Lipă, Viorica Susanu, Alina Dumitru, Andreea Răducan, Cătălina Ponor, Robert Glinţă, Horia Tecău, Ionela Târlea şi Doina Melinte.
Gimnasta română Cătălina Ponor, retrasă recent din activitate, a fost nominalizată în ancheta pentru cea mai bună sportivă a anului, organizată de Asociaţia Internaţională a Presei Sportive (AIPS).
Membrii AIPS o pot vota pe Ponor (30 ani), medaliată anul acesta cu aur la bârnă la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, pe site-ul asociaţiei, până la data de 28 decembrie.
Sportiva din Constanţa şi-a anunţat retragerea din activitate după Campionatele Mondiale de la Montreal, ultimul concurs la care a participat fiind Openul Mexican (25 noiembrie), unde a câştigat două medalii de aur şi una de argint.
În cariera sa, Cătălina Ponor a cucerit 23 de medalii la competiţiile majore: 5 la Jocurile Olimpice (3 aur, 1 argint, 1 bronz), 5 la Campionatele Mondiale (3 argint şi 2 bronz) şi 13 la Campionatele Europene (8 aur, 2 argint şi 3 bronz).
La secţiunea cel mai bun sportiv au fost nominalizaţi, printre alţii, fotbaliştii Neymar (Brazilia), Lionel Messi (Argentina), Cristiano Ronaldo (Portugalia), înotătorul american Caeleb Dressel, baschetbalistul american Kevin Durant, atletul britanic Mo Farah, tenismenii Rafael Nadal (Spania), Roger Federer (Elveţia), ciclism britanic Chris Froome, pilotul britanic de Formula 1 Lewis Hamilton, schiorul austriac Marcel Hirscher, pilotul spaniol de motociclism Marc Marquez, judoka francez Teddy Riner, gimnaştii Kenzo Shirai (Japonia), Oleg Verniaev (Ucraina), ciclistul francez Francois D’Haene (ultratrail), înotătorul sud-african Chad Le Clos, atletul qatarian Mutaz Essa Barshim, atletul sud-african Wayde Van Niekerk.
Pentru cea mai bună sportivă a anului au fost propuse gimnastele Cătălina Ponor, Oksana Ciuşovitina (Uzbekistan), atleta americană Felix Allyson, înotătoarea maghiară Katinka Hosszu, înotătoarea americană Katie Ledecky, fotbalista olandeză Lieke Martens, jucătoarele de tenis Garbine Muguruza (Spania), Serena Williams (SUA), jucătoarea de tenis de masă Ding Ning (China), atletele Sandra Perkovic (Croaţia), Katerina Stefanidi (Grecia), Nafissatou Thiam (Belgia), schioarea americană Mikaela Shiffrin, înotătoarea suedeză Sarah Sjostrom şi călăreaţa germană Isabell Werth.
La secţiunea cea mai bună echipă au fost nominalizate formaţia masculină de polo a Croaţiei, echipa de rugby a Angliei, echipa de Cupa Davis a Franţei, echipa masculină de handbal a Franţei, echipa de fotbal a Germaniei, echipa de baschet Golden State Warriors (NBA), selecţionata feminină de fotbal a Olandei, echipa Noii Zeelande câştigătoare a Cupei Americii la yachting, echipa de fotbal Real Madrid, naţionala masculină de volei a Rusiei, echipa feminină de volei a Serbiei, reprezentativa masculină de baschet a Sloveniei.
Informatia privind retragerea din cariera sportivă a gimnastei Cătălina Ponor s-a răspânit cu mare viteză în România.
Gimnasta constănțeană a participat de trei ori la Jocurile Olimpice, la care a câștigat cinci medalii (3 de aur, una de argint si una de bronz), iar la 30 de ani a decis că este momentul să încheie cariera sa de mare performanță în acest sport.
Cătălina Ponor a purtat drapelul României în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio, din 2016 și este considerată una dintre cele mai valoroase gimnaste ale lumii.
Ultimul titlu important pe care l-a cucerit este cel de campioană europeană la bârnă, în competiţia organizată la Cluj-Napoca.
Hotărârea ei a fost luată după ce în luna Octombrie 2017, sportiva anunțase deja că va face acest lucru după Campionatul Mondial de Gimnastică de la Montreal (Canada).
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.